Trieste D66’er Rob Jetten misbruikt coronacrisis om Wilders vliegen af te vangen, maar faalt vervolgens keihard

Niets zo sneu als in tijden van nationale crisis politici die elkaar op basis van hun eigen stokpaardjes proberen de maat te nemen. D66-voorman Rob Jetten deed het toch, die triomfantelijk doch sarcastisch naar Geert Wilders riep dat hij blij was met zijn “Europese solidariteit”. Om vervolgens zelf tegen die Europese solidariteit te stemmen.

PVV-partijleider Geert Wilders vindt dat de dagelijkse cijfers over coronabesmettingen in Nederland schrikbarende aantallen laten zien, en wil dat het kabinet Duitsland vraagt onze last te verlichten: “Het realiseren van voldoende IC-plekken zal een gigantische klus zijn. We moeten voorkomen dat er straks onvoldoende plekken zijn,” vindt de PVV’er: “Minister de Jonge moet de regie pakken om hulp van landen als Duitsland met een overcapaciteit aan IC-plekken te realiseren.” Bij de tweet van de PVV’er werd een video bijgevoegd van Wilders’ bijdrage aan het coronadebat van gisteren.

Rob Jetten, leider van D66, kon het toch niet laten daar even op te reageren en even snel z’n gekunstelde, eurofiele gelijk te halen. Dus begon onze robotische Rob met “Eens met Wilders,” gevolgd door: “Europese solidariteit is een groot goed!”

Nou, leuk hoor, Robbie. Even een nationale crisis misbruiken om een politieke concurrent te kakken te zetten. We hopen van harte dat je trots op jezelf bent.

Alleen, het sloeg helemaal nergens op. Want die debatbijdrage van Wilders waarop Jetten reageerde? Dat was dus gisteren in de Tweede Kamer, waarna er moties werd ingediend. Eén van de moties die werd weggestemd was van de hand van Wilders: over het laten opnemen van Nederlandse patiënten in Duitsland. D66 was één van de tegenstemmers. Dus wat zijn smalende “eens met Wilders” en “Europese solidariteit” nu waard is? Niets, dus. Tenzij hij het kan gebruiken in een opportunistische poging om de PVV’er voor paal te zetten.

Érg volwassen weer, hoor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Mar

  Sorry dat ik het zeg, maar er zijn 2 heren al vanaf het begin bezig met de coronacrisis te misbruiken voor politiek gewin.

  2 heren die door DDS gretig worden gebruikt om Rutte en consorten af te branden.

  Momenteel is er geen partij waar ik op zou stemmen. VVD en D66 zijn partijen waar ik al helemaal niet op stem. Ben wel blij met Rutte op dit moment, omdat hij rustig blijft, niet adhoc reageert, niet hysterisch gaat lopen doen.

  Alles beter dan een brabbel brabbel figuur en een schreeuwlelijk.

  1. rory

   mar,
   “Rutte op dit moment rustig blijft, en niet hysterisch gaat lopen doen.”
   Dat is géén vermeldingswaardige of speciale prestatie, hij zou meteen het predikaat van onvermogen moeten krijgen, indien hij als Minister President dat niet eens zou kunnen opbrengen!
   Tot dusver is iedereen in de Tweede Kamer, gewoon kalm, dus nérgens is paniek.

   1. Mar

    Met uitzondering van Wilders en Baudet, bedoelt u toch zeker.

    1. -Bo-Realist

     Mar
     Wilders en Baudet zijn terecht boos op Rutte. 3 kabinetten lang zorgbezuinigingen doorvoeren en zorginstellingen failliet laten gaan toont aan dat volksgezondheid een prioriteit is. Van dit beleid plukken we nu de wrange vruchten: te weinig medisch personeel/materieel, economisch en sociaal leven stilgelegd en toegenomen psychologisch leed. Rutte en consorte moeten zo snel mogelijk worden vervangen. Alhoewel het pleiten voor een totale lockdown van PVV en FvD mij niet zint, acht ik deze partijen capabeler dan D66, CU en VVD.

     1. Mar

      Bekijk nog eens het regeerakkoord van 2010 en het gedoogakkoord.

      PVV gaf gedoogsteun aan het kabinet, dat de eerste stappen zette in de bezuinigingen in de zorg.
      Fleuf Agema heeft in diverse talkshows zich 10 slagen in de rondte gepraat om de steun hieraan te verdedigen. Ja, PVV had extra geld voor de ouderenzorg en meer handen aan bed los weten te peuteren. Geld wat daar trouwens nooit terecht is gekomen.

   2. Peetjoh

    Kalm rory?. Of gewoon ongeïnteresseerd ik denk het laaste.

    1. Thierry Trollinator

     .Vreemde . reactie.

  2. LifeBuddy

   ALs je gister het programma ZEMBLA had gekeken , zou ik niet blij worden van die rutte. Wat een kinderlijke amateur in zijn leiderschap. Alles weglachen en maar interesant doen. Ik denk dat de peilingen geen plus wordt, maar een diepe -10.

  3. evil knievel

   Sorry dat ik het zeg, maar er zijn 2 heren al vanaf het begin bezig met de coronacrisis!!👍🏼
   De rest is overbodig Mar!😜

  4. Peetjoh

   2 maar Mar? Ik zie er zowat 150.volgens mij zit er echt niemand die er überhaupt toe doet. Misschien staat er nog iemand op voor 2021 die wel empathie heeft met z’n volk. Maar wat d’r nou zit kunnen we allemaal missen als kiespijn.

 2. Jack Flash

  Ik heb het gezien Tim.
  De ironie is eigenlijk dat die solidariteit groter was in tijde voor de EU.
  Een van de laatste zielige stuiptrekkingen van Jetten.D66 is totaal overbodig,voegt niets nuttigs toe…Eigenlijk een partij waar we alleen maar last van hebben.

 3. JFU

  Onze nationale kleuter mag ook weer wat zeggen van de partij leiding. Geeft alweer het niveau aan van D66. Beschamend!

 4. P. Breetveld

  Schoolvoorbeeld van hoe op deze manier van doen het hele land naar de kl@te gaat als dit soort mentaliteit gemeengoed wordt! Gelukkig stapelen de blunders en dwalingen op. Maar? Leren we ervan in 2021?

  1. Fortiori

   Jazeker, dat doen wij. Wij rekenen af met de toneelknechten Baudet en Wilders die acteren als buiksprekers. Dat blijft hangen. Baudet en ook Wilders zouden niet graag morgen de verkiezingen ingaan.

   1. Bertus bumperding

    En wie is wij clown?
    Jij en.al jouw 653 nicks ?
    We zullen afwachten hoe dan gaat , maar het resultaat is voor jouw en.al jouw alter ego’s zeer zeker niet bevredigend.

   2. P. Breetveld

    Jij en je leger van uitgeprocedeerde daklozen. FORZA, fortiori!!!!

   3. Fonz

    fortiori is natuurlijk een achterlijke eurofiele imbeciel die een pesthekel heeft aan Nederland en stiekem warme gevoelens heeft voor Robje…

    1. Bertus bumperding

     @fonz
     Fortiori is natuurlijk niemand anders als onze aandoenlijke Bartje Kinderhumper .
     Hij kon het weer niet laten om zijn digitale ajaculaatje tussen duim en wijsvinger te laten glippen.

     1. Baco

      Correct Bertus!

     2. P. Breetveld

      Bertus,

      Rukken zonder ballen en met een teruggetrokken schildpad kopje kost veel tijd en moeite. Hou daar rekening mee in je eind evaluatie,

     3. Thierry Trollinator

      Fonz666?

   4. evil knievel

    Hoop doet geloven heer Fortiori!
    Denk dat u verkeerd hoopt of gelooft!😁😉

 5. Vrijedenkert

  En directe buurland vragen of zij een deel van hun ic-capaciteit beschikbaar willen stellen voor Corona-patienten waar vervolgens gewoon voor betaald gaat worden is geheel iets anders dan tientallen jaren maar betalen en betalen voor zuidelijke knoflooklanden en als er dan ook nog een crisis uitbreekt ook nog extra miljarden te moeten betalen waar je nooit een cent van terug gaat zien terwijl dit geld hard nodig is voor eigen bedrijven en burgers!

 6. Shadow1100

  Dit is de ultieme natte droom voor Robot Jettes D666.
  Alle zieken, zwakken en 67+ers de pijp uit.
  Dus geen hoge ziektekosten meer aan uit te geven.
  Geen uitkeringen meer aan door de oudjes jaren lang betaalde en opgebouwde AOW en aan jaren ingehouden achterstallig salaris, ook wel pensioen genoemd. Alle €Uro’s zijn voor Brussel.
  De lege plaatsen in de verpleeghuizen kunnen direct ingenomen worden door de asieleisers (meubeltjes kunnen blijven staan).
  De lege huurhuisjes kunnen dan naar de statushouders.
  Dan is er nog een kapitaal aan erfbelasting wat er aan zit te komen.
  Dit gaat nog mooier en sneller dan euthanasie, pil van Drion, palliatieve sedatie of voltooid leven. Niemand nu verantwoordelijk.
  En dan nog even de bruikbare orgaantjes er uit roven.
  Heeft u een zakdoekje…..?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.