Tsss! Anti-patriot Rob Jetten verkiest Spanje en Italië boven Nederland: ‘Rutte moet dat onthouden!’

Natuurlijk! D66-voorman Rob Jetten laat weer eens zien waar z’n echte loyaliteit ligt: bij het zonnige Zuid-Europa, dat alleen maar hoeft te knipogen en de volautomatische pinautomaat begint robotisch biljetten van €500 uit te spugen. Nederland? Nederland moet maar eens goed onthouden dat het niks is in vergelijking met de big spenders aan de Middellandse Zee. Aldus Rob Jetten dus, hè.

Heel Spanje en Italië hebben zich er goed kwaad over kunnen maken: een vuilnisman die premier Rutte smeekt om geen Nederlands belastinggeld in het grote Spaans-Italiaanse zwarte gat te werpen. Een redelijke oproep: de pizza- en paëllaknabbelaars hebben al meer dan genoeg van ons gehad door de jaren heen.

Of Rutte voet bij stuk houdt moeten we nog zien, maar één ding liet de premier wel meteen zien: zijn eerste prioriteit is Nederland en de Nederlandse bevolking. Nogmaals: we gaan zien hoe lang dat overeind blijft met de Brusselse wervelstorm die nu op ons land afkomt, maar het is al een heel wat betere reactie dan die zijn coalitiegenoot Rob Jetten via Twitter liet horen.

De D66-voorman is gewoon bereid om zonder enige vorm van onderhandeling ontelbare miljoenen euro’s naar Madrid en Rome op te sturen. Want Rutte mag dan wel zeggen te zullen onthouden wat deze vuilnisophaler zegt, zijn sociaal-liberale evenknie wil dat hij iets anders nog veel méér in zijn oren knijpt:

“Wat mij betreft onthoudt Rutte vooral hoe tienduizenden Nederlandse banen en bedrijven afhankelijk zijn van Spanjaarden en Italianen die onze producten kopen.”

Ah ja, we vallen om als we niet meer kunnen exporteren naar marginale handelspartners als Italië en Spanje. Dan gaan we hier allemaal aan de bedelstaf! Dus geef snel veel geld naar Europa, en doe braaf wat Brussel vraagt. Jetten heeft nog net niet zijn partijgenoot Laurens Jan Brinkhorst laten waarschuwen dat de lichten hier zullen doven, maar duidelijk is zijn boodschap wel: Nederland, dokken maar, en snel een beetje.

Ongelooflijk. Met types als Rob Jetten is onze staatskas in mum van tijd leeg. Alles overgemaakt naar de Spanjaarden en de Italianen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. CLoVis

  ‘D66-voorman Rob Jetten’

  In welk opzicht?
  Bepaalt hij het beleid?

  Het lijkt me toch meer een buikspreekpop
  met een hand in zijn…

 2. fisufisu

  Je zou je eens moeten afvragen…..

 3. lotje

  Zieke geest die huilbaby.

 4. toetssteen

  @Tim
  Mijn complimenten Top stuk!

 5. Cootje

  Is dat zijn vrouw ???

  1. fisufisu

   Nee hij is het vrouwtje, jeuchh je moet er niet aan denken…

 6. Original NL

  Geef met gulle hand …maar wel je eigen spaarcentjes robje, niet de mijne..oh, dat was niet de bedoeling?
  Of wordt tegen betaling schandknaap voor de in spanje aanwezige afrikaanse economische vluchtelingen….die geven je graag van jetje.

 7. Pijnstiller

  Nederland is gewoon weer een willoze knecht van de grootmachten geworden. Eeuwen van strijd tegen achtereenvolgens Spanje, Frankrijk en de Moffen met vrijheid als inzet. Uiteindelijk worden we gewoon weer gebrandschat door de aloude overheersers.

 8. Rammstein

  Naar Italie wordt zo’n 18 miljard geexporteerd en naar Spanje nog geen 5 miljard. Rob Jetten is behalve een onbeduidend binkie dat nog niet droog is achter zijn oren, ook een landverradelijke pisnicht. Het wordt tijd dat de galg weer opgericht wordt.

  1. Meloen

   Ik ben voor, die vuillak wil Nederland economisch vastnagelen aan de EU, zodat we dat monster nooit meer kunnen verlaten. Is dat niet hetzelfde partijtje dat het in de grondwet wil vastleggen het onmogelijk te maken de EU te verlaten? Dacht het wel hé. D66 verbieden en de leden veroordelen wegens landverraad.

 9. Pijnstiller

  vroeger noemden we iemand als Jetten een Vazal van de vijand

 10. Kretoloog

  In de laatste peilingen was D66 de enige van de 4 regeringspartijen die op verlies stond. Dat is ook logisch, met zo’n Jetten als partijleider. Laat hem dat nog maar een poosje blijven, de beste garantie dat D66 nog verder minimaliseert.

  1. Meloen

   D66 is met afstand de gevaarlijkste partij voor Nederland. Nog erger dan groen links keje nagaan.

 11. Bullshit16

  Vroeger toen het nog geen eu was geen het goed met Italië en Spanje toen kregen ze ook geen miljarden van ons maar nu het eu is gebruiken ze ons als pinautomaat en als we niet betalen zijn wij klootzakken na dan laat mij dan maar die klootzak zijn maar genoeg is genoeg laat dat volk ook maar werken tot hun 68 jaar laat ze ook maar eerst werken van 8 tot 5 maar dat doen die lekker lui landen niet ik zeg laat ze de ram bam krijgen
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

 12. Cycle25

  Nieuwe generatie politici dus, een beetje goed vakantiegevoel is genoeg om roofbouw te plegen op de staatskas.

  1. Bolkestein

   Ging Rob Jetten nog niet in februari, toen Corona ook al in Nederland was geïncurbeerd, nog met zijn vriendje op een verre (klimaatneutrale 🙂 ) vliegvakantie naar de Antillen (op kosten van de belastingbetalers?

  2. Bolkestein

   Misschien is Spanje wel de ideale verzekeringspolis voor Rob Jetten. Met al die immigranten die Rob Jetten zelf hier naar binnen halen wordt hand in hand lopen voor hemzelf namelijk wel steeds hachelijker.

   D66 past opmerking Rob Jetten over homofobie en ‘mensen met een migratieachtergrond’ aan

   Zoek de verschillen

   D66-leider Rob Jetten hield maandag de Kerdijklezing. Enige ophef ontstond omdat Jetten het volgende formuleerde in het verslag op de website van D66:

   “Toen ik afgelopen zomer met mijn vriend door Madrid liep, viel me op hoe gemakkelijk het daar is voor twee mannen of twee vrouwen om hand in hand te lopen. Met trots, zonder enige bedenking. Vrijheid zoals het moet zijn. Misschien kan niet iedereen in de zaal het zich voorstellen, maar homo’s in Nederland – in het land waar het huwelijk als eerst werd opengesteld – denken wel twee keer na voor ze dat doen. Uit angst voor negatieve reacties. Soms uit angst voor agressie. Vaak van mensen met een migratieachtergrond. En dat zeg ik met pijn in mijn hart.

   D66 paste de tekst op de website later aan in het volgende:

   “Toen ik afgelopen zomer met mijn vriend door Madrid liep, viel me op hoe gemakkelijk het daar is voor twee mannen of twee vrouwen om hand in hand te lopen. Met trots, zonder enige bedenking. Vrijheid zoals het moet zijn. Misschien kan niet iedereen in de zaal het zich voorstellen, maar homo’s in Nederland – in het land waar het huwelijk als eerst werd opengesteld – denken wel twee keer na voor ze dat doen. Uit angst voor negatieve reacties. Uit angst voor negatieve reacties. Soms uit angst voor agressie. Die angst wordt vaak geprojecteerd op mensen met een migratieachtergrond.

 13. inert

  De bal ligt nu bij het electoraat!
  Refererend aan de puinhopen van Rutte 1 t/m3, moet bij de gemiddelde Nederlander toch de sluier voor de ogen wegvallen!
  Er kàn en mag volgend jaar geen Rutte4 gevormd worden!

 14. bas van der bijl

  Niemand hier schijnt te snappen dat Nederland in zijn eentje het niet red. Dit soort nationalisme leidt tot armoede en isolatie.Europa moet samenwerken geen keus met huidige economische situatie .De EU moet overeind blijven. Het zijn onze afzetgebieden. Niet voor niks heeft de VS na WO 2 de Marshallhulp gegeven. Ze hadden door dat het een afzetgebied voor hen is. De basis voor de huidige welvaart. En natuurlijk is er verder ook veel mis

  1. Rammstein

   Nederland en de andere landen van de EU kunnen uitstekend en op alle gebieden samenwerken, zonder dat de soevereiniteit prijs gegeven hoeft te worden. Nationalisme betekent beslist geen isolatie, dat is de angst die jou aangepraat wordt.

  2. Bolkestein

   Marshall hulp bestond uit rendementsgerichte investeringen. En de fundamenten zoals know how en een gezonde arbeidsmoraal bestonden hier al. Niet uit begrotingshulp. Niet uit gratis geld opgehoest door de belastingbetalers. En of je hebt geen historisch inzicht of je bedrijft hier bewust kwalijke geschiedvervalsing. In beide gevallen is het voor ons land funest aan jouw geraaskal ook maar enige gehoor te geven.

 15. JFU

  Geeft wel het niveau aan van Dictatorpartij 66, om deze nitwit ‘voorman’ te maken.

 16. Genoeg van linkse dictatuur

  Gewoon Spaanse en Italiaanse producten negeren, houden ze eerder hun veel te grote mond. Geen cent er meer heen, beloon de juiste landen, en niet de lander die er bewust een puinhoop van maken. Ze zijn samen met Frankrijk het lachertje van Europa, exxit is het beste, laat maar knappen.

 17. Antihedo

  Oi oi, dit is nog eens oud nieuws. Hadden ze echt niets nieuws te melden hier? Maar zullen we dan nog even het standpunt van Wilders over immigratie horen en dat naleven. Dan kan het komisch echtpaar Wilders ook het land uit.

  1. weer woord

   Dus dan maar compleet negeren hoe het land verkwanseld wordt?

   Zwelg in je domheid zoveel je wilt antihetero, maar doe dat lekker elders…..

 18. blank

  DDS,mooi stuk. Die Jetten is rijp voor een dwangbuis. Maar Rutte onthoudt dit niet hoor. Die heeft geheugen verlies.

 19. macsjang

  3 maanden obstipatie zij hem gegund.

 20. doorn

  Rutte doet niets tegen Jetten, zij zijn namelijk van dezelfde kerk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.