Video! Nieuwsuur onthaalt D66’er als neutrale expert, zij wil – verrassing!!! – miljarden kostende eurobonds

Heel toevallig allemaal weer hoor! Bij Nieuwsuur was gisteravond de econome Barbara Baarsma te gast. Zij mocht daar pleiten voor miljardenverslindende eurobonds, die Nederland uit een vorm van ‘tactische’ barmhartigheid ter beschikking zou moeten stellen aan Italië. Het NPO-nieuwsvehikel liet het echter na één belangrijk detail te vermelden: Barbara Baarsma is een actieve D66’er.

Nou, dan moeten we toch maar die coronabonds invoeren… toch? Dat zal de conclusie zijn van de gemiddelde Nieuwsuur-kijker gisteravond. Te gast was namelijk Barbara Baarsma, die mocht pleiten voor de garantstelling van Nederland voor Zuid-Europese brekebeentjes als Italië. Er ziet niets anders op!

Op het partijkantoor van D66 kunnen ze ongetwijfeld tevreden zijn: ze hebben één van hun sterren bij de NPO kunnen binnenschuiven als zogenaamde neutrale expert cq. academicus. Maar daarmee wordt een belangrijk deel van de agenda van Baarsma gewoon genegeerd: ze is politiek actief. Namens welke partij? Nou, wat een verrassing… namens de meest eurofiele partij uit heel het land: D66.

Baarsma schreef zelfs mee aan het verkiezingsprogramma van de partij voor de Europese Parlementsverkiezingen van afgelopen jaar. Kijk maar:

Dus onafhankelijke deskundige die verstandige dingen zegt? Ammehoela. We hebben hier gewoon een politieke operative die in neutrale vermomming Nederland een peperdure eurobonds-loer probeert te draaien!

Het is overigens niet de eerste keer dat Baarsma baarlijke nonsens de wereld in slingert via de NPO. Afgelopen zomer pleitte ze bij NPO Radio 1 al voor het verlagen van de stemgerechtigde leeftijd naar zestien jaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Peetjoh

  Onze babs heeft maar 1 recht. Het aanrecht.

 2. Meriadoc Brandebok

  Sylvester Eijffinger is actief voor het CDA. Zijn Baarsma en Eijffinger ondeskundig omdat zij gerelateerd zijn aan een politieke partij? Nee, Nieuwsuur laat terecht de voor- en tegenstanders aan het woord.

  Ik ben het overigens eens met Eijffinger. Gerichte donaties om de druk van de gezondheidszorg op de Italiaanse rijksbegroting te verlichten is de aangewezen manier om solidariteit te tonen. Maar eurobonds: niet doen, en ook niet toegeven aan de vieze chantagepraktijken van Zuid-Europese landen.

  DiMaio, de Italiaanse vicepremier, zei gisteren in Der Spiegel: “Wir finden keine Lösung, wenn wir nur nach hinten blicken. Es spielt doch heute keine Rolle, wie einst der Marshallplan funktionierte, welche Schulden Deutschland nach dem Krieg erlassen wurden oder was Griechenland mit der Eurokrise zu tun hatte.” Zie je, ze willen geen Marshallplan of gift. Maar gewoon een gezamelijke schuldenlast.

  1. Bertus bumperding

   Ja .
   En dus duidelijk dat wij daar de lasten van mogen dragen .
   Zij al jaren aan het potverteren en wij mogen er voor werken om hen de boven water te laten houden .
   Eurobonds coronabonds of gezamenlijke schuldenlast of wat er ook maar bedacht wordt , het noorden mag er voor bloeden .

  2. Peetjoh

   Niks onpartijdig dat weet je zelf ook. En wat boeid ons die Italianen. Dat zijn de uitvinders van fascisme. Ik dacht dat jij daar op tegen was meriadoc. En ja ik kom d’r wel eens en ze zijn het nog steeds. Net als dat die moffen hun gestorven helden nog herdenken. Ik zie totaal geen nut in het helpen van onze vijanden die nog nooit excus hebben gemaakt.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Peetjoh

    Ja, dat waren de uitvinders van het fascisme, maar dat is voor de huidige situatie niet relevant. Nu zijn het slechts bigspenders.

    1. Peetjoh

     Misschien moeten we die big spenders maar eens laten rotten. Mensen stoppen pas met uitgeven als ’t op is. Meer sturen is meer uitgeven. Helpen we niemand mee integendeel we verzieken de waarde van de euro. Dus wij worden dubbel genaaid. Dadelijk kost een brood 10 euro maar geen baas gaat opslag geven na de crisis. Niks meer naar die landen.

  3. Lambieck

   Alleen aan FvD gelieerde specialisten zijn neutraal.
   Alle anderen zijn eerst politiek gebonden en daarnaast misschien ergens een twijfelachtige specialist in.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Lambieck

    Kennelijk.

  4. Fonz

   Maar occult fantasietje, jij mag gerust jou bankrekeningetje geven met bijbehorende pincode, zodat ze jou rekening even kunnen gebruiken, dat is voor nu namelijk tactisch…

   1. Bijenzwerm

    Fonz 42 minuten ago Beantwoorden
    Maar occult fantasietje, jij mag gerust jou bankrekeningetje geven met bijbehorende pincode, zodat ze jou rekening even kunnen gebruiken, dat is voor nu namelijk tactisch.

    @fonz ,@meriadoc brandewijntrol is een kansloze uitkeringstrekker met een volledigedagbesteding op dds.
    @meriadoc brandewijntrol heeft helemaal niks op zijn rekening ,de arme sloebert ,hahahahs

  5. Fonz

   “Maar gewoon een gezamenlijke schuldenlast.”

   Jij bent echt achterlijk met je gezamenlijke schuldenlast er is niets gezamenlijk aan, het is 1 richtingverkeer, Griekenland, Italië, Spanje, dus begin niet over gezamenlijk druiloor

  6. LifeBuddy

   Maar gewoon een gezamelijke schuldenlast. Nou maria, je staat een beetje in brand, want ik Geloof niet in sprookjes.

  7. Arbeider65

   Met Sylvester Eijffinger ben ik het meer eens dan die trol van Rabo Bank. En dat is Prof. aan de UvA. Zegt genoeg.

 3. Piet Klein

  Baarsma werkt voor de Rabo bank. Voor banken is risico spreiding naar sterkere landen een voordeel. Zijn zij zekerder dat er geld terugkomt. Voor de Nederlanders betekent eurobonds dat op den duur de volledige schuld van Italie en andere landen naar eurobonds gaan. Het is zeker dat deze niet kan worden afgelost door Italie en dat betekent dat Nederlanders vele duizenden euro’s via de overheid mogen bijdragen aan het aflossen van deze schulden. Het is mij een raadsel waarom D66 niet anders kan verzinnen dan Nederlandse burgers te laten opdraaien voor schulden die door landen zijn aangegaan bij banken die feitelijk wisten dat het land te hoge leningen aangingen en speculeerde op het overnemen van deze leningen door Europa. Het is raadsel waarom D66 niet met de oplossingen komt waarbij de burger niet veel duizenden euro’s mag bijdragen.

 4. P.Sisterons

  Italië heeft een enorme goudvoorraad. Het is goed geld naar kwaad geld gooien. Baarsma weet dit heus wel. Keer op keer moeten de spaarzame mensen bloeden voor potverteerders. Ik vraag me af waarom dat mens zulke grote ogen heeft.

 5. perry

  “Driekwart van onze export zetten we af in de EU.”
  Deze export kan ook plaatsvinden nadat we een Nexit forceren, na de komende Tweede Kamer verkiezingen, de hele krakkemikkige EU hebben we niet nodig, dat is ons enkel aangepraat!
  Nederland is beter af indien het zijn souvereiniteit herwonnen heeft, de EU is enkel een doorgeefluik van onze welvaart, richting de luilekkerlanden!

  1. inert

   perry/
   Boris Johnson inclusief de meerderheid van de UK, deelt je mening!

  2. Bijenzwerm

   @perry voor de EU hadden we al zon grote omzet in de EU. Dat hebben we nu en ook als we er uit zijn.
   Nederland produceert gewoon kwaliteitsproducten,en daar is nou eenmaal altijd vraag naar.
   Wijk hebben kompleet niks te danken aan de EU, ja netto bijleggen voor andere landen die constant meer uitgeven dan er binnenkomt.

 6. Adriaanv

  Dat helpt Nederland echt, die emancipatie..
  Nog meer incompetente vrouwen aan de top.

  1. Lambieck

   Ook u zult deze hoogleraar Marktwerking en Mededingingseconomie in kennis ver achter u laten.

 7. Vrijedenkert

  Onnozel wijf gisteravond gezien te jammeren, vreselijk…
  Opsluiten staatsgevaarlijk!

  1. Lambieck

   Onnozel wijf ?
   Zij zal zeker uw niveau niet halen, heeft echt geen idee waar ze over praat.

   Sinds 2009 is zij hoogleraar Marktwerking en Mededingingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Van 2008 tot 1 april 2016[2] was zij directeur van het onafhankelijke adviesbureau SEO Economisch Onderzoek.[3][4] In 2012 is Baarsma benoemd tot kroonlid van de SER. Per 1 april 2016 is zij benoemd tot directeur Kennisontwikkeling bij de Rabobank. Sinds 1 januari 2019 is zij directievoorzitter van Rabobank Amsterdam.

   1. Fonz

    Lampikje vind banken uiterst betrouwbaar, lampikje denkt echt als ze bepaalde banen hebben gehad dat ze dan slim zijn en het allerbeste met jou voor hebben, lampikje is zo blind als een paard en dan bedoel ik natuurlijk de r*et van het paard…

    1. Lambieck

     Ook aan uw opleiding, werk/denk niveau en economische inzichten kunnen slechts weinigen tippen.
     Misschien komt Klaas Knot in de buurt maar zelfs dat is niet zeker.

     1. Fonz

      Gezien je reactie ben je aardig om je oortje geslagen, overigens ben je uitgel*lt

   2. Rammstein

    D66’er Kokkie Lambieck verdedigt zijn D66-partijgenoot met hartstocht. Dat dit D66 wijf miljarden wil uitdelen van ons (en ook zijn geld) interesseert hem geen bal – D66 bovenal!!

    1. Lambieck

     Goede morgen Peter.
     Heeft jouw wijf al koffie gezet.
     Mijn vrouw heeft de een heerlijk ontbijt verzorgd.

     1. Rammstein

      Q.e.d.

      D66 is een anti-Nederlands misdaadsyndicaat en kokkie is daar trots lid van. Onbenul kan gigantische proporties aannemen.

     2. Fonz

      Precies Rammstein, jij begrijpt dit soort types, die zijn ziek in hun hoofd…

     3. AS210854

      Lam. Een echte D66ger dus, anderde het werk laten doen en zelf achteroverleunen en schone schijn hoog houden.

   3. Vrijedenkert

    Ja en een ander expert zij ook dat wij als Nederland geen enkele maar dan ook geen enkele invloed hebben op het financieel beleid en uitgavepatroon van Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland en dus ook geen enkele garantie hebben dat we ooit een cent gaan terugzien als we hier in stappen en als Nederland en de jarenlange opgebouwde staatsschuld gaan delen van al die knoflooklanden die zich al meer dan 30 jaar laten subsidiëren door de noordelijke landen!

    Dat de banken waar zij dus ook directeur is allemaal zeer risicovolle leningen hebben uitstaan in die knoflooklanden is natuurlijk gewoon wanbeleid en al die daar verantwoordelijk voor zijn zouden hoofdelijk aansprakelijk gesteld moeten worden!

    1. Lambieck

     Dat de banken waar zij dus ook directeur is allemaal zeer risicovolle leningen hebben uitstaan in die knoflooklanden is natuurlijk gewoon wanbeleid en al die daar verantwoordelijk voor zijn zouden hoofdelijk aansprakelijk gesteld moeten worden!
     .
     Zo, u weet echt hoe het werkt bij lokale Rabobanken.

     1. -Bo-Realist

      Gedoneerd geld komt zelden terug en zeker niet met rente. In jargon heet dat: ‘Geld lenen kost geld’.

    2. Fonz

     Maar Vrijdenkert onthoud 1 ding aan schulden is een verdienmodel

   4. Peetjoh

    Ja onnozel. Directeur kennisontwikkeling? Kroonlid? Jij denkt toch niet dat dit serieuze functies zijn. Dit zijn van die pamper een wijf functies. Net zoals een neger omdat ’t moet. Deze vrouwen hebben banen gekregen om aan quotums te voldoen. En dat is totaal onzinnig.

    1. Fonz

     +++++++++ een neger omdat het moet..

     1. P. Breetveld

      Bongo vers uit Congo; van schoonmaker tot hoofd irrationele zaken buitendienst europa. Niet omdat hij dat wil en kan maar omdat het moet van de overheid.

      Als je werk enige importantie heeft, houdt u uw baan en overleeft u de crisis.

      Mindere goden met discutabele burootjes in advies, consultance, marketing, enz.. die gaan.
      Als de pl..ris uitbreekt dan liever een goed opgeleide elektricien en loodgieter dan een welzijnswerker en adviseur consultant voor ??? zaken Achter u.

    2. Lambieck

     Ja onnozel. Directeur kennisontwikkeling? Kroonlid? Jij denkt toch niet dat dit serieuze functies zijn.
     .
     Vergeleken met uw werk waarschijnlijk niet.

   5. P. Breetveld

    In die functies sta je helemaal in dienst van de Rabo. Niet ten dienste van de zich blauw betalende klant. Dat betekent manieren zoeken om de bank financieel eruit te laten zien als een vet gemest varken. Daar heb je personeel voor nodig die buiten de werkelijkheid staan en geen scrupules hebben. Die ‘hoge’ indrukwekkende functies: aan de buitenkant van het hoofdkantoor zie je er niets van!

 8. Benny

  Barbara is net zo neutraal als die huis viroloog die constant op de tv is…….mensen word eens wakker…. Er bestaat geen neutrale expertise en ook geen neutrale journalistiek meer…… U word geleeft…..

  1. B. Pascal

   Zo is het! Goede opmerking!

  2. Meriadoc Brandebok

   Beetje open deur. Natuurlijk staat ze er niet neutraal in, anders zou ze geen pleidooi houden voor eurobonds.

  3. Fonz

   Precies Bennie, we worden in de mailing genomen, van onze vrijheid berooft zelfs, maar eurofielische imbecielen als occult fantasietje (mb) vinden dit prima..

 9. evil knievel

  Wat is r toch met de echte vrouwen van weleer gebeurd!?
  Sinds dat feminisme de kop heeft opgestoken is t in rap tempo bergafwaarts gegaan!
  T vrouwelijk volk is totaal de weg kwijt n n gevaar voor onze samenleving geworden maar om ze niet tegen t hoofd te stoten krijgt de vrouwmens dit soort functies zelfs toegewezen!?
  Denk dat ik mezelf maar met mn hoofd op t sl8bok leg want zal ons uiteindelijk allemaal de kop gaan kosten!😩

 10. rory

  Hopelijk beseft het electoraat van alle Noord Europese lidstaten, dat de EU samenstelling mbt de onwillige, egoïstische, misbruikmakende zuidelijke landen, gedoemd is ten onder te gaan!
  Vóór de pandemie waren deze landen al dwars, verspilzuchtig, en leefden op de pof, wij grote netto-betalers moeten ALWEER het gelag betalen!
  Nu het Coronavirus heerst, moeten de “rijke” lidstaten, die op eigen kracht en hard bezuinigen hun economie tot bloei gebracht hebben ondanks het uitmelken door de EU, financieel bloeden voor de lakse armlastige landen!
  Aub géén geneuzel over humaniteit, empathische lidstaten etc, zulks moet je verdienen!
  Boontje komt om zijn loontje, zoniet gaan we zélf ten onder!

  1. inert

   rory/
   Juist, zachte heelmeesters make stinkende wonden!

 11. Response

  Geen enkele expert is in mijn beleven neutraal. Iedere expert heeft wel bepaalde belangen, voorkeuren, kennisniveau’s e.d. Het zou Nieuwsuur echter sieren ook experts uit de niet linkse hoek uit te nodigen en hun mening te laten geven zonder daarbij de vraagstelling en ondersteunend beeldmateriaal op voorhand suggestief in te richten en tijdens iedere beantwoording meteen in de rede te vallen. Ik denk echter dat dat niet gaat gebeuren want het is en blijft een onderdeel van de staatsomroep en we weten met z’n allen op welke manier mensen op cruciale posten bij die club worden benoemd. Enigszins rechts georiënteerde kandidaten maken daarbij op voorhand geen kans.

  1. Veteraan

   @ Response
   +++
   Helaas is het zo en het zal niet snel veranderen.
   Dat vereist een zelfinzicht wat Links niet heeft.

 12. Cootje

  De ECB heeft al meer dan 2500 miljard obligaties aan schuld op zijn balans staan en koopt nu buiten de verdeelsleutel al ongekend meer zuiderlijk schuld papier op, Corona stopt niet bij de grenzen en verspreid zich wereldwijd als een raket ., deze wordt ook dit jaar niet meer beheersbaar en er volgt een wereldwijde diepe zware recessie die zijn weerga niet kent , de ECB gedrukte euro’s en hun obligaties is een niet gedekte schuld en feitelijk gewoon monopolie geld , de zuiderlijken banken Hebben wat ook niet mag maar oogluikend is toegestaan door de ECB te veel schuldpapier van hun eigen land op hun balansen staan , en die balansen krijgen daar op euro’s van de ECB banken en het euro stelsel zijn gewoon failliet , en nu hun uitstaande leningen die uit staan bij de grote multinationals die hun inkomsten zien verdwijnen wegens een diepe wereldwijde recessie en onder het oogmerk grote werkgever hun schuld samen met de banken gaan afschuiven op de belasting betaler , die naar de winkel moet met monopoli geld . En er nu nog steeds mensen zijn die denken dat je kan trekken aan een dood paard , een volkstuintje bied meer

  1. Vrijedenkert

   Die opgekochte schulden door de ECB zullen straks minder waard zijn dan het massaal opgekochte schijtpapier!

 13. Vrijedenkert

  Pinokkio zegt dat we voor minstens 10 jaar schijtpapier in voorraad hebben, kunnen we Italië, Spanje, Frankrijk en Griekenland niet ieder een jaar schijpapier schenken dan hebben we zelf nog voor 6 jaar achter de hand…

  1. Lambieck

   Nederland 17.280.000 inwoners
   Italië 62.403.000 inwoners
   Spanje 50.016.000 nwoners
   Frankrijk 67.848.000 inwoners
   Griekenland 10.607.000 inwoners.
   .

   Vrouwtje Baarsma kan nog heel wat van u leren.

   1. Vrijedenkert

    Ieder genoend land een Nederlandse jaarvoorraad aan schijtpapier schenken, ja dat had madam Baarsma wel begrepen…
    Jij blijkbaar niet…

 14. Duckday

  Weer een specialist die dit land nog verder naar de klote helpt met haar domme advies waar het nergens op slaat. Van zulke mensen ga je over je nek zorgen voor zich zelf zijn ze goed in. Straks een hoger baantje meer salaris weg er mee.
  Burgers BREEK het kartel en stem gewoon PVV of FvD daarna Nl exit.
  Nederland is vol

 15. henkie

  Steeds meer kakelende kippetjes zonder kop worden ingezet als “experts”.
  de NPO lopt hierin voorop.

  Het voorspelt niet veel goeds voor de toekomst!

 16. Veteraan

  D 666 is nooit neutraal en maakt graag gebruik van hun macht om Eurofiele clubjes in leven te houden.
  Dit heeft Nederland tientallen miljarden gekost in het verleden en zal ook in de toekomst een zeer zware last zijn totdat die EU in elkaar klapt. En dan is er niemand die NL zal steunen.
  Links beleid is elitair denken wat geen rekening houdt met feiten of de gewone arbeider.
  Walgelijke mensen die er indirect voor zorgen dat de Politie niet mag handelen, dat het inkomen van werkenden aan gelukszoekers wordt besteed en dat radicale denkende en handelende moslims [70 tot 80 %] de macht overnemen.
  Ik hoop dat zij eens de realiteit van een aanslag of de dagelijkse geweld van de foute allochtonen ondervinden.
  Maar zij zullen dat minder ervaren dan mensen in arbeiderswijken en zelfs dan noemen ze het incidenten. En ook de komende jaren zullen ze als er weer iets in de media komt hun afschuw benoemen en tegelijkertijd het racisme tegengaan in dezelfde zin.
  Het enige waar ik het mee eens ben is de strijd voor voltooid leven en euthanasie voor diegene die dit willen i.p.v. dat anderen dit voor je uitmaken.

 17. crimson1960

  Dit soort griezels mogen van mij allemaal met pissen magere Hein zien, of op hun verjaardag, dan duurt het maar een jaar.

 18. Julian

  Vertel eens wat nieuws en wat echt ter zake doet.

 19. macsjang

  Baarsma zegt u? Dat is toch die geflopte politica die hooguit bij die zwaar gesubsidieerde linkse omroep een podium heeft? Geloofwaardigheid van een platgeslagen molshoop. LOL.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Nee, Baarsma heeft nooit een politieke functie vervuld.

   Dom om zoiets op te schrijven zonder enige kennis van zaken.

 20. trollenvanger

  Baarsma: De teloorgang van de Rabobank kon niet beter geïllustreerd worden.

  De linkse kanker tast alles van waarde aan.

 21. Bes Tolen

  Ik herinner mij nog altijd een heel erg streberige man genaamd B. Daar doet Barbara Baarsma mij aan denken. Als ja als ik de hoogste man van de ING was wat dan? Maar hoe staat de echte topman van ING tegenover haar voortdurende aanwezigheid op de TV, die het zicht op haar deskundigheid niet bevordert? Eerder lijkt eenzijdige politieke stellingname het geval.

 22. Rud56

  Dat antidemocratische D66 behoort met de komende verkiezingen geheel te worden weggevaagd. Edoch, helaas zullen velen er nog op stemmen. Uit pure domheid!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.