Video! Peter R. de Vries hangt aan de lippen van mede-progressieveling Volkert van der Graaf: ‘Ben benieuwd!’

Als er een groot interview met Fortuyn-moordenaar Volkert van der Graaf binnenkort in een krant staat, dan gaat talkshowschnabbelaar Peter R. de Vries dat meteen lezen. Hij is zeer “benieuwd naar het gedachtengoed” van de man die Pim Fortuyn van het leven beroofde.

Bij RTL Boulevard heeft voormalig misdaadverslaggever Peter R. de Vries gisteren gezegd dat hij zeer “benieuwd” is naar de denkbeelden van Volkert van der Graaf, de radicaal-linkse man die op 6 mei 2002 met enkele pistoolschoten een einde maakte aan het leven van Pim Fortuyn. De voorwaarden van de voorlopige invrijheidstelling van de koelbloedige schutter lopen over twee weken af, en hij is vanaf dat moment net zo’n vrij man als iedere andere Nederlander.

Van der Graaf mag vanaf dan ook met de pers praten, en dat maakt De Vries nieuwsgierig naar zijn gedachtengoed:

“Als journalist zou ik er eerlijk gezegd best benieuwd naar zijn. Ik wil wel eens weten wat het gedachtegoed nu van die man is en hoe hij terugkijkt op wat hij heeft gedaan. Dat zou ik wel willen weten.”

Peter R. de Vries vindt verder dat het eens “afgelopen” moet zijn met alle commotie rondom de relatief lage straf die de Fortuyn-moordenaar in 2002 kreeg. Over andere moordenaars die worden vrijgelaten ontstaat ook geen commotie, aldus De Vries, dus over Van der Graaf moeten Joost Eerdmans en de familie Fortuyn óók niet zo miepen.

De Vries benadrukt bovendien dat hij vindt dat Van der Graaf voor de maatstaven van 2002-2003 toch fors gestraft is. Hij noemt de nabestaanden van Pim Fortuyn zelfs “naïef.”

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zegt DDS: doen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Alfred Bentinck

  Een journalist die niet benieuwd is naar de uitlatingen van Volkert van der G. kan beter een ander vak zoeken.

  1. Vanduinen

   Als Panorama de primeur krijgt, dan wordt het een bewaar exemplaar.

   1. Sleipnir

    Zeker als er foto’s bij zijn waarbij is te zien dat de hersens van Volkert van der Graaf over het plaveisel zijn verspreid. Dan lijst ik hen in!

    1. evil knievel

     Degene die dit voor zn rekening zou nemen,kwam van zn langzalzeleven niet meer op vrye voeten,Sleipnir!😜
     N geen journalist die naar m zou kraaien!😁

   2. Maurits Dekker

    Ik ga dan die Panorama kopen op voorwaarde dat op de foto van Volkert een gaatje te zien is, en wel precies tussen zijn ogen.

  2. evil knievel

   Zo zegt Petertje Rrrr t wel maar zo meent ie t niet!
   T liefst kroop ie m tot aan zn 12 vingerige darm naar zn hol in,…net zoals jij,flapjanus!😜
   M**rdenaars,…niet meer,niet minder!

   1. Canta

    evil knievel
    Weer iemand die kennelijk niets zinnigs te zeggen heeft en dan maar met dit soort walgelijke taal komt.

 2. Ritter

  De media zullen weer (verkapte) sympathie tonen voor Vokert van der Graaf. Dat hebben ze ook gedaan/doen met ISIS aanhangers. Die worden ook als “slachtoffers” neergezet in de media.

  Laten we niet vergeten hoe de media Pim Fortuyn demoniseerden.

  Ter herrienering: twee en een half uur demonisering van Pim Fortuyn
  Zo ging het toen ………..en zo gaat dat nu.

  h**ps://www.dumpert.nl/item/6590769_9710a9e4

  1. Canta

   Ritter
   Laten we niet vergeten dat in DDS en door veel van degene die hier hun mening geven,
   links constant wordt gedemoniseerd.
   Sympathie voor van der Graaf??? Ritter hoort wel meer dingen die er niet zijn en denkt dan dat hij de enige is die de werkelijkheid ziet.

 3. Fortiori

  Ik begrijp niet waarom de familie Fortuyn benauwd moet zijn. En wellicht zwijgt Volkert als het graf. De zaak is done. Er zullen natuurlijk wel media zijn die voor fors geld het verhaal willen lospeuteren.

  1. bas van der bijl

   Terecht benieuwd. Ben ik ook. DDS lijkt wel de gedachte politie. Trouwens Folkert had veel langer de bak in gemoeten vind ik.

 4. fusilier

  Volkert wordt niet meer door de wet beschermd over veertien dagen. Dus hij is dan vogelvrij verklaard.

  1. bas van der bijl

   Dit is een verkapte oproep tot moord.

   1. Alfred Bentinck

    Zeker, bas, maar degenen die hier dit soort stoere praat uitbraken zijn in werkelijkheid angstige oude mannetjes achter een computer.

    Volkert zal geen haar worden gekrenkt omdat degenen die dat wensen nogal laf zijn. Gelukkig maar.

    1. Seneca

     @bentinck
     ik denk dat als er genoeg druk op Volkert wordt gezet, deze uit de school gaat klappen. daarom zal Volkert binnen afzienbare tijd – als hij in NL blijft – het tijdelijke voor het eeuwige verwisselen. dat zal geen actie zijn van angstige oude mannetjes, zoals jij dat noemt, neen dat zal een vlotte actie worden door een of andere overheidsinstantie.

    2. Balkebrij

     @alfredje(boudewijntje) vanuit de dagbesteding van de FPA zit hij te fantaseren soms over oude mannetjes dan weer over hele kleine kindjes.
     @alfredje krijgt het nu ook druk in zijn hoofd over Volkert(zijn voormalige celgenoot) en neemt hem in verdediging ,omdat hij nog warme gevoelens voor hem koestert.
     @alfredje beleeft vandaag een gespannen dag ,zijn begeleider heeft dat goed in de gaten en zegt: kom alfredje lekker even uitwaaien bij de kinderboerderij.

     1. Barry330

      Dagbesteding is blijkbaar niet meer aan jou besteed. Waarom je zo defensief reageerd is absoluut niet moeilijk te achterhalen. Je bent buitengesloten omdat je niet geleerd hebt, om je te gedragen naar andere mensen. Haal nu je broek maar weer omhoog en veeg eerst maar eens je kont af.

     2. Alfred Bentinck

      Wat de oude bange mannetjes ook kenmerkt is hun obsessieve belangstelling voor seks. Werkelijk álles wordt in het (p*do)seksuele domein getrokken.

      Behoorlijk zielig.

    3. evil knievel

     Lul voor je eigen crackhead,ben nog lang niet zo bejaard als jij denkt ouwe hippie n als ik dat misbaksel van n linksgedraaid wegwerpwashandje Volkert,voor n min of 2 in n afgesloten ruimte mocht spreken,zou ie willen dat ie werkelijk naar germania was geëmigreerd,dat kan ik je op n regenboogvelletje geven!😜

   2. Seneca

    @bas
    dat klopt. diezelfde oproep deden de heren van Dam (PvdA: ik vind u een slecht mens, of woorden van gelijke strekking) Thom de Graaf (D66: Anne Frank verwijzing) Melkert (PvdA: kon zijn gram niet halen want hij kon het debat niet winnen) Rosenmöller (GL: konkelen op de achtergrond) en doordat de familie der struikrovers dat zich ‘koningshuis’ noemt in Pim de grootste bedreiging zag voor haar voortbestaan.

    1. Alfred Bentinck

     Sint Pim is al 18 jaar dood en op de herdenkingen van zijn dood komen een man of vijf.

     Ik bedoel maar, je kunt ook eindeloos Lou de Palingboer blijven herdenken

     1. Bolland

      Sint Pim ?

      Vergelijken met Lou de Palingboer, je bent een raar mannetje Alfred Humpeldinges, beetje respect graag voor iemand wiens schoenveters je niet eens mag vastmaken.

      Pim heeft de politiek op z n kop gezet, en jij?

     2. Ad Fundum

      Erasmus staat ook weg te tochten op zijn sokkel. Iedereen sjouwt voorbij en weet niet eens wie hij is. Deze grootheid, humanist, geleerde is van groter betekenis geweest voor ons land, dan Pim, de zelfbenoemde filosoof, ooit zou worden.

     3. Seneca

      @bentinck
      ik neem aan dat je reactie 16 voor mij bestemd is. indien ik mij niet vergis voelde jij je genoodzaakt om op dit topic te reageren. als je dat niet had gedaan, dan begrijp ik niet waarom je nu reageert op mijn stelling dat de moord op Pim Fortuyn door de toenmalige overheden is georganiseerd. of voel je je aangesproken?

     4. Alfred Bentinck

      Ik had weinig waardering voor de charlatan Fortuyn, Bolland, en de schade die hij de Nederlandse politieke cultuur heeft toegebracht beschouw ik als rampzalig.

      Zijn gruwelijke dood en de misdadigheid ervan doet daar niets aan af. Over de doden niets dan waarheid.

     5. Alfred Bentinck

      @Seneca,

      De bewering dat de moord op Fortuyn door de toenmalige Overheid is georganiseerd slaat als kut op Dirk.

     6. Original NL

      Q….en de schade die hij de Nederlandse politieke cultuur heeft toegebracht….
      U bedoelt hoe Fortuyn door de smeerlappen Melkert, Rosenmöller, Dijkstal,van Dam en de Graaf vogelvrij werd verklaard?
      U bent een misselijke viespeuk multinicker…maar dat wist u al.

    2. Ad Fundum

     Tegenwoordig gaat het in de kamer anders aan toe. “Knettergek” (Wilders) is niet ongewoon. Een slecht mens is nog netjes. En bijv. “U bent verantwoordelijk voor de dood van tal van Corona patiënten” ook Wilders aan Rutte, is niet zo als het hoort.

   3. evil knievel

    Wie de bal kaatst…!😜
    Heb dr dit vanaf de linkerzijde zo vaak horen roepen n dan zijn dr dan ook nog van die wappies die t daadwerkelijk hebben uitgevoerd!
    N goed pak slaag,zou ik zulke sujetten gunnen,de nek omdraaien zou betekenen dat we ons tot sLinks hebben verlaagd!😁

   4. Maurits Dekker

    U bent de enige hier die het woord moord gebruikt.
    Daarvoor kunt u worden vervolgd.

 5. Bullshit16

  Peter r vergist zich we hebben het hier niet over een gewone moord we hebben het hier over een volksvertegenwoordiger die vermoord is en daarom had die idioot levenslang moeten krijgen maar ja we weten de gedachtegoed van petertje r hij is exstreem links peter r is net zo gevaarlijk als volkert vdg
  Stem fvd of PVV uit de eu

 6. lotje

  Peter r de Vries? Wie is dat.?

 7. Seneca

  @bentinck reactie 23
  bentinck of kan ik beter zeggen beukman want je hebt een andere nickname. pathetisch.
  je schrijft: ‘dat slaat als kut op Dirk’.
  je schrijft in reactie 16: ‘Wat de oude bange mannetjes ook kenmerkt is hun obsessieve belangstelling voor seks. Werkelijk álles wordt in het (p*do)seksuele domein getrokken.
  Behoorlijk zielig’.
  niemand schrijft iets over seks of over p*edo’s. er is er slechts één en dat ben jij. dus doe mij een plezier en schrijf, op dit blog, je seksuele frustraties niet van je af. ik walg daarvan.

  1. Beukman

   Huh?

 8. 56RdK

  Die P.R. de Vries is uitgegroeid tot een stuk arrogant betweterig stuk deug waarvan is te hopen dat hij zeer snel en voor langere tijd op zijn bek gaat!

  En wijlen Pim, deze man zou Nederland weer tot Nederland hebben gemaakt, een Nederland waarin geen plaats voor idioterie als inclusie en maatschappij ontwrichtende islam. Een Nederland waarin Nederlanders voorop zouden staan, maar waar ook oog zonder meer zou zijn voor minderbedeelden.

  Maar ja, zijn visie was tegen de (deug)gedachte van de PvdA, GL, D66, VVD, CDA, de vooral ook toen overheersende politiek, dus kwam De Graaf in beeld ..

  Ja, Pim was een zeer ver vooruitkijkend politicus en nu terugkijkend, … wat heeft hij het gelijk aan zijn zijde!

  Maar ja, dat was tegen de wens van de PvdA, GL, D66, VVD, CDA, de vooral ook toen overheersende politiek, dus kwam De Graaf in beeld ..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.