VVD’ers beginnen nu ook met belegering van FVD-coalitie in Brabant: ‘Droevig, zo weinig bezwaren!’

Nadat de linkervleugel van het CDA in Noord-Brabant eindeloos gehuild heeft over de aanstaande coalitie met VVD en Forum voor Democratie, beginnen nu ook de doorgewinterde sociaal-liberalen van de VVD zich te roeren. Onder aanvoering van oud-Kamerlid Frans Weisglas wordt er gehuild dat er totaal geen coalitie met de partij van Thierry Baudet gesloten mag worden.

De onderhandelingen zijn nog niet rond, maar het einde nadert: binnenkort heeft Noord-Brabant weer een coalitie, bestaande uit VVD, FVD, CDA en een lokale partij. De CDA’ers die tien jaar geleden door het lint gingen om de gedoogconstructie met de PVV laten zich nu ook weer horen en vinden massaal dat FVD dient te worden uitgesloten.

De onrust slaat over naar VVD, waar personen van linkse signatuur zich nu ook beginnen te bemoeien met de coalitievorming. Zoals Frans Weisglas, die het “droevig” vindt dat zijn partij dreigt in het coalitiebootje te stappen met de vermadelijde Forummers. Weisglas:

“Ik vind het droevig dat je vanuit de VVD Brabant en landelijke VVD nauwelijks bezwaren tegen coalitie in Brabant met Forum voor Democratie hoort. Kom op, beste partijgenoten, laat u ook horen.”

Jammer genoeg voor de oud-Kamervoorzitter zijn er ook nog genoeg VVD’ers te vinden die het onzin vinden dat de partij zich altijd zou moeten uitleveren aan linkse partijen. Lars Ruiter, VVD-raadslid in Hollands Kroon, zegt:

“Oud Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas roept zijn partijgenoten op zich te laten horen over de coalitievorming in Brabant. Bij deze:

Omdat we niet altijd linksaf hoeven, mijn steun hebben jullie VVD Brabant. Laat FvD die verantwoording ook maar eens nemen. Succes!”

Ook de VVD Noord-Brabant lijkt zich niet veel aan te trekken van de wapperende vinger van de VVD-prominent. De ‘FVD-coalitie’ binnenkort dus op het bordes van het Provinciehuis? Wie weet!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. lotje

  Dat de vvd leden dit nog pikken dat de landverraders rutte is gaan hielelikken met de linkse criminelen. Daarom zijn al die peilingen niets waard. Als je een vvd lid bent en je gaat links hielenlikken dan had ik de abonnement allang opgezegd tenzij je zelf ook een landverrader bent.

  1. RvdBe

   FVD de grote concurrent van de vvd, vissen in dezelfde vijver, logisch dat de vvd niets van FVD moet hebben, landsbelang komt na partijbelang voor de vvd.

  2. blank

   De angst regeert bij de coalitie.

 2. Marija

  Noord Brabant veel succes met FVD in de coalitie, het is verstandig deze partij de kans te geven het goed te doen.
  Dat PVV al jaaaaaren wordt buitengesloten is n.m.i.heel raar als je het stelt tegenover de vreemde besluiten. Vrijwel dagelijks kan je hierover verbazing voelen maat niemand wordt buitengesloten. Wonderlijk toch.
  Boos worden is menselijk, boos blijven duivels.
  Dus nu PVV ook nog toestaan mee te regeren, dan zijn we weer op de goede weg.

 3. Genoeg van linkse dictatuur

  Dat de vvd landverraders zijn is duidelijk. Ze hebben met Rutte en 1 grote puinhoop van gemaakt. Als er zoveel weerstand zou zijn, eruit stappen en de pvv er in. Het kan alleen maar beter gaan, en al die ouwe figuren die afgeven op de partij van Baudet leven onder een steen. Wie is Weisglas eigelijk, heeft nog nooit iets betekend. De nieuwe generatie die snapt dat deze ouwe kliek passee is.

  1. Lugor

   Als er zoveel VVD weerstand zou zijn, eruit stappen en de pvv er in.

   Enig idee hoe u dan een coalitie met een meerderheid zou kunnen vormen, gezien het aantal door de PVV behaalde stemmen?

 4. Bullshit16

  Zo zie je maar ze zijn doodsbang dat fvd de grootste word daarom kijk fvd journaal dan weet je waar fvd voor staat

 5. fisufisu

  Het wordt de partijen te heet onder de voeten, het uitsluiten van partijen is niet democratisch voor diegene die denken dat Nederland echt democratisch is..proest

  1. Lugor

   U vindt het verplicht samenwerken met andersdenkenden wel democratisch?

   1. weer woord

    Als zij door een meerderheid verkozen zijn absoluut!
    Men moet zo vaak werken met mensen waar ze het niet mee eens zijn, niet lullen maar poetsen!

    1. Lugor

     Indien meerdere combinaties een meerderheid kunnen vormen, welke is dan verplicht tot een mogelijke onvruchtbare samenwerking?

 6. inert

  Puur kiezersbedrog in een nepdemocratie!

 7. AS210854

  Weisglas, dat is toch die man met die zuipneus, en dat alleen zegt al genoeg .

 8. Piet Klein

  Dat deze mastodonten zich roeren over deze kwestie, in feite dat ze cordon sanitaire in stand willen houden, zegt meer over henzelf dat het enige politiek relevantie heeft. Want als je meent over dit onderwerp wel een brief te moeten indienen en je geen brief schrijft waarin Nederland nog weer verder de kapitaalslavernij in wordt geduwd door de banken en financiële instellingen die zich het financieel systeem van Europa hebben toegeëigend en op allerlei manieren geld proberen te trekken uit de EU burgers. Als je nooit de behoefte hebt gevoeld om een brief te schrijven over de absurde schulden berg, het onverantwoorde monetaire beleid. Als je geen brief schreef toen Rutte zijn groepsimmuniteit verkondigde, toen Rutte onvoldoende maatregelen nam waardoor er extra doden zijn gevallen in de corona crisis, dan is het enige wat je nu doet, door een brief over dit onderwerp te schrijven, is je eigen politiek seniliteit bewijzen, je politieke dementie ten toon spreiden. Normaal zou mijn advies zijn verbrand deze brieven in de open haard, maar aangezien dat slecht is voor het milieu zou dat nog te veel bijdrage zijn voor deze onzinnige opstelling.

 9. Cootje

  Niet alleen Frans Weisglas heeft zo zijn bedenkingen er zijn nog meer prominenten VVD’ers die toen de kranten gehaald hebben en waar we niet over moeten demoniseren . We noemen een paar van Weisglas partijgenoten , Ad van der steur , Jos van rey , Ricardo offermanns , Stephan satijn, Frans Weekers, Mark van Heyen , Ivo Opstelten, Fred teven, loek hetmans, ton hooymayers , Nurten Albayrak, Joris demmink, renee leegte, Rob drillenburg , en onze correspondent uit Rusland Halbe zijlstra . Zo maar een kleindeel van Weisglas zijn mede top atlete van VVD huizen , die allemaal perfect hebben gefunctioneerd , en zo zijn er nog veel meer van die vereniging . Dus laat meneer weisglas eens bij zich zelf te raden gaan , dat we een premier hebben die 70 burger doden vergeet bij een bombardement is een kwestie van op tijd last hebben van geheugen verlies of het is dementie

 10. Racerfirst

  Lijden oud Vvders aan geheugenverlies? Identiteitscrisis? Of gewoon schijnheilig? Baudet nu is een kiem uit vvd! Hij is niks vergeleken met oude vvd standpunten! Wordt wakker!!!

 11. PG

  Ik stem FvD maar ben er wel van overtuigd dat Baudet meer een vloek dan een zegen is geworden voor het succes van de partij. Dat merk je hier ook weer. Zo zonde!
  Het is voor hem hoog tijd voor een andere, vooral minder impulsieve koers. Anders voorzie ik voor FvD eenzelfde lot als de PVV. En daar zou ik stevig van balen….

 12. George Knight

  Schaamteloos zetten de radicale boeren het CDA onder druk dat met zwakke knieën en slappe ruggengraat daartoe aanleiding geeft. Het CDA in Noord-Brabant heeft elke zelfstandigheid verspeeld waar het onder druk van en uit angst voor radicale boeren uit de coalitie stapte. In de top van de landelijke CDA heerst een machtsvacuüm. Een leider met gezag ontbreekt. Het CDA heeft zich overgeleverd aan FvD die samenspant met radicale boeren. De afgang van CDA Brabant staat symbool voor de afgang van het CDA. Door op de samenwerking met FvD in te gaan begrijpt het CDA niet dat deze partij bewust bezig is om het CDA te verzwakken. Het CDA is een stuurloze partij op zoek naar principes en geweten. Dat kan niet anders dan slecht eindigen.

  1. Rosasolis

   George Knight. Come now, George. Zo zwak is onze CDA helemaal niet! Vooral onze landelijk beleid is helemaal bewust van het doelstelling van de FvD: om de CDA te verzwakken en overheersen; eerst in de provincies en daarna nationaal. (Waarschijnlijk voelen vele VVD leden dezelfde dreiging). Maar CDA heeft een aantal sterke ministers, staatssecretarissen en medewerkers: W. Hoekstra, M. Keijzer, F. Grappenhaus, en P. Omptzicht. Die geen zin in samenwerking met FvD hebben.
   Een aantal bekende CDA medewerkers, waaronder E. Hirsch-Ballin en K. Ferrier hebben een petitie tegen samenwerking met FvD begonnen. Vele leden hebben al getekend.
   Voornaamste redenen zijn extreem-rechts beleid, racisme, en vrouwen-discriminatie.
   Baudet en FvD bestaan amper 4 jaar. De CDA bestaat 50 + jaar en zal nooit toestaan
   dat onze grote conservatief-christelijk vorm van reageren overheerst zou gaan worden
   door een niet-origineel extreem-rechts populist partij.

  2. Beukman

   Inderdaad @George. Het CDA heeft zich laten koeioneren door een extremistische door Forum gesteunde boerenpartij die dreiging met geweld niet schuwde.

   Daarnaast is het gebrek aan ruggengraat de partij al eerder opgebroken, en wel tijdens Rutte I. Als ze ballen hebben, dan zeggen ze nee tegen samenwerking met Forum wegens onoverbrugbare ideologische verschillen. Want die zijn er, en dat vindt Baudet zelf ook, gezien de recente uitspraken van hem, waarin hij het CDA ervan beschuldigde uit te zijn op de vernietiging van Nederland.

 13. Rosasolis

  De CDA zowel nationaal, als provinciaal in Brabant en in andere provincies hebben definitief besloten geen coalitie met FvD te vormen. De meeste leden zijn er helemaal tegen. Zij vinden dat FvD een te extreem-rechts en racistisch beleid heeft. Dat Baudet niet stabiel en origineel is; dat hij een copy-cat is die ideeen overneemt van andere leiders van extreem-rechts partijen, bijv. M. le Pen uit Frankrijk, Orban uit Hongarije, en Trump.
  Maar de grootste klacht is dat Baudet & co. wil Nederland tot een HEEL andere land veranderen. Waarschijnlijk delen de meeste VVD leden dezelfde bezwaren.

  1. weer woord

   Extreem rechts? Zeg alstublieft dat u een grapje maakt….

   1. Terminator

    Le Pen in Frankrijk? Toch niet helemaal zuiver op de graat.

  2. Henk Albarda

   u bent een links extremist die geen ander persoon het licht in de ogen gunt. Gezien uw soort reacties, verhuis naar joop.nl of nu.nl. Uw voordeel daar? U krijgt alleen positieve kritieken aangezien daar uw links extremitsiche mening als vriendje wordt gezien en iedere andere mening wordt verwijderd, op z’n DDR ‘s. U bent natuurlijk te dom om te weten wat de DDR was?

 14. Beukman

  VVD en CDA zijn er als onderdeel van de cultuurmarxistische linkse mainstream op uit om Nederland te vernietigen,

  aldus de Leider van Forum nog geen twee weken geleden.

  Ik kan me wel voorstellen dat je dan als provinciale VVD of CDA zijnde niet zo’n trek hebt om met zo’n partij in zee te gaan.

  1. Alfred Bentinck

   En het is ook een fraaie illustratie hoe het politieke amateurisme van Baudet veroorzaakt dat het met het FvD onder zijn aanvoering nooit wat kan worden.
   De jongen denkt niet na en kent geen maat. Daar zoek je inderdaad de politieke samenwerking niet mee.

  2. Rosasolis

   Beukman. Zo denk ik ook…Sinds wanneer zijn VVD en CDA ” linkse cultuur marxisten”?
   Wat is, in hemelsnaam, een “links cultuur marxist”? Waarschijnlijk een van die
   belachelijk bedenksels van Dandy Baudet.

   1. Beukman

    @Rosa
    Dandy Baudet heeft een warrig boekie van Sid Lukkassen over dit onderwerp gelezen; hij heeft het niet eens zelf bedacht. Ik ben er nog niet achter of hij er zelf ook in gelooft, óf dat het voor hem louter een niche is. Thierry’s aanhangers slikken het in ieder geval voor zoete koek.

 15. RCS

  Nederland is een democratie in theorie maar niet in de praktijk. Veel partijen hebben de hoofdletter “D” in hun naam staan maar dat heeft geen enkele inhoudt of betekenis. Wat dat betreft zijn het net een stel kleine kinderen …. “Ik wil niet met jou spelen”. Als je beweert een democraat te zijn maar je wilt er niet naar handelen dan ben je in mijn ogen gewoon een zwetser.

 16. Henk Albarda

  Frans Weisglass is een uiterst opportunistisch D66 ‘er die zijn hele politieke leven alleen de VVD heeft gekozen omdat die partij groter was, is en blijft dan D66. Weisglass denkt invloed te hebben en heeft die niet, dus wil hij zo weer eens in de media komen.
  Zelfs rutte luistert niet naar Weisglass. Rutte is een nog vele malen ergere opportunist dan Weisglass maar Weisglass is redelijk ongevaarlijk.

 17. Henk Albarda

  Beukman, bentinck en rosalis, u blijft met uw koppen in het zand leven. Daarnaast schrijft u hier directe leugens.
  Rosalis, de CDA kiezer is niets gevraagd, de CDA leden is in vrijwel geen enkele provincie iets gevraagd. Als u totaal ongeinformeerd bent, sla er dan ook geen onzin uit.
  U weet alle 3 dat rutte, Rosenmoller, Ollongren en Klaver, uw helden, doorgerotte beroeps-leugenaars zijn, maar geeft daar nooit reactie op.
  Verhuis naar Syrie en ga daar nuttig werk doen bij de om hulp schreeuwende burgers, bij de opbouw van dat land, ipv hier onzin uit te kramen.
  De enige partij die recent met goede voorstellen kwam om Klein MKB weer op gang te helpen was FvD, waar Rutte, groen links en D66 en u kennelijk het Kleiin MKB kapot willen maken.
  U hoort alle 3 zon 5 jaar in werkkamp om te leren wat werken is.

  1. Beukman

   @Henk alberdaat:
   U hoort alle 3 zon 5 jaar in werkkamp om te leren wat werken is.

   Typisch FvD, andersdenkenden in een kamp willen opsluiten.

   1. Sleipnir

    Ach, jullie linksmiechels deinzen niet terug voor moord, daar is Fortuijn wel achter gekomen.

    1. Beukman

     Zullen we het eens hebben over de lijken die in jouw vriezer liggen, @Sleip?

     1. Sleipnir

      Kippenpoten en steaks vermoorden geen onwelgevallige politici Jeukman, Groen Links en D66 stemmers wel zo is gebleken.

     2. Beukman

      En mannen natuurlijk @Sleipje. Het zijn bijna altijd mannen die mensen vermoorden. Neem nou die zo door FvD-ers bejubelde held Breivik.

     3. Alfred Bentinck

      Gelukkig is Sleipnir een vrouw, dus zij valt als verdachte van moord af.

     4. Rammstein

      Helemaal gelijk Beukman: Volkert van der Graaf was ook zo’n moordenaar. En niet te vergeten Pol Pot, Mao en Stalin. De moordlust viert hoogtij onder het linkse gepeupel.

  2. Alfred Bentinck

   “U hoort alle 3 zon 5 jaar in werkkamp om te leren wat werken is.”

   Op die manier wordt het wel lastig om het FvD geen fascistische partij te noemen, meneer Albarda.

  3. Rosasolis

   H. Albarda. U bent slecht geinformeerd. Twee bekende CDA medewerkers zijn vrijwillig langs de deuren gegaan om handtekeningen van CDA leden te krijgen, op een niet-officiele petitie tegen samenwerken met FvD. Vele leden waren niet thuis, zoals dat vaak het geval is. Dus er is momenteel geen duidelijk beeld.

 18. Sabreur

  Partijen die aangeven niet te willen samenwerken met partijen met een ander denkbeeld, zouden hun recht op regeren moeten verliezen. Een regering, locaal, regionaal of nationaal is er namelijk voor het hele volk en niet alleen voor de eigen kleine achterban.
  Maar goed, politiek bedrijven is de laatste decennia veel belangrijker dan goed bestuur.

  Vooral blijven stemmen op deze ‘democratische’ partijen. Of stop het kartel en geef je stem aan PVV of FVD

  1. Alfred Bentinck

   Volgens mij heeft de kiezer er recht op dat partijen voor de verkiezingen duidelijk aangeven met welke partij ze wel willen regeren of niet. Het is ondemocratisch om daarover te zwijgen en na de verkiezingen gemene zaak te gaan maken met partijen waarmee je het inhoudelijk totaal oneens bent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.