Wilders kraakt euroakkoord Hoekstra: ‘Waanzin! Knoflooklanden rijkelijk beloond, geen overwinning maar capitulatie’

Terwijl minister Hoekstra van Financiën de horlepiep danst vanwege het akkoord dat hij sloot met Italië en de andere eurolanden over de wijze waarop de coronacrisis betaald moet worden, is PVV-leider Geert Wilders een heel stuk minder tevreden. Hij vindt dat het akkoord geen “overwinning” voor Nederland inhoudt. Integendeel: het zou een onvoorwaardelijke overgave inhouden.

Minister Wopke Hoekstra is vanochtend tevreden met zichzelf, en recenseert zijn eigen onderhandelingstechnieken met de andere financiënministers van de eurozone positief. “Soms moet je gewoon op je strepen staan,” glundert de CDA-bewindsman.

Minder tevreden met de uitkomst van het zoveelste avondberaad is PVV-voorman Geert Wilders, die helemaal niet vindt dat Hoekstra de sterren van de hemel onderhandeld heeft met de netto-ontvangers binnen de Eurogroep. Landen als Spanje en Italië – tezamen de ‘knoflooklanden’ hebben er een puinhoop van gemaakt, houdt de oppositieleider het kabinet voor. En die krijgen daar dus ook nog eens honderden miljarden euro’s voor. Volstrekte “waanzin,” meent Wilders:

“Hoekstra door de pomp. 540 miljard euro over de balk gesmeten, knoflooklanden die lak hebben aan alle financiële regels nu toch rijkelijk beloond. Dit is geen overwinning maar financiële capitulatie. Waanzin.”

Wilders spaart ook andere leden van het kabinet niet: behalve Hoekstra krijgt ook zorgminister Van Rijn een veeg uit de pan. Die heeft “kostbare tijd verspild met productie mondkapjes door weifelend en berekenend” op te treden waardoor zorgmedewerkers gezondheidsrisico’s lopen, briest Wilders vanochtend: “Maar wel honderden miljarden aan Zuid-Europa geven!”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. LifeBuddy

  En weer heeft Geert Wilders gelijk. De linkse zijn bezig om in een open wond te peuteren. Hopelijk zal de wond genezen Na maart volgend jaar.

  1. Dippaz

   Wat me wel opvalt dat ik hem nooit hoor over Hongarije dat te veel geld krijgt daar kijkt die wel voor uit.
   Want ja daar komt dat wijf van hem en vandaan. Die orban likt die de reet en grotere oplichter als die Orban moet er nog geboren worden strijkt zo even 5 miljard op wat in zijn eigen zak verdwijnt. Vieze lamzak.

   1. Brenda Welsh

    💋💛

 2. Duckday

  Wilder heeft gewoon gelijk En de mute hoond het gewoon weg.

  BREEK HET KARTEL

  Stem PVV of FvD geef ze een kans en laat U niet gek maken door de Elite of BBN en de elboog partijen die er allen op uit zijn hun zakken te vullen want de gewone burger betaald straks het gelag van die overeenkomst

  1. LifeBuddy

   Die elleboog partijen hebben nu Weer een greep uit onze kas gedaan[het is geen kwartje] en maken zich nu indirect schuldig aan kinderarbeid. T zal mij benieuwen hoe lang het volk dit nog slikt.

   1. Seneca

    @lifebuddy
    het volk? het volk is te stom voor de duvel te dansen en slikt alles. beluister de bijval voor de heer Rutte (ook op dit blog) wat een staatsman, je moet het maar kunnen, je zal daar maar staan en ga zo maar door. deze crisis, ondanks alle wensdenken van diverse lieden op dit blog, vormt de opmaat voor Rutte IV. helaas!

    1. Marija

     En dat is ookhelemaal de bedoeling: Rutte4 moet en zal er komen.
     Dan maakt hij het karwei voor de EU af, Kan een riante baan daar krijgen en wij Nederlanders zijn een uitgepoetst volk. Hebben niets in te brengen, alleen slikken, dat mag en ophoesten voor opvreters.

     1. Brenda Welsh

      Dat zijn uw woorden. U kunt zich terecht er op voorstaan dat wij gelukkig mogen zijn met deze regering. U bent zeker niet uitgepoetst. Wilt u in Hongarije leven, waar Obán zich laaft aan EU subsidie ?

     2. Maks

      Willem Welsh?

    2. LifeBuddy

     Als de linkse zich schuldig maken aan kinderarbeid, zullen ze daar toch zeker wel voor [af]gestraft worden zeker. Anders kijken ze het volk er voor op aan.

 3. Mart89

  VVD word toch weer de grootste

  Niet dat ik dat wil, maar dat verwacht ik gewoon.

  Komt ook door Baudet en Wilders.
  Ze moeten vindingrijker zijn en niet alleen roepen wat allemaal verkeerd is.

  Daarnaast beide wat volwassener opstellen

  1. -Bo-Realist

   Afgezien van de lockdown heeft Baudet goed gehandeld. Hij wilde het publiek in januari al via plenaire vergaderingen op de hoogte stellen van de risico’s van het virus. Ook pleit hij goed voor ondernemers. Tenslotte is hij de eerste die vooruit wil kijken naar de periode na de lockdown.

   1. Friesetrots

    Wat een @Bullshit verkondig je hier.

    1. -Bo-Realist

     Waarom verkondig ik volgens jou bullshit?

    2. Bullshit16

     Fries
     Jij verkondigt bullshit het klopt wat bo zegt baudet kijkt vooruit baudet heeft gisteren 3 moties ingediend ook een motie voor mkb en zzp’ers ze zijn allemaal door die landverraders partijen van tafel geveegt dus wat nou bullshit idioot je zou zelf eens het nieuws beter en de gaten moeten houden dan weet je ook waar je het over heeft
     Ps Wilders heeft voor 100 procent gelijk en dat is geen bullshit

  2. LifeBuddy

   Mart ,daar kun je misschien een heeeeel klein beeetje gelijk in hebben, want rutte heeft niet voor niets financien aan de cda gegeven. Zij halen voor de vvd de kolen uit het vuur en zullen dat moeten bekopen na de verkiezingen. En de vvd is de lachende derde. Het volk,cda,vvd . Maar ik denk niet dat links de crisis te boven komt.

 4. fusilier

  Waar stelen of toveren zij dat geld vandaan ? Zit er strak aan te denken om mijn centjes maar van de bank te halen.

  1. golie

   “Zit er strak aan te denken om mijn centjes maar van de bank te halen.”

   Ja nu kan dat nog, dit volk is te dom om te begrijpen dat “zij” naar een cashloze maatschappij willen en dan valt er niets meer van de bank te halen, als je begrijpt wat ik bedoel..

 5. P.Sisterons

  Nexit

 6. rexm

  De bejaarden krijgen de klappen, terwijl de coalitie miljarden belasting/pensioen gelden aan het wegsluizen is naar de maffia.
  De EU is een grote maffia kliek waar we nooit meer vanaf komen, de enigste redding is, steek de boel in de,…
  Het gezonde verstand is totaal naar de vaantjes.

 7. Genoeg van linkse dictatuur

  Deze regering zijn toch grote landverraders, wat een misselijke figuren zijn dat,, snel weg uit de dictatuur van Brussel en laten we weer menselijk worden,

 8. Piet51

  Wilders kan het oneens zijn met dit akkoord, maar Hoekstra heeft zo ongeveer bereikt wat hij wilde bereiken en dat heeft hij vooraf ook heel duidelijk aangegeven. En dat is binnen de EU heel knap. Wilders zal nooit enthousiast worden van wat er ook binnen de EU gebeurt.

  1. Rammstein

   Heb je ooit wel de taak van het begrip ‘oppositie’ doorgrond?

   1. Piet51

    @Rammstein
    Ja hoor, want ik zag de corona-debatten van de afgelopen weken. En toen wist ik, dat effectief oppositie voeren heel wat anders is dan Wilders in de praktijk laat zien. Woensdag vertoonde hij ook weer een heel irritant voorbeeld. Hij vroeg aan De Jong naar de datum waarop er voldoende beschermingsmiddelen zijn voor alle zorgmedewerkers in Nederland. Een zeer terechte en goede vraag. De Jong antwoordde, met misschien wat veel woorden, dat hij geen datum kon noemen, maar dat er keihard aan wordt gewerkt. Ook noemde hij een paar redenen, bijvoorbeeld omdat elke land ter wereld diezelfde behoefte heeft en er gewoon niet voldoende voorraad is, waar dan ook. Hij voegde nog toe, dat hij liever eerlijk antwoordt dan erom heen draait.

    Wilders stelde dezelfde vraag nog een paar keer, steeds meer briesend, maar dat is natuurlijk zijn spel. Dat was dus geen oppositie meer, maar een poging om zijn kiezersvolk, die hij kennelijk niet als erg wijs beschouwt, ervan te overtuigen, dat deze minister het wel heel erg fout doet, als hij zelfs op een simpele vraag, namelijk een datum te noemen, nog niet eens een antwoord kan geven. Maar het was geen simpele vraag, maar een heel domme vraag, want het antwoord was al heel duidelijk. Dan zou hij kunnen vragen wat de minister daar vanaf nu aan gaat doen, of iets van die strekking. Maar exact dezelfde vraag nog minstens drie keer stellen is dom, tijdverspilling en een onderschatting van zijn kiezers. Dan wil hij alleen de in zijn ogen onkunde van de minister er nog eens heel diep inwrijven. De Jong bleef overigens even correct en antwoordde steeds weer, wel met hetzelfde antwoord natuurlijk.

    Dat gedrag van Wilders is geen oppositie voeren. Dat is kiezers trekken, partijpolitiek bedrijven. En dan vind ik Baudet, hoe idioot zijn voorstellen soms ook zijn, een stuk constructiever.

    1. Boudewijn Hummelinck

     Wilders voert geen oppositie maar bedrijft plat populisme. Naar mijn idee is dat een groot verschil.

     1. Maks

      Willempie?

     2. Piet51

      @Boiudewijn Hummelinck
      Ik denk dat je ook als raspopulist fatsoenlijke oppositie kunht voeren. Maar dan moet wel eerst duidelijk gemaakt worden wat populisme is. Vooor veel mensen is populisme gelijk aan doen wat het volk vraagt, focus op het volk. Daarbij vergetend dat iedere Nederlander “volk” is en dat elke politieke partij zegt te doen wat (een deel van) het volk wenst. Zo’n dfinitie helpt dus niet. Een meer onderbouwde en politiek toepasbare definitie zegt dat populisme uitgaat van een maatschappelijke tweedeling. Dat kan zijn elite/volk of kapitaal/arbeid of autochtonen/allochtonen (eigen vilk/buitenlanders) of gelovigen/ongelovigen, etc. Het zijn dus altijd heel simpele maatschappijvisies. En met die tweedeling kan elk probleem geduid en aangepakt worden door de schuld van welk probleem dan ook bij die andere partij neer te leggen.
      Met zo’n populistische maatschappijvisie, in mijn ogen verwerpelijk, kun je prima oppositie voeren als dat onderbouwd met feiten, gedegen onderzoeken, cijfers wordt gedaan. Dan is het politieke “spelletje” van Wilders van afgelopen woensdag ook niet nodig.

 9. rexm

  Nederland is weer het malle Pietje van Europa, wat een stelletje sukkels in onze regering.
  Nu komen ze nergens meer geloofwaardig over.
  Nexit.

 10. Meriadoc Brandebok

  Waar Wilders in elk geval gelijk in had, is dat je, als je een grote bek opzet, meer bereikt dan als je altijd netjes blijft. Provocerend met een boek onder de arm binnenlopen, of Zuid-Europa in het gezicht een veeg uit de pan geven. Je krijgt weliswaar half Europa over je heen. Maar het is wel effectief.

  Clingendael heeft weleens een rapport geschreven over Nederland in de EU: “niet empathisch, wel effectief”.

 11. P.Sisterons

  Het bekende riedeltje. Rutte heeft een grote mond, Hoekstra ligt dwars.
  Jaja, we kennen het nu wel

  https://gph.is/g/aXJ3DzP

 12. stfnkts

  En weer is er bewijs dat Wilders nooit tevreden kan zijn met de uitkomst. Populistisch gedoe.

 13. Brenda Welsh

  Wanneer je die kop leest, krijg je de indruk dat Wilders zich beter met onze economie had kunnen bemoeien dan met Niqabs en Bourkina’s. Toch nog wijs geworden op hogere leeftijd ? Hij had mee kunnen regeren. Nu schreeuwt hij van de tribune.

  1. Maks

   Willem Welsh?

   1. Terminator

    CZ?

 14. macsjang

  Wopke heeft voor de bühne zijn rug recht gehouden, wat tegenwoordig in de Nederlandse politiek al een prestatie van jewelste is. Want er is al wat brandhout en volksverlakkerij in de kabinetten Rutte de revue gepasseerd. We mogen toch blij zijn met zulke vastberadenheid. De tijd zal uitwijzen hoeveel dit nettobetalend NL weer zal gaan kosten.

 15. C.A.Barstow

  Wij wisten natuurlijk al dat het land en volksverraders tuig in Den Haag zou buigen als knikmessen voor de bevelen uit dat links fascistische ratten nest Brussel.

  Stem tegen de EU, Stem voor onze soevereiniteit,
  Stem FvD/PVV.

  1. Lex

   Als de crisis voorbij is moet de schatkist weer gevuld worden.
   ER zullen dan drastisch bezuinigen gaan komen en dat waarschijnlijk enkele jaren lang. in hoeverre het al spraken is van een crisis.

   Als je bijna de hele economie plat legt dan krijg je vanzelf een crisis.

   Testen Testen en nog eens testen als ze dat meteen in januari hadden gedaan dan was het heel anders gelopen.

   Nu maar bidden en bidden dat het aantal ziekenhuisopnames omlaag blijft gaan en het volk zolang op gehokt kan blijven, hoe al wel ik het behoorlijk druk vond op straat.

   Ach dat die oudjes bij bosjes sterven. Dat vind het volk en wij heel erg maar de regering niet ook al doen ze net alsof ze het heel erg vinden.

   Het scheelt overheid namelijk bakken met AOW en pensioen gelden die niet meer uitgekeerd hoeven te worden.

   Gruwelijk om dit te melden maar het is wel de realiteit.

 16. Tuinpaden

  Als wij nu eens 2 jaar langer doorwerken zodat de zuidelijke landen 2 jaar eerder met pensioen kunnen gaan.
  Misschien een idee dan maken ze minder fouten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.