Wilders laaiend: ‘Totaal onacceptabel dat IC’s willen selecteren op leeftijd… ieder mensenleven is evenveel waard!’

PVV-voorman Wilders is het er volstrekt niet mee eens dat de staf van intensive cares erover nadenkt om bij intensive cares te patiënten te selecteren op leeftijd. De oppositieleider vindt dat die regel van tafel moet, en gaat dat in de Tweede Kamer morgen proberen te bereiken.

Het zal niemand ontgaan zijn: door het coronavirus loopt de vraag naar bedden op Nederlandse intensive cares hard op. De capaciteit is al meerdere malen opgeschaald, maar nog steeds dreigt een tekort aan die kostbare ligbedden met beademingsapparatuur om de zwaarst getroffen coronapatiënten er – hopelijk – weer bovenop te krijgen.

De stijging is zo fors, dat ziekenhuizen overwegen om de zogeheten triage aan te scherpen: patiënten boven een bepaalde leeftijd komen dan niet meer in aanmerking voor een plek op de intensive care. De Telegraaf schrijft erover:

“Er is onrust ontstaan over de voorgestelde verscherpte triage-regels, waarbij onder meer mensen van 70 jaar en ouder niet meer worden opgenomen als er een tekort aan bedden zou komen.”

PVV-fractievoorzitter Geert Wilders vindt dat een totaal onacceptabele zaak. Hij neemt het woord ‘discriminatie’ niet in de mond, maar maakt aan zijn volgers op Twitter wél duidelijk dat hij vindt dat deze selectie op ouderdom moet verdwijnen:

“Totaal onacceptabel. Ieder mensenleven is evenveel waard en leeftijd is geen medische aandoening. Deze regel moet worden geschrapt “

Morgen is er in de Tweede Kamer wederom een debat over de coronacrisis in Nederland, en de gevolgen die deze nog altijd heeft voor de gezondheidszorg. Wilders zal de kwestie dan aanhangig maken: “Ik zal dat namens de PVV woensdag voorstellen in het kamerdebat.”

Of hij succes heeft, weten we aan het einde van de dag als premier Rutte gesproken heeft en over alle nieuwe coronamoties plenair gestemd is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

115 reacties

 1. -Bo-Realist

  Prioriteiten stellen is essentieel. Als uitzicht op herstel niet meer volstaat als enig criterium moet er toch naar andere criteria worden gezocht. Wat mij betreft zou in een noodscenario verlies aan levensjaren of de mate waarin de leefstijl gezond is mogelijke opties zijn.
  Ik zie liever dat die opties niet nodig zijn, maar nood breekt wet.

  1. Itsme

   Ja Inderdaad. jongeren kunnen er prima tegen, dus laat die maar op straat lopen. Ze klitten toch ook bijelkaar en steken elkaar aan. Dus waar hebben we het nog over.

   Zullen we meteen maar een burgeroorlog beginnen. De eerste arts die dat uithaalt sla ik dood. op zijn minst. Want nood breekt wet, toch?

 2. AnnaKlaver

  Toch leuk te horen van Greet.

  Kiezen tussen iemand van 90 en 12 jaar.
  –selectie op ouderdom moet verdwijnen–

  1. Bullshit16

   Anna
   Huilbaby

   1. Thierry Trollinator

    BullshitvanKotsmalen?

    1. Itsme

     om maar even wat olie op het vuur te gooien: Hier in NL zijn in verhouding de minste herstelden gemeld, in andere landen echt veel meer. Je hoeft niet naar intensieve zorg, dood ga je toch wel..

     https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

 3. Kretoloog

  Sinds de coronamaatregelen vergadert de Tweede Kamer nog maar 1x per week. Met altijd maar 1 en hetzelfde agendapunt: Corona.

  Tot op heden houdt de coalitie de rijen gesloten. En dat zal morgen niet anders zijn. De oppositie kan stoom afblazen en legio moties indienen. Die allemaal worden afgeschoten. En zo verandert er helemaal niks.

  De Kamer zal onder ogen moeten zien dat de democratie ook slachtoffer is van deze crisis. Er rest slechts 1 ding om dat ten goede te keren: versoepelen van de huidige maatregelen. Ofwel: opheffen van het verbod op samenkomsten.

 4. RPML

  Laat je niet gek maken, de voorselectie had en heeft allang plaatsgevonden door de huisarts, dat is de persoon die bepaald of oma van 85 nog 3 weken aan de beademing moet.

  Het RIVM zal zodanig rapporteren dat we het nét halen; bij de IC-afdeling zal de beslissing niet genomen hoeven worden, de huisartsen zijn hen voor.

  1. AnnaKlaver

   @R
   ‘ bij de IC-afdeling zal de beslissing niet genomen hoeven worden’

   Mijn vriendin werkt op de IC afdeling en komt met een totaat ander verhaal.

   1. RPML

    Waarom moet er gekozen worden, er is toch nog (landelijke) capaciteit?

    1. AnnaKlaver

     @R
     Dat klopt, maar mocht het dan wel zover komen, sta ik niet graag in de schoenen van diegene die de beslissing moet nemen.

     1. RPML

      Welk ander verhaal komt je vriendin dan? Je wekte met je antwoord de indruk alsof daar wel gekozen moet worden

     2. AnnaKlaver

      @R
      Die keuze zal in het uiterste geval plaats vinden.
      Daar wordt daar met elkaar over gesproken, lijkt mij logisch.

     3. Lambieck

      Sarko, uw IC verhaal klopt.
      Op de IC neemt iemand de beslissing om af te koppelen.
      Diep respect voor de IC verpleegkundigen.

     4. RPML

      Het is nogal een verschil of de beslissing wordt genomen of iemand van de beademing moet worden gehaald omdat het niet meer zinvol is, of dat iemand van de beademing moet worden gehaald om plek te maken voor een ander. Van het eerste is op een IC vaker sprake en op dit moment mogelijk vaker, van het tweede niet, er is immers nog voldoende capaciteit.
      Dat laat onverlet dat artsen al de ‘voorselectie’ doen, en dat van selectie op de IC’s nog geen sprake is.

    2. Boudewijn Hummelinck

     Dat is ook niet meer aan de orde.

     Dat maakt de demagogie van Wilders ook zo smerig.

     1. .NL

      Boudewijn Hummelinck?

     2. Mario44

      schaamteloos varken

  2. Meriadoc Brandebok

   @RPML

   Kun je daarvan een bron leveren? Het is een tamelijk boude bewering dat de arts ouderen op basis daarvan doorverwijst.

   1. RPML

    Ik heb voldoende huisartsen die tot mijn vriendenkring behoren. De huisarts bepaald in overleg met de patiënt of familie of het zinvol is het leven van iemand nog te rekken en voor hoe lang; daarbij maakt hij een afweging of de kwaliteit van leven daardoor verbetert; als dat niet het geval is, is het weinig zinvol en ook niet in het belang van de patiënt, het lijden wordt alleen maar gerekt. Dat is niks nieuws, dat gebeurd al decennia.

    1. Kretoloog

     Dat kan ik beamen. De vader (92) van een kennis van mij heeft zware longontsteking. En vertoont ook verder veel symptomen van Corona. Zijn huisarts wil hem echter niet doorverwijzen. Een test wordt niet afgenomen, want die zijn alleen bestemd voor mensen die worden opgenomen en de in de ziekenhuizen werkende artsen en verplegend personeel.

    2. Meriadoc Brandebok

     @RPML

     Je schrijft: “(…) bij de IC-afdeling zal de beslissing niet genomen hoeven worden, de huisartsen zijn hen voor.” De selectie waarover in het artikel wordt gesproken zijn echter triage-regels in het geval dat de IC’s vol liggen. Dat punt is echter nog niet bereikt, dus huisartsen kunnen ook geen voorselecties doen met als achterliggend punt dat de IC’s vol leggen.

     1. RPML

      Dus jij denkt dat op dit moment een huisarts een 85-jarige met obesitas nog 3 weken een IC-bed laat bezetten terwijl hij in zijn praktijk ook nog een 52-jarige is die mogelijk ook nog aan de beurt is?

     2. Boudewijn Hummelinck

      Tenzij we in een zeer onwaarschijnlijk zwart scenario terecht komen waarin IC-artsen keuzes moeten maken in beperkte IC-bedden, zal de Intensivist doen wat hij altijd al deed: alleen mensen op de IC opnemen als er een kans op herstel bestaat.
      Het is medisch helder dat gemiddeld die kans voor mensen boven de 80 geringer is maar ook dan beslist de arts niet op basis van leeftijd maar op basis van kans op herstel, in relatie met de lijdensgeschiedenis die de IC altijd voor patiënten betekent.

     3. RPML

      Goh, dat ik dat nog meemaak! Ik zal nu niet zoals iedere D66’er tegenstemmen omdat jij het bent, maar je gewoon gelijk geven…

     4. Boudewijn Hummelinck

      “Dus jij denkt dat op dit moment een huisarts een 85-jarige met obesitas nog 3 weken een IC-bed laat bezetten terwijl hij in zijn praktijk ook nog een 52-jarige is die mogelijk ook nog aan de beurt is?”

      Er is geen sprake van een situatie waarin iemand wel of niet ‘aan de beurt is’. Er is in Nederland voldoende IC-capaciteit voor mensen die door opname medisch gezien perspectief hebben.
      Door, net als vieze Geert, te insinueren dat dokters vanwege tekort ouderen een IC-plaats ontzeggen ben je smerig bezig.

     5. Meriadoc Brandebok

      “Dus jij denkt dat op dit moment een huisarts een 85-jarige met obesitas nog 3 weken een IC-bed laat bezetten terwijl hij in zijn praktijk ook nog een 52-jarige is die mogelijk ook nog aan de beurt is?”, schreef RMPL.

      Ja. Uit de cijfers blijkt dat veelvuldig zeventig, tachtigjarigen worden opgenomen op het IC. Dat moet er dan wel op wijzen dat de huisarts doorverwijst – voor zover de slachtoffers niet door de ambulance zijn opgehaald, wegens acute ademhalingsproblemen. En dat de artsen veel ouderen toelaten op de Intensive Care.

     6. RPML

      In mijn dorp (8k inwoners) zijn in het bejaardenhuis al 6 mensen overleden de afgelopen 2 weken, allemaal met corona-verschijnselen. Ze komen niet in de statistieken voor, want niet getest. Daarnaast is 1 aparte afdeling helemaal van de buitenwereld afgesloten met mogelijke corona-verdachten, ook die mensen staan niet in de statistieken.

     7. Meriadoc Brandebok

      @RPML

      Ja, klopt dat heel veel corona-doden niet in de cijfers worden meegenomen. Volgens mij kun je dat, zeker gezien de beperkte test-capaciteit, nooit volledig meten (of je moet het ook post mortem gaan testen). Maar wat betreft de IC’s weten we zeker dat het corona-slachtoffers zijn en het hoofdzakelijk zeventig, tachtig leeftijdsgroep is.

    3. Boudewijn Hummelinck

     bepaalt
     gebeurt

     1. .NL

      Boudewijn Hummelinck?

     2. RPML

      De boel uit balans brengen, dat is zijn doel. Of het nu gaat om taalfauten of -zodra hij gelijk heeft gekregen- alsnog de confrontatie te zoeken door er weer een post overheen te gooien maakt niet uit… het gaat hem om de ziekelijke noodzaak de boel te verstieren en daarbij heiligt het doel alle middelen; verdraaien, woorden in de mond leggen, ontkennen. Vast patroon.

     3. Boudewijn Hummelinck

      RPML is geen hoogvlieger in het debat en heeft kennelijk geen argumenten meer.
      De enige weg is dan nog de boodschapper persoonlijk uitkafferen. Zielig is het wel.

     4. .NL

      “Vast patroon.”

      Inderdaad, en al meer dan 15 jaar destructief in forumland!

     5. Boudewijn Hummelinck

      @.NL,

      Filter

     6. RPML

      “RPML is geen hoogvlieger in het debat en heeft kennelijk geen argumenten meer.”

      Jawel, de standaard slotzin; na gelijk te hebben gekregen alsnog de taalnazi uithangen om vervolgens met een narcistische slotzin te eindigen… zo voorspelbaar dit.
      Kenmerkend voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis in het DSM-5 spectrum is dat ze altijd volgens een vast patroon werken en hier ook niet van kunnen afwijken. Kenmerkend is ook de rotsvaste overtuiging dat de hele wereld gek is, behalve zijzelf. Dit verklaart zijn jarenlange aanwezigheid alhier.

      Lees een willekeurige ‘discussie’ hier terug en ontdek het patroon!

     7. Boudewijn Hummelinck

      Het wordt een beetje zielig, RPML.

      Ik laat het hierbij.

     8. .NL

      “Lees een willekeurige ‘discussie’ hier terug en ontdek het patroon!”

      Je kunt die pathologische psychopaat beter overslaan, dat scheelt een hoop tijd en energie. 😉

     9. RPML

      “Het wordt een beetje zielig, RPML.

      Ik laat het hierbij.”

      Dat heb je nu al zo vaak geschreven, het wordt tijd dat je het ook in praktijk brengt, maar ja, zoals ik begrepen heb is het ‘veiliger’ als je de Godsganse dag op fora de boel loopt te verzieken. Ik denk dat menigeen zich als therapeut van jou ziet alhier, als invulling van je dagbesteding teneinde erger te voorkomen.

     10. .NL

      “(…) als je de Godsganse dag op fora de boel loopt te verzieken.”

      Maar wist je dan niet dat hij ongeneeslijk is?

     11. Rammstein

      RPML, jij bent niet de enige die deze -juiste en accurate- diagnose stelt inzake trol Boudewijn Hummelinck. Merlot (trollenvanger), ondergetekende en nog een aantal vaste reaguurders hebben het ziektepatroon van deze megalomane, narcistische psychopaat al vaker onderkend en aangesneden.

      Je hoeft geen psychiater of psycholoog te zijn om het vaste patroon en de kenmerken daarvan te herkennen: het ligt er zo duimendik bovenop dat zelfs de geringste kennis van menselijk gedrag ruim voldoende is om tot een sluitende conclusie te komen.

      Ook na honderdtien keer verbannen te zijn, komt deze patient steeds weer terug. Dat is het ergste.

     12. RPML

      Het heeft iets aandoenlijks, dat vaste patroon 😉

      Je ziet dat hij er zelfs niet van kan afwijken als hij gelijk krijgt, want dat bestaat in zijn belevingswereld niet. Schattig toch?

     13. RPML

      De ‘I rest my case’ ontbreekt nog, zou jammer zijn als ik die zou moeten missen…

     14. Rammstein

      🙂

     15. trollenvanger

      “RPML is geen hoogvlieger in het debat”.

      @ RPML: als hij dit zegt kan je dat rustig beschouwen als een compliment. Het is namelijk een loepzuivere omkering. Zo probeert de psychopaat zich staande te houden.

     16. .NL

      Gelukkig zijn ze er nog, de rotsvaste forummers die de Aandoenlijke in de hoek weten te zetten en volkomen kunnen afdrogen. Dank jullie wel jongens!

     17. RPML

      “@ RPML: als hij dit zegt kan je dat rustig beschouwen als een compliment. Het is namelijk een loepzuivere omkering. Zo probeert de psychopaat zich staande te houden”

      Deze kan ik nog als alternatief aanleveren: “Tot nader order ga ik er vanuit dat er geen tegenargumenten zijn en ik het verhaal van RPML kennelijk effectief onderuit haalde.”

      Inmiddels staan de kranten in Duitsland vol over de stikstof- en fijnstofcijfers in de diverse steden…

     18. Boudewijn Hummelinck

      Ik zie dat inmiddels drie psychiaters, Trollenvent, R*ammstein en RPML, hartelijk toegejuicht door een legertje trollen van vmbo-niveau, zich hebben gebogen over mijn psychiatrische dossier. Dr. RPML (die ook enorm veel verstand lijkt te hebben van warmtepompen en de klimaathoax, pakte er zelfs het DSM-V bij, dus ze gaan niet over één nacht ijs.

      Jammer dat het onderwerp van deze draad inmiddels geheel uit het zich is verdwenen. Maar ik snap natuurlijk dat psychiaters wel wat anders aan hun hoofd hebben.

     19. Boudewijn Hummelinck

      “een persoonlijkheidsstoornis in het DSM-5 spectrum”

      Kleinigheidje, Dr. RPML, maar persoonlijkheidsstoornissen in het DSM-V-spectrum bestaan niet. Mogelijk was u even in de war met het autisme-spectrum die u in uw studie van het DSM-V aantrof.

      Kan gebeuren, u weet als geen ander dat als je parmantige uitspraken doet over zaken waar men slechts oppervlakkige kennis van heeft, een dom foutje om de hoek ligt.

     20. RPML

      Ik wilde niet meteen uw doopceel alhier lichten, fijn dat u het zelf even doet. I rest my case.

     21. trollenvanger

      Trol Hummelinck probeert zich manmoedig staande te houden. Ook al is volkomen duidelijk dat de constateringen aangaande zijn vaste patronen, welke terug te voeren zijn op een persoonlijkheidsstoornis, volkomen juist zijn.

      Het niet willen accepteren van deze feiten maakt deel uit van het ziektebeeld.

      Eigenlijk verdient de man ons medelijden en dat zou hij ook hebben gekregen als hij niet zo kwaadaardig was. Een valse hond kan er ook niets aan doen dat hij vals is, maar toch moet niemand wat van zo’n hond hebben.

     22. Meriadoc Brandebok

      Hummelincks patroon herken je inderdaad van twee meter afstand. Maar dat geldt evenzeer voor het patroon van Rammstein en trollenvanger. Het is vrijwel altijd hetzelfde.

     23. .NL

      Was het maar altijd zondag!

 5. Maurits Dekker

  Het discrimineren op leeftijd is in Nederland niet bij de wet verboden.

 6. Bullshit16

  Sven hulleman slaar de spijker op zijn kop kijk oorlog reeds verloren hij heeft 100 procent gelijk
  Kijk ook ongehoord WEG met nis journaal
  Kijk ook jensen wij krijgen een levensgevaarlijk tijden ook hij heeft gelijk
  Ik steun ook geen goede doelen meer kijk blue tiger studio

 7. Boudewijn Hummelinck

  Wilders hoopt met deze platte en leugenachtige demagogie nog een paar stemmen van angstige bejaarden binnen te hengelen.

  Een weerzinwekkende populist.

  1. .NL

   Boudewijn Hummelinck?

  2. Rammstein

   ‘Platte en leugenachtige demagogie’ is het zeer beslist niet. Wilders snijdt een ethisch punt aan en in de verwoording daarvan heeft hij volkomen gelijk.

   Helaas wegen capaciteits- en economische-motieven zwaarder.

  3. Bullshit16

   Boudewijntjje lamlul
   Jij weigert gewoon het echte nieuws te kijken he eikel maar je hebt een geluk er zijn meer van die eikels hier op dit platform die de ware nieuws niet willen kijken

   1. gargamel

    ” ware nieuws”, wist niet dat zo iets bestaat.

 8. Jack Flash

  “Ieder mensenleven is evenveel waard”
  Volgens de huisschoft hier mag Geert niets redelijks meer zeggen.

  1. Bertus bumperding

   Het is dan ook te hopen dat onze huisschoft annex huistrol annex huisp@do het coronavirus krijgt en daarmee geweigerd wordt bij elke huisarts of ziekenhuis op basis van overtuiging religie leeftijd of ziekelijke geaardheid.
   Krijgt hij eindelijk wat hem toekomt .

   1. .NL

    @Bertus:

    ABrander (Tengo Brenda etc.) schreef: “Hoewel velen bij deze uitspraak begrijpelijk gemengde gevoelens en mogelijk verontwaardiging zullen ervaren meen ik toch dat het geweldig is dat onze rechtspraak zo sterk is dat men zich niet door primaire gevoelens heeft laten leiden maar door een zorgvuldige afweging van de grondrechten. Het recht van vereniging is een belangrijke pijler van onze rechtsstaat en het is zeer goed dat de rechter dit (pe̵do-vereniging Martijn) het gewicht gegeven heeft dat het toekomt.”

   2. .NL

    Hieronder de vereenvoudiging van Welsh Hummelinck’s citaat:

    – De uitspraak van de rechter zorgde volgens Welsh Hummelinck voor gemengde gevoelens.
    – De uitspraak van de rechter zorgde volgens Welsh Hummelinck mogelijk voor verontwaardiging.
    – Welsh Hummelinck vindt het geweldig is dat onze rechtspraak zo sterk is.
    – De rechter heeft zich volgens Welsh Hummelinck niet door primaire gevoelens laten leiden.
    – De rechter heeft zich volgens Welsh Hummelinck laten leiden door zorgvuldige afweging van de grondrechten.

    – Welsh Hummelinck vindt dat het recht van vereniging een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.
    – Welsh Hummelinck vindt het zeer goed dat de rechter dit* het gewicht gegeven heeft dat het volgens Welsh Hummelinck toekomt.

    *dit = het recht van vereniging van de pe̵do-vereniging Martijn.

 9. ikweetwatikwil

  Een 70 en 80 jarigen met misschien kleine ouderdomsgebreken hebben net zoveel recht van leven als jongeren. Die jongeren zouden volgens Rutte toch de ouderen onder hun paraplu moeten nemen. Die komen toch niet allemaal op IC. Dat was toch de bedoeling van de MP. En verder laat ik me niet opjutten door dit soort verhalen.

  1. .NL

   @IWWIW: Het is D66 erom te doen dat wij hierover in discussie gaan. Maar het onderwerp alleen al is vunzig, smerig en satanisch! Leven is leven en de dood heeft alleen het laatste woord, niet het eerste!

 10. Vrijedenkert

  Wie is afgeschreven in dit land is er een alternatief genaamd D666 pil…

 11. Jannes46

  Dan toch raar, dat het juich-, klap- en traanvee de afslag VVD kiest, hoewel dat eigenlijk best iets zegt of de gemiddelde geestesgesteldheid der Nederlanders. Overigens, wist u dat de islamisering intussen onverdroten voortgaat? Het is maar dat u dat niet uit het oog verliest bij al die coronering.

  1. Jannes46

   of = over

 12. Freewheeler

  Kabinet wil op goedkope manier van de oudjes af.
  Luister ook even naar de laatste Podcast van Jensen.

 13. Beukman

  Ik ben benieuwd of Wilders zal blijven beweren dat ieder mensenleven even veel waard is op het moment dat bij een gebrek aan capaciteit moet worden gekozen tussen een vluchteling met corona en een Nederlander.

  1. ivanhoe

   Dat is niet zo moeilijk Nederlanders eerst . toch ????

   1. Beukman

    @ivanhoe
    Waarom Nederlanders eerst? Is ieder mensenleven dan niet evenveel waard?

    1. Peetjoh

     Tuurlijk voor hun zijn ic bedden in het land van herkomst. Ff reizen moet geen problemen zijn voor deze reizigers toch.

  2. Cycle25

   Stuur jij als eerste je zorgpas naar Afrika ?

   Als je de hele wereld voorrang wil geven maak dan een mondiale loterij.

   Schijt aan alle premiedragers, hun inleg komt ten goede voor andere continenten.

   Of ga een campagne starten : Nederlanders betalen, maar niet behandelen.

   1. Beukman

    Geert zegt dat ieder mensenleven evenveel waard is.
    Dan is het dus de vraag aan wie je het laatste IC-bed geeft: aan een vluchteling met corona of aan een Nederlander.
    Óf is ieder mensenleven evenveel waard, maar zijn sommige mensenlevens méér evenveel waard dan andere?

    1. Peetjoh

     Iedereen is gelijkwaardig op 1 voorwaarde. Hij zit in zijn thuisland. Pas dan is iedereen gelijk. Zolang er meerdere soorten mensen in 1 land wonen hou je verschillen. Je kan nooit gelijk zijn aan de originele bewoner van een ander land. Alle Nederlanders zijn gelijk, alle Duitsers, alle Chinezen, alle Russen. Maar zet je ze bij elkaar dan komt er discriminatie. Dat had iedereen moeten leren van 1945. Imigratie brengt rasisme. Dus imigratie is per defenitie fout.

    2. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Dan is het dus de vraag aan wie je het laatste IC-bed geeft: aan een vluchteling met corona of aan een Nederlander.”
     Nogal wiedes natuurlijk, die illegale vluchteling zet je per direct op het vliegtuig terug naar het land van herkomst en dat bed geef je aan de Nederlander.

     1. Beukman

      Wie heeft het over “illegale” vluchteling, @Oorlog?

      Verder blijkt dat Wilders spreekt met meel in de muil. Hij zegt dat ieder mensenleven evenveel waard is. Hij bedoelt echter dat een Nederlands mensenleven meer waar is dan dat van een niet-Nederlander.

      Dan kan je net zo goed ook onderscheid maken in leeftijd of in te verwachten nog te genieten levensjaren.

 14. rexm

  Als een arts keuzes moet maken is dat de schuld van de coalitie, onder leiding van onze opper faalhaas.
  Als de arts geen middelen meer heeft om zijn beroep uit te voeren, komt dat omdat men alles heeft kapot bezuinigd.
  Laten we maar eerst een lijst maken van diegene die voor het tribunaal moeten verschijnen om verantwoording af te leggen.
  Het is van de zotten wat er momenteel gebeurd, de burgers nog meer gek maken.
  Na het journaal van 18:00-uur op de staats TV, komen die twee fluitketels weer met hun propaganda cijfers, van Clingedaal.

 15. Canta

  Ik zou de heer Wilders graag het volgende willen vragen.
  Stel er is 1 IC plek beschikbaar maar er dienen zich 2 patiënten aan.
  Een Nederlander van 95 en een Marokkaan van 20. Wie krijgt het bed?

  1. Rammstein

   Je bent verblindt door je Wilders-haat, Canta. Jij denkt dat Wilders moslims haat en daar zit je al meteen helemaal fout. Wilders haat geen mensen, maar heeft -zeer terecht- grote bezwaren tegen de islam: die homohatende, vrouwonvriendelijke, nazistische en imperialistische ideologie die onder het mom van een ‘godsdienst’ wereldoverheersing nastreeft.

   Als PVV-stemmer durf ik er mijn volledige bezit op in te zetten dat Wilders in jouw voorbeeld kiest voor de 20-jarige moslim. En terecht.

   1. Canta

    Rammstein
    Jij was het toch die dit alles als een grap zag. Ik haat niemand. Er zijn wel mensen waar ik het mee oneens ben.
    Nou jou beweringen over de Islam. Homohaters.
    Op deze site zitten een aantal mensen die homo’s haten en die zijn beslist geen moslim.
    Vrouwonvriendelijk. Ik ken genoeg niet-moslims die vrouwonvriendelijk zijn.
    Een voorbeeld is natuurlijk Trump met zijn vrouwonvriendelijke uitspraken.
    Nazi’s. Dat waren de Duitsers en de neo-nazi’s zijn de mensen die elkaar groeten met de Hitlergroet, hakenkruisen in huis hebben enz. Dat heb ik bij moslims nog nooit gezien.
    Imperialistisch. Als iemand aan dat beeld voldoet dan waren dat de blanke Europeanen die op een moment bijna de halve wereld dicteerde.

    1. Rammstein

     Canta, waarom heb jij zo’n onbedwingbare behoefte om alles van de islam goed te praten met het domme verweer van een ‘ander doet het ook’. Dat is geen nuance aanbrengen, dat is jezelf moedwillig blind houden voor de wezenlijke kenmerken van de islam. Heb je de koran en Hadith al eens gelezen?

     Het lijkt er op dat je niet in staat bent om de islam op zijn werkelijke merites te beoordelen, maar zonder enig besef of kennis, puur vanuit deugmens-emotie, mee heult met het zangkoortje van ‘jij bent welkom in mijn land’. Tot het moment dat je met werkelijke argumenten komt, kan ik niet met je in debat treden: dat is volkomen zinloos.

     1. trollenvanger

      Canta = Aytas?

      Waarschijnlijk wel. Dan heb je je antwoord, Rammstein.

      De grootste gotspe in dit geheel is dat de islam volkomen indruist tegen alles waar links voor stond, maar links nu toch de islam verdedigt. Het linkse denken van nu is net een religie, het is gespeend van logica en zeer vaak irrationeel.

     2. Canta

      Meester Rammstein weet het allemaal beter.
      Ik probeer niets goed te praten. Negatieve zaken vind je ook in het Christendom. Zijn alle christenen homohaters omdat dat in de bijbelbelt vrij algemeen is?
      Zijn alle rechtse mensen nazi’s omdat dat bij de motorclubs vrij veel voorkomt?
      Heb jij de bijbel wel eens gelezen? Daar vind je even zoveel agressieve
      teksten als in de koran.
      En hou eens op met dat deugmens-emotie.
      Ik heul met helemaal niemand, dat heb ik mijn leven lang nog nooit gedaan. Het lijkt er echter wel op dat jij heult met Wilders.

     3. Rammstein

      Wat grappig trollenvanger dat jij in Canta, Aytas ziet. Ik heb daar een blinde vlek voor. Beukman had al lang in de gaten dat merlot was terug gekeerd, ver voor dat ik het in de gaten had.

      Bij Canta zie ik een linkse, gepensioneerde onderwijzer uit de onderbouw voor me, met een corduroy broek en een C&A overhemd. Maar jij hebt een betere radar en daar vaar ik graag op.

      In de laatste reactie van Canta zie ik alleen een herhaling van zetten zonder nieuwe gezichtspunten. Vandaar dat ik er ook niet op reageer.

     4. trollenvanger

      Ik weet het uiteraard niet zeker, temeer niet omdat Canta nog niet over Afrika is begonnen. Verder is het dezelfde meuk.

     5. Canta

      Rammstein
      Je heb toch wel de laatste peilingen gezien. Vele PVV-stemmers hebben ingezien dat je bij de VVD in ieder geval beter zit dan bij PVV of FvD.
      Je reageert niet meer? Ja ik weet wel waarom. Je kan niet blijven recht praten wat krom is. Maar ja jij zag het toch allemaal als een grap, niet serieus. Nou dat blijkt ook wel.

    2. Rosasolis

     Canta. Wij moderne vrouwen, waar onder veel gewone geschoolde vrouwen
     geloven dat de enige weg naar te de toekomst is: vordering in huidige
     man-vrouw maatschappij! Het moet nu afgelopen zijn met vrouwen discriminatie in alle sectoren van onze maatschappij!
     Duizenden jaren geleden gingen de Joden vanuit Egypte via de Rode Zee terug naar de gebieden dat zij jaren ervoor hadden verlaten. Wegens extreem droogte. Maar toen ze eindelijk terug naar hun oude gebieden rond Jeruzalem kwamen waren die al bezet door de Romeinen. Die hadden de hele gebied overgenomen. De overtocht ging door, maar daarna jaren later leefde het volk onder het beheer van de Romeinen. En tegenwoordig denken we aan Rabbi Jeshua die voor de Nieuwe Testament opkwam, en verraden werd.
     Lieve mensen, de laatste beroep van Rabbi Jeshua wil ik hier schrijven:
     Geloof, Hoop , en Liefde. Voor onze samenleving. De laatste boodschap van de jonge Rabbi Jeshua, voordat hij verraden werd.

   2. Lex

    Niet alleen Wilders haat alles wat een beetje met normale argumenten komt en niet links is daar heeft Canta iets tegen.

    Ik kan het rijtje wel opnoemen.

    Trump
    Wilders
    Baudet
    Jensen.
    Ongehoord Nederland.

    Alles wat in gaat tegen de linkse leugenachtige stroom.

    Zo zag ik net dat Jensen werd gedemoniseerd door “Briefje van jan”
    Jan Dijkgraaf. Gek hé dat Jensen wel heel vaak gelijk krijgt en de spijker op zijn kop slaat.

    1. Canta

     Lex
     Niet alleen Wilders haat alles wat een beetje met normale argumenten komt.

     Trump: hij is gekozen vanwege het verkiezingssysteem daar. Wanneer ze in de VS een zelfde rechtstreekse systeem zouden hebben als wij hier dan was Clinton gekozen want zij had meer stemmen.
     Wilders heeft ong 5% van de kiezers.
     Baudet heeft ongeveer 3% van de kiezers.
     Dat betekent dat 92% van de Nederlanders er heel andere argumenten op na houden dan Die 2.
     Weinig overtuigend dus.

     1. Rammstein

      Je lult uit je nek Canta en weet nergens wat van. Bij de laatste verkiezingen in 2017 kreeg Wilders 1.372.941 stemmen, wat overeen komt met 13,06% van alle (opgekomen) kiezers en goed is voor 20 zetels.

      Ga je even je mond spoelen, trol?

     2. toetssteen

      Canta
      Nope. de hertellingen zijn stilgezet omdat die aanname niet juist bleek. Hilarisch maar waar bleek Trump nog meer stemmen te hebben gekregen.

    2. Canta

     Vond dit bij ouders on line. Vraagje: is dit dezelfde Rammstein als hier???

     Rammstein en nazisme?

     Hoi, even een vraagje:

     Mijn puberzoon is fan van heavy metal, metallica enzo en ook van de duitste band Rammstein. Ik vraag me bij die laatste af of het wel zo onschuldig is. Ze doen zo neo-nazistisch aan en hun logo doet mij erg aan een hakenkruis denken. Als je googled vind je veel sites die dat tegenspreken, maar die lijken nou niet bepaald onafhankelijk. Weten iemand van jullie er iets van? Zoon zelf verstaat er overigens niks van en is veel te naief om hier gedachten over te hebben (en ik maak hem nog eventjes niet wijzer dan hij is: mocht het toch rechtsradicaal oid zijn volgens jullie, dan zal ik het er alsnog met hem over hebben)

     1. .NL

      Canta?

     2. Boudewijn Hummelinck

      Rammstein is een band die graag koketteert en provoceert met de symboliek en de denkwereld van het nazisme.
      Ze beweren zelf geen neo-nazi’s te zijn maar dan rijst wel de vraag wat deze figuren bezield om in al hun uitingen te verwijzen naar het nazisme.
      Mogelijk willen ze slechts provoceren en weerstand uitlokken.

     3. Rammstein

      Evenals met je veronderstelling dat Wilders en Baudet samen nog geen 5% van de kiezers had, zit je er ook volstrekt naast wat betreft je domme verdachtmakingen t.a.v. de wereldband Rammstein.

      Misschien is het goed als je even de lyrische recensies van hun optreden in de uitverkochte kuip (najaar 2019) en een daaropvolgende uitgebreide biografie in de Volkskrant leest: jouw clubblaadje, dus dat moet je overtuigen.

      Je bent een dombo en een nitwit, Canta. Je weet van niks maar hebt wel constant een grote bek. Doe daar eens wat aan.

     4. Boudewijn Hummelinck

      bezield moet bezielt zijn.

     5. .NL

      Willem?

  2. Pijnstiller

   beste Canta wat is uw leeftijd?

   1. Lex

    Woehahahaha

    Ze komt zeker niet in aanmerking op een plek op de intensive cares net als ik niet.

    Dus dat word toch oppassen als je boodschappen gaat doen Canta.

    Je bent je leven niet zeker.

    1. Canta

     Lex
     Oppassen met boodschappen doen? Heb je de boze geesten over
     me afgeroepen????

   2. Canta

    Pijnstiller
    Waarom zou je dat willen weten?

 16. Pijnstiller

  D66 was altijd al voorstander van de pil van Drion voor ouderen

 17. Lex

  Ik las juist net dat het toename van mensen op de intensive cares af neemt en ze daar positief over waren.

  Wat is het nou?

  Er zijn al zoveel ouderen overleden is dat dan nog niet genoeg? Dat scheeld de overheid heel veel AOW gelden.

  Je bent bijna vogelvrij als je 55+ bent. Bedankt dat u al je jaren heeft gewerkt en netjes belasting en ziektekostenpremie heeft betaald, nu is er geen plaats mee voor u, wij vinden dat u het niet waard bent.

  Belachelijke situatie.

  Aan al de oudjes die nu in angst soms huilend thuis zitten zeg ik houd vol.

  Dit zal niet gaan gebeuren.

 18. lucinde

  Wilders is elke dag boos en elke dag zit hij er weer naast.

  Benieuwd waar hij zich morgen over op gaat winden

 19. Canta

  Rammstein
  Zo zie je hoe jij zaken verdraaid. Je hebt het over verdachtmaking terwijl ik alleen een vraag stel. Ook heb je kennelijk bovennatuurlijke gaven want jij schijnt te weten dat de Volkskrant mijn clubblaadje zou zijn. Een hele grote duim.
  Houd je nou eens aan de feiten.
  En zelfs als Wilders nu nog steeds op 13 zetels zou staan, dan zijn er altijd nog 137 zetels waar mensen op hebben gestemd omdat ze het niet met hem eens zijn.
  Een behoorlijke minderheid.
  Opmerkingen als dombo, nitwit en grote bek kun je wel steeds roepen maar geven alleen je onmacht aan.

  1. Rammstein

   “En zelfs als Wilders nu nog steeds op 13 zetels zou staan ……”, dramt Canta verder. Lezen is problematisch voor je, begrijp ik ouwe sukkel. Ik schreef dat Wilders 13,06 PROCENT van de kiezers achter zich kreeg en 20 ZETELS behaalde in 2017. Dat is echt wat anders dan je nu weer in je reactie neerkalkt en iets totaal anders dan die 5% die in je hoofd rondspookt.

   In navolging van je idool Hummelinck trachtte je -zonder gehinderd te worden door enige kennis- de naam Rammstein (en daarmee mij) verdacht te maken. In de Volkskrant werd overduidelijk het tegendeel bewezen. Mensen die op zo’n glibberige en onfatsoenlijke manier willen debatteren, neem ik niet serieus.

   1. Canta

    Rammstein
    Je lijdt kennelijk aan paranoia. Je ziet nog steeds dat ik je verdacht wil maken terwijl ik alleen een vraag stelde.
    Ja inderdaad had ik 13 zetels gelezen i.p.v 13%. Neemt niet weg dat er dan 87% overblijft die hem NIET ziet zitten.
    Jij schijnt niet te kunnen praten zonder mensen uit te maken voor ouwe sukkel, nitwit enz. Een beschaafd gesprek zou aardig zijn, zelfs met iemand wiens ideeën je niet deelt, maar dat schijn jij niet te kennen.

    1. Rammstein

     Als je eerst wat basale kennis gaat vergaren en je iets breder informeert zodat je niet meer van die domme dingen zegt, wil ik wel proberen een debat met je aan te gaan, Canta.

     Maar tot die tijd zie ik er van af en beschouw ik het als tijdverspilling.

     1. Canta

      Professor Rammstein. Meneer WEETAL. Blijf jij maar lekker recht praten wat krom is.

    2. Bijenzwerm

     @canta heeft hier nog nooit een fatsoenlijk gesprek met wie dan ook gevoerd.
     @canta moet niet zo hoog van de toren blazen.

 20. Rosasolis

  Het zou prachtig zijn als ieder burger van ons land wordt opgeroepen om naar de artsen praktijk te komen voor een Corona test. Maar een landelijke oproep zou alleen een illusie worden. Want wie negatief vandaag is verklaard, kan enkele dagen later besmet worden. De Corona test is alleen een moment opname! Het moet niet zo worden dat iemand, of een groep (van alle leeftijden), die negatief verklaard is, vrij rond zou mogen lopen omdat de recente test toonde negatief! De huidige reglement van afstand houden is nog van kracht…tot we horen dat het eindelijk opgeheven is. Ook jonge mensen worden besmet en liggen in de IC. Premier Johnson van de VK is 55 jaar oud, en ligt nu in de IC. In het Noord-Kop ziekenhuis in Den Helder worden mensen van alle leeftijden in de beperkte IC ruimte opgenomen.
  Geen voorkeur wegens leeftijd.

 21. harte385

  Hieruit blijkt maar weer dat ze ouderen liever kwijt zijn, zodat de pensioen pot geleegd kan worden door deze criminelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.