Wilders na asielmoord Heesch: ‘Vreselijk! Stop gelukzoekers die moordend en stelend door ons land gaan!’

PVV-leider Geert Wilders wil snel de grenzen sluiten voor asielzoekers die “moordend en stelend door het leven gaan” in Nederland. De politicus zegt dat na aanleiding van de moord op de 18-jarige Rik van de Rakt door een steekgrage asielzoeker uit Soedan.

In Oss werd afgelopen weekend de 18-jarige Rik van de Rakt uit Heesch vermoord. Hij werd door messteken om het leven gebracht. De vermoedelijke dader? Een asielzoeker uit Soedan.

Toen Geert Wilders dat laatste nieuws hoorde, bracht hij direct zijn steun uit aan alle nabestaanden van Rik in zijn woonplaats: “Vreselijk,” begint Wilders: “Steun aan iedereen in Heesch, de familie en vrienden van het slachtoffer in het bijzonder.”

De PVV-voorman verbindt er echter ook een politieke boodschap aan, want dat niet alle asielzoekers in Nederland zuiver op de graat zijn is een punt dat de oppositiepoliticus wel vaker benadrukt. Daarom moeten de “grenzen dicht,” laat hij via een hashtag in een tweet weten. Criminele asielzoekers moeten geweerd worden vindt Wilders:

“Het is helaas niet de eerste keer dat gelukzoekers ons land onveilig maken en moordend en stelend door het leven gaan. Dit moet stoppen.”

De reden voor de moord is nog altijd onbekend, al houdt de politie rekening met een mogelijk terroristisch motief. “In dit stadium houden we alle scenario’s open,” laat een woordvoerder weten aan de pers.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Brenda Welsh

  Iedere moord is absurd, ook door niet asielzoekers c.q. gelukzoekers. Maar waarom dit een asielmoord moet worden genoemd mag iemand mij nog eens uitleggen.

  1. Reinoud van Gelre

   Deze had voorkomen kunnen worden als die verwarde Sudanese gelukzoeker lekker in zijn eigen Sudan was gebleven…
   Net zo gek moeilijk om te zien, toch?

   1. Willem Bever

    Het is allemaal ff teveel voor brennie…dit zijn allemaal moeilijke verbanden Reinoud

    1. Reinoud van Gelre

     Wel leuk dat je deze schietpartij en massamoord uit Canada naast de moord op een jongeman uit Heesch neerlegt.
     Al is wel wat spijkers zoeken.

     “…Laten wij het maar op houden als het iemand was geweest uit Dinteloord het minder beladen zou zijn geweest. Uddel of Bronckhorst mag ook. Ik reken deze keer alles goed….”

     Dat klopt.
     Die kans is natuurlijk altijd aanwezig.
     Maar vele malen minder groot en deze had dan niet voorkomen kunnen worden. Of de beste man in kwestie uit Dinteloord, Uddel of Bronckhorst was óók een verwarde asielzoeker.

   2. Brenda Welsh

    Begin :Een als politieagent vermomde 51-jarige man heeft in de Canadese plaats Portapique zeker achttien mensen doodgeschoten. Onder hen is een politieagent. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt. Het gaat om de dodelijkste schietpartij ooit in Canada : End. Maar dit was tenminste een Canadees, niet waar?

    1. Rosasolis

     Brenda Welsh. De massa-moord in Nova Scotia, Canada werd verricht door een gestoorde Canadees. Die geen immigrant of asielzoeker was. Wat vindt Wilders van Nederlandse tieners, sommige rond 13 jaar, die met messen
     mogen rondlopen? Er zijn een aantal steek incidenten van deze jongeren
     bendes geweest.

     1. Pjotter

      Rozegeur@ weet het goed te breien, een moord door een Soedanees in NL. op een jonge man, daar sleept ze de Canadese idioot bij die 18 mensen dood schiet en ja hoor daar moet Wilders wat van vinden, christenhaat t.o.z. van Wilders.

    2. evil knievel

     Dat was n sLinkswappie ala Volkert Brenda!😉

  2. LifeBuddy

   Dit is een asielmoord, Omdat ze dan als statushouder in nederland kunnen en mogen blijven. Ze weten dat asielmoordenaars altijd hele lage straffen krijgen van d66 rechters. Dus , deze maffia praktijken, hebben we te danken aan ultra sLinkse stemmers.!

  3. Marija

   Asiel-moordenaar mag ook, snap je het dan?

   1. Brenda Welsh

    Laten wij het maar ophouden als het iemand was geweest uit Dinteloord het minder beladen zou zijn geweest. Uddel of Bronckhorst mag ook. Ik reken deze keer alles goed.

    1. Balkebrij

     @brenda welsch(boudewijntje) maakt zich vandaag heel erg druk vanuit de FPA in Den Dolder om de zielige donkere asielzoeker die een stomme Nederlander heeft doodgestoken.
     @brenda welsch vind het raar dat deze en andere asielzoekers niet hier in Nederland lekker mogen uitkering trekken stelen en moorden naar hartelust.
     @brenda welsch gaat op de huiscomputer zoeken naar andere recente moorden ,en gaat dan appeltjes met peertjes vergelijken en ziet door de bomen het bos niet meer.
     De begeleider van @brenda heeft dat heel goed in de smiezen en roept komkom Brenda je kunt beter je energie kwijt met een potje mens erger je niet bij je maatjes op de long Stay.

    2. Mario44

     goor stuk vreten en schaamteloos varken

  4. AS210854

   BW, asielmoord is gewoon woord wat in de toekomst vaak uitgesproken zal gaan worden, en dit komt door onze politici die meer ophebben met vreemden dan hun eigen bevolking. Deze moeten natuurlijk wel alles bekostigen. Zum kotsen.

   1. Heinz

    *Zum kotzen*

  5. Bolkestein

   Omdat deze is gepleegd door een asieleiser. Terwijl voor hen de grenzen dicht dienen te zijn. Want ze kosten ons alleen maar geld en we krijgen er alleen maar ellende voor terug. Wat mij betreft zijn alle linkse bestuurders die hen gefaciliteerd hebben hierheen te kunnen komen allen hoofdelijk aansprakelijk te worden gesteld voor het bloed wat aan hun handen kleeft.

   Statushouder die verdacht wordt van doodsteken Rik van de Rakt drie keer opgepakt

   Het Openbaar Ministerie, de politie Oost-Brabant, de gemeente Bernheze en het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn om privacyredenen zeer terughoudend met het verstrekken van gegevens over de man die wordt verdacht van het doodsteken van Rik van de Rakt (18). Uit onderzoek van De Telegraaf blijkt dat dit Abdallah A. (25) is. Hij werd in 2018 nog veroordeeld.

   De Soedanees vertrok in april 2017 uit zijn geboorteland en kwam in mei 2018 aan in Nederland. Hier werd zijn asielaanvraag aanvankelijk afgewezen. Volgens de IND was er geen sprake van ’slachtofferschap’.

   Maar A. had geluk. Er werd voor hem een uitzondering gemaakt omdat hij uit Darfur kwam. In oktober 2018 kreeg A. een tijdelijke verblijfstitel. Een maand nadat hij statushouder werd, pakte de politie hem twee keer achter elkaar op. In het azc in Heerlen maakte hij zich schuldig aan mishandeling van een medebewoner en overlast. A. werd veroordeeld tot een korte celstraf en een boete en belandde uiteindelijk in Heesch.

   Overlast
   In de week voor de moord op Rik werd A. door de politie hier uit de Jumbo verwijderd wegens overlast. Inmiddels is een verzoek tot herbeoordeling van zijn verblijfstatus ingediend. Mocht hij voor het doodsteken van Rik worden veroordeeld, dan moet A. zijn straf hier uitzitten en kan hij vervolgens uit worden gezet.

   Het OM en het ministerie van J en V willen de asielprocedure en het justitieel verleden van A. ’bevestigen noch ontkennen’, zo laten woordvoerders weten.

   Abdallah A. is de tweede vluchteling dit jaar die is opgepakt voor een levensdelict.

   In maart pakte de politie een bewoner van het azc uit Echt op voor de moord op Frank Schrijen uit Boxmeer in die maand.

 2. Alfred Bentinck

  Gelukkig, Wilders vond weer eens een tragische casus waarmee hij zijn racistische gebral op kan laten losgaan.

  Wat is het toch een vies figuur.

  1. Reinoud van Gelre

   Jawel, Alfred.
   Máár wat is jouw mening over de moord en moordenaar?

   1. Alfred Bentinck

    Ik heb geen goed woord over voor de moordenaar, van Gelre.

    1. Vee

     Wilders ook niet dus wat is je punt?

     1. Alfred Bentinck

      Mijn punt is dat vieze Geert het gebruikt als aanleiding voor racistisch gebral.

 3. Lugor

  PVV-leider Geert Wilders wil snel de grenzen sluiten voor asielzoekers die “moordend en stelend door het leven gaan” in Nederland.

  Wat een l*l is die Wiiders toch.
  Niks grens dicht voor moordenaars in Nederland.
  Grens open en eruit met dat tuig.

  1. ikweetwatikwil

   Elke moord door een gelukszoeker had voorkomen kunnen worden. Dat tuig moord zomaar. Wilders heeft gelijk. Het is de zoveelste moord op een onschuldig jong iemand. De haat zit diep bij dat tuig.

  2. fisufisu

   lugor is natuurlijk oerdom, de grenzen staan wagenwijd open maar niet om dit tuig het land uit te trappen

 4. Kretoloog

  Deze keer heeft Wilders voor 200% gelijk.

 5. lotje

  Zeker geen commentaar van die zwarte heks silvana Simons en bruine homo jetten. Van Peter r de Vries zal je nu ook wel niets horen en al die andere zieke geesten.

 6. Rosasolis

  “De reden voor de moord is onbekend” volgens de politie die alle scenario’s openhoud.
  Hoe zou Wilders weten dat de moordenaar een asielzoeker was? Tot nu toe weet de politie weinig over deze uit Soedan afkomstig man.

  1. Vee

   Klopt, was waarschijnlijk een soedaneae zakenman die tussen twee meetings door even een verzetje wilde.

  2. Pjotter

   Roosje Proosje@ CDA fan/stemmer, leest Trouw, de christelijke haat t.o.v. Wilders zit diep.

   1. Rosasolis

    Pjotter Heeft u niets beters met uw kostbare tijd te doen, dan of mij en andere
    DDS abonnees te pesten met uw domme, onnozele opmerkingen?
    Wanneer zou u ooit een iets waardevol opinie of een extra interessant nieuwsbericht voor de redactie doorgeven? Hou op met mij en andere veel andere leden te proberen te vernederen. Er is nu geen ruimte voor links-rechts verkeer! Wij moeten nu met elkaar meer dan ooit richten op HELPEN en STEUNEN.
    Mooi bericht van min. van financien W. Hoekstra. Extra geld die hij aan de gezondsheids verzorgers gaat besteden…artsen en verpleegkundigen.

    1. Seneca

     @rosasolis
     mij pest hij hier niet mee. ik ben weliswaar geen lid van dds maar Pjotter heeft wel gelijk. ook met zijn typering van u. u bent zo’n fijnzinnige christen, die met Pasen, verheerlijkt en een natte po*s, de muziek van Bach beluistert. als het even meezit dan zing je of kom je gillend… je denkt dat je zo’n goed mens bent omdat je je het lot van die gelukszoekers aantrekt. je gelooft in Jezus en denkt dat hij je wel zal vergeven. voor je informatie: Jezus is niet je butler, lakei, knecht, redder of genezer. ik denk dat jouw Jezus je beschouwt als een witgepleisterd graf met heel veel ongerechtigheid.

 7. P.Sisterons

  De Nederlanders worden al jaren lang geterroriseerd met een onophoudelijke toestroom van kansloos volk wat hier niets te zoeken heeft, met alle nare gevolgen vandien.
  Volgens mij vraagt Wilders hier: Stop hier alstublieft mee. Jammer dat hij geen gehoor krijgt, de asieligindustrie – waar zwaar zieke linkse geesten veel geld aan verdienen – moet wel blijven draaien he.

  1. Kretoloog

   Tineke Huizinga, kent u haar nog. Een politiek vrouwtje van de ChristenUnie. Die het zelf nog tot minister schopte, ondanks haar beperkte intellectuele capaciteiten. Zij begon ooit bij Vluchtelingenwerk Nederland. En mag verantwoordelijk gehouden worden dat met name christelijk Nederland behept is met diepe schaamtegevoelens over de eigen ‘rijkdom’ versus de armzalige levens van de asielzoekers. Christenen moeten barmhartigheid tonen en dus zonder beperking zoveel mogelijk kanslozen binnen halen. En daar zitten wij nu mee opgescheept. Ze bezetten de huizen van woningzoekende Nederlander, want statushouder en dus voorrang. Zwe krijgen alles gratis: niet alleen huis gemeubileerd en gestoffeerd, ook verzorging, onderwijs, zorg en daarbovenop nog 100 euro zakgeld per week. Geen enkele bijstandtrekker heeft het zo breed, ja zelfs middenklassers hebben minder te makken. Maar dankbaar: ho maar. Klagen over van alles en nog wat. En af en toe loopt er ook nog een idioot tussen, die met messen zwaait en onschuldige mensen dood maakt.

   Dank je wel, Tineke. Je verdient vast een extra mooi plekje in de hemel.

   1. Rammstein

    Iedere politicus die zich in zijn keuzes en beslissingen laat leiden door een religie verdient een gedwongen opname op een gesloten afdeling voor de rest van zijn/haar leven: 24/7 in een dwangbuis.

    De maatschappij hoort beschermd te worden tegen dat gespuis.

 8. Bes Tolen

  De asielindustrie is een hobby en lobby van lieden, die graag goed willen doen. Het gaat om het gevoel, niet om de werkelijkheid en die mag niet aan de orde komen want dan zou het feest wel eens voorbij kunnen zijn. Dus wordt in de hele westerse wereld het geloof in de almachtige en dat is de asielindustrie dus, erin gehouden met steun van alle communicatiemedia, die niet anders gewend zijn dan om de politieke macht van de gelovigen positief te beantwoorden, de volle instemming te geven aan eenzijdige relazen ingestudeerd door de lieden opgeleid in leugens als gewend in hun thuisland en herhaaldelijk en voortdurend als deugdelijk aangemerkt door goedwillende overheidsdienaren hier, die menen niet anders te kunnen.

 9. evil knievel

  Hoeveel sl8offers moeten r,in godsnaam nu nog vallen voordat die m*ngolen van dit 8erlijke,sLinksdoorweekte,deugende & van de werkelijkheid losgerukte bananenland,dat zich de regering noemt,nu ns ein-de-lijk de stront uit de ogen trekt of hun hele hoofd uit de endeldarm van al die zieligheidsinstellingen gdvrdmme!!!!🤬
  Wordt ns wakker iedereen n stem in 2021 nou ns dit stelletje moordenaars WEG!👊🏼🇳🇱🤬

  1. Fortiori

   Houterige taal, @Zwetser Evil…

 10. Bolkestein

  Hiddema over neergestoken Rik van de Rakt – Binnenhof Report

  h**ps://www.youtube.com/watch?time_continue=141&v=RH71ItZevuI

 11. Bolkestein

  Stop de import van geweld!

  Voor deze asielzoeker werd een uitzondering gemaakt. Hij werd niet uitgezet. En de gevolgen kennen we. Rik van de Rakt werd op 18-jarige leeftijd doodgestoken door een criminele asielzoeker.

  h*8ps://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=YC-UK2LeQ8o

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.