Wilders (PVV): ‘Help mensen de coronacrisis door! Verlaag de huren en de btw, en schaf het eigen risico af!’

Als het aan de PVV ligt, gaat het kabinet de coronacrisis te lijf met een aantal gerichte paardenmiddelen: btw-verlaging, lagere huurprijzen en de afschaffing van het eigen risico in de zorg. “Om mensen nu concreet de crisis door te helpen,” meent partijleider Geert Wilders.

De linkse partijen presenteerden gisteren hun plan om te zorgen dat de coronacrisis het huishoudboekje van de gewone Nederlander zo veel mogelijk ontziet: bevriezing van de huurprijzen. De PVV ontvouwt hun eigen variant, waarin verschillende maatregelen worden gecompenseerd om in ieder geval de koopkracht van Nederlanders zoveel mogelijk te maximaliseren.

Het plan werd gisteren zelfs al te water gelaten in de Tweede Kamer. Wilders:

“PVV-collega Léon de Jong stelt terecht voor om mensen nu concreet de crisis door te helpen door de btw voor boodschappen te verlagen, het eigen risico af te schaffen en de huren te verlagen.”

Maar daar stierf het idee ook snel weer een snelle dood, want de grootste regeringspartij moest niets weten van heldere maatregelen om Nederlanders te ontzien. Wilders moest dus teleurgesteld vaststellen:

“En de VVD geeft weer eens niet thuis.”

Ook De Jong was flink teleurgesteld:

“Veel mensen hadden het financieel al niet makkelijk maar de coronacrisis komt als een enorme klap. Echte lastenverlichtingen zijn nu nodig om ervoor te zorgen dat mensen hun hoofd boven water kunnen houden. Lijkt mij logisch… maar de VVD zegt wéér NEE tegen lastenverlichting.”

Bekijk zijn bijdrage in de Tweede Kamer hierrr.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Bolkestein

  Wedden dat die linkse partijen die een bevriezing van de huiren willen hier tegen zullen gaan stemmen?

  1. AnnetKlaver

   @B
   ZeikerT, lees het topic nog een keer.

  2. lucinde

   Als dit plan niet is doorgerekend en het betekent dat de overheid over een jaar failliet is, lijkt het me ook een slecht plan.

   Kortom, sympathiek, maar ook graag cijfers

 2. ikweetwatikwil

  Maar beste Wilders dan komt er minder geld binnen , waar moeten ze Brussel dan van betalen en de arme “zielige”landen.

 3. yellow thread street

  Ik zou het hele zorgsysteem op de schop nemen en weer terug te gaan na het vroegere ziekenfondssysteem, dit werkte goed, en andere landen hebben het nog steeds.

  Je kunt enorm snijden in de enorme wirwar van zorgverzekeraars die geen toegevoegde waarde hebben maar zichzelf wel dikke salarissen toedelen.
  Gewoon weer efficient werken, en betalen naar daadkracht via je salaris.
  De overbodige handeling van de zorgtoeslag kan dan ook van tafel.

  En ik merk het zelf ook in de winkels, de dagelijkse spullen worden ongemerkt juist in prijs verhoogd door de supermarkten.
  Slim en doortrapt, misbruik maken van de situatie.
  Mensen voelen zich op dit moment toch opgelaten als ze boodschappen doen, ze halen snel wat ze nodig hebben en letten daardoor niet op de prijs.

 4. Tom Bombadil

  Voorstel zou goed uitvoerbaar zijn als de maatregelen alleen voor lage inkomens zou gelden, gewoon ontwikkelingshulp stop zetten en al die klimaatonzin stopzetten en het geld voor de nederlandse propoganda omroep stopzetten en met terug werkende kracht terug vorderen.
  Zeer jammer dat alle voorstellen van de pvv op voorhand al worden weggewuifd puur en alleen omdat de pvv ze heeft ingediend, zelfde geld overigens ook voor fvd. Als baudet volgend jaar premier is zou de regering ook alles standaard moeten wegwuiven wat de oppositie inbrengt.

 5. Peetjoh

  BTW en eigen risico oké daar heeft elk mens wat aan. . Maar huren verlagen no way. Iedereen is verantwoordelijk voor de door hem gemaakte uitgaven en de huur van je huis hoort daarbij. Kan je dat niet betalen dan woon je te duur.

 6. Rosasolis

  Het is een beetje laat van Wilders. Ongeveer 3 weken geleden hebben wij een brief van onze huurders vereniging gekregen,
  waarin staat dat in plaats van de jaarlijkse kleine huur verhoging begin juli, pas vanaf begin oktober wordt een bescheiden verhoogde huur gerekend. Maar ook in deze brief werd vermeld dat er in de komende maanden heel veel werkzaamheden aan deze oude woning worden gedaan: wij krijgen dubbelglas ramen op onze voor- en achter deuren. De hele woning wordt van buiten af geisoleerd, (dit is al van binnen gebeurt). Daarna wordt opnieuw de hele woning opnieuw geschilderd. Soms zijn er voordelen om in een huur woning te leven. Vandaag hebben mijn man en ik veel werk in onze voor en achtertuinen gedaan. Merkwaardig is het behalve de vele onkruid, dat de hele collectie ouderwetse geurende rozen nu al
  volop in knoop zijn. Normaal is het midden mei. Het wordt een mooie rozen jaar.

 7. evil knievel

  Kan niet n mag niet van Brussel Geert!
  Die arme Italianen,(Spanjaarden,Portugezen,Grieken & andere handophouders!)weet je nog!😩
  Solidair zijn n eigen mensen laten barsten!🤬
  Hoe haal je t in je hoofd,eigen burgers te helpen!🤨
  Foei Geert,nu wordt je weer door geheel deugend NL de grond in gestampt,je zoekt t ook zelf he!🙈

 8. Buit P

  Dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.