Wilders ziet in ‘corona-kruimel’ voor Nederland nieuwe Nexit-reden: ‘Hoe eerder we EU-bende verlaten hoe beter!’

Als het aan Geert Wilders ligt, heeft Nederland de Europese Unie nog verlaten voordat de coronacrisis goed en wel bezworen is. De PVV’er maakt zich boos over de ongelijke verdeling van geld voor door corona getroffen landen, die tot disproportioneel hoge uitgaven aan Zuid- en Oost-Europa hebben geleid.

De leider van de grootste oppositiepartij in de Tweede Kamer, Geert Wilders, ziet graag dat Nederland met spoed de Europese Unie verlaat. Die Nexit is noodzakelijk omdat Brussel de fondsen die het ter beschikking heeft gesteld om het coronavirus te bestrijden zeer ongelijk verdeelt. Nederland krijgt slechts een “kruimel,” terwijl landen als Hongarije en Spanje er de horlepiep van kunnen dansen.

Erg onrechtvaardig, aldus Wilders, die vaart wil zetten achter een zogeheten Nexit. De “EU-bende” moet zo spoedig mogelijk worden verlaten, vindt hij:

“Daar gaat het geld -> massaal naar Oost- en Zuid-Europa. Zij krijgen bijna alles, wij krijgen een kruimel. Maar als het om betalen gaat staan we als een van de grootste netto-betalers altijd bovenaan.

Hoe eerder we die EU-bende verlaten hoe beter.”

Om zijn punt kracht bij te zetten toont de PVV-voorman ook nog een grafiekje dat laat zien hoe de miljoenen euro’s uit het “Coronavirus Respons Investeringsinitiatief” van de Europese Commissie over de lidstaten worden verdeeld. Nederland krijgt slechts €25 miljoen in de staatskas gestort, terwijl landen als Polen (€7,4 miljard), Hongarije (€5,6 miljard) en Spanje (€4,1 miljard) zich rijk mogen rekenen met meer dan honderd keer dat bedrag.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zegt DDS: doen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Jack Flash

  Helemaal mee eens.Basta!
  Stem PVV/FVD Nexit.

 2. Alfred Bentinck

  Als Wilders roept dat we de EU moeten verlaten weten we zeker dat het niet gaat gebeuren.

  1. Vee

   Nou de vraag is meer of we al uit de eu zijn voordat deze instort. Wat mij betreft wel want met al die garantstellingen gaan wij alsnog voorop maar dan de afgrond in.

  2. Brenda Welsh

   Ik denk nog even terug aan 2018: Vanuit Moskou heeft PVV-leider Geert Wilders zich de woede op de hals gehaald van nabestaanden van de MH17-vliegramp. Aanleiding is zijn bezoek aan de Doema, het Russische parlement, en een foto van een Russisch-Nederlands ‘vriendschapsspeldje’. Dagenlang hebben ze zich in de Doema bescheurd over het bezoek van de kleine maarschalk uit Holland. Zo’n speldje is gewoon te koop op Marktplaats.

   1. Bullshit16

    Brenda
    Jij punt is

   2. Seneca

    @brenda
    wat is je punt? verbgelijk je een speldje dat op marktplaats te koop is, met een bedragje van € 25 miljoen terwijl feestvierende landen het ruim 100 voudige krijgen. schrijft Tim nu zo onduidelijk of ben je echt te stom om voor de duvel te dansen? het lijkt erop dat je in werkelijkheid nog stommer bent dan het achtereind van een varken.

   3. Maks

    Brenda Fallus Welsh?

   4. LifeBuddy

    Ja, maar jij dacht in 2018 ook, net als Geert Wilders dat de aanslag door de oekrainers was gepleegd. En kan je aangeven bij welk bedrijf dat speltje te bestellen is, of is het maar Ultra sLinkse propaganda wat je hier verkoopt.

  3. Maks

   Brenda Bentinck Fallus Alfred Welsh?

  4. Seneca

   @bentinck
   jij weet ook alles zo zeker beukman terwijl je eigenlijk niets maar dan ook niets weet. je bent je niet eens bewust in welk land je leeft.

 3. Bullshit16

  Widers geeft gelijk al vaker gezegt de eu is niks het word niks in zal ook nooit wat worden
  Stem fvd of PVV uit de eu

 4. lotje

  Ik heb al een Nederlandse vlag besteld. Het gaat door.

 5. fusilier

  In Amerika worden er op dit moment een record aantal wapens verkocht . Denk dat links zich ernstig zorgen moet maken daar.

  1. Alfred Bentinck

   Dat is inderdaad een zorgwekkende ontwikkeling, Fusilier.

 6. fusilier

  Bentinck. Wel een veilig gevoel als je eigen have en goed beschermen kunt ,tegen dat linkse tuig,die denkt dat alles wat van jouw is ,ook van hun is.

  1. Alfred Bentinck

   Gelukkig heeft Fusilier geen wapens in huis. Als dit soort verwarde zielen wapens bezitten kunnen er vervelende ongelukken gebeuren.

   1. evil knievel

    Wat d8 je van Volkert,was die dan wel verstandig!?🤨

 7. evil knievel

  Zou me daar niet al te veel op spitsen,meisjesonderbroek!😜
  Ook de verstandige mensen hebben schoon genoeg van de uitverkoop van NL met hun belastingcentjes n gaan massaal op rechts stemmen dalijk,mark (pRutte)mijn woordjes!😁
  Het lachen zal u n uw vriendjes nog vergaan!😁

  1. Marija

   Rutte spint goed garen met de Corona crisis.
   Hij is een goede spreker, dat wel.
   Hij zal echter ook Merkel volgen en door de knieën gaan voor meer geld naar Italië e.d.
   Denk niet dat hij zijn rug recht houdt.
   Wel hoop ik dat wij een andere regering krijgen PVV FVD.

 8. Sendo

  Wilders…. Zijn er nog apen die geloven in die man dan ? Ik heb nog nooit zo’n vreselijke vertoning gezien wat een intens domme man.. kan alleen maar roepen en brullen, maar uitvoeren ho maar… oja opruien kan ie ook goed. Nooit op stemmen, je stemt op je eigen volk.. als je tussen de regels door leest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.