Annabel Nanninga (FVD) pakt in moskee biddende politieagenten aan: “Geloof wat je wil, maar niet in uniform!”

FVD-raadslid Annabel Nanninga heeft hard uitgehaald naar het beleid van de politie Amsterdam, die kennelijk toestaat dat geüniformeerde agenten meebidden in een moskee. Fnuikend voor de scheiding van kerk en staat, en de volksvertegenwoordigster is er dan ook fel op tegen dat zoiets nog eens gebeurt.

Met een reeks pittige raadsvragen poogt FVD Amsterdam-fractievoorzitter Annabel Nanninga te voorkomen dat de politie Amsterdam ooit nog op een genante manier op tv is zoals afgelopen weekend: toen zond de NOS beelden uit van geüniformeerde agenten en brandweerlieden, die aan het bidden waren in een zeer omstreden moskee in de hoofdstad ter ere van het aflopen van de Ramadan.

Op Twitter legt Nanninga kort en bondig uit waarom ze tegen het fenomeen van biddende agenten is: “Geloof wat je wil, maar niet in uniform.”

Nanninga wijst erop dat wetsdienders die in uniform deelnemen aan gebedsdiensten van welke godsdienst dan ook de politiegedragscode ‘lifestyle-neutraliteit’ schenden. Deze stelt dat ‘zichtbare uiting van levensovertuiging en religie afbreuk doet aan de gezagsuitstraling, neutraliteit en veiligheid van de politiefunctie.’

Met een vleugje sarcasme vraagt Nanninga dan ook of de in 2011 opgestelde code ‘nog steeds actueel’ is. Verder meldt de frontvrouw van FVD Amsterdam dat het “zeer ongelukkig is dat dienders in deze moskee in uniform aan het gebed meededen, gezien de banden van de moskee met de Moslimbroederschap.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Peetjoh

  En het dan raar vinden dat ze geen respect meer krijgen. Bukken voor Allah is voor mij reden genoeg om niet meer naar je te luisteren

  1. B. Pascal

   ze blijven gezag en overheid. maar gevoelsmatig ben ik het met je eens. de cultuur verraders liggen op de mat!

   1. hans-e-pans

    De verraders zijn onder ons.

 2. B. Pascal

  Islam staatsgodsdienst onder agenten. We zeiden toch al, wie het christendom opgeeft komt vanzelf in de natuurgodsdiensten terecht. Of men aanbid de maan (islaam) of de aarde (boedisme) of jezelf (hindoeisme). Links heeft alles met godsdiensten, terwijl ze het christendom haat!

 3. Dirk Derksen

  Wie had dit 50 jaar geleden gedacht? Nuchtere Nederlanders? Bekeerde moslims met autochtone achtergrond zijn een schande. Hoe is het mogelijk dat deze idioten überhaupt bij de overheid mogen werken? Volksverraders bij uitstek. Jihad op volle toeren.

 4. Bullshit16

  Maak je geen zorgen we leven nu en een nieuwe normaal.ander halve meter afstand geen handen geven geen 3 kusjes meer op de wang en zo gaan we steeds meer naar de islamitische staven leven annabel heeft gelijk het word steeds gekker
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

 5. CLoVis

  Daar heeft tante Bel groot gelijk in;
  als je een overheidsfunctie hebt dien je je onpartijdig
  -dus ook m.b.t. geloof-
  op te stellen en te presenteren.

 6. Maurits Dekker

  Politie behoort neutraal te zijn.
  Als je jezelf in de islamitische hoek gaat plaatsen ben je af.
  Het gedrag van deze agenten in uniform is verachtelijk en dient te worden bestraft.

  1. Cycle25

   Klopt, staat en kerk/moskee gescheiden, iets waar Nederland lang voor heeft gestreden wil links weer terug in het grote publieke debat.

 7. feitelijk

  die is raak en correct. politie hoort seculier te zijn

 8. tata

  In uniform met de kont omhoog in het haatpaleis. Schandalige onderwerping.

  1. Dirk Derksen

   Tata,

   Je beseft dat je Nick een scheldwoord is in het Surinaams?
   Tata is afgeleid van petata wat letterlijk aardappel betekent, maar negatief gebruikt wordt als zijnde aanduiding voor Nederlander.

   1. Piet51

    Tata is niet per se negatief. In het Pools is “tata” een koosnaampje voor “vader”.

    1. Dirk Derksen

     Nou Piet, dat wist ik niet. Maar goed om te weten dat al die allochtonen (met uitzondering van de poolse) vader bedoelen 😉

     1. Kleurloze Politiek

      Goed nieuws voor islamofobe Annabel Nanninga en haar mede haters..
      Of moet ik zeggen haatkwekers..

      De Hollandse vriendin van mijn broertje is gisteren tot de Islam bekeerd..

      En wat een mooie moment was dat echt ontroerend mooi..
      Zzo ik dacht ik deel dit mooie moment met de Ooh zo islam liefdevolle dds

      En oh ja in deze afgelopen Ramadan zijn er maar liefst 163 Hollandse mensen tot de islam bekeerd .. een prachtige gebeurtenis hier in Nederland..

      Dus Annabel Nanninga hoe harder jullie schreeuwen en haten hoe groter en meer Islam er komt..

      what doesn’t kill you makes you stronger

 9. leukeditter

  worden ze maar agent in marokko..opgeruimd ….

 10. Ben-NIET-Groen-L

  Ik zal kort zijn: UH, we zijn verloren…zeker Amsterdam….mits er drastisch iets aan gedaan word, maar dat betwijfel ik als ik lees dat Jetten verkondigd dat homohaters meestal inheemse Nederlanders zijn en geen *oslims.

  1. Eksteroog

   @Ben-NIET-Groen-L,

   Jetten zegt gewoon een bekende waarheid. Dat is altijd zo geweest, het is nu eenmaal onderdeel van de Nederlandse cultuur. En als het aan de meeste reageerders op deze site ligt, dan blijft dat zo. Veel mensen hier zijn tegen het aanpakken van homohaat door inheemse Nederlanders. Een recente steekproef heeft dat aangetoond.

   1. evil knievel

    Tuurlijk Eksteroog!!
    (Hinderlijk ding op n stinkvoet!)
    N al die Naffers die elke homo aftuigen & in de bek spugen,zijn hartstikke lief!🤣
    De meeste inheemse NLrs waar hij t over hebt zijn ook 2 paspoortieers ondertussen!
    Behalve n Eksteroog,ben je dus ook n Blinde Vink!😜

   2. combat le pelicule

    “het is nu eenmaal onderdeel van de Nederlandse cultuur.”

    Aldus nedermoslim en vervend pleitbezorger van de islam.

    Het word tijd dat zij zich eens gaan onderwerpen aan die Nederlandse cultuur ipv hun cultuur opleggen aan de Nederlandse cultuur…

    1. Piet51

     @combat le pelicule

     Ik kan je meedelen, dat verreweg het grootste deel van de moslims in Nederland zich gewoon gedraagt volgens de Nederlandse gebruiken, met inachtneming van een paar specifieke islam-gebruiken die verder niemand kwaad doen en vergelijkbaar zijn met in Nederland door iedereen geaccepteerd zondags kerkbezoek, klokgelui, bijbelonderwijs op sommige scholen, een paar religieuze feestdagen, enkele grote feesten met bijbehorende festiviteiten als een copieuze maaltijd, kledingvoorschriften voor de preciezen, etc., etc. Helaas is er een minderheid die zich misdraagt, net als onder de autochtonen trouwens, al is die daar procentueel kleiner.

     Ik ken geen enkele islam-culturele uiting die ons is opgelegd. Dus daarmee moet je me even helpen.

 11. Tuinpaden

  Nsb-ers roei je niet uit. Nu niet, nooit niet.

 12. Eksteroog

  Ik denk, dat ze uit een soort vriendelijkheid meedoen, tijdens een beleefdheidsbezoek. Bezopen en ook een soort van fake respect. Je doet mee met een ritueel, waarin je niet gelooft. Je kan ook netjes. aan de kant staan of zitten wachten.

 13. Lodewijk Raevensburgh

  Ik betwijfel of Annabel zou zijn aangeslagen als deze agent in een christelijke kerk was gesignaleerd.

  1. stop

   maar das niet het geval en ik heb geen glazen bol .

   Even terug naar de feiten , een fascistisch geloof verheerlijken in een uniform zou met ontslag beloond moeten worden. Ik begrijp de hoofddoek discussie bij de politie steeds beter. De ongelovige hond en de smerige homofiel gaan nog genieten van ons gemoderniseerde politiecorps. De waarden van de islam zullen er in geslagen worden , lang leve de sharia

  2. B. Pascal

   Mark Rutte heeft inderdaad zijn snuit wel een laten zien bij de Mattheus Passion. Echter dat is cultuur, bidden doen ze daar niet bij. Dat is een muzikaal hoogstandje. Willem Alexander gaat zeker wel naar kerkdiensten, maar ook naar andere niet christelijke religieuze bijeenkomsten. Wij zien heus wel een eens agenten bij of in een kerk. Maar wij zien ze ook bij of in een moskee.

   Echter laat mij zien een foto bij de NOS, wanneer en agent, in uniform deel neemt aan de mis? Of een biddende Nederlandse agent op een kerkbank met Kerst? Zeer zenden, nooit. Kijk, het is anders wanneer een Reformatorisch Dagblad een biddende agent op foto plaatst, of het Islamitisch week nieuws die een biddende agent op de foto plaatst.

   Nee, het is de ‘’neutrale NOS’’, die de geleider is van de Islam, die dit doet. De NOS is geen neutrale media, maar een anti-democratische en anti-westerse cultuur. De christelijk kerk is onze cultuur, de islam niet. Daarbij de blauwe moskee preekt, dat we de democratie moeten wegwerpen, de NOS loopt er maar rond.

 14. fusilier

  Domme jongen, een kerk is geen kazerne,hoe vaak moet ik je dat nog voor kauwen.

  1. Lodewijk Raevensburgh

   Een moskee is ook geen kazerne, heb je gedronken?

   1. combat le pelicule

    “Een moskee is ook geen kazerne”

    Nou Lodewijk daar denkt Erdogan toch even iets anders over…..

    “De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten…
    Er bestaat geen gematigde of niet-gematigde islam. Islam is islam en dat is het.” (Recep Tayyip Erdoğan).

 15. evil knievel

  Letterlijk door de knietjes voor de Verderfelijke islam n dat door NLse gezagsdragers!?!?!?
  Geen wonder dat dat tuig geen respect heeft voor zulke ruggengraatloze zandzakken!!
  Als je denkt dat t allemaal niet erger kan,is r de Amsterdamse politie wel die r nog n schepje bovenop doet!?!?
  WTF & Sprakeloos!?!?!?😞

 16. Piet51

  Is hier al duidelijk gemaakt, dat volgens het Parool deze politiemannen en ook een paar brandweerlui, buschauffeurs en zorgmedewerkers moslims zijn die het einde van de Ramadan komen vieren?
  Niet dat ik denk, dat het oordeel hier zal veranderen, maar misschien helpt het om het juiste beeld te schetsen.

  1. Lodewijk Raevensburgh

   Ik begrijp dat hier de steen des aanstoots betreft dat deze moslims in uniform de moskee bezochten. de jarenlange traditie dat agenten in uniform het kerstfeest vieren, als dan iet in kerken, wordt kennelijk niet als bezwaar gezien. Dat wringt een beetje met de grondrechten, lijkt me.

   1. stop

    de sharia en de overtuigingen van de ideologie wringen zeker met de grondrechten blaas kaak

   2. Piet51

    @Lodewijk Raevensburgh

    En dit is natuurlijk helemaal schandalig: rd.nl/vandaag/andr%C3%A9-nieuwkoop-bespeelt-in-uniform-orgel-laurenskerk-1.1630430 😉

  2. denktenk

   Puik stukje PR toch………… gratis gefaciliteerd door de NPO.
   Gratis moslim reclame op TV.
   Ons aller Nederland hatende cultuur marxisten.

   Er wordt al jaren geroepen, dat kinderen niet met een lege maag naar school mogen. Kinderen krijgen zelfs gratis maaltijden.

   Moslims kunnen tot nu toe ongestraft hun hobbies afwentelen op de werkgevers.
   Als het mensen waren, zouden ze de vastentijden om moeten draaien.
   Met een goed gevulde maag werken voor de baas en ’s avonds vasten.

   Ik vraag mij af, wanneer werkgevers moslims gaan korten, omdat die zich niet goed kunnen concentreren en er als een slappe vaatdoek bij lopen.

   Ook verzekeraars moeten maar eens naar de premies van moslim autoverzekeringen kijken. Veel ongelukken door hongerklop, slechte concentratie en suikerziekte gerelateerd.
   En de werkgever mag natuurlijk de ziektekosten doorbetalen.

   Oh ja en ik ben blank en niet wit.

   1. Lodewijk Raevensburgh

    “Oh ja en ik ben blank en niet wit.”

    Die indruk hadden we al.

    1. combat le pelicule

     Lodewijk! onze nedermoslim en verheerlijker van de islam, een voorvechter van deze satanische ideologie…

   2. Piet51

    @denktenk
    Als je niet wit bent, heb je vast een tintje. Maar dat mag hier ook gewoon, niets bijzonders.

    1. weer woord

     niemand die blank is is wit dommerik

 17. Angelus pacis

  De eeuwige moslim heeft de politie al in hun zak……….Wat volgt?? Tijd voor een oplossing.

 18. 56RdK

  Overduidelijk dus dat islamieten niet in vitale overheidsfuncties mogen zoals onder andere politie en bij Defensie.
  Want deze lui voeren een dubbele agenda!

  En wat doet zo’n agent als hij een asociale trouwstoet moet aanhouden waarin hij medemoskeegangers tegenkomt? Of bij eerwraak?

  Met het toelaten van deze lui wordt onze vrijheid ondergraven! Zijn niet te vertrouwen want hun ideologie is leidend! Blijkt ook wel om in uniform die haatclub te bezoeken!

  1. Piet51

   @56RdK
   Geen moslims in vitale functies? Dan let je niet zo goed op.
   Wat vind je bijvoorbeeld van Ahmed Aboutaleb? En van Khadija Arib? Ken je de moslimleden van de Tweede Kamer, meer dan een handvol? En wie kent VVD minister van Financiën Witteveen nog; hij was soefie, een stroming binnen de islam. Kijk je in de organisatie van de ministeries, dan zijn de moslims er op alle niveaus vertegenwoordigd in verhouding tot hun aantallen in de samenleving.

   Kijk je naar minder vitae functies, maar wel alom gekend en gewaardeerd, dan kom je veel meer moislis tegen: Ali B., Zyech, Najib Amhali, Abdelkader Benhali, Tofik Bibi, Murat Isik, Mimoun Oaïssa en vele, vele anderen. Je kunt maar één conclusie trekken: moslims kunnen heel sterke deelnemers zijn in onze samenleving.

   1. Piet51

    “Moislis” is natuurlijk geen nieuw stroming binnen de islam, maar een foute spelling van “moslims”.

 19. Tom Bombadil

  Kerk en staat gescheiden houden.

  1. Rammstein

   Zo is dat: een strikte scheiding van kerk en staat. En per morgen de wet Vrijheid van Godsdienst schrappen. De belangen van geloofsgekkies worden al genoeg gewaarborgd in de wet Vrijheid van Meningsuiting en Vrijheid van Vergadering.

   1. Lodewijk Raevensburgh

    Als het GW-artikel ter zake de vrijheid van meningsuiting de geloofsvrijheid voldoende waarborgt (en sommige juristen menen dat; het aparte artikel over de godsdienstvrijheid voegt materieel niet zoveel toe) dan hoor je mij niet piepen. Het beteken juridisch dan niets.

    Waarom R*mmstein dit artikel dan wil schrappen blijft onduidelijk.

 20. mrmiyagi

  Dit staat gelijk aan een peukie op de lip of een potje bier in de hand in uniform: NOT DONE!

  Overigens vind ik het ook not done om in uniform op de bootjes te paraderen tijdens de gayparade…

  Scheiding van staat en religie èn persoonlijke levensopvattingen. Binnenkort verwacht ik de eerste rechter in boerka 🙁

 21. Michael M

  Kniel en je krijgt nog minder respect. Wat een afgang van politie en brandweer. Totaal jezelf verlagen. Jammer. Hadden ze nooit moeten doen. Kunnen ze dan ook gelijk even bidden in de Kerk en daarna naar de Synagoge om vervolgens naar de tempel te gaan? Nee, dat doen ze weer niet.

 22. Odie

  Moeten we niet het met zwarte verf verbieden.

 23. Odie

  Ik bedoelde: Moeten we niet het verven met zwarte verf verbieden?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.