Anti-lockdown activisten opgepakt door de politie: ‘Minstens twintig demonstranten afgevoerd naar cellencomplex’

Er was vandaag een demonstratie tegen ‘alles en nog wat’. Enkele honderden mensen demonstreerden tegen het lockdown-beleid van Mark Rutte, maar ook tegen de uitbreiding van 5G en het beleid van het kabinet in het algemeen.

De ordediensten hebben de demonstranten gewaarschuwd dat ze anderhalve meter afstand moesten houden. Toen daar, door sommigen, geen gehoor aan werd gegeven, ging de politie over tot de arrestatie van enkele demonstranten. Vooral rondom het Centraal Station van Den Haag bleef het lange tijd onrustig.

Diverse groepjes mensen waren zaterdag op de been om op meerdere plekken in Den Haag te demonstreren tegen de maatregelen van het kabinet Rutte III. Daarbij ging het niet alleen over de ‘intelligente lockdown’ maar ook over zaken als de uitbreiding van het %G-netwerk en de overige beleidsplannen van het huidige kabinet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Michel Bloemkist

  Tja… zowel rechts als links politiek-georienteerde burgers, verzameld in een gezamenlijke demonstratie; wie moeten we nou afschilderen als oproerkraaier?

  1. CLoVis

   @kwast

   Even denken ik weet het al Links.
   Wat heb ik nou gewonnen?

   1. Rinus Remstreep

    @Clovis
    Hij vindt het niet erg om opgesloten te worden.
    Dit is voor hem alvast oefenen voor als hij wordt betrapt tijdens zijn perverse hobby. Hij zoekt al gewenning voor hij straks in een penitentiaire inrichting komt . 😁

  2. Blitzkrieg

   Michel Bloemkist :
   Quote : “wie moeten we nou afschilderen als oproerkraaier?”
   Niemand, we vechten immers allemaal tegen dezelfde vijand; de vrijheid wordt is ontnomen en dat is wat mensen bijeenbrengt.

   1. Antihedo

    Het is ook moeilijk om om te gaan met de ontberingen veroorzaakt door het coronavirus. We hebben het zo verschrikkelijk slecht. Heb je er al over nagedacht om te vluchten naar betere oorden?

  3. combat le pelicule

   En maar zeiken dat bepaalde partijen 2 dracht zaaien, bloemkut laat precies zien waar hij anderen altijd van beschuldigd…

   1. Michel Bloemkist

    Dat heb ik van baudet geleerd

    1. Blitzkrieg

     Je bent niks anders als een strontvlieg met grootheidswaanzin.

 2. CLoVis

  En nu nog maar afwachten
  of ze ook nog gerechtelijk vervolgd worden.

  Het zijn per slot van rekening geen moslims;
  dus drie dagen gevangenisstraf
  plus een half jaar voorwaardelijk zit er wel in.

  1. CLoVis

   Vast wel een zaak
   voor ‘advocaat’ Beukenootje.

   1. CLoVis

    En we noemen het
    “een zaak voor een zaadje”.

    Maar er is natuurlijkt altijd hoop;
    misschien ontwikkeld het zich tot een embryo.

    1. CLoVis

     ontwikkelt

 3. Bolland

  Recht van demonstratie wordt blijkbaar ook selectief toegestaan, ook mensen die een afwijkende mening hebben moet dit toegestaan worden.

 4. Pijnstiller

  De hele lock down is ongrondwettelijk. Burgers oppakken die tegen een ongrondwettelijke maatregel demonstreren. Dat zie je normaal in dictaturen waartegen onze leiders zo vaak ageren.

  Nederland vroeger een land van vrijbuiters die wars waren van regeltjes. Nu mag je elkaar niet eens meer dichter dan 1,5 meter naderen.

  En de gemiddelde pauper…….
  Die vindt het wel prima

  1. JochemX

   Pijntje, en niet meer dan 30 demonstranten en een veelvoud handhavers plus bereden politie. Shirtje met stop de lock-down verboten! Het virus is al bijna verdwenen, maar die idiote maatregelen nog lang niet. Niet met drie mensen in een bootje en op een pont moet je een mondkapje op. Tarief 390 p.p. respectievelijk 90 p.p.

 5. JFU

  Normaliter zijn er bij demonstraties nooit geen ME te bekennen..maar nu plotseling zijn ze direct ter plaatse..valt wel op…wat zit hier achter?

  1. Michel Bloemkist

   Dan heb jij nooit opgelet tijdens de kraakrellen in de jaren 80. Meer dan genoeg ME te zien tijdens die ontruimingen. Maar ja, dat is zeker weer links tegen links dus dat past niet in jouw straatje

   1. combat le pelicule

    Je ziet ze niet bij klimaatprotesten, valt wel op hè

 6. combat le pelicule

  Dit zijn geen anti-lockdown activisten dit zijn gezond weldenkende mensen die door hebben wat leugenclown Rutte aan het doen is

  1. Blitzkrieg

   combat le pelicule :
   Quote : “Dit zijn geen anti-lockdown activisten dit zijn gezond weldenkende mensen die door hebben wat leugenclown Rutte aan het doen is”
   Wees gerust, op de langere termijn gaat dit positief voor ons uitpakken. In mijn directe omgeving zie ik dat de publieke opinie al aan het draaien is. Mensen die eerst pro lockdown waren houden nu alleen maar 1.5 meter afstand uit een soort beleefdheidsvorm. Er is een mooi gezegde “onder druk wordt alles vloeibaar” dat me prima van toepassing lijkt op corona en de lockdown.

   1. combat le pelicule

    Ik zie het ook gebeuren om mij heen, mensen zijn er zat van, het enige waar het nog in stand word gehouden is bij npo en de reclame

    1. Blitzkrieg

     combat le pelicule : Zo is dat combat le pelicule! In de supermarkt bijvoorbeeld is er eigenlijk al niks meer terug te zien van dat hele 1.5 meter gedoe.

     De zin “maak je geen zorgen ik ben nog van het oude normaal” doet het fantastisch, probeer maar eens.

     1. combat le pelicule

      ++++++

   2. Pijnstiller

    ik zie helaas nog teveel paupers die helemaal in de waanzin meegaan

    1. Michel Bloemkist

     Ja en jij bent zeker van de elite

 7. Bullshit16

  Zo ist doe maar normaal het nieuwe normaal van leugenaar rutte zal niet lang meer stand houden van mij sla die afgekeurde boas er een op en plaats anders om dit is de reden dat rutte star houd aan die 1.5 meter afstand zo dat hij zeker weet dat er niet gedemonstreerd word en er geen actie meer word gevoerd
  Nier lang meer dan slaat de vlam en de pan de boeren raad ik aan om met volle giertanken naar den haag te gaan om daar die stront over rutte en karola schuitdoos te spuiten dan hebben ze hun stikstof probleem
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Pijnstiller

   ik vrees dat we nog heel lang met opressie te maken krijgen voor de gemiddelde pauper eens wakker wordt

 8. Fe

  Een bloody shame.

  KOZP mag gewoon een kinderfeest verzieken
  Moslims mogen Pegida de wijk uitslaan
  Milieu activisten mogen hele steden lam leggen
  Dierenactivisten mogen boerderijen bezetten

  Maar een betoging tegen de idioterie van de coronacensuur wordt afgestraft met insluiten, arresteren en vastzetten.

  Dit land is doodziek .Korea aan de noordzee

 9. Lex

  Jaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaa

  Demonstreren foei foei foei foei

  Dat mag toch niet.

  Foei foei foei.

  Allemaal 1 jaar de bak in, dat zal ze leren.

  “Wanneer worden we een republiek van China”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.