Arnon Grunberg zet 4 mei in voor betoog over Marokkanen en ‘gif verspreidende Kamerleden’

Bij de Nationale Dodenherdenking gisteren heeft schrijver Arnon Grunberg een toespraak gehouden waarin hij niet alleen vertelde over de Tweede Wereldoorlog, maar ook over het heden. Hij sprak over Marokkanen en Kamerleden die gif zouden inbrengen bij de samenleving.

Vanwege de coronamaatregelen mocht vrijwel niemand op de Dam aanwezig zijn bij de Nationale Dodenherdenking, maar enkele notabelen waren er wel bij. Onder hen de Koning, premier Rutte, burgemeester Halsema en Comité-voorzitter Gerdi Verbeet. Maar onder de genodigden was ook een schrijver: Arnold Grunberg, wiens ouders de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog in vol ornaat hebben meegemaakt. Hij mocht een lege Grote Kerk toespreken.

In zijn toespraak beperkte Grunberg zich daarbij niet tot de oorlogsjaren, maar trok zeer duidelijke parallellen naar het heden. Hij maakte duidelijk dat de taal die sommige Kamerleden nu uitslaan – bijvoorbeeld over Marokkanen – best eens zou kunnen uitmonden in een holocaust-achtige moordpartij. Hij zei letterlijk:

“Voor mij was het van begin af aan duidelijk: als ze het over Marokkanen hebben, dan hebben ze het over mij.

Dat een Nederlander in Auschwitz kerosine over levende vrouwen en kinderen moest uitgieten begon met woorden, met toespraken van politici.

Juist in deze geseculariseerde tijden rust, meen ik, een speciale verantwoordelijkheid op Kamerleden, op ministers om het goede voorbeeld te geven, om het woord géén gif te laten zijn, om altijd voor ogen te houden dat de staat noodzakelijk is maar tevens een potentieel kwaad dat met achteloze vanzelfsprekendheid mensen, bevolkingsgroepen kan vermorzelen.”

De ‘Kamerleden’ worden niet nader gespecificeerd, maar wie gaat grasduinen in uitspraken van Grunberg die hij de laatste jaren deed leest al snel op wie hij doelt: Thierry Baudet en Geert Wilders

Het is ook niet voor het eerst dat Grunberg de Tweede Wereldoorlog voor z’n politieke karretje spant. Afgelopen najaar wilde de schrijver de holocaust gaan inzetten voor een nieuwe boekenprijs. Hij noemde Geert Wilders een “geestesgestoorde” en de doorsnee Nederlander een lid van een zogenaamd ‘rancuneus lompenproletariaat‘. Dat zijn grote woorden voor een man die vrouwen tot een abortus dwingt en ze mishandelt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

121 reacties

 1. Bullshit16

  Ik begrijp niet als Nederland zo erg is van wat die moslims zeggen
  Waarom donderen ze niet op ik wil toch niet en een land leven waar ik mij niet gelukkig voel
  Daarom een oproep voor alle moslims als het hier zo slecht is zou ik zeggen pleur op naar je eigen land en anders pas je je aan bij onze waarden en normen en cultuur zo duidelijk kut volk

  1. Heinz

   Nederlandse moslims, hier geboren en getogen. Wonderlijke uitspraak.

   1. Reinoud van Gelre

    Ach, Heinz en Bullshit, Nederlandse moslims zijn er niet zo veel. Alleen Arnoudjes en de jorampjes. En natuurlijk de aandachtstrekkende huismoedertjes die zich hebben bekeerd tot de islam.

   2. omniscius

    Veel moslims zijn net koekoekeieren: niks doen en vreten van wat een ander ze aandraagt. En als ze groot genoeg zijn degenen die hen in de watten hebben gelegd uit het nest werpen. Walgelijk parasiterend gedrag. Is er vanavond weer Opsporing Verzocht? Beter dan welke Op1 of Nieuwzuur uitzending dan ook.

   3. Piet51

    @Heinz
    Je geeft blijk geen idee te hebben hoe de wereld in elkaar steekt. Ik ken inderdaad een aantal volbloed Nederlandse moslims, ooit bekeerd tot de islam. Ik eet met sommigen de iftar-maaltijd, heel egzellig maar helaas dit jaar niet mogelijk. Ik ken ook zulke moslims als volbloed Duitsers. Daar is helemaal iets wonderlijks aan. De islam is gewoon een religie en die kan ook mensen die buiten die cultuur zijn geboren, aanspreken. Dat is niet anders bij christenen, die ook bekeerd kunnen zijn.
    Dat de boodschap ven de islam wordt geïnterpreteerd als extreem gewelddadig is jammer, want er zijn honderden miljoenen die dat heel anders zien. Sterker nog, de overgrote meerderheid van de moslims ziet dit anders enniet gewelddadig.

    1. Heinz

     Ik heb mij niet duidelijk uitgedrukt. Ik wilde zeggen dat het een wonderlijke uitspraak is, als je moslims wil uitzetten die hier in Nederland zijn geboren.

     1. Piet51

      @Heinz
      Verkeerd begrepen, excuus.

   4. fisufisu

    “nederlandse moslims”

    Nee hoor moslims met dubbel paspoort met een verlangen naar een islamitische staat.

    En pietje is het type die zich als deugmensch graag wil laten gelden en vooral de islam uit de wind wenst te houden.
    pietje zelf heeft geen idee hoe de islamwereld in elkaar steekt, de islam is een satanische ideologie, het is een systeem, een ideologie met componenten:
    1 – religieus (koran) de religieuze component is niet los verkrijgbaar..
    2 – justitieel (sharia, wetgeving)
    3 – militair (jihad, heilige oorlog)
    4 – economisch (uitlenen zonder rente)

  2. Marija

   Die vredelievende moslims zijn hier gekomen, voor alle goede gaven en mogelijkheden die ze gratis aangeboden krijgen en het doel is, t.z.t. het in ons land voor het zeggen te krijgen. Dan zullen wij ondervinden want de koran hen leert.

   1. bas van der bijl

    Dis is haat.

   2. prohan

    Dan mogen de moslims wel opschieten anders zijn de Chinezen hun voor.

 2. ikweetwatikwil

  Een smerig manneke die arnon. Wat er bij die man in het hoofd speelt zal bij een rechtgeaarde PVVer en FVDer niet opkomen.

  1. Piet51

   @ikweetwatikwil
   Wat er bij die man in het hoofd speelt, legt hij vast in zijn boeken. En dan blijkt, dat veel van die gedachten heel veel Nederlanders aanspreken, waardoor zijn boeken beter dan van de meeste andere schrijvers verkocht en gelezen worden. Het kan zijn dat dergelijke gedachten bij PVV-ers en FvD-ers niet opkomen. Dat beschouw ik dan als een gemis in hun culturele vermogen.

   1. Peetjoh

    Beter een gemis in cultureel vermogen dan in mensenkennis.

    1. Heinz

     U bent erg in de war, u kent uzelf niet.

   2. Bullshit16

    Piet51
    Jij bent ook zo iemand die een ander zijn mening wilt opdringen
    Waarom zou ik en hemels naam zijn boek lezen ik leef gvd en Nederland ja
    Als ik naar Marokko ga verhuizen ja dan heb je een punt dan zal ik mij verdiepen en Marokko en als mij dat niet aanstaat dan ga ik daar niet heen om te gaan wonen en dus ga ik er ook niet wonen bij dat achterlijk kut volk
    Met andere woorden dat schuitvolk zou onze boeken moeten lezen over ons cultuur en gewoontes voor dat ze naar Nederland komen maar jij draait het weer om he meneer pietje wand wij Nederlanders wij moeten ons slecht en schuldig voelen denk daar maar is over na

    1. omniscius

     Exact. Hij zijn altijd dezelfde bevolkingsgroepen die zich moeten aanpassen aan de culturele gewoonten van minderheden die hier nog niet echt lang wonen.
     Wanneer zien we een keer dat deze mensen eens echt participeren in de NL maatschappij? Welnee, ze houden zich afzijdig en doen niet mee. Kom verder niet aan met de drogreden dat ze in NL geen goede kansen krijgen. Ze krijgen alle kansen, van onderwijs tot speciaal in het leven geroepen subsidies waar een standaard NL-er geen aanspraak om maken. Men kijke alleen al naar de manier waarop zgn. asielzoekers uit veilige landen hier te keer gaan. Alles op uw en mijn kosten, geld waar we hard voor moeten werken, zeker in deze tijd. Walgelijk.

     1. Bullshit16

      Omnibus
      Zo ist maar dat geloven die linkse ratten weer niet die linkse ratten leven alleen en hun eigen bubbel en daar breng je ze ook niet van af met andere woorden ze zijn niet meer te redden
      Daarom stem fvd of pvv die gasten komen nog wel voor de Nederlandse belangen op
      STEM FVD OF PVV UIT DE EU

     2. Piet51

      @Bullshit16
      Ik lees met steeds meer verbazing je reacties en probeer me te verplaatsen in jouw gedachtenwereld. En vervolgens probeer ik dan vaak constructief te reageren en niet meteen heel impulsief met van alles wat in m’n hoofd opkomt. Maar dat kost me wel steeds meer moeite. Soms reageer je beheerst, maar meestal niet, ongeacht de toon waarop ik of anderen geschreven hebben.

      Nu bijvoorbeeld krijg ik het idee, dat je geen idee hebt wie Arnon Grunberg is, wat en waarover hij schrijft. Ik dring niemand iets op, zeker niet om HET (?) boek van Arnon Grunberg te lezen. Op welk boek van de ruim 70 boeken, toneelstukken, verhalen, dichtbundels en andere publicaties in 20 jaar en met heel veel prijzen doel je eigenlijk? Ik ken ze lang niet allemaal, maar ik ken er geen over Marokko, hoewel die er vast bij zal zitten. Als het over dodenherdenken en bevrijding gaat, heeft Grunberg (van Joodse afkomst) zeker recht van spreken. Hij schreef er vaak over. Zijn moeder was Auschwitz-overlevende, zijn vader onderduiker, en ik weet uit mijn familie wat een kampverleden betekent voor slachtoffer, naasten en nakomelingen. Grunberg citeerde in zijn toespraak gisteravond o.m. uit zijn laatste boek “Bij ons in Auschwitz”, een boek dat zich nauwelijks met droge ogen laat lezen. Ik wil het je graag aanbevelen; gewoon eens lezen.

      En dan nog een verzoek: is het teveel gevraagd om de kwalificatie “linkse ratten” voortaan niet meer te gebruiken? Het zegt minder over mij en mijn politieke medestanders, maar des te meer meer over jou. En ik ben niet erg geïnteresseerd in jouw beeld over mij en anderen.

   3. ikweetwatikwil

    “Voor mij was het van begin af aan duidelijk: als ze het over Marokkanen hebben, dan hebben ze het over mij , zei vernon

    Dachten de Marokkanen er maar net zo over. Niet dus.

    1. ikweetwatikwil

     Vernon is arnon uiteraard.

   4. Tom Bombadil

    Cultureel gemis, ja ik mis die cultuur liever dan dat ik em rijk ben.. 60% van de gevangenen hebben een migratie achtergrond!!!!!!!!!!!!!! Verkrachtingen, winkel diefstal, Intimideren, mishandelingen enzovoort enzovoort. Niemand heeft het over een complete immigratie stop maar over het alleen hier heen Halen van mensen die zich aan ons willen aanpassen en willen integreren. Partijen die de grenzen open gooien zijn erger dan de nsb in mijn optiek.

 3. Bertus bumperding

  Gewoon een totaal onbelangrijk figuur.
  Ik denk dat meesten met mij er zo over denken.
  Behalve alfredje en zijn vriendjes natuurlijk .

  1. Piet51

   @Bertus bumperding
   “Gewoon een totaal onbelangrijk figuur. Ik denk dat meesten met mij er zo over denken.”

   Ik denk het niet, want Grunberg is één van de best verkopende Nederlandse schrijvers. Je zou eens een boek van hem moeten lezen, gewoon om te weten waar je zoveel bezwaar tegen hebt. Bezwaar hebben is niet erg, maar dan wel graag op grond van eigen waarnemingen.

   1. NoDoubt

    Je zou eens de film van Tom Holland moeten bekijken, of de geschiedenis van 1400 jaar islam. Lees de koran en de hadith. Bestudeer de achtergrond van de Dyanetmoskeeën. Dan weet je dat deze schrijver misschien wel het best verkocht wordt maar dat hij van de islam niets weet. Elk islamitsch land kent geen democratie. Verdiep je in de 3 fasen van Jihad en de sharia. Heeft Grunberg al een ´vluchteling´in huis. Woont hij in een van de vele duizenden nogo-zones. Vóór Columbus dacht ook iedereen dat de wereld plat was. Slaap lekker.

    1. Piet51

     @iNoDoubt
     Islam en democratie is een moeizame relatie, mee eens. Maar daar ging het mij helemaal niet over. Grunberg werd hier door Bertus bumperding neergezet als een totaal onbelangrijke figuur. In wierp tegen, dat dit in ieder geval niet wordt ondersteund door zijn succes als schrijver en zijn aantallen lezers.

     Het verband van je opmerking over Columbus met Grunberg mis ik volledig. Of je moet bedoelen, dat Grunbergs islamkennis vergelijkbaar is met die van mensen die geloven in een platte aarde. Daarvan heb je dan een fout beeld voor ogen. Ook ver voor Columbus wisten de meeste mensen al dat de aarde rond was. Columbus ging daar juist vanuit, omdat hij dacht Indië te bereiken door naar het westen te varen. Maar hij wist nog niet dat daar eerst nog een continent tussen lag. Die bolvormige aarde was al ontdekt, en vervolgens door heel veel wetenschappers bevestigd, in het oude Griekenland van de vijfde eeuw voor Chr. Dat dit pas sinds de Middeleeuwen bekend was is nog steeds een niet uit te roeien misvatting.

     1. toetssteen

      Dat wist Columbus wel, want hij had een kaart van Piri Re’is. Die had de kennis overigens overgenomen van nog oudere kaarten.

     2. Piet51

      @toetssteen
      Precies zoals ik al schreef: Columbus ging met 2000 jaar oude kennis op pad om rond de aarde naar Indië te varen, maar hij strandde onbedoeld in Amerika. Zo zie je maar, wat migratie in een boot(-je) teweeg kan brengen: veel welvaart. (geintje!)

     3. fisufisu

      “Islam en democratie is een moeizame relatie, mee eens”

      Hier getuigt pietje van zijn onkunde en onwetendheid van de islam.

   2. weer woord

    Ik hoef geen drol vast te pakken om te weten dat ik er vieze handen van krijg.

    Ga jij een beetje goed lopen praten wat die galbak loopt op te rispen tijdens de herdenking?

    Je hart zal vast op de goede plaats zitten maar dat betekent niets als je hoofd ramvast in je kont zit….

    1. Piet51

     @weer woord
     Één van mijn kinderen is ook net uit de “poep-en-pies-fase”. Jammer, want ik vond het wel vermakelijk, terwijl hij dacht dat hij ons tot het uiterste uitdaagde.

     1. weer woord

      Klinkend weerwoord windbuil, het was toch echter niks meer dan een vertaling van een amerikaanse uitdrukking, je kan je kinders uit de discussie houden

      Ik hoef jouw niet uit te dagen want de arrogantie druipt uit elk van je plempsels, ga vooral door met recht praten wat krom is…

     2. Piet51

      @weer woord
      Een vertaling uit het Amerikaans? Zou kunnen, maar dan was het vast lekker om die woorden toch even te kunnen gebruiken. En het feit, dat erop gereageerd wordt verlengt het plezier nog eens, toch?

 4. AnnetKlaver

  –Dat zijn grote woorden voor een man die vrouwen tot een abortus dwingt en ze mishandelt.–

  Hoe ver kun je zakken, Tim?

  1. Alfred Bentinck

   Heel diep, Annet.

   🙁

  2. weer woord

   Wou je zeggen dat het niet zo was Anne?

   Of probeer je de boel af te zwakken?

   Hoe laag kan JIJ zinken?

 5. Kretoloog

  Pas om 19.50 heb ik ingeschakeld bij de Dodenherdenking op NPO1. Toen was Grunberg al geweest. Zo te lezen, heb ik niks gemist.

  1. omniscius

   Exact, een en al ergernis. Er zijn tegenwoordig zo veel van die personen op TV of radio waarbij je bij de eerste beelden of geluiden meteen moet walgen. Grunberg is er één van, een splijtzwam en een ophitser. Ik snap niet dat zo iemand op zo’n dag een podium wordt gegeven. Een figuur die overigens het grootste deel van het jaar in de USA woont en niet veel meekrijgt van wat er in Nederland werkelijk speelt. Veilig vanuit zijn elite woning in New York…

 6. Steiner

  Dat is altijd met dit soort misselijkmakende slinkse figuren,een belangrijke dag als de dodenherdenking misbruiken voor hun eigen politieke agenda.

 7. Beukman

  Het bewijs van de juistheid van Arnons woorden is regelmatig hier op DDS te lezen. Op DDS worden Marokkanen, asielzoekers én joden regelmatig op één hoop gegooid en vervolgens vergeleken met ratten en ongedierte. Precies wat er met de joden werd gedaan vlak voor en tijdens de oorlog. Verbale verontmenselijk is de “noodzakelijke” fase voor men er toe overgaat om groepen mensen ook daadwerkelijk als ongedierte te gaan behandelen.

  1. Alfred Bentinck

   Inderdaad en helaas, het betreft precies dezelfde racistische mentaliteit.

  2. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Op DDS worden Marokkanen, asielzoekers én joden regelmatig op één hoop gegooid en vervolgens vergeleken met ratten en ongedierte.”
   Ik weet precies wat je bedoelt, ik hoor de termen hier ook voorbij komen. Toch vind ik dat je zaken wel heel gemakkelijk bagatelliseerd.

   De gewone Nederlander moet z’n bek dicht houden en zwijgen over de massa immigratie, vele honderduizenden komen hier ons land binnen. Je kan mensen heel lang onderdrukken en geen gehoor willen geven aan de zorgen en problemen die leven in de samenleving. Op een gegeven moment barst de bom, en gaat het heel erg verkeerd aflopen. Je kan het veroordelen, maar weet je… je schiet er zo weinig mee op; denk je werkelijk dat je classificaties bijdragen aan een zinvolle discussie.

   Antisemitisme is voor jou en gelijk gestemde een gemakkelijk stigma, lekker gemakkelijk labeltjes plakken op mensen als Wilders, Baudet en de mensen die op deze partijen stemmen. Je stigmatiseerd, bagatelliseerd en laat geen ruimte aan de terechte zorgen en onvrede bij de mensen; hiermee ben je deel van het probleem, niet van de oplossing.

   Zomaar twee random titels van DDS, graag niet selectief winkelen.

   Bam! DENK-doebers naar politie verwezen vanwege virulent antisemitisme en holocaustontkenning
   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/05/bam-denk-doebers-naar-politie-verwezen-vanwege-virulent-antisemitisme-en-holocaustontkenning/

   Alarmerend: antisemitisme in Nederland is afgelopen jaar met 20% toegenomen – mede dankzij extreem-links
   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/alarmerend-antisemitisme-in-nederland-is-afgelopen-jaar-met-20-toegenomen-mede-dankzij-extreem-links/

   1. Heinz

    De oorlog is afgelopen. Wij zijn bevrijd 75 jaar ! Stop met die idiote “Blizkrieg” wanneer je dit respecteert tenminste.

    1. Blitzkrieg

     Heinz : Inderdaad, we zijn nu 75 jaar bevrijd; ik weet nog wat dat betekent. Dit jaar echter heeft die “vrijheid” een nogal wrange bijsmaak.

     Weet je wat het echte nare is, dat wij met z’n alle de vrijheid herdenken en zeggen “laat dit nooit meer gebeuren”. Ondertussen zijn het onze onderdrukkers die een kransje komen leggen, de oorlog was niks anders als een eenmakings project gelijk aan de europese unie.

     Guy Verhofstadt loses it and demands more power be transferred to the EU
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=-xg7JwbJfWA

    2. Blitzkrieg

     Heinz : Een hele concrete vraag aan jouw adres, “met welke idiotie” moet ik eigenlijk ophouden, je bent namelijk nogal weinig specifiek?!

     1. Reinoud van Gelre

      Waarschijnlijk doelde Heinz op de keuze van jouw gebruikersnaam, Bliksemoorlog.

     2. Blitzkrieg

      Reinoud van Gelre : Je hebt inderdaad gelijk… ga mijn naam echt niet veranderen, mensen moeten maar eens stoppen overal aanstoot aan te nemen. Mijn bedoelingen zijn goed, dat zou genoeg moeten zijn.

     3. Blitzkrieg

      Reinoud van Gelre : Eigenlijk denk ik dat het werkelijk motief van Heinz om te klagen niet zozeer mijn gebruikersnaam is, maar datgeen ik schreef in reactie op Beukman. Waarschijnlijk had hij geen goed weerwoord en is hij daarom maar gaan meuken over mijn gebruikersnaam.

    3. Alfred Bentinck

     Het feit dat mensen zich hier ‘Rammstein’ en ‘Blitzkrieg’ noemen geeft inderdaad een vieze smaak in de mond.

     1. weer woord

      Tammstein is een bandnaam, doe eens niet zo dom!

     2. Maks

      Alfred Anus Bentinck?

   2. Beukman

    @Oorlog
    Ik bagatelliseer juist niet. Jij bent het die dat doet.
    Dat er Marokkaanse jongeren zijn die er een rommeltje van maken, mag geen vrijbrief zijn om alle Marokkanen op één hoop te gooien en te vergelijken met ongedierte.

    Helaas maken politieke leiders als Baudet zich ook schuldig aan framing. Zie het verzonnen voorval in de trein.
    Thierry is zelfs niet te beroerd om er nu en dan ook een paar antisemitsiche frames tegenaan te gooien. En dan is hij verbaasd dat zijn jongeren dit overnemen?

    1. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Ik bagatelliseer juist niet. Jij bent het die dat doet.”
     Wat mij betreft bagatelliseer juist jij door allerlei totaal verschillende groepen op één hoop te gooien. Joden zijn hele andere mensen als marrokanen en asielzoekers. Je hoort niks over vrouwenverkrachtende Joden, of over misdaad cijfers aangaande Joden die door het ministerie onder het tapijt geschoven worden. Wat mij betreft zijn juist deugmensen bij uitstek degene die anti-semitisch bezig zijn, niet mensen als Baudet. Jij beschuldigd zijn “jongeren” – er letterlijk – van dat ze dit overnemen. Kan je me hiervan ook een voorbeeld noemen van iemand die op het FvD stemt en antisemitische uitlatingen doet, even voor de duidelijkheid… antisemitisme heeft iets met Joden te maken en niet met Marrokanen of andere groepen.

     Ik heb nog nooit iemand vergeleken met ongedierte, sterker nog het is waarschijnlijk de eerste keer dat ik dit woord in een comment opneem. Ik let heel erg op mijn woorden… ik gebruik het niet om mensen te kwalificeren, maar ook niet om te referen aan mensen die dat wel doen… jij maakt je daar wel schuldig aan.

     Je zegt dat :
     Quote : “Dat er Marokkaanse jongeren zijn die er een rommeltje van maken, mag geen vrijbrief zijn om alle Marokkanen op één hoop te gooien en te vergelijken met ongedierte.”
     Inderdaad Beukman, dat mag inderdaad niet. Het is echter wel een hele eenzijdige belichting van het probleem. Er zijn namelijk weldegelijk gigantische problemen met Marrokanen, maar omdat de multikul samenleving erdoor geramt moet worden, word elke vorm van kritiek gelijk monddood gemaakt; te beginnen bij onze ministeries. Dit zet begrijpelijkerwijs kwaad bloed bij vele mensen, te meer omdat onze overheid helemaal niks doet aan nieuwe veiligelanders die hier helemaal niks te zoeken hebben. Benoem de problemen maar, laat maar zijn hoe groot en waar precies de ellende zit zodat we het kaf van het koren kunnen scheiden en er met de welwillende mensen er een wat betere samenleving van proberen te maken.

     Zou me niks verbazen als Rutte katholiek is, die moeten ook alles toedekken.

    2. Beukman

     @Oorlog
     Er zijn namelijk weldegelijk gigantische problemen met Marrokanen

     Er zijn problemen met sommige Marokkanen. Om precies te zijn met sommige mannelijke Marokkanen van tussen de 15 en de 25. So what? Ik heb helemaal niet de indruk dat dit probleem wordt gebagatelliseerd. Al is het helaas wel zo dat de laatste decennia het buurthuiswerk dat voor dergelijke jongeren bedoeld was, grotendeels is wegbezuinigd.
     Inmiddels worden de problemen met deze specifieke groeperingen geleidelijk kleiner. Mooi toch?

     FvD-jongeren zullen joden nog niet vergelijken met ongedierte, en jij zal dit helemaal zeker niet doen. Ik constateer echter wel dat Thierry er een handje van heeft om joden subtiel te framen. Zo noemde hij Anna Applebaum, een joodse journalist, onlangs nog een “ultra-globalist”.

     Ultraglobalist, waar kennen we dat woord ook alweer van? Oja: Soros, ook weer een jood, wordt dit label regelmatig opgeplakt. Maar ook Trump lust er wel pap van. Toen hij onlangs een adviseur de laan uitstuurde, de zoveelste overigens maar deze keer was de man joods, noemde hij hem ook een “globalist”.

     Ik hoef je niet te vertellen wat een hondenfluitje is. Ik hoef je ook niet te vertellen dat voor en tijdens de oorlog joden vaak werden beschuldigd van “kosmopolitisme”, wat in feite niets anders is dan “(ultra)globalisme”.

     Tis niet fris allemaal, @Oorlog. Als Thierry werkelijk het antisemitisme binnen zijn jongerenbeweging wil bestrijden, dan zal hij eerst moeten stoppen met blazen op hondenfluitjes.

     Oja, en Rutte lijkt mij eerder Nederlands Hervormd. Dat past ook beter bij dat calvinistisch sobere van hem.

    3. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Er zijn problemen met sommige Marokkanen. Om precies te zijn met sommige mannelijke Marokkanen van tussen de 15 en de 25. So what?”
     Dat is nu precies het probleem… ik beweer het ene, jij het andere en de cijfers zijn of bewust niet bijgehouden vanwege over correctheid, zitten in een doofpot of zijn veilig onder het tapijt geschoven. Zolang de waarheid in nevelen gehuld is kunnen we geen eerlijke discussie voeren. Marrokanen zijn verdorie zelf degene die aangeven dat er grote problemen zijn en zich niet veilig voelen op straat; wat probeer je eigenlijk te verdedigen.

     Marokkanen stemmen massaal op de PVV
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=5XqtR5quAME

     Ik heb geen enkel probleem met mensen, niet met Marrokanen en ook niet met Joden. Waar ik wel een hekel aan heb zijn bepaald soortige ideeën. Een globalist is een globalist, of dat nu een Jood is of niet maakt wat mij betreft niet uit. Soros is een vies eng mannetje die hele verkeerde bedoelingen heeft met deze wereld en zo zijn er meerdere; hun wel of niet Jood zijn doet niks af aan die kwalificatie.

     Je ziet echt spoken met al je “gehondefluitjes”, het is allemaal gebakken lucht en voor jou nuttige framing; meer niet.

  3. Alfred Bentinck

   Wat Grünberg in zijn, indrukwekkende, rede heel duidelijk maakte is dat het vervolgen en uitroeien van bevolkingsgroepen altijd begint met de retoriek van politici. In den beginne is het woord, daarna de daad.
   Om die reden is het zo essentieel het gif in de woorden in een vroeg stadium te onderkennen en daar weerwoord op te bieden.

   Het gif in de woorden van Baudet en Wilders is niet verschillend van dat het gif in de woorden van Hitler. Ze worden bij het uitspreken van die woorden niet verschoond door het feit dat ze nog niet tot daden overgingen.

 8. plakband

  Arnon Grunberg.
  Judas.

 9. LifeBuddy

  Discussie Gesloten!!!

 10. Neutral

  In de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw had je propaganda tegen een bevolkingsgroep, tegenwoordig heb je statistieken.

  1. Bolkestein

   In de jaren ’20 en jaren ’30 kwamen Joden niet in oververtegenwoordigd in de misdaadstatistieken voor. Toen niet en nu niet. Moslims daarentegen…

   1. Marija

    Ik geloof best dat Grunberg een getraumatiseerd kind is geweest.
    Waarschijnlijk heeft hij nooit psychiatrische hulp gekregen en vertaald dat zich in onaangepast gedrag, zoals dat met veel oorlogsslachtoffers het geval is geweest.
    Hele gezinnen en daar nu nog de kinderen van worstelen met de gevolgen van de tweede wereld oorlog.

   2. Piet51

    @Bolkestein
    Je stelling wordt onderbouwd door CBS-cijfers, hoewel het daar niet gaat over moslims, maar over mensen met een migratie-achtergrond. Een groot deel daarvan is waarschijnlijk moslim (geweest), dus o.k., die nuancering laten we even zitten.

    Maar je kunt ook andere statistieken maken, waaraan je waarschijnlijk andere conclusies verbindt. Wat dacht je het onderscheid naar mannen en vrouwen? Of naar inkomenscategorie, of naar opleidingsniveau? Heb je daar wel eens naar gekeken en dan conclusies getrokken? Eens doen en er gaat een wereld voor je open. Het wordt nog ingewikkelder als je je realiseert, dat een meerderheid van die mensen met een migratieachtergrond tot de lagere inkomenscategorieën behoren, en ook tot de lagere opleidingsniveaus. Dan moet je conclusies trekken naar meer dimensies en dat is heel ingewikkeld en niet meer uit te tekenen in een grafiek. De eerste conclusies worden dan vervangen of aangevuld met heel andere kenmerken.

    1. Alfred Bentinck

     Hoe je ook naar die cijfers kijkt, een correlatie tussen een islamitische geloofsovertuiging en criminaliteit zul je niet vinden.

     1. Vit

      Dat komt omdat velen de koran niet hebben gelezen, als je alle haatdragende bladzijden uitscheurt hou je een boekje ter dikte van een Donald Duck over en dan zijn de kaften vrij dik, de Jihad is in volle gang voor wie het nog niet door heeft.

     2. Maks

      Brenda Walgelijk Welsh?

     3. Piet51

      @Vit
      Je citeert Wilders letterlijk. Maar heb je zelf wel eens in een Koran gelezen? En het aantal vredelievende pagina’s vergeleken met een Donald Duck? Ik neem aan dat je heel goed weet hoe dik een gemiddelde Donald Duck is?

     4. Alfred Bentinck

      Uit de malle bewering van Vit valt af te leiden dat hij de Koran nog nooit gelezen heeft.

     5. Vit

      @Piet51

      Ik heb de koran inderdaad gelezen en ik kan er niets vredelievend ten opzichte van ongelovigen zoals jij en ik dus in ontdekken.

     6. Sleipnir

      Angstige types die moslimfluisteraars, en maar denken dat zij worden gespaard wanneer dat ongedierte de overhand krijgt, daar komen zij nog wel achter…..

     7. Vit

      Inderdaad, die krokodil bijt echt.

  2. Bolkestein

   Laat ik nou gisteren zorgvuldig hebben uitgeplozen naar welke zenders te moeten zappen om een toespraak van Arnon Grünberg en liedjes van Claudia de Breij te ontlopen. In de aanloop naar de gepaste twee minuten stilte (welke vorig jaar o.a. in Amsterdam op straat en in Vught vanuit de EBI door Moslims werden verstoord) heb ik de televisie bewust op RTL 4 gezet waar de dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte werd uitgezonden. Dat was een waardige dodenherdenking. Die op de Dam is een linkse farce.

   1. Fortiori

    Het is Arnon Grunberg, zonder die umlaut. Daarbuiten lees ik uit uw post verborgen antisemitisme. Grunberg wordt bekend door zijn roman Blauwe maandagen, waarmee hij debuteert op 23-jarige leeftijd. Het boek is autobiografisch en doet onder meer verslag van zijn jeugd in een door de oorlog zwaar getraumatiseerd Joods gezin. Jammer dat u zich zo vergaloppeert.

    1. Seneca

     @fortiori
     bijzonder van u dat u in de reactie van Bolkestein (#62) verborgen antisemitisme leest. ik zie dat nergens. wat ik wel zie dat u probeert iemand een stempel te geven, in dit geval: een persoon met een anti joodse instelling. dat is afschuwelijk en u dient zich de ogen uit het hoofd te schamen. wie denkt u wel wie u bent? ik zeg toch ook niet dat u misschien die persoon bent die verbonden is aan de uitgever van Grunberg en dik verdient aan het promoten van diens boeken?

 11. Bolkestein

  Onder de Moslims is het een wijd verspreide mythe dat de Joden matzes van hun kinderen willen maken.

 12. Fortiori

  Het laatste werk van Arnon Grunberg heet “bij ons in Auschwitz” een verzameling van getuigenissen door bewoners van het kamp. Teksten van morele getuigen van het kamp.
  De meestse ooggetuigen, gevangenen die het kamp wisten te overleven namen die getuigenissen met zich mee. Wanneer je dit alles, terreur, foltering, vernietiging van de mens, kind, baby, hebt aanschouwt en hierover verhaalt heb je het idee dat erger niet mogelijk is.

  1. Fortiori

   Nb, dit boek is geschreven ter gelegenheid van de 75 jarige herdenking van het concentratiekamp.

  2. Peetjoh

   Vooral dat bij ons. Weet meneer niet dat het niet bij ons was. Nog 10 jaar verder en links heeft het zover dat de Nederlanders de oorlog begonnen zijn.

   1. Fortiori

    Jammer dat u de strekking van de titel niet begrijpt. Dat is niet erg. Het domme antwoord is wel errug.

    1. Piet51

     @Fortiori
     Trek het je niet aan. Er zijn hier mensen die sommige dingen gewoon niet willen begrijpen. Ze houden zich onwetend of dom, maar ondertussen zijn ze heel geniepig aan het stoken en uitdagen. Dat is precies waarop Arnon Grunberg gisteren in zijn toespraak doelde. Met zulke houdingen zijn meer grote vervolgingen gestart. Dat zal misschien niet de bedoeling zijn van mensen als Peetjoh, maar het is goed dat hij deze verhalen uit het verleden hoort.

     Overigens laat Peetjoh zich wel eens vaker ongenuanceerd, ik kon geen vriendelijker woord bedenken, uit over Joden. Wat vind je van het volgende, dat ik heb bewaard om te kunnen hergebruiken in publicaties:

     “Anne Frank was bijv een illegale Duitser. Haar vader woonde in Oostenrijk. Ik snap niet dat wij aandacht besteden aan Anne Frank. Ook haar boek is onzin. Haar vader schreef dat hele dagboek ipv Anne zelf hij verzon een dagboek na het lezen van 6 brieven die zij hem stuurde.”

     Lachwekkend of oliedom? Dit was één van zijn minder gewelddadige antisemitische uitspraken; andere wil ik hier niet herhalen. Google maar een op “Peetjoh”, “Joden”, en “site:dagelijksestandaard.nl”. Je bent gewaarschuwd dus schrik niet.

 13. Reinoud van Gelre

  Arnon Grunberg zwelgt in zelfmedelijden.
  Een bijzonder irritant sujet.

  1. weer woord

   Trek het je niet aan, lees en lach wat de arrogante linkse ratjes wel niet allemaal spuien.
   Ze vinden zich eigen toch wel zo verheven in hun deugende onbenulligheid.

   Dat een leeglopende afvoer nog beter aan te horen is mag hun pret niet drukken…

 14. Bolkestein

  Hierbij de mythe van de Moslims als de nieuwe Joden ontkracht

  h**ps://tinyurl.com/ybau72pb

  De nieuwe Nazi’s zijn de Moslims zelf!

  1. Marija

   Correct, al die op macht beluste volken en regeringen zijn geen zegen voor het andere deel van de bevolking.

 15. Duckday

  Wanneer zou bij die persoon zijn ogen open gaan en niet steeds wegkijken.Gebruik dit onderwerp niet voor eigen doel!

 16. Sando

  Was hij uitgenodigd door de koning? Oke dan soort zoekt soort.U

 17. Alfred Bentinck

  Een indrukwekkende toespraak.

  1. Original NL

   Jij vindt een optreden van k3 al
   “indrukwekkend”.

 18. Alfred Bentinck

  “De ‘Kamerleden’ worden niet nader gespecificeerd, maar wie gaat grasduinen in uitspraken van Grunberg die hij de laatste jaren deed leest al snel op wie hij doelt: Thierry Baudet en Geert Wilders”

  Wie de schoen past trekke hem aan.

 19. Mar

  Tijdje terug waren er toch een paar app-groepjes waar joden- en moslimhaat hand in hand gingen?

  Hoe ver weg is antisemitisme als een persoon van joodse afkomst, die dingen zegt en doet die niet goed vallen bij diegenen die zich opwerpen als bewakers van joden en Israël, door die personen direct wordt weggezet als een foute jood en als vaders of grootvaders er direct bijgesleept worden als specifieke namen als Cohen en Asscher vallen?

  De verontwaardiging over Grunberg gaat gepaard met bergen boter op het hoofd.

  1. Beukman

   @Mar
   Overgrootvaders zelf.

   Aanhangers nemen het gedachtengoed en de terminologie van hun leiders over. T. Baudet maakt zich schuldig aan – vaak half verborgen – antisemitische uitspraken; dan is het geen wonder dat zijn volgers zich ook gelegitimeerd voelen.

  2. Seneca

   @mar
   dus volgens u mag men geen kritiek op Joden of Moslims hebben, zoals diverse lieden op dit blog verlangen? wie bent u om dat te bepalen? als ik u een eikel vind, dan is dat mijn oordeel. of u accepteert de kritiek omdat u weet dat de kritiek gerechtvaardigd is of u accepteert de kritiek niet. wat u dan met de kritiek doet, is uw zaak.

 20. Mar

  “Het verhaal van de overlevenden, van degenen die uit de concentratiekampen terugkeerden, Joden, Roma en Sinti, politieke tegenstanders, onder wie veel communisten en sociaal-democraten, is een verhaal van uitzonderingen. De meeste slachtoffers hebben het kamp door de schoorsteen verlaten.”

  Dit zal bij sommigen ook niet goed gevallen zijn. Communisten en sociaal-democraten slachtoffers?

  1. Rosasolis

   Mar. Je heb gelijk. Rond 4 mei heeft ieder Nederlander verdriet. En velen veel meer dan anderen. terecht. Ik vraag me af hoe mijn buurvrouw zou voelen over wat Grunburg vertelde over het lot van de Roma vrouwen en meisjes. Zij is van Roma afkomst, en was de enige overlevende van haar familie. Kort voor de transport heeft haar moeder haar als baby aan de buurvrouw gegeven, die het leven van de baby redde door haar als een van haar eigen kinderen op te voeden.

 21. J.C.

  Hoe zouden degenen, die Arnon Grunberg in de gelegenheid hebben gesteld om z’n insinuerende verhaal te doen, tot de keuze gekomen zijn om hem uit te nodigen?

 22. Rosasolis

  Ik heb het heel lange betoog van A. Grunberg gezien en gehoord. Behalve dat hij slordig gekleed was, terwijl ieder ander deelnemer in de kerk bescheiden gekleid van voor de trieste 4 mei uitzending, bleek de speech van Grunberg meer op hedendaagse politiek gericht. Velen zijn bewust van het gevaar van extreem-rechts, maar een onderliggende
  politieke boodschap is niet toepasselijk op 4 mei.
  Volgens de nieuwsberichten van vandaag waren miljoenen Nederlanders zeer onder de indruk van de speech van de Koning.

 23. Marija

  Grunenberg zijn toespraak heeft mij in eerste instantie positief verrast. Ik heb het altijd een beetje naar mannetje gevonden. Zijn toespraak vond ik prachtig tot het moment dat hij die kutmarokkanen ging vergelijken met de Joden.
  Hij vergat daarbij wel of niet bewust, dat wij van de Joden nooit narigheid hebben ondervonden, geen agressie, diefstallen, overvallen en spuwers, daarom gaat zijn vergelijking totaal mank.
  De Marokkanen hebben altijd voor overlast en agressiviteit gezorgd tot op de dag van vandaag.
  Ik vond het goedkoop scoren van Grunenberg.

 24. feitelijk

  Je zou zeggen dat het linkse faillissement al lang uitgesproken zou zijn en dat ze zouden stoppen om andere de maat te nemen.

  Zolang homo’s niet meer over straat kunnen , joden niet meer door specifieke wijken kunnen , onbedekte vrouwen ongelovige ho*ren zijn zou je verwachten dat meneer de schrijver het probleem zou aanspreken in plaats van hypocriet in het gevolg begint te roeren.

  Walgelijk wegkijkend links hypocriet volk !

  minder , minder minder

  1. Yoni202

   Nu suggereer je (marija) weer alsof alle Marokkanen dit doen? even voor de duidelijkheid in het dorp waar ik woonde kwam er een homostel wonen recht tegenover ons en die waren binnen een maand weer vertrokken. Zij werden geterroriseerd door blanke oerhollandse jongeren! Ik kon het niet aanzien en was zelf nog een kind en begreep niet waarom zij dit die 2 mannen aandeden. Maar goed als het om Marokkanen gaat komt dit uiteraard weer uitgebreid in de MSM.
   Dat begrijp ik ook weer niet, de ene keer houden de MSM een hand boven het hoofd van moslims en vooral Marokkanen en de andere keer worden ze weer in een kwaad daglicht gezet? wat willen ze nou precies?
   En nee zeker niet alle Marokkanen zijn lieverdjes ( er zit heel veel uitschot tussen i know) dat hoor je mij ook niet zeggen maar ik denk dat het wel heel erg uitmaakt WAAR het gebeurd en of het wel/niet naar buiten wordt gebracht. Waar ik woonde was een klein dorpje met vooral witte Hollanders om het maar even zo te noemen voor het gemak.

 25. shidaian

  Is Grunberg niet zelf “vergiftigd”?

 26. AS210854

  IK LIEG DAT HET GEDRUKT STAAT MAAR IK BEN ER NU EENMAAL MEE BEGONNEN
  IK MOET ERMEE DOORGAAN IK HOUD ER NOOIT MEER MEE OP

  ( ARNON GRUNBERG, LIEFDE BUSINESS

  WIE ZAL DEZE MAN NOG GELOOFWAARDIG VINDEN ?

 27. Vit

  @Tim Engelbart

  Wat ik mij afvraag is waarom er geen topic wordt gewijd aan de toespraak van Willem Alexander onze koning tijdens de dodenherdenking op de Dam, deze was werkelijk zeer indrukwekkend en recht uit het hart.

  1. Alfred Bentinck

   Inderdaad, de toespraak van ons Staatshoofd was zowel ontroerend als indrukwekkend.

   Het zijn van die momenten waarin ik me trots voel Nederlander te zijn.

   1. fisufisu

    Jij bent geen Nederlander, jij bent een globalistische nedermoslim

 28. Seneca

  @piet51 jouw reactie 14
  jij verbaast je over Bullshit16, ik verbaas mij telkens weer over wat je telkens uit je toetsenbord rammelt. jij zegt dat Grunberg recht van spreken heeft omdat hij van joodse komaf is. niemand ontzegt deze Grunberg dat recht, integendeel. ikzelf zal er voor vechten om iedereen, dus niet alleen Grunberg, dat recht te geven. maar en dat is vermoedelijk nog niet tot je linkse hersentjes doorgedrongen, dat werkt ook de andere kant op. ook Bullshit, jijzelf, Wilders, Baudet, ja zelfs de machtswellusteling bij uitstek, ene Mark Rutte heeft dat recht! als Bullshit de linkse medemens waaronder deze Grunberg en jou, een linkse rat wilt noemen, dan heeft hij dat recht. als je je aangesproken voelt, dan dien je de gang naar de rechter te maken. overigens ben ik van mening, dat deze Grunberg – terwijl ik toch echt pro joods ben – een verachtelijke Jood is – die door de eeuwige slachtofferrol, een gevoelige snaar bij de deugende mens, waartoe jij jezelf rekent en daardoor boeken van hem koopt. nogmaals dat moet ieder voor zich weten maar hang hier niet de ‘gutmensch’ uit. daarvan hebben wij er teveel in dit land en de een weet het nog beter dan de ander. overigens het volgende citaat is van deze Grunberg: ‘ik lieg dat het gedrukt staat, maar ik ben er nu eenmaal mee begonnen, ik moet er mee doorgaan, ik houd er nooit mee op’. het staat er en jij en met jou vele tienduizenden, willen het niet zien. ik vergelijk het met ‘Mein Kampf’, ook daarin stond dat de Joden verwijderd dienden te worden. het stond er en niemand geloofde het.

  1. Alfred Bentinck

   Seneca maakt zich weer eens druk over ‘verachtelijke Joden’.

   Het is vandaag 5 mei, dus dan komen die sentimenten bij sommigen weer bovendrijven.

   1. Seneca

    @lam*l bentink
    voel je je aangesproken? kan je niet lezen? zoals altijd trek je de zaak goed uit elkaar ellendeling.

    1. Alfred Bentinck

     Mensen die brallen over ‘verachtelijke Joden’ zijn antisemieten, Seneca, mooier kan ik het niet maken.

     1. Vit

      Ik zal het even uitleggen, er had net zo goed verachtelijke christenen kunnen staan, tis niet moeilijk.

   2. weer woord

    Je hebt simpelweg nul antwoord op Seneca’s betoog slappeling die je bent!

    Maar kruip vooral nog wat dieper in malle pietje’s kont, dan hoef je al die nare waarheden niet aan te horen….

  2. Piet51

   @Seneca
   Misschien moet je een bijdrage waarop je wilt reageren eerst nog eens zorgvuldig lezen. Ik ontneem Bullshit16 zijn recht niet om mij een linkse rat te noemen. Ik verzoek hem heel vriendelijk om dat niet meer te doen: ” is het teveel gevraagd om de kwalificatie “linkse ratten” voortaan niet meer te gebruiken? ”
   Ik wilde ook nog iets schrijven over het zelfbeeld dat spreekt uit zijn nickname, gewoon in de vorm van een tip. Maar dat heb ik toch maar niet gedaan. Verstandig misschien, achteraf.
   Ik noem overigens mezelf geen deugende mens. Dat is een soort geuzennaam geworden, vooral door deelnemers op DDS op deelnemers als ik geplakt. Ik koop en lees boeken van Grunberg, omdat het één van onze beste schrijvers is. Dat vind ik niet alleen, dat vinden heel veel mensen, lezers en literatuurcritici.

   Heb jij enig idee waar het stukje tekst uit afkomstig is. Het is een gedicht uit een dichtbundel van hem, lang geleden, vorige eeuw volgens mij, “Liefde is business”. Jij citeert het alsof het een onlangs uitgesproken of opgeschreven tekst is. het is poëzie, tekst die je vooral niet letterlijk moet nemen, een culturele uiting, en ook nog eens Nederlands. Zou je moeten aanspreken. maar jij plaatst het op het niveau van Mein Kampf. Lees eens wat van Grunberg en maak kennis met zijn visies, prachtige teksten. Zoals gisteravond.

   1. Seneca

    @piet51
    het feit dat je de rede gisteravond van Grünberg als ‘prachtig’ beschouwt, zegt mij voldoende. zegt overigens meer over jou dan over Grunberg.

    1. Piet51

     @Seneca
     Nee hoor, dat is een dooddoener. Het zegt iets over Grunberg en ook over mij, namelijk dat we over bepaalde zaken hetzelfde denken.
     Je weet inmiddels, dat de toespraak door kijkers heel breed als prachtig werd beoordeeld, evenals de toespraak van Willem Alexander. Nederland is de laatste tijd heel eensgezind en wellicht zelfs links. Ook prachtig.

     1. Seneca

      @piet51
      wat interesseert het mij of iedereen die rede zo mooi vond. ik vind die rede stinken tot de hoge hemel. dat jij het mooi vindt, prima maar dat is een mening en geen feit. dat jij het als prachtig beschouwt dat NL de laatste tijd heel eensgezind (?) is en ook links, ook dat is een mening en geen feit. overigens beschouw jij het vrijblijvend applaudisseren en liedjes zingen als eensgezind? dat gaat tot de voordeur en achter die voordeur is het zoals vanouds. lekker links dus, ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke…

 29. 56RdK

  Door dit soort zwakzinnigen een podium te geven of te faciliteren ondermijn je een samenleving!

 30. WWW

  Dit is dus de reden waarom ik al tientallen jaren niet meer mee doe met deze poppenkast.

 31. ervi

  De schrijver Grunberg. Zwaar overschat. Valt echter wel lekker bij links.
  Het hypocriete deugtuig, wat nu de bek vol heeft over antisemitisme. Terwijl links beleid jarenlang terroristische groeperingen als PLO en Hamas steunde; groeperingen die hadden gezworen alle Joden in Israel uit te roeien.
  De Palestijnen waren zogenaamd zielig. Feit is echter dat socialisten de grootste antisemieten zijn.De geschiedenis bewijst dat.

 32. Bes Tolen

  Beukman gooit lekker alles op ëën hoop. Nu is het wel zo, dat er nooit een gedegen verhaal komt over de meeste oorlogen en dan in het bijzonder de oorzaken. Zo ook over de twee wereldoorlogen, die zo fataal voor Europa zijn verlopen. Zo fataal dat er veel verwarring is en het erge is dat die steeds kunstmatig in stand wordt gehouden en gekoesterd, ja er worden nog steeds meer kwalijke bedenksels de publiciteit ingeslingerd. Niet in het minst behoort daarbij wat u stelt maar wat u stelt, tekent u tot dogmatisch, die het liefst anderen vals in de klem neemt. Vaak. Waarom staat u aan de kant van hen, die anderen uit klaarblijkelijk valse behoefte woordelijk geweld aan doen?

 33. fisufisu

  Deze gast is bijzonder eng, deze tijd wordt misbruikt om een politiek statement te maken, wat is voor onzin

 34. gustav

  ‘Er is geen links of rechts, we zijn jongeren, één generatie en moeten in opstand komen’
  De Hitlerjugend verkondigde identieke spreuken “Der Jugend für die Heimat”!
  Rest de vraag, wie zijn de vermeende andersdenkende slechteriken mbt de opstand?
  De geschiedenis herhaalt zich!

 35. gustav

  ‘Er is geen links of rechts, we zijn jongeren, één generatie en moeten in opstand komen’
  De Hi*lerjugend verkondigde identieke spreuken “Der Jugend für die Heimat”!
  Rest de vraag, wie zijn de vermeende andersdenkende slechteriken mbt de opstand?
  De geschiedenis herhaalt zich!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.