Einde van de anderhalvemetersamenleving nabij?! Eind juni afgeschaft in Duitsland!

Zoals het er nu naar uitziet gaat Duitsland vanaf 29 juni stoppen met het voorschrift dat altijd en overal anderhalve meter afstand moet worden gehouden van iedereen die geen gezinslid is.

Nog één keer verlengt Duitsland de maatregelen om ‘social distancing‘ te bevorderen: tot 29 juni. Daarna zal vermoedelijk worden gestopt met de al dan niet wettelijke verplichting om anderhalve meter afstand tot de medemens te betrachten. Dat is wat de bondsregering en de deelstaatpremiers besloten hebben na een overleg. Wel zal direct contact zoals handen schudden voorlopig nog wel ontraden worden:

“Tot 29 juni moeten alle Duitsers 1,5 meter afstand van elkaar houden, tenzij ze tot hetzelfde huishouden behoren. Daarna is de 1,5 meter mogelijk niet meer verplicht, maar het vermijden van direct contact, zoals handen schudden, waarschijnlijk nog wel.

Ook is afgesproken dat het verbod op samenscholing vanaf 6 juni versoepeld wordt. Vanaf die datum mogen maximaal tien mensen bij elkaar komen in Duitsland, mits zij onderling 1,5 meter afstand houden.”

De maatregelen werpen uiteraard de vraag op wat de toekomst van de door premier Rutte zo bejubelde anderhalvemetersamenleving in Nederland nu precies is. Gaan wij de Duitsers volgen en ook vanaf eind juni de regels verlichten? Of houden we vast aan dit “nieuwe normaal” en zijn dit soort regels van kracht totdat er een vaccin is tegen het coronavirus – een mantra dat vaker herhaald is.

Dus. Kom maar op, Rutte. Verklaar maar waarom Nederland zou moeten doorgaan met deze maatregelen als uitgerekend het land, waarvan Nederland wel eens spottend de zeventiende deelstaat wordt genoemd, nu de anderhalvemetersamenleving op de helling gooit over pakweg vier weken. We horen het graag!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. JochemX

  Die anderhalve meter maatregel is helemaal nergens op gebaseerd. Meteen stoppen met die onzin. Dat corona-virus is zo goed als foetsie maar dat OMT helaas voorlopig niet.

  1. Bart

   Mensen houden van macht en geven dat niet graag op. Dat zie je nu met het rivm en het omt.

   Kijk maar eens naar het gedrag van Jaap van Dissel, hij loopt rond alsof het een rockster is. Maar ook naar hoe die koopmans zich gedraagd alsof ze een authoriteit an sich is. Terwijl ze vanaf het begin al alles volkomen fout had.

   En dan die Hugo de Jonge, die zie je gewoon genieten van zijn huidige positie. Je ziet hoe fijn hij zijn huidige status vind.

   Dat is een groot deel van het probleem dat we nu hebben, we hebben zwakke mensen die nu opeens macht hebben en daar gretig gebruik van maken en genieten van hun huidige status. En dat is dus iets wat ze niet snel zullen willen opgeven.

   1. Lugor

    Bart heeft niet zoveel met mensen in sterk adviserende of bepalende posities.
    Allemaal omhooggevallen doorgestudeerde puntmutsen.
    Allemaal slappelingen.
    Hadden we in Nederland maar sterke leiders zoals Trump, Putin, Kim Yung Un, Xi Jinping, Orban of Bolsonaro

    1. Blitzkrieg

     Lugor :
     Quote : “Hadden we in Nederland maar sterke leiders zoals Trump, Putin, Kim Yung Un, Xi Jinping, Orban of Bolsonaro”
     Al de bovengenoemde mensen hebben de kwaliteit dat ze mensen als jou direct laten afvoeren.

 2. Lugor

  Het uit beleefdheid handen schudden wordt in het kader van de verdere islamisering van Europa overal afgeraden. Zou allah er dan toch achter zitten?

  1. Original NL

   …waar het hart vol van is..nietwaar lugor?

 3. Fe

  ingevoerd met een strijk van een pen eraf komen is een ander verhaal.

  Zo ook de idioterie van de EU commissie die een corona belasting voorstelt.

  stop de corona idioterie,

 4. Blitzkrieg

  Tim Engelbart :
  Quote : “Dus. Kom maar op, Rutte. Verklaar maar waarom Nederland zou moeten doorgaan met deze maatregelen als uitgerekend het land, waarvan Nederland wel eens spottend de zeventiende deelstaat wordt genoemd, nu de anderhalvemetersamenleving op de helling gooit over pakweg vier weken. We horen het graag!”

  Zal je toch echt aan van Dissel moeten vragen dat is degene die uiteindelijk alles bepaalt.

  1. Lugor

   U snapt het gewoon niet.
   Tim promoot de EU gedachte, weg met souvereine beslissingen, gewoon keurig meeknikken met de grote mannen/vrouwen.

   Had u slimmer verwacht.

 5. combat le pelicule

  Ik ben principieel tegen de 1.5 meter regel, in een normaal gesprek sta je ook op gepaste afstand, als je vandaag de dag door de winkel loopt zijn alleen de medewerkers angstvallig bezig met die 1.5meter regel, die lopen dan als een stel debielen in een boog om je heen.
  Wat je ziet is, door deze disproportionele regel, dat je als volwassene met enige regelmaat ongevraagd aangesproken wordt over de te lopen richting, alsof je een klein kind bent.
  En als je tegen deze regel bent proberen mensen je en schuldgevoel aan te praten, “ja maar denk aan de ander” onzin natuurlijk, als iemand ziek is blijft diegene thuis dan ga je normaal gesproken ook niet naar een winkel, dat is heel normaal namelijk.

 6. Adriaen van Bergen

  Er zijn veel professoren die die 1,5 meter regeling een aanfluiting vinden.
  Hier een linkje naar het verhaal van een van die professoren, een geleerde dame beroemd en geroemd om haar werk op het gebied van bio-medicijnen:
  Hopelijk mag het linkje?

 7. Bolland

  Merkel kiest eieren voor haar geld, bij aanvang Corona voorspelde deze ex Wetenschapper dat in Duitsland 60 miljoen mensen het virus zouden krijgen ( zijn er nu 190.000)

  Duitsers nemen dat haar kwalijk en terecht, en in Duitsland gaan mensen de straat op in toenemende mate om te protesteren tegen alle bizarre maatregelen, ze heeft geen keuze, anders breekt de pleuris uit.

  Duitsers dwingen het af

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.