Felle Maurice de Hond vindt de corona-lockdown “een wurgslang van anderhalve meter”

Maurice de Hond, bekend criticus van het kabinet als het gaat om coronabestrijding, heeft hard uitgehaald naar de anderhalvemetersamenleving die premier Rutte en zijn getrouwen willen. De Hond vindt een “wurgslang van anderhalve meter.”

Opiniepeiler Maurice de Hond is al enige tijd een felle tegenstander geworden van het huidige coronabeleid van het kabinet-Rutte. Ze baseren zich niet op de juiste gegevens met betrekking tot hoe het virus zich verspreidt, aldus het verwijt dat de sociale geograaf de beleidsmakers al een hele tijd maakt.

Bij Café Weltschmerz trok De Hond gisteren fel van leer, en kraakte hij het hele fenomeen van de anderhalvemetersamenleving. Het is namelijk niet gebaseerd op een logische of feitelijke basis, meent De Hond. Het coronavirus verspreidt zich volgens hem met name door de lucht in afgesloten ruimtes.

Die subjectieve grens van anderhalve meter voegt maar weinig toe, en De Hond noemt in dat kader zijn favoriete anekdote nog eens van een groot koor uit de Amerikaanse Seattle: van die muzikale groepering raakte tientallen mensen besmet – 87% van het gehele koor -, ondanks dat zij allemaal op anderhalve meter afstand van elkaar zaten.

We moeten dus stoppen met de anderhalve meter afstand, vindt De Hond, en zeker buiten. “Op het terras, op het strand, is die anderhalve meter totaal niet relevant.”

Daarbij zijn de gevolgen van de anderhalvemetersamenleving te groot om op verantwoordelijke wijze te dragen in Nederland. Sterker nog het is “een wurgslang van anderhalve meter,” legt De Hond uit. Het is niet alleen ondoenlijk voor jongeren, maar de samenleving als geheel “ligt op de IC”. “De economie krijgt een knal van heb ik jou daar,” voorspelt de opiniepeiler. De echte, grote, gevolgen gaan we over twee á drie maanden voelen. En hoe we in de toekomst zullen denken over het huidige beleid? “Over drie jaar is het slapstick“, aldus De Hond.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Dion Grauss

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!

 2. Kretoloog

  Minister Ollongren is nu bezig om uit te zoeken of de verkiezingen van 21 maart 2021 niet uitgesteld kunnen worden. Ja, u leest het goed: verkiezingen uitstellen, zodat het rampenkabinet Rutte 3 nog langer kan blijven doorregeren. En faalhaas Ollongren ook. The horror!

  De reden voor het uitstel: bij de stembureaus zou de 1,5 meter wel eens in het gedrang kunnen komen. Ik verzin het niet, dit meent de haatheks serieus.

  1. Kretoloog

   21 maart 2021 moet zijn: 17 maart 2021

  2. Bullshit16

   Kreet
   Waarom verbaast mij dat niet

   1. Brenda Welsh

    Omdat waarnemen niet uw sterkste punt is.

    1. CLoVis

     @brenda smells

     Lamlul, jij hebt geen enkel -laat staan sterk- punt;
     en het enige wat we bij jou kunnen waarnemen
     is de stank van geestelijk gangreen.

    2. Marija

     Persoonlijk vind ik dat Bull een heel heldere kijk op zaken heeft en dat ook niet verbloemd.

     1. weer woord

      Mee eens, ik vind dat bulletje het heel mooi kan zeggen.
      Zowiezo ieder die tegen Lodewijkfred brenda & de beukbokpieten is, is vaak het aanhoren waard….

  3. Winfrida

   Vertel maar aan minister Ollongren dat een eenrichtingsroute naar de stembus, wel zou kunnen voldoen.

  4. Marija

   Ik lees het ook net, bizar maar wat zijn ze weer slim.
   Ollongren is een gifslang voor ons land.
   De koning die moslims een mooi Suikerfeest wenst, bizar, als christelijke feesten worden genegeerd.
   De koning die miljoenen ontvangt en in ruil daarvoor de domeinen een paar maanden voor publiek moet openstellen, hetgeen hij NIET doet, want mijnheer wil heel het jaar door beesten vermoorden, bizar, en het gebeurd al jaren, tel uit je winst.
   Fraude met kunstschatten.
   Inrichten paleis op kosten van de belastingbetaler.
   Hoezo respect !

  5. Pauline Kummer

   Geen enkel kabinet hierna zal het langer kunnen volhouden dan Rutte. Bewaar ons voor de artiest en schreeuwlelijk die aan de zijlijn staan te dringen. Een eminente politica, mevr. Ollongren die de kiezers goed inschat.

 3. Bullshit16

  De hond heeft gelijk vaker gezegt dit soort nieuws hoor je niet op die staatszenders dat word onder het maatje geschoven
  Volg het ware nieuws op cafe weltschmers of blue tiger studio of ongehoord of oorlog reeds verloren of jensen.nl of COMMONSENSE TV hier zie je de ware nieuws
  Mensen word waker alleen de bruikbare idioten zijn niet meer te redden
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

 4. RPML

  Politici zijn de laatsten die toegeven dat ze een verkeerde inschatting hebben gemaakt, zich vergist hebben, andere inzichten hebben gekregen of dat de ander toch gelijk had. Dientengevolge zetten ze beleid door dat ze ingezet hebben en wijken daar niet meer vanaf, bang om ‘politiek gezichtsverlies’ te lijden. Dientengevolge ontwijken ze Kamerdebatten over biomassa, Kamerdebatten over asielinstroom, Kamerdebatten over de bezuinigingen in de zorg, Kamerdebatten over inlegvelletjes, Kamerdebatten over Oekraine etc etc etc

  Het op zeer vele podia (uiteraard niet de MSM) uitgedragen argument van ethici en psychologen dat een anderhalf-meter-samenleving een complete utopie is omdat de mens daar psychisch aan onderdoor gaat wordt dus ook niet gehoord. Een vrijgezelle man zonder kinderen vertelt ons dat je je kinderen op 1.5 meter op een terras moet houden, je ouders je niet meer mogen ontvangen, je geen handen mag schudden en je wél naar de kapper mag maar niet naar een terrasje. Allemaal aangereikt door virologen die denken dat Nederland een klinisch laboratorium is waar een soort Ebola alles vernietigt op haar spoor.

  1. Brenda Welsh

   Voor zover ik het hoor is het in elk land anders. In de VS 182 cm, GB 2 m, RIvm 1 tot 2m.
   De tijd zal het ons leren wanneer er een opleving plaats vindt. IJmuiden goed in de gaten houden lijkt mij. Anders komen er weer kamervragen van woedende fractievoorzitters, enke,e dan.

   1. Brenda Welsh

    *enkele dan*

 5. ikweetwatikwil

  Wat er aan de hand is in Nederland, gaat langzamerhand stinken. Niets is meer geloofwaardig. De verkiezingen een jaar uitstellen om die anderhalve meter. Dat geloof je toch niet. Maar als het hen uitkomt, doen ze het.Het stinkt.

 6. harte385

  Kan je nagaan hoe blind de overheden zijn voor de werkelijke feiten. Pure overheid wan beleid.

 7. Lefty

  Opiniepeiler Maurice de Hond heet een bijbaantje als viroloog gekregen.

  1. Bullshit16

   Lefty
   Dat doet hij veele malen beter dan die peilingen hier durft hij wel zijn standpunt duidelijk te maken ben alleen benieuwd of hij nu nog zo vaak een podium krijgt bij npo ik denk het niet
   Hier mee scoort hij wel punten voor mij hij had zich ook stil kúnnen houden net als de rest van die linkse ratten die maar tegen hun beter weten lullen

   1. Lefty

    Ga op de stoel van de verantwoordelijke zitten. Ik hoop dat Maurice de Hond gelijk heeft, maar wat als de hele bak ellende toch terug komt?

    1. Bullshit16

     Lefty
     Maak je geen zorgen het is pure bangmakerij zodat de mensen niet meer kunnen stakken of actie kunnen voeren
     Kijk alleen maar naar Frankrijk waar zijn de geele hesjes

     1. Lefty

      Ik maak me geen zorgen, ik vraag het me gewoon af.

 8. feitelijk

  Hij heeft gelijk. Laat de burger de keuze , mondkapje of 1,5 meter advies. prutte legt het advies op als een wettelijke verplichting met sanctie

  Korea aan de noordzee.

  1. Dion Grauss

   Jij met je Noord-korea.. Snap je niet hoe ziek die vergelijking eigenlijk is?

 9. Rosasolis

  Niet voor niets zijn er in Nederland geen koor en orkest repetities sinds eind maart.
  En nog steeds niet. Je kunt niet zingen of op een blaas instrument spelen met een mond-kapje erop. Het 1.5 afstand regeling werkt bij allerlei groepen…behalve groepen mensen die steeds bezig moeten zijn met snelle of diepe ademhaling, zoals het gaat met koren, en blaasinstrumenten gedurende repetities in een zaal. Dan adem ze bacterie uit…zodat de corona virus wordt verspreid. Ook tijdens een concert.
  Dit gebeurde met de Nederlandse Kamerkoor tijdens hun eind- repetitie van de Johannes Passie van Bach. Er was voor de Pasen nergens in Nederland Passie Muziek, een ook geen andere concerten uitgevoerd. Onze regering had met veel verstand alle concerten in ons land op stil gezet. Tot nu toe. Hoewel het een trieste ramp is voor ons koren, orkesten en solisten.
  Van wegens de slordige, zeer nalatig manier van doen van Trump, is dat grote koor in Seattle zwaar getroffen. Natuurlijk had deze narcist geen overleg gehad met artsen en
  de koor en orkest besturen. Blijkbaar moet M. de Hond beter gaan informeren
  over hoe het met het cultuur beleid in ons land gaat. Blijkbaar weet hij niets hierover. Als toenmalige solo- vocalist, vind ik het beleid van Rutte zeer verstandig.

 10. DH2017

  YouTube heeft deze uitzending verwijderd en waarom ? Ik heb deze uitzending een paar keer gezien en er zit een logica in betreffende ventilatie maar alles wat niet politiek correct is wordt verwijderd door YouTube , facebook en twitter

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.