FVD scoort, hengelt onafhankelijk Kamerlid Wybren van Haga binnen: ‘Fantastische partij, fatsoenlijke mensen!’

Forum voor Democratie is vanochtend in de Tweede Kamer de facto een fractie met drie zetels geworden, in plaats van de twee blauwe stoelen waar Thierry Baudet en Theo Hiddema nu op zitten: onafhankelijk Kamerlid Wybren van Haga heeft zich aangesloten bij de partij van Baudet. Een blamage voor de VVD, waar Van Haga ooit de Kamer voor binnenkwam.

Forum voor Democratie heeft in de Tweede Kamer een mooie opsteker te pakken: de fractie van twee zetels krijgt er een buitenboordmotor bij in de vorm van Wybren van Haga, het ex-VVD-Kamerlid dat al enige tijd onafhankelijk opereert in het parlement. Van Haga zal geen lid worden van de Kamerfractie, maar is wel lid geworden van de partij. Bij EenVandaag legt de kersverse FVD-volksvertegenwoordiger zijn stap uit:

“Het is een fantastische partij. Het zijn allemaal fatsoenlijke mensen. Thierry Baudet en ik werken al enige tijd goed samen in de Kamer.”

Van Haga benadrukt dat hij weliswaar lid is geworden van de partij Forum voor Democratie, maar in de Tweede Kamer gewoon verder gaat als onafhankelijk Kamerlid voor de groep Van Haga: “Ik hoop nog 10 maanden (tot de verkiezingen in maart 2021) fijn met Thierry en Theo Hiddema samen te kunnen werken. Maar er is geen sprake van een fusie.”

Het is verder een idealistische zet, zo blijkt uit teksten van Van Haga. Hij ambieert alleen een plek op de kieslijst van FVD bij de Kamerverkiezingen van volgend jaar als hij daarvoor gevraagd wordt door Baudet. Er staan namelijk ook nog genoeg ‘andere dingen op zijn bucket list,’ zo meldt ’s lands nieuwste FVD-lid.

Wordt ongetwijfeld vervolgd. Maar genant voor de VVD – voor wie Van Haga in 2017 in de Tweede Kamer gekozen werd – is het natuurlijk eigenlijk wel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Robert75

  Hij zou vast niet overstappen om zijn eigen politieke carrière te waarborgen natuurlijk. Want wie stemt op Van Haga als die door zou gaan als eenmansfractie? Nou helemaal niemand natuurlijk. Want dan verdwijnt gewoon uit de kamer. Nu hij bij het Forum terechtkomt geeft hem dan nog perspectief om ook na de verkiezingen in de tweede kamer te blijven.

  Het zelfde geld natuurlijk voor Femke Merel die van de PVVD die is overgestapt na 50 Plus. Wie stemt op haar als ze als eenmansfractie de verkiezingen was ingegaan. Nobody natuurlijk,

  Dus het is dan ook aannemelijker dat ze overstappen niet omdat ze het zo eens zijn met die partijen, maar gewoon om hun eigen politieke toekomst te redden.

  1. Pijnstiller

   joh doe niet zo zuur.
   Het FvD heeft gewoon in eens 50% meer zetels in de 2e kamer. Dat is toch mooi meegenomen 👍
   Daarbij zegt het iets over het vertouwen van andere partijleden, dat het FvD een blijvertje is en nog wel eens heel groot kan gaan worden

   1. Robert75

    Het is gewoon waar wat ik schrijf dat heeft niets met zuur te maken. Man hou toch op toen die voor de VVD in de kamer zat had nog nooit iemand van Van Haga gehoord. Was die gewoon onzichtbaar. Alsof ze een zwaargewicht binnen halen. Het Forum scoort. Met wie scoren ze dan? Toch niet met Van Haga?

    1. Pijnstiller

     Beste Robert, je kunt overal het negatieve en het positieve inzien.
     Vandaag wil ik positief blijven 🥳

  2. Vraagtekentje

   Je hebt even niet opgelet want Femke Merel is niet overgestapt naar 50plus maar is samen met uitgestapte Henk Krol de partij van de toekomst begonnen. Dus als je nog een toekomst wilt hebben moet je op hun stemmen:-)

   1. Dippaz

    Nee jij hebt even niet opgelet. Truitje merel was in eerste instantie overgestapt naar 50 plus. Maar toen onze Henkie uit 50 plus stapte ging truitje Merel met hem mee.

 2. Meriadoc Brandebok

  Baudet zei vorig jaar nog dat de wegens dronken rijden en schimmig huisjesmelken uit de VVD getrapte Haga, niet welkom was bij zijn partij.

  h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/952667813/zetelrover-van-haga-niet-welkom-bij-fvd

  “We moeten miets hebben van zetelrovers.”

  Het blijft een verschrikkelijke jokkebrok. Erg gênant is dit voor hem. Zijn woord is niets waard.

  1. Pijnstiller

   Ook u heeft natuurlijk wel eens een beetje gelijk.
   Het blijft echter een onvoldongen feit dat onze premier met zijn VVD de lijst van leugenaars aanvoert

   1. Meriadoc Brandebok

    Nee, die plaats behoort glorieus aan Thierry toe.

    1. Pijnstiller

     proest🤧 laat me niet zo lachen 😂😂🤣🤣😂😂

     1. Meriadoc Brandebok

      Waar moet ik beginnen? Over Rutte, die naar Brussel zou gaan, over Ollongren, die sluipmoordenares van de democratie zou zijn, over de EU die migranten zou overzetten, over zogenaamde cultuur-marxistische partijen, die Nederland zouden willen vernietigen. Over de zoveel boerenbedrijven die per dag failliet zouden gaan. Over die vier Marokkanen in de trein, over de EU die zou zijn opgericht om de Koude Oorlog te voeren. Uiteraard liet hij ook niet na hoaxen verder te verspreiden, zoals de uit Eritrea gevluchte christenen die Syriërs zouden zijn, de vrede van Münster die het plakkaat van Verlaetinghe zou zijn, het photoshoppen van een afbeelding om daarmee zijn gelijk te halen, etc etc.. De massa leugens houdt niet op.

      Het verschil is dat Baudet het altijd voordoet beter te zijn dan het zogenaamde kartel. En dat de meeste van zijn opzettelijke misleidingen door de aanhang voor waar worden aangenomen. Daar zit mijn ergernis. Verder zul je me er niet over horen.

  2. Lugor

   Helaas snapt u er weinig van heer Brandebok.
   99% van Baudet zijn uitspraken zijn (achteraf bezien) sarcastisch bedoeld.

 3. Lugor

  Gezien de financiële kwaliteiten zie ik in van Haga een waardige opvolger van dhr. Otten.

 4. Kretoloog

  Zo, in 1 klap is de fractie van het Forum 50% groter geworden!

  1. Kretoloog

   Oh wacht, dat van die 50% schreef Pijnstiller ook al.

   Nou ja, er zitten nu een filosoof, een advocaat en een makelaar in de fractie van het Forum. Lekker gevarieerd!

   1. Pijnstiller

    de waarheid mag gezegd worden 👍

  2. henk43

   “Het is een fantastische partij met allemaal fatsoenlijke mensen” Maar is (was) hij zelf wel fatsoenlijk ? Gezien zijn huisjesmelkerij en dronkenschap achter het stuur etc.etc.Ik denk dat die “fatsoenlijke” mensen een heel erg onfatsoenlijk lid in hun gelederen gekregen hebben.

   1. Pijnstiller

    tja wanneer geld verdienen onfatsoenlijk wordt blijven er weinig fatsoenlijke mensen over. En dronken achter het stuur? Ik wil de politici niet de kost geven die dat wel eens gedaan hebben

    1. Lugor

     tja wanneer geld verdienen onfatsoenlijk wordt blijven er weinig fatsoenlijke mensen over

     Eindelijk iemand die het voor de financiële verwikkelingen rond ons koningshuis opneemt.
     Bravo!

 5. Fortiori

  Als onafhankelijk lid op de kieslijst van het FvD. Hoe valt dat te rijmen? Juridisch advies ingewonnen bij mr. Hiddema…stem FvD, stem van Haga.

 6. Piet51

  Er zit wel een klein luchtje aan de samenwerking via een partij;lidmaatschap. Want het FvD houdt natuurlijk haar spreektijd bij debatten, maar ……….. Haga ook. Dat betekent dus dubbele spreektijd voor de FvD-ers in de Kamer en ook dubbele financiering. En dat lijkt me niet de bedoeling. Ik ben benieuwd naar de reactie van de Kamervoorzitter.

  1. Pijnstiller

   Alleen maar positivitiet 🎊 piet, dank je👍
   Meer spreektijd voor een goed verhaal en een positieve toekomst 🎈

   1. Dion Grauss

    Oké, die roze bril van je kan nu al af.

    1. Pijnstiller

     Niks roze bril, bekijk de zaken nu eens positief. Zelfs Chlamydia Juvenalis 👾 is nog niet gesignaleerd. Alleen maar positiviteit vandaag👍

   2. Piet51

    Ik heb zowel Baudet als Haga nog nooit op een goed verhaal kunnen betrappen. Er wordt vooral over Van Haga gesproken en geschreven, vooral zijn misstappen. Baudet vind ik wel een aanwinst voor de Kamer, altijd vermakelijk.

    1. Lodewijk Raevensburgh

     Haga wenst zijn inkomen als Kamerlid veilig te stellen en ziet daartoe commercieel meer mogelijkheden bij het FvD dan als afzonderlijke Kamerlid. Dat lijkt me op zichzelf goed gezien. Met principe of ideologie heeft het echter allemaal niets te maken, het is opportunistisch gekrabbel van kleine geesten.

     Dat Baudet deze minkukel met open handen ontvangt bewijst het lege opportunisme van Baudet.

 7. Arbeider65

  Ha,. Ha. Lavendel boy hield niet van zetel rovers. What a joke….. Die partij maakt zich echt belachelijk. Ha. Ha. Ha.

 8. Hamer Sikkel

  Als ik Thierry Baudet was, zou ik niet zo trots zijn op het nieuwe lid van het FvD, Wybren van Haga.
  Dit omstreden kamerlid is door de VVD geroyeerd.
  Nou, gezien de reputatie van de ‘integere’ Volkspartij voor Vrijheid en Democratie moet je dan wel wat geflikt hebben.

  Het is voor een jonge partij natuurlijk leuk om veel leden te hebben, maar wat mij betreft mag er ballotage toegepast worden.

  Die liberale zuipschuit en huisjesmelker moet zeker niet op een verkiesbare plaats worden gezet.

  1. Pijnstiller

   tjee hamer en sikkel, het laat zich niet moeilijk raden wat uw politieke kleur🔴 is. Een politieke kleur die vrijdenkers en andersdenkenden naar de Goelags en de killingfields 🏴‍☠️stuurden.
   En ik maar denken dat vandaag alleen maar positiviteit zou brengen. Nou laten we optimistisch blijven. De tijd van hamers en sikkels is zo goed als verleden tijd 😁

   1. Hamer Sikkel

    @Pijnstiller Zoals ik Uw politieke kleur respecteer, verwacht ik door U eveneens gerespecteerd te worden.
    Overigens; juist in deze tijd is een gezond portie anarcho-communisme nodig, omdat de belangen van de arbeidersklasse altijd verdedigd dienen te worden.
    Ondanks bepaalde figuren die onze rode ideologie te grabbel hebben gegooid in het verleden.

    1. weer woord

     Oja, deze keer gaat communisme wel lukken.
     De vorige keren waren maar opwarmertjes….

     1. Hamer Sikkel

      @weer woord
      Er is nooit sprake van communisme geweest; dat was namelijk staatskapitalisme.
      Nu is toch eindelijk de werkende klasse aan de beurt?!
      Het grootkapitaal is lang genoeg aan de macht geweest.
      Met steun van de kerk en de adel.

    2. Kees

     Welke figuren, Pol Pot, Mao, Stalin, Lenin, Maduro enz enz, we kijken niet op een miljoen slachtoffers meer of minder… Jammer dat deze mensen nu nog steeds door links op handen worden gedragen.

     1. Pijnstiller

      Ik raadt hamer en sikkel aan om in Cambodja de killingfields eens te bezoeken en stil te staan bij de miljoenen slachtoffers die het communistische bewind in nog geen 2 jaar wist te maken. Mannen, vrouwen, babies. Niets of niemand was veilig

    3. Pijnstiller

     De arbeider wordt meer dan genoeg beschermd in NL

     De ondernemer is de lul in NL.
     De ZZP-ers die geen vangnet hebben. Denk daar maar eens aan

     1. Hamer Sikkel

      Moet je dan tegen de arbeiders zeggen:
      Blijf maar onder aan de ladder, want de ondernemers zijn nu de verworpenen der aarde en omdat Ceaucescu en Pol Pot er zo’n zootje van gemaakt hebben onder het mom van ‘communisme’.

 9. Marija

  Kastje ollongren gaat proberen de verkiezingen uit te stellen, wat een slinks mormel is het toch, komt ze goed uit als het lukt. Deze regering doet alleen de verkeerde beslissingen nemen.
  Het zal mij niet verbazen als het dit loeder ook nog gaat lukken.
  Bron: Telegraaf.

  1. Cycle25

   Als het aan haar ligt…afschaffen, de 1.5 meter maatschappij is voor jaren in de wet verankerd, ze zijn helemaal van ’t padje los.

   Het protectionisme MOET een halt toegeroepen worden, desnoods met een 3e wereldoorlog.

 10. Lodewijk Raevensburgh

  ht*ps://twitter.com/i/status/1176510119384952845

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.