Geert Wilders: ‘VVD en Forum voor Democratie zijn voor het makkelijker ontslaan van medewerkers!’

Het kabinet kan doorgaan met steun geven aan bedrijven, zónder dat zij zich hoeven te committeren aan het behouden van banen. Dat is de uitkomst van een stemming in de Tweede Kamer, en PVV-leider Geert Wilders is daar allesbehalve tevreden over.

Ondernemers hebben voorlopig nog wel even staatssteun nodig om overeind te blijven in de coronacrisis, en Geert Wilders (PVV) is niet erg blij met de manier waarop. Minister Koolmees van Sociale Zaken kondigt een nieuw steunpakket aan, waarin óók steun wordt toegekend aan bedrijven die werknemers ontslaan. “Als bedrijven die steun krijgen niemand mogen ontslaan dan gaan zij alsnog failliet, en dan raken we van de regen in de drup,” aldus de verklaring van de D66-bewindsman afgelopen maandag.

Gisteravond werd er gestemd over een motie van PVV-Kamerleden Geert Wilders en Leon de Jong. Zij eisen dat die nieuwe maatregel onmiddellijk van tafel gaat. De twee oppositieleden kregen daarbij de steun van hun eigen partij, de SP, DENK, PvdA, 50PLUS, GroenLinks, Krol en Van Kooten en de PvdD. Een hele stoet partijen, maar aangezien de coalitie de gelederen gesloten hield én steun ontving van SGP, Forum voor Democratie en Van Haga, viel het plan in duigen.

Het leidde ertoe dat Wilders een chagrijnige tweet plaatste: “Partijen die tegen onze motie stemden en dus voor het makkelijker ontslaan van medewerkers zijn: CDA/VVD/D66/CU/SGP/vHaga/FvD.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Waldorf_en_Statler

  Goede foto.
  Baudet kijkt hoe oppositie voeren gedaan moet worden .
  Wat & Halfwat in de politiek

  1. Robert75

   Wilders heeft gewoon gelijk. Je zou maar 20 jaar trouw in dienst zijn geweest bij een werkgever en je wordt zonder consequenties gewoon ontslagen. Waarom is de normale man toch altijd de klos in dit soort gevallen?

   Toen tijdens de bankencrisis toen topmannen ontslagen werden kregen ze een oprotbonus mee van een paar ton. Dat is het verschil.

   1. Alfred Bentinck

    Inderdaad, Robert, een heldere socialistische opstelling van Wilders.

    1. Robert75

     Dat heeft daar helemaal niets mee te maken. Het lijkt me niet meer dan normaal dat je iemand niet zomaar kan ontslaan. Werknemers hebben ook niet om deze crisis gevraagd. Als werknemer heb je ook gewoon je rechten maar die worden heel gemakkelijk van tafel geveegd schijnbaar.. Je stelt niets meer voor als normale werknemer, dat terwijl werknemers het belangrijkst zijn voor het bedrijf. Geen personeel geen bedrijf.

     Dat Baudet hier tegen is zeg. Die kruipt lekker de VVD achterna. Dat de VVD maling heeft aan de werkende man dat wisten we allang. Maar van Baudet mag de normale man ook al doodvallen.

 2. Alfred Bentinck

  Wilders is een linkse jongen, dus denkt vanuit de arbeider, niet vanuit de ondernemer, vanuit de werknemer, niet vanuit de werkgever.

  De logica van een socialist.

  1. lucinde

   Dan heeft Wilders het net als een socialist bij het goede eind

 3. AnnetKlaver

  Wilders kan beter overstappen naar de PVDA.
  Opdoeken dat PVV.

  FvD gaat samen met de VVD.
  CU, SGP gaan samen met het CDA

  Ruimt lekker op….

 4. lucinde

  Zonder propagandamachine zien we Baudet in het echt… een onzeker bang vogeltje die schijt heeft aan werkend Nederland.

  Wilders stijgt bij mij met stip, wordt nu wel erg SP.

 5. Tguard

  Grappige reacties, als een werkgever om bedrijfseconomische redenen zijn werknemers niet kan onderhouden dan zal ontslag moeten gebeuren anders gaat het bedrijf sowieso kapot en heeft niemand meer werk. Er mag geen misbruik gemaakt worden en de laatste aangenomen werknemers zullen dus als eerste het bedrijf moeten verlaten. Dit alles heeft niets met sociaal of wat dan ook te maken maar gewoon met bedrijfsvoering. Wilders zit hier gewoon fout. Gezond verstand geeft hier de doorslag

  1. Politiek Profeet

   En klm dan?

   1. Henk Albarda

    KLM behoort tot een groep van nog geen 20 % van het totaal aantal werkgevers. Shell, Unilever, DSM en nog enkelen zouden van deze regeling uitgesloten moeten zijn.
    Kennellijk echter ziet u graag uw bakker, slager, kapper en kaaszaak failliet gaan omdat uw grote leider brult.
    Geef daar maar eens een antwoord op.

  2. Mickel Bloemkust

   Klopt, maar het is voor veel -nu afwezige- reageerders moeilijk om kritiek te verdragen op de grote leider.

 6. Henk Albarda

  Ridicule reacties hier. Baudet heeft gelijk ja te stemmen voor het gemakkelijker ontslaan van werknemers. Hieronder de uitleg voor alle NIETdenkers hier.
  Niemand hier die bedenkt dat 80 % van de werkgevers in Nederland Heel Klein en Klein MKB ONDERNEMERS zijn, die vanaf half januari op hun reserves zijn gaan interen en vanaf begin maart GEEN inkomsten meer hebben gehad en WEL salarissen moesten doorbetalen.
  Wat denkt u van uw bakker, uw slager, uw kaper, MET 2 of 3 werknemers en geen inkomsten?
  Die Hele Kleine en Kleine MKB bedrijven gaan gegarandeerd failliet als ze niet nu mensen kunnen ontslaan en die waarschijnlijk eind dit jaar of begin 2021 weer aannemen.
  Slechts 20 % van het bedrijfsleven zijn bedrijven die zich kunnen veroorloven werknemers in dienst te houden.

  1. Robert75

   Wel een raar argument. Als je plaatselijke slager met maar 2 mensen in dienst al personeel zou moeten ontslaan omdat die het anders niet zou redden dan redt het sowieso al niet denk ik. Want als die maar 2 mensen in dienst heeft en hij moet ze al ontslaan dan houdt die geen personeel meer over dan kan die zijn tent toch wel sluiten.

   Je kan als overheid ook zeggen, Laten we eens wat minder naar Afrika sturen of naar het asielbeleid. Laten we eerst eens iets doen voor onze eigen mensen.Maar het is maar waar je prioriteiten liggen Je kan er ook voor zorgen dat bedrijven mensen helemaal niet hoeven te ontslaan. Want daar krijg je toch een steunpakket voor?

   1. Kretoloog

    Het nieuwe normaal: 1 voor 1 in de winkel. Dan heeft die slager die 2 man in dienst niet meer nodig. Dus kan hij ze wel ontslaan, om zo zijn zaak overeind te houden.

    De actie van Wilders lijkt heel sociaal, maar is niet realistisch. Opnieuw maakt hij een verkeerde keuze. Niet de eerste in deze crisistijd!

    1. Robert75

     En gaan ze straks ook nog iets doen voor mensen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen of hun huur? En hoe gaan ze dat oplossen? O nee natuurlijk helemaal niet. Val maar dood met je hypotheek of je huur zeggen ze dan. Dat is het nieuwe normaal. En dat is nog veel asocialer.

     Iedereen kan roepen totdat ze straks zelf de laan uit worden gestuurd

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.