Geert Wilders wil uit EU stappen na “compleet gestoord” plan voor coronaherstel: “Maar één antwoord voor: Nexit!”

De PVV-voorman hernieuwt zijn oproep aan de Nederlandse regering om gebruik te maken van artikel 50 van het Verdrag van Lissabon, en uit de EU te stappen. Dat is het antwoord van de PVV’er op de in zijn ogen “compleet gestoorde” maatregelen die de EU bedacht heeft voor economisch herstel na de corona-pandemie.

Toen PVV-leider Geert Wilders bij het opstaan Teletekst raadpleegde, werd hij daar niet vrolijk van. Rond half acht prijkt daar een bericht met de titel “Plan Brussel voor herstel na corona”. In het plan kondigt de Europese Unie onder anderen aan zelf belasting te willen gaan heffen, heffingen in te voeren op materialen als plastic en een hogere bijdrage van landen als Nederland te vragen. Het extra budget kan dan worden ingezet voor leningen en giften voor de hardst getroffen landen – vermoedelijk de arme Zuid-Europese EU-leden.

Wilders is er niet onverdeeld positief over. Sterker nog: het wakkert bij hem de wens nog eens aan om Nederland uit de EU te krijgen. Hij stelt:

“Ze willen Europese belastingen, heffingen voor klimaatgekkigheid en nog meer netto bijdrage van Nederland voor hun begroting.

Compleet gestoord.

Hier is maar één antwoord voor:

 #NEXIT”

Vermoedelijk zal de Nederlandse regering nu weer met de ‘zuinige’ partnerlanden Zweden, Denemarken en Oostenrijk optreden om te voorkomen dat er extra betaald moet worden aan Brussel. Wilders is het kennelijk zat dat Nederland steeds strijd moet leveren om geen grote bedragen van de Rijksbegroting naar Brussel te hoeven overboeken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Blitzkrieg

  We moeten sowieso binnenkort uit de euro, binnenkort klapt hij namelijk uit elkaar.

  1. Lugor

   Mij zal het klappen van de Euro niet raken.
   Ik heb geen geld.
   Onze tuinman, aupair, chauffeur en interieurverzorgster hebben er gelukkig ook geen zorgen om, hebben ook geen cent te makken.

   1. Blitzkrieg

    Lugor : Daar iemand voor het klappen, daar nog een, hier een maakt niet uit daar een onverschillig. Ok, besloten… uit de euro.

   2. Braboworstenbroodje

    @lugor Heeft geen geld ,dat weet iedereen hier al jaren.
    @lugor is een uitkeringstrekker van de bovenste plank ,immers heeft hij niet alleen de tijd om hier zeker 14 uur per dag 7 dagen per week het hele jaar door en dat zeker al 10 jaar lang hier constant te reaguren , alsook zijn narcistische cynische zieke dwangmatige geest die hem er toe dwingt om hier de hele dag mensen te plagen ,op te ruiien stangen beledigen stalken etc.

    1. Lugor

     In een zaak heeft u zeker gelijk, ik ben uitkeringsgerechtigd, dus gaat u maar snel werken, het is voor u het weet weer de 23e.

     1. Blitzkrieg

      Lugor :
      Quote : “dus gaat u maar snel werken”
      Ik werk elke dag met veel plezier, inderdaad maar weer aan de slag want moet nog even snel wat af maken.

     2. Lugor

      Mooi dat u weer zorg gaat dragen voor mijn uitkering, ga ik nog even van het prachtige weer in Nederland genieten.

     3. Blitzkrieg

      Lugor : Geen dank hoor, graag gedaan.

      Je zegt dat je geen geld hebt maar dat is een relatief begrip! Wacht maar totdat de effecten van de corona crisis duidelijk gaan worden, ga je er vanzelf achter komen wat het betekent om geen geld te hebben.

      Geniet vooral lekker van je dag en van het weer, maar ik denk dat je dat zelfs niet zal doen. Sarren op DDS vind je veel te leuk, je gaat heus niet even lekker de natuur in ofzo.

      Ik heb vanmiddag lekker vrij genomen en ga wel lekker de buitenlucht in, mij zal je dus vanmiddag waarschijnlijk niet meer tegenkomen op DDS.

     4. blank

      Ik stem en ben een trots FVD lid. Geert heeft helemaal gelijk. Uit die verdomde EU. NEXIT en hard.

    2. Blitzkrieg

     Braboworstenbroodje : Tja… moet hij lekker zelf weten. Als hij daar nu een kick van krijgt moet hij vooral z’n gang gaan; hij kan waarschijnlijk niet anders, dagvulling weet ik veel wat. Ik heb zo mijn eigen gedachte over dit soort mensen, maar neem niet eens de moeite ze hier neer te schrijven. Zie Lugor voor vooral voor wat hij is, als mensen alsnog op hem willen reageren moeten ze dat vooral doen.

   3. Fe

    hopelijk heb je na het klappen ook niet meer te vreten egoist

 2. AnnetKlaver

  Het duurde ff, maar Geert komt eindelijk met iets nieuws– Nexit.

  1. Blitzkrieg

   AnnetKlaver : Hoe lang moeten we bij jou wachten?

 3. ReneR

  Wilders heeft gelijk. nexit.
  Ik hoop dat de fvd het zelfde standpunt in neemt.
  De vvd is toch al verkocht, door marionet en landverrader Mark Rutte. Dus verwacht niks van dat stuk onbenul.

 4. Kretoloog

  Steun voor Wilders uit onverwachte hoek: Zelfs Merkel ziet het zwaar in voor Europa. Na Bert de Vries (vorige week) groeit zijn aanhang.

  Go Geert!

 5. JochemX

  Geert heeft weer een gelijk en krijgt het als het te laat is. Verenigde staten van Europa met heel veel godsdienstvrijheid voor één godsdienst.

  1. Lugor

   De godsdienst van het niet-handenschudden?

   1. JochemX

    Lugor is de slimste.

   2. Mart

    Als dat tòch gebeurd,en de ”niet handenschudders” willen je een handje geven,wél ff uitkijken wèlk handje….aan de verkeerde kunnen wel eens poepresten zitten.

 6. Piet Klein

  Europa is een goed idee maar de EU heeft er een puinhoop van gemaakt. Heeft een ongekende schuldenpositie laten opbouwen in landen als Italie. Heeft absurd monetair beleid toegestaan er wordt zo absurd veel geld bijgedrukt dat de banken uw spaargeld niet meer hoeven en negatieve rente willen berekenen. Het is volslagen idioot om zoveel geld bij te drukken dat je geen gebruik meer wilt maken van het geld van je burgers. Het effect van al dat bijdrukken is voor de economie, waar geld verdiend moet worden door gewone burgers, nagenoeg nihil. Met de voorstellen die nu gedaan worden vanuit Brussel wordt deze absurde aanpak voortgezet met een claim om nog meer macht naar de EU. Als het gaat om landen die stevig geraakt worden hoort Nederland er bij in bijna vergelijkbare mate als Italie. Oost Europese landen hebben veel minder te lijden van de corona crisis. Dat zou dus betekenen dat nu er geld vanuit Oost Europese landen naar Nederland zou mogen. Niet heel erg logisch. De ECB heeft alle remmen los gegooid dat betekent dat landen als Italie kunnen bij lenen om de corona crisis te overleven. Er is geen fonds nodig en nog minder is het nodig dat er geld vanuit Nederland naar Italie en Frankrijk zou moeten gaan. De Italianen hebben een goud reserve van 125 miljard, hebben een grote schaduw economie dankzij de maffia waarover geen afdrachten naar de EU plaats vinden. Het gemiddeld salaris in Frankrijk ligt hoger dan in Nederland. Het enige verschil is dat de overheden in Frankrijk en Italie veel schulden hebben gemaakt en deze niet hebben afgebouwd. De term solidair krijgt een rare bijsmaak als landen waar mensen meer verdienen, eerder met pensioen kunnen, moeten worden gesteund door landen als NL. Europa is een goed idee maar wat de EU met name bewijst dat ze totaal incompetent is om er een sterk Europa van te maken. De EU heeft zich als hork opgesteld bij het vertrek van de Britten en daarmee een kans voorbij laten gaan om in een groter Europa het beter te doen. De taal en de voorstellen die nu weer uit Brussel komen leren ons dat de EU mislukt is. Willen we een sterk Europa dan is het misschien geen slecht idee om de route van Wilders te gaan volgen.

 7. Duckday

  Stem PVV daarna direct uit het MONSTERVERBOND de EU En EURO dit verbond heeft nog niks bijgedragen aan de WElvaart voorspoed van de NORMALE man vrouw in Nederland. De EU zuigt alles leeg in Nederland voor eigen gewin.Hoogmoed waanzin en belust op macht het onderdrukken van de mensheid in EUROPA Men wil nu een nationaal leger uit de grond stampen dat duid straks op een 3e Wereld oorlog .

  1. Lugor

   de NORMALE man vrouw in Nederland.

   Ooit een normaal mens ontmoet?
   En, beviel het?

  2. Paardenmiddel

   Gelukkig h
   Wil de fvd ook een nexit. Deze twee partijen gaan het verschil maken. En links weet dat

 8. Meriadoc Brandebok

  Nederlandse politici zijn saai. Het zit in de Nederlandse volksaard om saaie politici te kiezen. Zelfs Wilders is saai geworden. Elke dag zegt hij hetzelfde als hetgeen hij de dag ervoor zei. Volgens mij vindt hij het zelf ook doodsaai om nog te doen. Hij wil gewoon in Hongarije zitten met een cocktail in een hangmat, terwijl hij Martin Bosma hard uitlacht omdat deze zijn doodsaaie job heeft overgenomen.

  1. Rammstein

   Jij bent nooit anders dan ultra-saai geweest, Meriadoc. Een oersaaie, gaapverwekkende grefo. Een afgestompt, eentonig, doorsnee, duf, geestdodend, kleurloos, oninteressant, druilerig, onverteerbaar, alledaags, slaapverwekkend, vervelend mannetje. Typisch de Nederlander die je beschrijft.

   1. Kretoloog

    Kleutertje Brandebok heeft weer eens niks inhoudelijks te melden. Dus gaat hij maar wat lopen leuteren.

    1. Basko

     aka Guusje Glibber

   2. Meriadoc Brandebok

    Zo, Rammstein, ik zie dat je weer in vorm bent.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Van in vorm zijn kunnen ze jou in ieder geval niet beschuldigen!

   3. Blitzkrieg

    Rammstein : Vroeger kon ik haar (het is een wijf) nog weleens beschuldigen een overheidstr*l te zijn, nu haalt ze zelfs die kwalificatie niet eens meer. Waarschijnlijk is ze bij Lugor ingetrokken en moeten haar binnenkort Kobednarb gaan noemen ofzoiets.

  2. Beukman

   @Meriadoc
   Er komt inderdaad al jaren niets nieuws meer uit deze eeuwige plucheplakker.

   Ik stel voor om Geert met vervroegde pensioen te sturen. Aangezien hij niet meer zonder het Binnenhof kan, mag hij daar rondleidingen gaan geven.
   Met een mooi pakkie aan en een pet op mag de eminence grise van de TK het volk in bloemrijke taal vertellen over zijn vele hoogtepunten, en waar die precies plaatsvonden. Hij kan dan oude successen laten herbeleven met de ingestudeerde gouwen ouwen van weleer zoals “Ik lust die hoofddoekjes rauw” (met een gemeen-wreed stemmetje) en “Willen jullie meer of minder Marokkanen?” Hij zal zeker een dankbaar publiek vinden.

   Ook zie ik wel wat in allerhande Geert Wilders merchandising: Geert Wilders knijppoppetjes die grappige dingen zeggen als je ze op verschillende plekken knijpt, een Geert Wilders game app waarmee je Geert Wilders een virtuele reis door Iran laat maken waarbij hij uiteraard vele gevaren op zijn weg vindt, en natuurlijk een echt Hollands Geert Wilders bordspel.

   Zorgen dat alles in november in de winkels ligt en het mes snijdt aan twee kanten: Wilders kan voortaan zelf zijn beveiliging betalen, én de nagedachtenis aan een icoon van de Nederlandse politiek blijft misschien wel voor decennia bewaard. Geert verdient het!

   1. Lodewijk Raevensburgh

    Vergis je niet, Beukman, er zijn op dit blog nog mensen die denken dat Wilders een serieuze politicus is en verwachten dat hij de volgende premier wordt.

    Zegt natuurlijk niet alles, er zijn ook mensen die zeker weten dat Corona een hoax is, dat Nederland in rap tempo islamiseert en dat in Loch Ness een monster woont.

    1. Beukman

     @Lodewijk
     Vergis ik me, of gelooft zelfs zijn eigen aanhang dit niet meer en vindt men het zelfs niet belangrijk, zolang Wilders maar een tegenstem laat horen?

     Heel wel mogelijk dat Geert bijna ongemerkt afglijdt naar folklore. Jaarlijks op zijn verjaardag mag hij straks van Arib in de TK breed grijnzend zijn “minder, minder”- act opvoeren, tot grote hilariteit der aanwezigen, en in de Efteling verschijnt een Geert Wilders-attractie. Ook komen er hoofddoekjes op de markt met de kop van Geert en een tekstballonnetje “Ik lust ze rauw!” in het patroon. Ze worden zeer populair bij moslims.

   2. Meriadoc Brandebok

    Goed voorstel, Beukman, ik sluit me hier volledig bij aan.

  3. Rosasolis

   Meriadoc en Beukman. Jaarlijks wordt Wilders door zijn rijke Republican vriendjes uitgenodigd om een speech te geven in New York of op de enorme golf course van Trump in Florida. Waarbij hij voor een hele week als een vorst geniet van een verblijf in een luxe hotel, en wordt met de allerbeste wijnen en het neusje van de zalm bediend. Voordat Geert naar ”Holland” terugkeert, krijgt hij altijd een grote cheque “voor zijn partij”…
   Hij zou inmiddels genoeg op de bank hebben om een hele tropische eiland om te kopen, en in een luie stoel zitten met een cocktail, en artikeltjes voor Extreem-rechts
   Amerikaanse bladen gaan schrijven.

   1. Beukman

    We hoeven gelukkig geen medelijden met hem te hebben, @Rosa, Geert boert goed!

 9. Lodewijk Raevensburgh

  Geert is weer WOEST!

  1. Basko

   Lodewijk Brenda Raevensburgh?

  2. Blitzkrieg

   Lodewijk Raevensburgh : Hè niet dat het mij echt iets interesseert ofzoiets maareh je blijft hangen.

  3. Rosasolis

   Lodewijk R. Wanneer is Geert niet woest?…Gorgeous Geert is ALTIJD woest.
   En omdat HIJ woest is, moet al zijn schapen ook woest zijn!

 10. lotje

  Dat is de EU. Bij iedere crisis weten ze niet wat ze moeten doen en zitten met hun handen in hun haar. Dan maar naar de EU landen schreeuwen van geld geld wij moeten geld hebben. Ze denken dat geld alles oplost. Het is binnenkort gebeurd met champagne drinken en kaviaar eten in Brussels. De EU klapt binnenkort gelukkig in elkaar. Maar rutte zal wel eerst bakken met geld gaan overmaken.

 11. yellow thread street

  Geert heeft gelijk, wanneer we nog meer gaan betalen voor Europa zal dit onze doodsteek zijn op termijn.
  Als je nu toegeeft zullen ze steeds meer willen hebben.
  De linkse garde zal kermen als de uitkeringen verlaagd worden. De AOW zal niet meer houdbaar zijn, en de pensioenen die door ons zelf betaald zijn zullen door Brussel afgeroomd worden.

 12. Bullshit16

  Kijk geert Wilders heeft natuurlijk gelijk zo als ik heb begrepen wil fvd er ook uit dus dat vult mekaar goed aan daarom hoop ik dat er vooral op fvd en pvv word gestemd wand ik heb geen zin om nog meer belasting te betalen we betalen al genoeg nog even dan kan ik beter thuis blijven wand dan heb ik het beter dan waneer ik aan het werk ben
  Stem fvd of PVV uit de eu

 13. Bolkestein

  De Britten lachen zich suf dat ze zich niet meer uit hoeven te laten melken.

 14. Rosasolis

  Wegens de corona ligt alles op stilstand. Doet me denken aan de cocoon tijdperk van enkele jaren geleden. Toen was er een begrip dat als je moe was en overwerkt, je ging voor een of twee weken op “verlof”. Eerst haalde je alle nodige levensmiddelen in huis, en dan ging je voor dagenlang uitrusten, of in “cocon”. Geen bezoek, en ook telefoon
  gesprekken. Maar dan als je naar je werk of studie terugkeerde, werd verwacht dat je
  “helemaal de oude werd”. Zo is het gegaan met de corona, alleen duurt het nu maanden in plaats van een of twee weken “in cocon te zijn”.
  Geleidelijk gaat alles weer op gang in de meeste EU landen. Dit zal ook binnenkort het geval zijn met de EU vergaderingen.

 15. 56RdK

  Wilders heeft wéér zo’n gelijk! Velen staan achter hem, allen die vrijheid, veiligheid, welzijn en vrede hoog in het vaandel hebben staan.

  Helaas is er ook een overschot aan zwakzinnig stemvee dat de kartelpolitiek blijft steunen, ondanks dat ze al decennia lang in alle opzichten en aan alle kanten worden genaaid. Totdat ze op een x-moment niets, maar dan ook niets meer hebben in te brengen behoudens financiele bijdragen en nog langere werkjaren. En mogen zuchten onder een islamitisch juk.

 16. Bes Tolen

  Het ontbreekt landen, die de grootste financiële problemen hebben niet aan geld maar er is een te sterke elite, die het geld onder zich houdt. Een elite met ook vertakkingen naar altijd al Latijns Amerika maar ook al naar de VS. Zelfs de particulieren in sommige van die landen beschikken over meer geld dan de doorsnee arme Duitsers en tegenwoordig ook al vrij arme doorsnee Nederlanders. Dat wist u zeker nog niet. Want ook wij worden belazerd door onze regenten. En denk ook eens aan de pensioenen. Waarom daar in Zuid Europa geen hervorming waar ze op veel jongere leeftijd met ouderdomspensioen gaan en de staat geld bijpast. En het grootste probleem is dus het inzamelen van belastinggeld zelf. Dat wil men in grote delen van die landen niet goed organiseren. Dus is de vijand het buitenland. Ja, daar. Maar dat telt blijkbaar niet voor de EU. Maar bent u zelf ook niet een beetje schuldig? Want geloofde u ook niet al die verhalen, die over Berlusconi werden geschreven? Berlusconi ontkende altijd en ze zijn niet waar die verhalen. Maar Berlusconi mocht niet hervormen en dat vonden de anti democraten, die de democratie beheersen. Kent u ze ondertussen? Zitten we al wel op het goede spoor?

 17. Roel van de Laak

  NEXIT aub, bodemloze put…

 18. gjverweg

  Nee is toch nee toch?

 19. hollandse-bier92

  Gewoon Nexit guldens terug en bij geldwisselaars.
  Je euro,s die in huis hebt omruilen na guldens.
  Terug na ziekenfonds weg eigen risico en te hoge belasting.
  Koophuizen huur huizen maken grenzen terug invoeren.
  Uitzondering van import/export en of vakantiegangers.
  Stop emigratie en waar kan terug sturen na eigen hoort.
  Werken aan een nederland met ruimte/plek voor genoeg inwoners.
  Per dorp per stad Btw van 9 terug na 4 procent Btw…
  Btw van 20 procent terug na 14 procent en je zal merken.
  Omdat de bevolking meer ruimte heeft en meer te besteden dat.
  De welvaart beter gaat na Nexit ook reform van OM en politievakbonden.
  Dat zij meer recht hebben criminelen aan te pakken en dan is het aan de OM.
  Om de tuig hoger te straffen met hoge celstraffen in plaats van taakstraffen.
  Dan heb je welvaart populatie dat nog ruimte hebt minder ziektes wat rond gaat.
  En een veiligere buurt want minder overbevolking minder auto,s en meer rust.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.