Gevangenen vieren massaal Suikerfeest! Dienst Justitiële Inrichtingen lapt coronamaatregelen zelf aan de laars

Ongelofelijk! Alles en iedereen moet zich aan de coronamaatregelen houden ‘om een nieuwe uitbraak te voorkomen’ en wat doen ze in de gevangenis? Lekker met vijftig man het Suikerfeest vieren! De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) meent kennelijk boven de wet te staan…

Kerken en moskeeën mogen maximaal dertig mensen verwelkomen. Als er iemand overlijdt krijgt diegene momenteel een héle sobere begrafenis. Allemaal vanwege de dreiging van corona. Maar bij de penitentiaire inrichting Krimpen aan den IJssel doen ze daar niet moeilijk over hoor! Nee, daar mogen zelfs vijftig man gezellig het Suikerfeest gaan vieren!

Die maatregelen zijn niet voor niks. Feit blijft gewoon dat een gevangenismedewerker ergens op de dag mogelijk iemand aantreft die hem zou kunnen besmetten. Raakt hij dan iemand aan in de gevangenis, dan is het zo gebeurd.

Premier Rutte is niet voor niets zo stellig en voorzichtig wat dit betreft. Toen er tijdens de persconferenties werd gevraagd of bedrijven weer open zouden kunnen als ze met een waterdicht plan kwamen, zei Rutte ook ‘nee’. Er zouden namelijk andere variabelen mee (kunnen) spelen, waardoor het mogelijk helemaal niet zo veilig zou zijn als dat het in eerste instantie leek. Prima argument, maar daar denken ze bij DJI kennelijk héél anders over:

Een woordvoerder van DJI zegt dat de activiteiten in gevangenissen zoveel mogelijk door moeten gaan en dat er per instelling wordt gekeken wat kan. „De directeur van PI Krimpen aan den IJssel heeft deze aspecten gewogen bij de aanvraag om het Suikerfeest te vieren en heeft geoordeeld dat het Suikerfeest veilig kon worden gevierd. Er zijn twee groepen gemaakt van rond de 50 personen. Dit waren alleen gedetineerden en medewerkers zonder externen.”

De directeur maakt godverdomme zelf wel uit of er twee groepen van vijftig man kunnen worden gemaakt of niet!!! Hartstikke normaal en een prima argument! Bedrijfsdirecteuren mogen dat dus niet zelf bepalen. Kerken en moskeeën mogen maar maximaal dertig man. En bij DJI bepalen ze dat zelf wel, ‘want we doen wel voorzichtig’. Moet je toch nagaan dat de directeur dit argument aan de woordvoerder mee heeft gegeven en dat hij dit vervolgens, zonder blikken of blozen, z’n strot uitkrijgt. Ze lijken het probleem niet helemaal te begrijpen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Marija

  Als daar een corona besmetting uitbreekt, zijn de rapen gaar.
  We gaan het zien t.z.t.

  1. combat le pelicule

   Nee hoor daar zal je niets van horen natuurlijk want ja islam hè

  2. Brenda Welsh

   Zoiets valt niet te bezien. Hoogstens merkbaar. Een virus is onzichtbaar.

   1. combat le pelicule

    Onzin zowel het virus als de islam zijn zichtbaar en roven onze vrijheid…

   2. Basko

    Alfred Brenda Raevensburgh?

    1. Michel Bloemkist

     Maks666?

 2. Mar

  Nou, als je zo graag een feestje wil met een man of 50/100, bus volladen en hoppa, naar Krimpen a/d IJssel en aanmelden bij PI aldaar.

  Veel plezier.

 3. lotje

  Grapperhause is ook zo’n linkse arrogante landverrader

 4. Cootje

  De varkens en trouwens alle slachterijen profiteren van een bananen republiek . Gevangenissen kun je onder het zelfde laken en kleed plaatsen , en al onze bevoorradingen levensmiddelen zijn ook van die ziekte verwekkers , net als n de haven een paar douaniers en een paar boa’s de haven moeten bewaken met een loontje van 2200€ is in onze bananen republiek wie moet het handhaven , de Nederlandse handhavers zijn met anderhalve kip en de inspectie doet net als op de Afrikaanse scholen melden dat ze er over 10 dagen aankomen , wij sponsoren met Duitsland liever de zuid Europese bende met 500 miljard euro het liefs als gift, en kunnen in onze narcotica staat , de vlees fraudeurs en de witgoed banken hun gang gaan , als je niet voor je zelf zorgt in deze bananen republiek ,

  1. AnnetKlaver

   Hee cootje, je ging voor het wereldrecord langste zin en dat maar met acht komma’s 🙂

 5. Pauline Kummer

  Het inperken van religieuze vrijheden ligt erg gevoelig. Voor àlle religies.

  1. combat le pelicule

   Uiteraard scheert paulientje alles over 1 kam, de islam is geen religie, de islam is een satanische ideologie en de religie is 1 van de componenten, jullie zijn echt te dom om echt te begrijpen wat de islam ècht inhoudt…

  2. Basko

   Alfred Pauline Raevensburgh?

 6. Paardenmiddel

  Maar, maar moslims mogen toch alles??
  Alleen niet -moslims moeten zich aan de regels houden…tjonge, wie snapt dat nou niet.

  1. Pauline Kummer

   Stel u uzelf de vraag waarom ze het suikerfeest niet mogen vieren. Ze hebben er recht op net als wij met Sinterklaas. En dat feest is maar een verzintsel.

   1. combat le pelicule

    Nedermoslima paulientje moet natuurlijk gewoon even haar islamitische mondje dichthouden

 7. Fe

  maar buiten kost dat de autochtone burger 399 euris.

  kom in verzet , stop deze idioterie

 8. Bes Tolen

  Pauline Kummer. U schrijft niet waarom moslims in de gevangenis ûberhaupt het suikerfeest mogen of moeten vieren. Volgens u dus. Dat is pas Kummer. Ik vind dat gevangenen dat zelf niet mogen uit maken en gevangenisdirecties daar de verantwoordelijkheid voor hebben. In geval van de coronavirusbepalingen komt dat er nog bij.

 9. josemoonen@70

  Ik vraag me af waarom het nodig is , om te vloeken tijdens een verslag .. Laten we het niveau hier wel een beetje normaal houden , dit doet de DDS geen goed .

 10. Fe

  En dan vragen ze zich nog af waarom de burger in verzet komt tegen de opdracht en houding van BOA’S

  Kijk even met welk machtsvertoon en bijbehorend geweld en een anti corona betoging uit elkaar wordt geslagen vandaag. Korea aan de Nioordzee met als leider pol pot prutte

 11. Jopie

  Ik heb al eens ergens gelezen dat corona ’n straf van Allah was voor niet-moslims en dat moslims niet getroffen konden worden, dus geen probleem.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.