ns conducteurs

HAHA! Conducteurs gaan coronaregels in het Openbaar Vervoer NIET actief handhaven

Geen categoriemei 14 2020, 11:00
We moeten allemaal afstand houden. Anderhalve meter. Mondkapje op. Handen wassen. Niet zomaar vreemden omhelzen of vol op de bek pakken. Want corona. Maar wat blijkt: blijkbaar zijn die regels toch niet zo heel belangrijk. Hoe anders te verklaren dat de regels niet actief gehandhaafd gaan worden in het openbaar vervoer?
Het Algemeen Dagblad komt vandaag met dit nieuws. Conducteurs en medewerkers Veiligheid & Service gaan overtredingen van coronaregels in het openbaar vervoer "niet actief opsporen en beboeten. Ze houden allereerst toezicht."
Huh, wat? Het was toch zo belangrijk dat we naar "het nieuwe normaal" gaan omdat het coronavirus anders meteen weer opkomt en we allemaal hartstikke dood gaan?
Blijkbaar toch niet. Want in het ov-protocol, dat vanmorgen naar de Tweede Kamer is gestuurd, staat dat "toezicht houden" er eigenlijk alleen maar uit bestaat dat reizigers erop worden "aangesproken" als ze geen mondkapje dragen of geen anderhalve meter afstand houden. "Conducteurs en boa’s gaan daarbij de-escalerend te werk en bij niet-naleving kan een boete worden uitgeschreven." Indien nodig kan de politie erbij worden gehaald als de reiziger in kwestie agressief wordt.
Maar, het moge duidelijk zijn: dat is natuurlijk niet de bedoeling. En actief op zoek gaan naar overtreders -- dus pro-actief zijn -- is er al helemaal niet bij. Nee, het is eigenlijk de bedoeling dat een "handhaver" (haha!) per ongeluk tegen iemand aanloopt die geen mondkapje draagt en die persoon dan vriendelijk verzoekt om 'm toch maar op te doen.
Pretty please!
Prima hoor, echt waar. Als dit de beste manier is om hiermee om te gaan, just fine. Maar waarom doet de overheid dan wel nog steeds alsof we allemaal binnenkort hartstikke doodgaan als we niet heel snel een "anderhalvemetersamenleving" creëren?
Je zou bijna denken dat ze het gevaar heel misschien toch een béétje overdrijven. Nietwaar?
Volg mij op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten