Hoera! Referendumsloper en verkiezinguitsteller Kajsa Ollongren: ‘Ik word GEEN D66-lijsttrekker!’

De nieuwe lijsttrekker van D66? Dat zal geen Kajsa Ollongren worden, zo leerden we eerder vanavond. Iedereen die hecht aan een kritishce pers, democratie en vrije verkiezingen kan dus een zucht van opluchting uitblazen!

Nederland ontsnapt aan een grote antidemocratische ramp: D66-minister Kajsa Ollongren (bekend van het bestempelen van tegenstanders in de pers als junknieuws, van het vermoorden van het raadgevend referendum en van het ‘filosoferen’ over het uitstellen van Tweede Kamerverkiezingen) wordt in ieder geval níét de nieuwe lijsttrekker van haar partij bij de aankomende verkiezingen. De strijd om het lijsttrekkerschap barst aanstaande dinsdag los, maar dus zonder Ollongren.

Eerder vanavond sloot ze zichzelf uit van deelname aan de race aan de talkshowtafel bij M. Haar bezoek daar had sowieso al wat voeten in de aarde. Niet alleen omdat er tegenwoordig zowat iedere dag D66’ers aanschuiven bij NPO-praatprogramma’s M en Op1 – maar ook omdat de producent van de opvolger van De wereld draait door niemand minder is dan de levenspartner van Kajsa Ollongren.

De altijd onpartijdige Ton F. van Dijk (die eerder deze week nog FVD-medewerker Freek Jansen te grazen nam) richtte vlak voor de uitzending zijn pijlen op D66 en Ollongren. Van Dijk: “Waarom snapt Kajsa Ollongren niet dat je overal je verhaal kunt vertellen, maar beter niet bij het programma dat door je eigen partner wordt gemaakt? Na speculeren over uitstel verkiezingen weer zo’n gebrekkige antenne.”

Dat het interview met de minister van binnenlandse zaken ook al geen kritische vragen bevatte, deed bij de HP/De Tijd-journalist het ernstigste vermoeden.

Aan de partijdigheid van NPO-talkshows valt nog swel het één en ander te verbeteren. Maar een ander ding is óók duidelijk: de griezeligste minister die Nederland in tijden gehad heeft, staat alweer met één been buiten de Nederlandse politiek. En dat is best een feestje waard…. YES!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

86 reacties

 1. AnnetKlaver

  Altijd leuk om te zien dat DDS nog steeds een voorstander is van dat waardeloze raadgevende referendum ☺☺

  1. Appelstroop

   waardevolle*

 2. Blitzkrieg

  Referendumsloper en verkiezinguitsteller Kajsa Ollongren: ‘Ik word GEEN D66-lijsttrekker!’

  Katastrophe-trekker misschien?

 3. Mar

  Waarom wil ze niet?

  1. Mart

   Kaatje ruikt mischien wat beters in hogere kringen……valt ook maar te graaien,niet Fraanske?

   1. Mart

    MAAR IS MEER.

 4. Lugor

  Referendumsloper en verkiezinguitsteller Kajsa Ollongren:

  Gelukkig staat het op DDS en niet op twitter.

  1. Blitzkrieg

   Mar : ’t is natuurlijk niet leuk als de partij nul zetels en jij het boegbeeld bent.

 5. fusilier

  Power to the People. Truttebol Kavertje vier.

 6. combat le pelicule

  Het maakt niet uit of zij lijsttrekker van d666 zou worden zij maakt de democratie kapot ongeacht op welke plaats zij staat, h*tler had ook maar 2 ministerposten maar die waren van zeer gewichtig belang naar later zou blijken….

  1. Brenda Welsh

   Wat houdt u zich toch op zo’n aparte manier bezig met de verwijzingen naar het verleden.
   Heel bijzonder.

   1. combat le pelicule

    Geef mij maar eens ongelijk domoor..

    1. Lugor

     U heeft ongelijk.

     1. Start

      Lugor Cock?

     2. combat le pelicule

      De domoor, zelfs in zijn achterlijkheid is lugor incompetent…

 7. AnnetKlaver

  DDS hetze tegen D66, volgend jaar tegen GL.
  Stel je voor dat het FvD toe gaat treden tot het kartel, wat dan…..

  Ieder weldenkend mens weet dat de PVV en het FvD nooit een meerderheid krijgt.

  1. combat le pelicule

   Annet is net zo dom als lodewijk

   1. Lugor

    Zo een compliment krijgen maar weinigen van u.

 8. Alfred Raevensburgh

  Kaag is inderdaad een electoraal sterkere lijsttrekker.

  1. combat le pelicule

   Beide zijn verkr*chters van mijn cultuur de 1 sloopt het referendum de ander smijt 100derden miljoenen over de balk en is teven getrouwd met een terrorist

   1. Lugor

    Gezien uw postings zou de verachting van uw cultuur een ongekend verlies zijn.

   2. Heinz

    Met voorkeurstemmen kom je een eind, Kajsa. Laat de boeren maar dorsen, zeggen ze hier.

  2. Rinus Remstreep

   jammer

  3. Cootje

   Kaag ijzersterke vrouw en kandidaat , voor de Palestijnse zaak, maar of onze mannenvriend het doet of onze subsidie slurper, D66 wordt weggevaagd met de verkiezingen. Dat weet je als je als linkse partij op het pluche wil zitten, kan onze homo vriend zich druk gaan maken voor meer tolerantie voor zijn vriendengroep, en met een stringetje op een roze boot gaan staan / niet verder.in die kledij de stadion / en kan onze Palestijnse dame zich druk gaan maken voor haar kleine idealen dat we de bootjes niet moeten laten zinken of dobberen. Dat zal nog een klus worden bij die partij hoop malloten voor die 2\3 zetels

   1. Alfred Raevensburgh

    “kan onze homo vriend zich druk gaan maken voor meer tolerantie voor zijn vriendengroep, en met een stringetje op een roze boot gaan staan”

    Homohaat is een akelig probleem op DDS.

    1. Start

     Alfred Adolf Raevensburgh?

    2. combat le pelicule

     Homovriendjes zijn een akelig probleem op DDS?

   2. Fortiori

    Vertel mij het geheim, wat moet je gebruiken om tot zoveel onzin te komen? Aansluiten bij een chatgroep ?

 9. lotje

  Omdat die pot wel weet dat het volk haar haat en dat er volgend jaar geen D66 meer is.

  1. Brenda Welsh

   Lotje en Combat zijn in een nek aan nek race verwikkeld wie de meest stupide reacties kan posten.

  2. Alfred Raevensburgh

   “die pot”

   Homohaat is een taai probleem op DDS.

   1. Appelstroop

    Het is toch een pot? Netjes is het woord niet, maar om dan meteen homohaat te gaan roepen.. zeer kort door de bocht.
    Ben er van overtuigd dat 99% geen haat voelt tegenover homo’s op deze site. Echte haat tegen homo’s komt vrijwel altijd uit de religieuze hoek, want het staat in hun sprookjesboek.

  3. Jack Flash

   Het antidemocratische gehalte begint aardig toe te nemen op dit blog.
   Rechts blog DDS heeft een bijzondere aantrekkingskracht.

   1. Lugor

    Soms gaat een posting boven mijn toupetje.
    Andersdenkenden zijn antidemocratisch?

    1. Start

     Lugor Cock?

  4. Antihedo

   Gelukkig hebben we smeergeld Thierry, sponsor van deze site, nog om de wereld te redden. Als die zo door gaat wordt hij nog uit de FvD getrapt.

 10. struisvogelpolitiek

  Het is reeël om aan te nemen dat D66 verkiezingen volgend jaar zwaar gaan verliezen. Desondanks gokt Ollongren dat haar partij mee gaat regeren met de VVD dan is zij weer zeker van een ministerpost. Ollongren is wel zo slim om geen lijsttrekker te worden om dat zij nu al zeker weet dat D66 de verkiezingen niet gaan winnen en zij dan ook geen premier. Voorsorteren heet dat in die kringen.

  1. Alfred Raevensburgh

   Ja, Ollongren zal haar electorale mogelijkheden objectief hebben ingeschat en mogelijk speelt haar gezondheid ook mee.

   D66 zal bij de volgende verkiezingen waarschijnlijk niet de grootste partij worden maar het, zeker met Kaag als lijsttrekker, wel goed gaan doen. De kans dat de partij weer een rol gaat spelen in de volgende regering, over links of over rechts, is groot.

   1. struisvogelpolitiek

    De peilingen voorspellen niet veel goeds. Mocht de VVD de verkiezingen weer winnen dan krijgen wij hetzelfde kabinet als wij nu hebben. Ik moet er niet aan denken. Rutte zal ons laten bloeden om al die miljarden wat die corona ons heeft gekost en enorme belastingverhogingen doorvoeren. Ware gruwel.

    1. Brenda Welsh

     Wees er maar blij om. De kapitein van de renaissancevloot zal er niks aan kunnen veranderen. Had u gedacht aan belastingverlaging onder deze omstandigheden en in de nasleep van de Coronacrisis ?

 11. ervi

  Gelukkig. Kan het schuitwijf gewoon bootslet blijven.

  1. Lugor

   Beschaving kent vele gradaties.

 12. Meriadoc Brandebok

  Rond minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft er van meet af aan een giftige sfeer geheerst. De rechtspopulistische elite heeft het namelijk nooit kunnen verkroppen dat een vrouwelijke D66-er vicepremier werd. Als gevolg daarvan heeft zij een enorme hetze tegen Ollongren gevoerd. Men heeft van haar in feite een spookbeeld willen oproepen. Men zou het wel demonisering kunnen noemen.

  De voorbeelden zijn er in overvloed. In het regeerakkoord besloot men het raadgevend referendum af te schaffen. Hier zette de regeringscoalitie haar handtekening onder. Uiteindelijk zou de Tweede Kamer het raadgevend referendum inderdaad afschaffen. Ollongren, die daarvoor de intrekkingswet indiende, werd op alle mogelijke manieren zwartgemaakt, tot aan de benaming “sluipmoordenaar van de democratie”. Tot op de dag van vandaag blijft de rechtspopulistische elite volharden in de leugen dat Ollongren het referendum heeft afgeschaft, terwijl dat werd gedaan door de Kamer.

  Leugen twee: Ollongren zou consequent voor censuur zijn en sites als DDS ” junknews” hebben genoemd. Deze kwalificatie is nou juist nadrukkelijk NIET van haar, maar van een stel muffige onderzoekers in een rapportje. Ook heeft ze nooit voor censuur gepleit, maar voor het bestrijden van de inmenging in het democratische proces door vijandelijke actoren, op instigatie van haar eigen inlichtingendienst.

  De meest recente poging om Ollongren in de anti-democratische hoek te plaatsen komt uit de koker van Baudet. Hij begon luid te roepen over een mogelijke overweging, die misschien zou plaatsvinden, als de volksgezondheidssituatie het kabinet daartoe noopte. Maar Ollongren was er juist een voorstander van om de parlemntsverkiezingen gewoon op de correcte termijn te houden (niet dat uitstel anti-democratisch zou zijn overigens).

  Maar argumenten halen natuurlijk niets uit. De leugens zijn door de rechtspopulistische elite even lang rond gebazuind tot het dogma’s werden in de rechtspopulistische kerk. De leugens zaten knap in elkaar: demagogie en pakkende oneliners, aan de hand van gelikte filmpjes op social media, doen het goed. Als je leugens als hapklare brokken opdist is de aanhang maar al te gewillig om die te slikken. Een voorbeeld daarvan is die: “sluipmoordenaar van de democratie”. Dat klinkt goed, dat bekt lekker. Maar dat het ver bezijden de waarheid is haalt niet uit.

  1. Lugor

   Mooie posting Merijn.

   1. Alfred Raevensburgh

    Goed en raak betoog, Meriadoc.

    1. Start

     Alfred Rufter Raevensburgh?

   2. Meriadoc Brandebok

    Dank voor het compliment.

  2. Beukman

   De leugens zijn door de rechtspopulistische elite even lang rond gebazuind tot het dogma’s werden in de rechtspopulistische kerk.

   Yep. Je zou het halve internet moeten slopen om alle leugens over haar te laten verdwijnen.

   1. Meriadoc Brandebok

    En dan te bedenken dat ze een bekwame minister is.

  3. Kretoloog

   Brandebok is niet teVreden met de prijs Grootste Lul van 2020. Hij wil ook goud voor Grootste Lulbijdrage van 2020.

   Deze inzending van hem is een goede kanshebber. Zeker nu zijn laafjes Lugor en Alfred hem veren in de bips steken.

   1. Kretoloog

    En Beukman ook, hoe kon ik die vergeten.

    1. Beukman

     Je begint te dementeren, vriend. Dat was me al eerder opgevallen.

  4. combat le pelicule

   Dit maar eens even rustig lezen…

   h**ps://www.wanttoknow.nl/politiek/bilderberg-kajsa-volledig-ontmaskerd/?fbclid=IwAR3HMpS9QB7UVVYuAktvpWzIkiyZNWWVU8Na1g4bf8bdC_08wdbLQhHVGPI

   1. Beukman

    Je hebt natuurlijk helemaal gelijk, @pedicure. Kajsa is een graag geziene gast op de Bilderberg conferenties. Haar joods-Finse betovergrootvader heeft nog meegeschreven aan de Protocollen van Zion, en het schijnt ook zo te zijn, althans dat beweert X.nder Nieuws en dat is toch een betrouwbare bron, dat haar kinderen aandelen hebben in het 5G-netwerk dat momenteel in het diepste geheim door Bill Gates wordt uitgerold.

    Weet je wat de werkelijke reden is waarom Kajsa uitstel wil van de verkiezingen? Omdat de preparatie van de stemhokjes achterloopt op schema. De bedoeling is dat iedereen die straks een stemhokje betreedt, automatisch wordt gevaccineerd met een ultradun buisje dat via een drone, niet van een mug te onderscheiden, de huid in wordt gestoken. Wat er in dat “vaccin” zit dat weet je, want ik heb gemerkt dat je alleen serieuze bronnen leest.

    Enfin, de techniek is ook van Gates afkomstig met een financiële injectie (haha) van G. Soros. Zoals je inmiddels weet, gebruikt Gates ook zijn beruchte BSOD’s die iedereen kent maar waar niemand iets achter zocht behalve dan dat Microsoft k*t was, om in de hersenen van mensen in te breken. Ik zou bijna zeggen, het is een typisch Microsoft product want het werkt nog voor geen meter. Vandaar dus dat door Ollongren gewenste uitstel. Wordt vervolgd!

    1. combat le pelicule

     beukhol maakt het tot farce en neemt het niet serieus natuurlijk, logisch want beukhol is een echte globalistische eurofiele staatsmongool, en wat beukhol zegt heeft niets te maken met de ontmaskering van ollongren, hieraan zie ik dat ik de juiste snaar heb geraakt en beukhol zich onmogelijk kan verdedigen

     1. Beukman

      Schot in de roos kennelijk, @pedicure? Pijnlijke voltreffer?
      Vertel eens. Wanneer ben jij voor het laatst bij de tandarts geweest, en wat heeft hij toen gedaan?

     2. combat le pelicule

      Weet jij nog wanneer je een kuil groef met je tanden?

    2. struisvogelpolitiek

     @Beukman

     Het is zelfs zo dat in autobanden een microchip verborgen zit om je te volgen. Wist u dat?
     Men weet precies waar de auto rijdt.
     Als men niet wil dat je gevolgd wordt is het voldoende om de kleine antenne van ca. 2cm. op de velg met een nijptang door te knippen. 🙂

  5. Henk Albarda

   Uit uw links exteme-arrogante betoog, anti-semiet mediadok brandebok, begrijp ik dat naar uw mening de NPO naar hartelust FvD mag parafreseren, maar u naar hartelust direct de woorden van zweedse feeks gelooft en onder geen voorwaarde accepteert dat D66 wordt geparafraseerd.
   U weet dat u bij benadering de grootste leugenaar op dit forum bent.
   U weet dat d66 en met name Ollongren en Kaag maar 1 hartewens hebben, de democratie in Nederland af te schaffen.
   U parafraserend concludeer ik dat u het geheel met Ollongren en Kaag eebs bent en ook de democratie in Nederland wilt afschaffen.
   Wie zijn ook weer de enige 2 partijen in de TK die GEEN enkele partij uitsluiten om mee samen te regeren? De dooddoener ‘onvoldoende raakvlak’ is volstrekt irrelevant in de duscussie ‘uitsluiten’.

   1. Beukman

    Wie zijn ook weer de enige 2 partijen in de TK die GEEN enkele partij uitsluiten om mee samen te regeren?

    Nou @Henk, Wilders (ik neem aan dat je niet pak hem beet SGP bedoelt maar PVV) heeft de VVD met Rutte uitgesloten en ook GL, de laatste nadrukkelijk omdat hij met die partij te weinig raakvlakken ziet. Niks mis mee, het scheelt alleen maar onderhandelingstijd om meteen al klare wijn te schenken. Dus wat is je punt?

   2. Meriadoc Brandebok

    Waaruit blijkt dat Ollongren de “democratie wil afschaffen”, Henk? Ik neem aan dat je dit kunt bewijzen?

 13. Beukman

  Ollongren is een groot licht: zeer intelligent, verstandig, gepokt en gemazeld in de politiek, vriendelijk, en zonder maniertjes of ijdelheid. Ik had het niet erg gevonden als ze nog eens premier was geworden. Zelfs al is ze van D66.

  Haar grootste makke: ze is vrouw. Sterke vrouwen die het wagen om neo-politiek-correcte mannen tegen te spreken, kunnen het wel schudden.
  En dan is er natuurlijk het mislukte speeltje, het Referendum, bedacht in een tijd dat er nog geen internet bestond, laat staan sociale media. Helaas hoort Ollongren tot de partij die zich er jarenlang voor geijverd heeft. Valt haar dat kwalijk te nemen?

  De haat die zij hier oproept, is voer voor psychologen. Van Tim begrijp ik wel dat hij hier een serie leugens over haar samenperst, die moet per slot hits & clicks halen.

  1. Alfred Raevensburgh

   Hoogopgeleide, progressieve vrouwen die niet op hun mondje zijn gevallen roepen hier woede op en razernij als ze ook nog lesbisch zijn.

   Tim weet dat en daarom krijgt intelligente en succesvolle vrouwen als Sylvana Simons en Fatima Elatik hier ook ruime negatieve aandacht als ze het wagen ergens een mening over te geven.

   1. Beukman

    Das waar ook. Ze is ook nog lesbisch. Sommige mannen voelen zich dan afgewezen.

    1. combat le pelicule

     “Sommige mannen voelen zich dan afgewezen.”

     Het is immers tegennatuurlijk en absoluut niet vrouwelijk daar knappen echte mannen keihard op af..

   2. Start

    Alfred Rukker Raevensburgh?

  2. Kretoloog

   Ollongren is een lichtgewicht. Dat heeft ze ‘bewezen’ als hoogste ambtenaar van Algemene Zaken, als wethouder van Amsterdam en nu opnieuw als Minister.

   Maar Ollongren heeft een heel belangrijke kruiwagen: prinses Beatrix. En hoewel zij al 6 jaren geleden terugtrad als staatshoofd, is de wil van Trix nog steeds wet. Alle insiders weten dat de prinses nog steeds aan alle touwtjes trekt.

   Rond Ollongren hangt nu een grote waas van geheimzinnigheid. Waarom was zij een halfjaar op ziekteverlof? Dat bijholteverhaal is ongeloofwaardig, dat duurt een paar weken, hooguit een maand. Grote kans dat Ollongren een forse burn-out had, gevolg van een baan die voor haar te hoog gegrepen is.

   1. Beukman

    Dat bijholteverhaal is ongeloofwaardig, dat duurt een paar weken, hooguit een maand. Grote kans dat Ollongren een forse burn-out had, gevolg van een baan die voor haar te hoog gegrepen is.

    Of ze is ontvoerd door de Taliban. Of er is in zo’n bijholte een 5G-receptor geïmplanteerd. Of ze heeft meegedaan aan een ruimteavontuur. Het kan allemaal!

    1. Kretoloog

     Beukman probeert de discussie te ridiculiseren. Dat trucje past deze gladde gluiperd steeds toe als hij geen argumenten (meer) heeft.

     1. Beukman

      Nee @Kreet, ik ridiculiseer jouw belachelijke burn-outverhaaltje. Je zal wel met me eens zijn dat dit terecht is?

     2. Lugor

      Ollongren is een lichtgewicht. Dat heeft ze ‘bewezen

      Pruttelt Kreetje zonder enig bewijs.

     3. Meriadoc Brandebok

      Alle zwartmakerij van Ollongren komt in feite op onbewezen verhalen en leugenachtigheid neer. Beukman en lugor stellen dat hier nog eens helder aan de orde. Kretoloog roept iets dwaas, hetgeen hij niet onderbouwen kan, net als Baudet en diens kameraden dat altijd doen. Vervolgens is dat zo door te prikken.

 14. struisvogelpolitiek

  Het schijnt dat ook niet meer wil, ambieert een leuk baantje bij WTO.

  1. struisvogelpolitiek

   Het schijnt dat Kaag ook niet meer wil, ambieert een leuk baantje bij WTO

   1. Alfred Raevensburgh

    Daar geloof ik niets van.

    1. struisvogelpolitiek

     @AR

     Lees het artikel van TPO.

 15. macsjang

  One down, al kaak to go.

 16. Henk Albarda

  Of dit nu goed nieuws is? Aangezien jetten geen schijn van kans lijkt te hebben, zou het dus supporter van islamitisch terrorisme en doorgewinterd anti-semiet Kaag worden. Vele naieve en domme vrouwen met een hogere opleidingen (en natuurlijk naieve en oerdomme anti-semiet AnnetKlaver, of die hard anti-semiet Meriadok Brandebok, ene Raevensburg, ook anti-semiet, en zo nog enkelen) zijn geobsedeerd een vrouwelijke (meestal irrationele) mp te hebben, en dan zou d66 iets van de huidige indrukwekkende verliezen goed kunnen maken.

  1. Beukman

   @Henk alberdaat:
   zijn geobsedeerd een vrouwelijke (meestal irrationele) mp te hebben

   Soms volstaat het in een discussie om de ander te citeren.

  2. Lugor

   Vele naieve en domme vrouwen met een hogere opleidingen

   Eentje om over na te prakkiseren van onze Hilarische Henk.

   1. Beukman

    Henk maakt er weer een potje van.

    1. Fe

     ik wou dat ola -gren fans eens wat wapen feiten benoemen van deze trut die nog nooit iets gepresteerd heeft.
     Weggehaald uit Amsterdam waar ze ook niets dan ellende was

 17. Florissa

  Zegt alles over de Nederlandse politiek,dat deze lichtgewicht een post binnenlandse zaken gekregen heeft ,ze kan niet eens een krantenwijk runnen ,ongeloofelijke druiloren die elkaar mooie baantjes toeschuiven,burgemeester worden na jaren hun brevet van onkunde hebben gegeven ,allemaal als dank voor knikken likken ,en slikken .

 18. Bolland

  Goed nieuws, Kaag gaat t ook niet doen die is in de race als nieuwe directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

  Kortom Rob Jetten kan zijn werk afmaken, fantastisch

 19. rexm

  Je ziet dat ze allemaal niet meer een regering of tweede kamer baantje willen, omdat ze weten dat de puinhoop die ze hebben geschapen aan een ander overlaten om op te ruimen.
  Jetten, kom maar uit de bunker, het is afgelopen.
  Op naar Nexit.

 20. Adriaen van Bergen

  Dan wordt het dus Denk’66 o.l.v. moslima mevrouw Kaag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.