Kijk dan! Jumbo-schnabbelaar Frank Lammers jankt over FVD-coalitie in Brabant: ‘We worden dorre, droge provincie!’

Volgens Frank Lammers, bekend als de sullige gezinsman uit de Jumbo-reclames, gaat Noord-Brabant een dorre en droge provincie worden nu een nieuwe coalitie aan de macht is met daarin ook Forum voor Democratie. Als de Brabanders niet nú ingrijpen, gaat het rechtse bestuur alle musea en festivals afschaffen! Of iets dergelijks.

Jawel! De democratie heeft vorig jaar gesproken en de rechtse partijen (CDA, VVD, FVD, Lokaal Brabant) in de provincie Noord-Brabant aan een meerderheid geholpen. Het is dan niet meer dan logisch én democratisch dat zij ook het bestuur gaan vormen, en iets meer dan een jaar later is dat dan ook een feit geworden. Maar democratie is maar een gebrekkig systeem, als het aan verongelijkte linkse BN’ers ligt, als je gewoon op basis van je bekendheid óók je politieke zin kan doordrukken.

Dat laatste wordt momenteel gepoogd door Frank Lammers, die menig halfbakken NPO-productie en een hele serie tv-spotje voor supermarktketen Jumbo op zijn cv heeft staan. Hij is totaal niet blij met het nieuwe provinciebestuur met daarin ook twee Forum voor Democratie-gedeputeerden, vertelt de acteur. Want dankzij hen gaat de provincie dor en droog worden. Sterker nog: als de Brabanders niet meteen eisen dat er verandering optreedt, dan zullen “onze musea, onze toneelgezelschappen, onze festivals en noem het maar op allemaal verdwijnen.” Juist ja. Want die draaien allemaal en alleen op de provincie.

Maar Lammers gaat verder: door die afschaffing van die ‘tweede levensbehoefte’ zal Noord-Brabant zich niet meer van de apen kunnen onderscheiden, zo deelt hij mee.

Het moge dus duidelijk zijn: ook Frank Lammers is toegetreden tot de kaste van dram-BN’ers, waar Freek de Jonge en Sander Schimmelpenninck al jaren erelid van zijn. Gefeliciteerd!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Tguard

  Ach ja dan moet je maar dingen maken en laten horen die wel worden gewaardeerd. Lijkt mij dat er dan wel mensen voor willen betalen en anders is je kunst toneel of muziek leuk maar niet goed genoeg.

 2. Blitzkrieg

  Tja…

 3. Bullshit16

  Ach ze gaan al eerder janken voor ze klappen krijgen
  Die vent moet niet zo mekkeren
  Het zijn net schapen als er een blert dan beginnen ze allemaal te blèren
  Stem fvd of PVV uit de eu

 4. gustav

  Die cultuurridders leven in een fixtieve `heile welt’, denken dat de economie draait om toneel, festivals, kunst en musea!
  Het zijn simpelweg secundaire gebeurtenissen, tijdsinvulling en aangename verpozing voor interessenten!
  Maar in dit cruciale tijdsgewricht, kan Frank Lamlul zich beter druk maken over de impact en dramatische gevolgen van het coronavirus!
  Bovendien is de huidige Rutte3 coalitie niet bij machte, om de sociaal/economische cohesie in stand te houden, daar is duidelijk pragmatische inbreng van “rechts” voor nodig!

 5. Lugor

  de rechtse partijen CDA en Lokaal Brabant in de provincie Noord-Brabant

  Het begrip rechts wordt even opgerekt.
  Lijkt het net of er een rechts bestuur komt

 6. Beukman

  Lammers heeft gelijk. In Brabant willen ze de subsidie op cultuur afschaffen met de smoes dat carnaval óók cultuur is. Een zorgelijke ontwikkeling. Hopelijk wordt Brabant niet het voorland van de rest van het land.

  1. B. Pascal

   Carnaval is onderdeel van RK-kerk, dus daar heeft de overheid geen invloed op. Behalve de handhaving, er gaat geen cent van de overheid in. Is cultuur dat niet staande blijft op eigen benen, cultuur?

   1. Beukman

    Carnavalsverenigingen in Brabant kunnen subsidie aanvragen bij hun overheid. Niks mis mee, overigens.
    En nee, cultuur wordt van oudsher gesteund door de overheid. Denk aan de vele rijks- en stedelijke musea. Als het Rijksmuseum in Amsterdam geen overheidssubsidie meer kreeg, zou het de deuren moeten sluiten en het bezit moeten veilen. Het overgrote deel daarvan zou dan zonder twijfel in het buitenland terechtkomen.

    1. Pijnstiller

     carnavalsverenigingen in Brabant houden hun eigen broek op. Waarom zouden Brabanders in vredesnaam steun vragen om een feestje te bouwen. Dat kunnen ze prima zelf zonder bemoeienis van de uitgestreken dominees van boven de rivieren.

  2. weer woord

   Lambal kletst al net zo erg uit zijn nek als jij met je kulargumenten beukventje.
   Maak dat de kat maar wijs!

   1. Brenda Welsh

    Niks. Alles betaald door Jumbo waarvoor Max Verstappen ook acteert. Reclame maken heet dat.

 7. Kretoloog

  De complete cultuur- en kunstsector in Noord-Brabant huilt nu tranen met tuiten om de verlaging van de uitgaven en subsidies. Maar ze zullen er aan moeten wennen! N-B is de 1e provincie waar de begroting is afgesteld op de nieuwe economische situatie. En die is beroerd, als gevolg van de draconische lockdown-maatregelen van het kabinet.

  Andere provincies werken nog met ‘oude’ begrotingen. Ook daar zal men er echter niet aan ontkomen om te gaan snijden in de uitgaven en subsidies. Zoals ik al schreef: De cultuur- en kunstsector zal er aan moeten wennen dat het geld niet meer vanzelf naar hen toestroomt!

 8. lotje

  Droog en dor worden???? Heeft deze geestelijk gehandicapte de film van micheal moore niet gezien. Als er iemand de aarde vernielt dan is het GroenLinks wel. Sinds wanneer heeft deze verstand van de natuur. Ik krijg steeds meer hekel aan deze mensen op de staatstelevisie en werken voor de staatstelevisie. Zielige figuren dit soort bnn’ers.

  1. jan ber

   helemaal mee eens….

 9. Peetjoh

  Je cultuur is niet naar museums of theaters gaan. Dat heeft niks met cultuur te maken. Je cultuur is je leefwijze. Carnaval is eerder cultuur dan de grote jumbo l.l show. Hij maakt geen cultuur hij maakt shows die voor hem geld opbrengen. Naar een theater gaan is niet eens een deel van onze cultuur. Het is een zinloze tijdverdrijving voor de kakkers die dan denken dat ze artistiek zijn. Maar het zijn gewoon gore graaiers net zoals die jumbo l.l.

 10. RvdBe

  Weet me nog een uitspraak van hem te herinneren enkele jaren terug toen er weer eens een aantal vrouwen en homo,s in amsterdam aangerand en gemolesteerd werden, de slachtoffers werden door hem weggezet als leugenaars en.mensen met foute meningen want zijn dochter fietst wel eens door amsterdam en er was nog nooit wat gebeurd
  Sinds die uitspraak kan hij wat mij betreft in de stront zakken.

  1. Fortiori

   Acteur Baudet had een uitspraak over twee dierbare vriendinnen. Iedereen zegt wel eens wat. Neem het niet al te serieus.

   1. weer woord

    Doen we met jouw gezwets ook niet farti

 11. Fortiori

  Deze man, acteur, heeft gelijk. In niets verschilt hij met die andere acteur, Baudet. Dus niet zeuren over NPO, Jumbo. Baudet doet het ook niet voor noppes.

  1. weer woord

   Het is een volgevreten betweter die eraan kan hangen, alsof hij weet wat cultuur is.
   Maar Fartihappi moet vooral doen wat hij niet laten kan.
   Kruip hem nog wat verder in z’n kont, plaats zat!

 12. Sando

  Als je zo praat over politiek en reclame maakt over jumbo zie je mij en mijn dochters 2stuks nóóit weer bij een jumbo.

 13. Sando

  Vroeger! Was de COOP een pvda winkel .Jumbo is NU een groen links winkel.

 14. Braboworstenbroodje

  Wat een gezwets van Frankie.
  Praat hier alleen voor eigenbelang.
  Natuurlijk fvd gaat alle festivals musea concertzalen bioscopen direct sluiten(sarcasme modus off).
  Wat een idioot.

 15. Adriaen van Bergen

  Ik denk dat we het laatste Jumbo spotje met Lammers wel hebben gezien.
  Jumbo is meestal niet zo politiek correct in hun uitingen als de collega supermarktketens.

 16. Bolkestein

  Hoeveel van ons belastinggeld heeft deze gesubsidieerde deuger ons al gekost?

  1. Brenda Welsh

   Niks. Alles betaald door Jumbo waarvoor Max Verstappen ook acteert. Reclame maken heet dat.

 17. Duckday

  Een zeer zielig figuur .Laten we de Jumbo nu bloeden voor zijn uitspraak. Zou kunnen dan gaat hij misschien de laan uit en kan dan eens nadenken

  Breek het KARTEL en stem PVV of FvD daarna snel uit de EU en EURO

  1. ET007

   Precies zo! Als Jumbo Lammers niet ontslaat, dan gewoon Jumbo boycotten.

 18. LifeBuddy

  Alle musea en festivals afschaffen is het beste om fraude tegen te gaan. Het wordt hoog tijd dat de boeken opengaan ,zodat het volk mee kan kijken hoe de zuurverdiende euro’s in de sloot terecht komen.

 19. Pijnstiller

  voor hem te hopen dat de Jumbo hem niet direct op basis van politiek activisme aan de dijk zet. Dan wordt zijn bankrekening straks dor en droog. Acteren kan hij nl. Niet zo goed

 20. Ploppert

  Frank, joh, doe wat je het beste kan !
  Zeggen wat er gedicteerd wordt.
  En je eigen mening en inzichten mooi voor je eigen houden.
  Wie betaalt, bepaalt wat jij mag zeggen.
  En mocht je nu binnenkort ook vervangen worden bij de Jumbo. Weet je gelijk wie de baas is, en wie invloed heeft.

 21. Meloen

  Hij zal wel moeten, anders komt ie niet meer aan de bak.

  1. Politiek Profeet

   Tis me enne koekwous…

 22. Bolland

  Vond m altijd wel grappig, goede acteur ook, maar nu dus ook een vooringenomen lul

  1. ET007

   Precies. Voor mij is hij afgeschreven. Schakel voortaan over tijdens zijn reclameblok.

 23. timmey

  Overheid gaat wat mij betreft alleen over vergunningen daar waar nodig. Festivals, bijeenkomsten, musea etc etc hoeft de overheid niet te financieren danwel op te starten. Daar heb je bezoekers, giften en organisaties voor. Ik ziet niet te wachten om mijn beurs te moeten trekken voor dingen waarin ik geen interesse heb. Vergeet niet dat dat zwarte piet haters bijvoorbeeld ook uit cultuurpotjes snoepen. Dus ik en anderen als belastingbetaler betalen “zogenaamd voor cultuur” , wat mijn cultuur helemaal niet is.

 24. Marija

  Hij speelt niet alleen een sukkel, hij IS het ook.

 25. harte385

  Alle BNNérs boycotten

 26. Michael M

  Mensen hebben altijd wat te klagen. Niks is goed. Laat de FVD meeregeren en geef ze een kans. Hoe kun je nu kakken terwijl je de uitkomst niet weet. Zoveel domme mensen dat van zichzelf denken dat ze alles kunnen voorspellen. Dachten we ook van Rutte VVD toen deze won van de verkiezingen van CDA jaren geleden. Geef mensen een kans en zie wat het wordt. Ik heb direct een vervelende smaak gekregen van deze man. Nou zo grappig blijkt hij in werkelijkheid dus niet. Zo zie je maar weer hoe we in mensen vergissen!!!!

  1. PG

   Amen
   Goed verwoord!

 27. Michael M

  p.s, wordt tijd voor een andere acteur Jumbo, niet om het artikel hierboven alleen al, maar het wordt nu wel slap aftreksel van Jumbo reclame. Vandaar dat ik nu de Jumbo hebt overgeslagen voor boodschappen elders tenzij je met andere acteurs komt. Denk eens aan verfrissende reclame dan die ouwe zooi.

 28. Drollevanger

  Het is natuurlijk wel slim om ook musea bij dezelfde club als snabbelaars voor de centen te tellen.
  Ik ben eigenlijk nieuwsgierig of Rembrandt zich ook bij die huidige snabbelaars aan zou sluiten. Ik denk het eigenlijk niet.

 29. Toon2

  Haha sukkeltje, die zien we niet meer in Jumbo reclames..

 30. macsjang

  Alsof iemand op dat gebreuzel van Lammers zit te wachten. Zal wel uit de overvolle NPO-ruif, door belastingbetalend NL opgebracht, onderhands zijn betaald. Dit soort lieden doet nou eenmaal niets voor niets. Zielige deugkneus.

 31. ET007

  Dan schakel ik voortaan bij een reclame waarin hij voorkomt over naar een ander kanaal. Als meerdere mensen dit doen wordt het reclameblok duurder aangezien adverteerders die na dat blok komen minder kijkers heeft.
  Dan denk ik dat het voorbij is met Lammers.
  Waarom bemoeien BN-ers zich met politiek?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.