Kijk! Onsportieve GL-bestuurder Rik Grashoff in Brabant moet plaatsmaken voor FVD, en dus: ‘Openlijk racisme!’

Vandaag was dan de eerste werkdag van het nieuwe Brabantse bestuurscollege, inclusief Forum voor Democratie. Kennelijk reden voor vertrekkend GroenLinks-gedeputeerde Rik Grashoff om nog even een laatste venijnige aanval te plaatsen. Het was “laag en onheus,” aldus Leefbaar Rotterdam-leider Joost Eerdmans.

Bij zijn afscheid als bestuurder van de provincie Noord-Brabant heeft GroenLinks-gedeputeerde Rik Grashoff hard uitgehaald naar Forum voor Democratie. Een partij die hij hekelt wegens zogeheten “flirts met extreem-rechts” en “racistische uitspraken” van partijleider Thierry Baudet.

Normaalgesproken is zo’n slotoptreden een aimabele en harmonieuze machtsoverdracht, zoals die verlopen in democratische samenlevingen. Maar zich neerleggen bij de wil van een meerderheid van de Brabantse Staten was lastig voor Grashoff, die de ceremonie liever aangreep voor wat slidings op Thierry Baudet en Forum voor Democratie.

Leefbaar Rotterdam-leider Joost Eerdmans kent Rik Grashoff nog van zijn korte periode als wethouder in Rotterdam. Hij heeft dan ook geen goed woord over voor deze man én de manier waarop hij vandaag in Den Bosch zijn “frustratie botvierde”. Eerdmans:

“Geflopt als GroenLinks wethouder in Rotterdam, na 1 jaar weg als gedeputeerde Brabant (waar hij weigerde naar toe te verhuizen) en dan tijdens je afscheid op zo’n lage en onheuse wijze je frustratie botvieren op een nieuw Brabants college en winnaar FVD. Niveautje hoor, Rik Grashoff.”

Eerdmans verzuimt daar echter nog wel wat wapenfeiten te vermelden. Zoals dat Grashoff z’n lidmaatschap van de Tweede Kamerlid moest neerleggen nadat hij een schokkende buitenechtelijke affaire had gehad met zijn partijvoorzitter, die hem in 2017 ook op een verkiesbare plek had geplaatst bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen. Ook meende de doorgedraaide Grashoff pakweg een jaar geleden nog dat hij de NOS moest aanvallen. Reden? De omroep zou extreem-rechts en “eng populistisch” salonfähig maken.

Kortom: weinig Brabanders gaan deze GroenLinkser uit Zuid-Holland missen als bestuurder van hun provincie. Zomaar een gokje, hoor!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Alfred Bentinck

  “Een partij die hij hekelt wegens zogeheten “flirts met extreem-rechts” en “racistische uitspraken” van partijleider Thierry Baudet.”

  Dat is natuurlijk feitelijk juist. Waarom mag hij die kritiek niet uiten?

  1. truletwiesje

   Natuurlijk doet onze ped*seksuele achmed alfred het af als feitelijk juist, daar Baudet feitelijk afstand neemt van alles dat beweert wordt door achmed alfred jodokus

   1. Bullshit16

    Truleweisje
    Vergeet die kwal albertje
    Ik rad die kwal aan om naar fvd journaal te kijken het blijkt voor de zoveelste keer dat vvd aan kiezersbedrog heeft gedaan word waker en kijk naar de echte waarheid
    Kijk het fvd journaar met eva met menno en eppink heerlijk om te zien
    STEM FVD OF PVV UIT DE EU

  2. Tguard

   Alfred wederom een prachtige bijdrage alleen …….. feitelijk is het natuurlijk niet Maar wel weer lekker om te framen. Nee alvorens zulke uitspraken feitelijk te noemen zou u eens voor de grap de mensen binnen gl door moeten lichten. Los van de strafbladen zit er in die partij zoveel ellende dat de honden er geen brood van lusten . Maar goed het is bekend, bij gebrek aan argumenten gooien we er woorden als extreem rechts etc in en dan is de discussie weer lekker op het niveau rossemoller.

  3. lotje

   Hij kijkt uit als iemand met een downsyndroom waarschijnlijk kijken ze allemaal zo bij GroenLinks. Dan zal jij ook wel zo zijn.
   Normaal zijn mensen met een downsyndroom lieve mensen. Uitzonderingen daargelaten.

  4. AnnetKlaver

   @H ik vind je homo haat walgelijk, spreek ook namens mij vriendin.

   1. truletwiesje

    Aldus annaantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver die clubjes als martijn verdedigd

   2. evil knievel

    Boehoehoe,snik,snik & snotter!😩
    Arme Meid!😢

  5. B. Pascal

   Hij mag uiten wat hij wil, maar noem het geen waarheid.
   Echter het waren de socialisten die de joden hebben weggeruimd, niet de rechtsen.
   SDAP (Sociaal-Democratische Arbeiderspartij), of zijn we dat vergeten?

   Groen Links een partij “flirt met extreem-links” en “racistische mensen zoals Jodenhaters” met een leider partijleider als Aron Grunberg, die zijn eigen volk haat.
   Aan welke kant van de geschiedenis staat Groen Links eigenlijk?

   Wat aan een partij, zonder enig zelfreflectie, verschrikkelijk!

  6. evil knievel

   Nogmaals,-omdat sLinks dus altyd bananen N flink wat drek in de oortjes heeft-,Is uw & Rik’s the Dick waarheid,de onze op dds niet!😁
   Capiche!?😜
   Moeilijk hè Alfred Judokes kwakkie!🙈

 2. Jack Flash

  Opgeruimd staat netjes.
  Proficiat Brabant.
  Stem PVV/FVD

 3. PG

  Tja…beetje sneu gedrag.

 4. Alfred Bentinck

  Hoorde de rede van Grashoff.

  Scherp en volledig juist. Ik snap dat mensen daar ongemakkelijk van worden. De man wijst ons namelijk op een pijnlijke waarheid.

  1. Bolland

   Alfred Totaal eens hij wijst ons op DE waarheid nl dat Groen Links en consorten A slechte verliezers zijn B denken de enigen te zijn die de waarheid verkondigen C dat alleen linkse partijen een juist moreel kompas hebben.

   Hij doet me ook aan iemand denken, kom er ff niet op

  2. evil knievel

   Uw waarheid is gllkg de mijne niet!
   In dit geval van deze sLinksdraaiende,gillende keukenmeid geldt,”OPGERUIMPT STAAT NETJES!”😁

 5. Maurits Dekker

  Provinciale staten van Brabant kan een extreem-links figuur als Grashof missen als corona.

 6. lotje

  Hahahaha hahahaha hahahaha. Dit is GroenLinks zoals je ze verwacht. Als er al iemand een rascist is dan is het wel GroenLinks. Wat een geestelijke onderontwikkeld debiel met een IQ van een doppinda.

  1. AnnetKlaver

   @lotje ik vind je homo haat walgelijk, spreek ook namens mij vriendin.

 7. Bullshit16

  Ha heerlijk onsportief van die idioot GROEN LINKSE die de de bossen vernietigen
  Veel interessanter is de de fvd journaal kijk kan je lachen van hofstad ja van hofstad van Brussel dat is pas een h×××ler zo als hij daar en brussel zit te schreeuwen heerlijk we moeten van deze zinkende schip af en laat die idioot van groen linkse die ONZE bossen vernietigd oplazeren
  Kijk het fvd journaal heerlijk
  Stem fvd of PVV uit de eu

 8. AnnetKlaver

  ‘Een partij die hij hekelt wegens zogeheten “flirts met extreem-rechts” en “racistische uitspraken” van partijleider Thierry Baudet.’

  Daar heeft Rik keihard een punt.
  Baudet biedt zijn proefschrift, trots met blosjes op zijn wangen, aan bij de ouwe neo nazi en holocaust ontkenner Le Pen.
  Dit valt door geen reaguurder te ontkennen.

  1. Alfred Bentinck

   Bij DDS vinden ze dat kennelijk een ongemakkelijke waarheid.

  2. Jack Flash

   Als ik Le Pen was zou ik trots zijn als een pauw met zo’n dochter.
   Stemt PVV /FDV.

   1. AnnetKlaver

    @J f
    Zijn dochter is niet zo trots op haar vader…

   2. Rosasolis

    Jack Flash. Papa Jean le Pen heeft het Extreem-Rechts partij van Frankrijk opgericht. Tijdens zijn jaren als voorzitter van deze racist partij heeft hij dagelijks allerlei discriminatie berichten tegen joden overal gestuurd. Niet te geloven, he! …joodse discriminatie in Frankrijk! Vele Franse joden zijn naar Canada geimigreerd…maar niet naar provincie Quebec. Velen gingen naar west -Canada.
    in het zuid van Winnipeg zijn nu vele Franse immigranten, waar onder ook gewone moderne joden, die door Jean le Pen gediscrimineerd werden in vele dele van Frankrijk. Hoewel Canada officeel twee talig is, in het grotendeels Engelse
    Manitoba zijn er ook veel Frans-talige gebieden. En nu wonen er vele recent
    Franse immigranten, waaronder veel gediscrimineerde joden wegens de uitspraken tegen joden Jean-marie le Pen….Gelukkig is deze racist nooit ver gekomen!!!
    Omdat hij dement is geworden, heeft dochter Marine le Pen het overgenomen.
    Enkele jaren geleden werd het bekend geworden dat zij net zo corrupt is als
    Papa le Pen. De gelden die zij kreeg van de EU om haar partij te steunen, werden
    alleen gebruikt voor haar eigen kampanje door te zetten. Maar zij had zwaar
    verloren. En nu moet M. le Pen alle steun gelden van de EU terug betalen, want zij had misbruik gemaakt van duizenden euro’s . Pa le Pen is nu helemaal dement
    in verblijft in een verzorgingstehuis ergens in Frankrijk. Maar omdat Frankrijk nu zeer zwaar door de corona getroffen is, probeert de Extreem-Rechts partij van
    M. le Pen alweer misbruik hiervan te maken.

 9. Peter-Jan Boeschen

  belachelijk!

 10. Kretoloog

  Als Tweede Kamerlid ging Rik Grashoff een flirt aan met de toenmalige voorzitter van GroenLinks. Ze gingen flink van ‘bonkenstein’. Toen daar praat over kwam, ontkenden ze het eerst: ‘we don’t have s e x!’ Maar moesten het later toch toegeven, toen de keiharde (!) bewijzen op tafel kwamen.

  Gevolg: Grashoff weggestuurd uit de Kamer en de voorzitter exit. Toen werd Rik gedeputeerde in Brabant. Maar ook daar moet hij nu voortijdig opstappen.

  2x een smadelijke aftocht. Ja, zo komen de frustraties wel bij een mens bovendrijven.

  1. AnnetKlaver

   @kreet, dus zijn verhaal klopt niet?

   1. Kretoloog

    Daar gaat het niet om, Zus van Jesse (bent u ook van GroenLinks, trouwens?). Grashoff gedraagt zich als een frusto en ik heb uitgelegd waardoor dat zo is gekomen.

    1. AnnetKlaver

     @kreet, je durft op dit forum niet toe te geven, bang dat je er uit ligt ☺☺

     je weet, Sarko is lid van de SP

  2. Bullshit16

   Kreet
   Is dat niet schitterend

 11. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna uit de EU en EURO.
  Dit monsterverbond de EU heeft niks bijgdragen voor de NORMALE man vrouw in Nederland.
  De EU HOOGMOED WAANZIN en belust op macht.
  Stop de partij kartel en stuur ze naar huis miljoenen euro,s smijten ze over de balk

  Stem PVV of FvD geef ze een kans het kartel heeft al een volle broek van angst om de macht te verliezen.

  1. AnnetKlaver

   @duck
   Het kartel slokt het FvD op, net als in Brabant.

 12. Response

  Een zwakke gefrustreerde GL-er die de wijsneus probeert uit te hangen en die (wederom) moet opstappen. En dat is maar goed ook. Met dit soort types komt NL geen steek verder. Eens zien of hij door z’n GL-kameraden nog ergens in een baantje wordt gemoffeld, alhoewel dat gezien z’n geschiedenis niet makkelijk zal worden. Dan maar voor goed wegwezen.

 13. Politiek Profeet

  Mee eens Tim, deze charlatan van extreem slinkse huize afvoeren en dumpen in het riool ….

  1. Original NL

   Fascist, racist, islamofob….de eerste woordjes van een groen links kindje (na een jaar of 5…).
   Als het niet lukt om hun kromme argumenten er door te drukken valt een linksaffer direkt terug naar zijn eerste woordjes….wat zijn het toch een lafaards.

 14. B. Pascal

  Groen Links een partij “flirt met extreem-links” en “racistische mensen zoals Jodenhaters” met een leider partijleider als Aron Grunberg, die zijn eigen volk haat.

  Aan welke kant van de geschiedenis staat Groen Links eigenlijk?
  Wat aan een partij, zonder enig zelfreflectie, verschrikkelijk!

 15. Genoeg van linkse dictatuur

  Groenlinks, de partij die mede Nederland kapot heeft gemaakt,, en terrorisme steunt. De mensen die deze partij verdedigt en op stemmen zijn mede verandwoordelijkheid voor de ellende die deze linkse extrimisten over Nederland laten neerkomen. Deze mensen sporen niet.

 16. Jan de Haas

  Wat deed deze beste man überhaupt in het provisiebestuur van Brabant. Een uitgerangeerde, onbetrouwbare en rancuneuze Zuid-Hollandse beroepspoliticus gaat op precies het verkeerde moment zijn linkse elitaire gal spuwen. Ik ben benieuwd welk baantje GroenLinks nu nog voor hem in petto heeft.

 17. Heras

  Het begin is er. Nu nog de rest van het land vervangen. Het zou mij niets verbazen als fvd volgend jaar 18 zetels haalt.

 18. harte385

  GroenLinks en D66 zijn de nieuwe Nederlandse NSB,ers en nazies

 19. Bootterugteling

  Linkse mensen, waaien met de wind mee
  Vaak goed geschoold maar geïndoctrineerd door nog linksere docenten, geen idee van wat er gaande is in de samenleving
  Rechtse mensen daarentegen spreken uit ervaring en gevoel je wordt niet rechts geboren
  In een land als Nederland wordt je vroeg of laat vanzelf rechts
  Dus voor alle linkse hersenloze blijf alstublieft thuis bij de volgende verkiezingen jullie vertegenwoordigen een te verwaarloze populatie
  Doe de Nederlandse bevolking een plezier en ga in maart heel de maand verven in je kraakpand

 20. evil knievel

  Daaag Rik Grashoff!!
  Hou ze alle 5 omhoog,zwaai ze heen n weer,…TOT NOOIT MEER!👋🏼😁

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.