Kneiterlinkse VN willen niet-genderneutrale taal censureren: ‘Zeg geen boyfriend en girlfriend, maar partner!’

Als het aan de Verenigde Naties ligt, gaat de hele wereld middenin een dodelijke pandemie eens de échte problemen van deze wereld aanpakken: zogenaamde genderconformistische taal uitbannen. Want zoals we allemaal weten: mensen die hun geliefde husband of wife noemen, dát zijn de echte rotzakken van deze wereld!

 

Terwijl in zo’n beetje de hele wereld (op Nieuw-Zeeland na, misschien!) het coronavirus nog dagelijks enorme dodentallen produceert, zijn de Verenigde Naties alvast bezig met dat andere levensgrote probleem op te lossen. Honger? Nee. Armoede? Ook niet. Oorlog? Weer mis.

Nee, het gaat om die zogenaamde haatdragende teksten die wij – gasp! – niet-genderneutrale taal noemen. Via social media pusht de wereldwijde organisatie, waar ook Nederland aan meebetaalt, het idee dat we door bepaalde woorden een mannelijke of vrouwelijke bijklank mee te geven ontzettend seksistisch bezig zijn. En dus moeten bepaalde termen rücksichtlos worden uitgeroeid:

“Wat je zegt doet er toe,” voegt de VN er nog aan toe: “Help een gelijkwaardigere wereld te scheppen door genderneutrale taal te bezigen als je niet zeker bent van iemands geslacht of als je refereert aan een groep.”

Opvallend genoeg wil de nota bene wereldwijde organisatie kennelijk alleen het Engels aanpakken, terwijl er wereldwijd veel meer talen gesproken worden. Grappig genoeg zijn enkele van de voorbeelden al sinds mensenheugenis ‘genderneutraal’ in het Nederlands. Want mankind is bij ons gewoon de mensheid. En een policeman gewoon een politieagent, wat ook prima werkt voor een vrouw. Congressman is daarbij zelfs een term die alleen op Amerika van toepassing is: wij noemen dat gewoon een parlementariër of een Kamerlid – beide termen zijn prima genderneutraal.

Oppositiepartij Forum voor Democratie twijfelt in ieder geval openlijk aan de prioriteiten van het in New York en Zwitserland gevestigde instituut. “Leden van de VN-Mensenrechtenraad in 2020: Afghanistan, Pakistan, Somalië, Eritrea, Soedan,” zegt de partij op Twitter: “Maar blijf vooral Westerlingen op Twitter vertellen dat ze geen “boyfriend” en “girlfriend” meer mogen zeggen, VN. Dat is vást het echte probleem.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. lotje

  Hahahaha hahahaha. Zielige malloten

  1. Pijnstiller

   Die zielige malloten worden wel met bakken vol belastinggeld gefinancieerd.
   Uiteindelijk zijn al dit soort instituties gedoemd te mislukken en weg te zakken in een moeras van corruptie en machtsmisbruik.
   Een goed voorbeeld waartoe de EU gedoemd is naar af te glijden en een legitieme reden om met dit soort instituties te stoppen.

   1. Bullshit17

    Stempt pvv of FvD uit de EU!!! Zakenwasers en landverraders

    1. Pijnstiller

     Hallo zuurdesem, weer terug onder een andere noemer

    2. Pijnstiller

     de naam Svetlana was een mooiere dan deze. Dit klinkt zo negatief

 2. Rosasolis

  Ik ben een voorstander voor gender-neutrale taal. In onze moderne man-vrouw maatschappij gaat het om personeel in het werk sector. Met gelijke rechten, plichten en kansen voor mannen en vrouwen. Een medewerker moet gewaardeerd zijn op zijn/haar talent en inbreng op het werk, en nooit op gender. Gelukkig hebben wij nu:
  verpleegkundigen, (m/v)
  muzikanten: pianisten, violisten, alt-violisten, cellisten, organisten, dirigenten (m/v).
  Enige verschil moet blijven met vocalisten: sopraan, alt, tenor, bas, maar er zijn mannen met hoge stemmen: counter-tenoren, en vrouwen met een lage stem die tenor kunnen zingen.
  Verder hebben we:
  politie agenten, politie commissaris (m/v)
  militaire officier (m/v)
  secretaris (m/v)
  voorzitter (m/v)
  dominee (m/v)
  artsen (m/v)
  professoren (m/v)
  hoog-leraren (m/v)…..
  de lijst met man – vrouw beroepen is nu heel lang.
  Vele getrouwde vrouwen gaan door met hun volledige geboorte naam, zonder die
  van hun man aan de koppelen. Zo heb ik het ook gedaan.
  Ouders mogen nu kiezen of zij voor de achternaam van de moeder of van de vader willen aan hun nieuw geboren kind doorgeven. Zowel de achternaam van de vader
  of de moeder is acceptabel voor officiele registratie.

  1. Dirk Derksen

   ‘Met gelijke rechten, plichten en kansen voor mannen en vrouwen. Een medewerker moet gewaardeerd zijn op zijn/haar talent en inbreng op het werk, en nooit op gender.

   Tegenstrijdig verhaal, dankzij verplichte positieve discriminatie tbv allochtonen en vrouwen, en niet de beste persoon, zijn afkomst en gender vandaag de dag van belang.

   1. Rosasolis

    Dirk Derksen Mijn schrijven is altijd gebaseerd op getalenteerde mannen en vrouwen in onze maatschappij die wij hard nodig hebben. Jammer, heel jammer dat u een duidelijk vrouwen hater ben die hoog-geschoolde vrouwen met allochtonen wil gaan vergelijken!

    1. Dirk Derksen

     Rosasolis,

     Divers beleid heden ten dage, is erop gericht een zo divers mogelijk gezelschap na te streven. Dit is verplichte positieve discriminatie, om vrouwen en allochtonen sneller en makkelijker in hogere functies te stationeren, om een betere afspiegeling van de maatschappij te krijgen. Dit moet Je toch niet ontgaan zijn?

     Uw eigen zin:
     “In onze moderne man-vrouw maatschappij gaat het om personeel in het werk sector. Met gelijke rechten, plichten en kansen voor mannen en vrouwen”

     Helaas gaat dit dus niet op met discriminatie.

     Daarbij kies jij ervoor om mij te veroordelen als zijnde vrouwenhater. Leg mij eens uit waar je dit aan kunt opmaken?
     En het is nu eenmaal een feit dat vrouwen en allochtonen een minderheid zijn in het bedrijfsleven en in hogere functies. Dus nogal wiedes dat dit de doelgroep is die positief gediscrimineerd wordt.

     1. Dirk Derksen

      “Na jaren van steggelen moeten raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven straks voor tenminste 30 procent uit vrouwen bestaan. De Kamer heeft vandaag voor zo’n bindend vrouwenquotum gestemd”

      Bron; RTL

  2. Gerda2

   Waarom zouden we genderneutraal gaan spreken?
   Er zijn gewoon verschillende genders, ik houd het bij mannen en vrouwen.
   Voel je je zonder die kolderieke taal niet geemancipeerd genoeg of wat is dat nou?
   Weer een bewijs dat de EU niet scoort.

   1. Gerda2

    En als je nu mevrouw Huisman heet?
    Mevrouw Huisvrouw of mevrouw Huismens?
    Ohhhh mevrouw mag natuurlijk ook niet meer.

   2. Gerda2

    Ik bedoel jou niet Rosasolis met “jij” maar in het algemeen.

    1. Rosasolis

     Gerda 2. Wat is het fijn dat wij vrouwen in Nederland nu eindelijk mogen kiezen: traditioneel ouderwets of dat helemaal afschaffen. Mevrouw huisvrouw kan doorgaan. Maar er zijn ook heel veel huismannen die thuis zijn terwijl hun vrouw voor de kost zorgt.

     1. Volume

      Vrouwen kunnen niet denken!

      Bron: Bert Klunder – Vrouwen

     2. Gerda2

      Rosasolis,
      Ik geloof toch dat we elkaar niet helemaal begrijpen.
      Zelf heb ik niet zoveel met “wij vrouwen”.
      Je hebt het over hoog opgeleide vrouwen, maar je moet natuurlijk wel wat meer in je mars hebben dan alleen je opleiding
      Ik heb ook niets met een vrouwenquotum of wat voor quotum ook, het werkt eerder averechts.
      In eerste instantie ga je voor de beste kandidaat.
      Veel vrouwen zijn veel te klagerig. Ze moeten ook eens leren zelfstandig hun mannetje 😊 te staan.
      Ik ben op zich helemaal voor meer vrouwen in hogere functies, dat houdt meestal wel in dat je niet part-time kunt werken.
      En dat willen veel vrouwen niet.

   3. Canta

    Gerda2
    Waarom zouden we genderneutraal gaan spreken?
    Er zijn gewoon verschillende genders, ik houd het bij mannen en vrouwen.
    Voel je je zonder die kolderieke taal niet geemancipeerd genoeg of wat is dat nou?
    Weer een bewijs dat de EU niet scoort.

    Volgens mij zijn dat 2 vragen. En dat terwijl je mij toch verweet dat ik vragen stelde. Dat ik de dingen van verschillende kanten moest bekijken. Ik moest het maar googelen.
    Laat me je dit zeggen. Bij google krijg je niet altijd antwoord op een specifieke vraag. Die stelde ik omdat mij werd gezegd dat ik het niet begreep. Als ik antwoord had gekregen dan had ik het van die andere kant kunnen bekijken.
    Dat is wat je doet als je discussieert. Je wisselt zienswijzen uit.

    1. Gerda2

     Sorry Canta,
     Ik heb gezegd dat ik niet verder met je praat omdat ik toch niet tot je door kan dringen.
     En ik geloof dat het bewijs hier nu wel ligt.
     Blijf nou niet hengelen om antwoord.

     1. Canta

      Gerda2
      En jij hebt het over dingen van 2 kanten bekijken? Het enige wat jij wilt is jouw mening seponeren. Die is kennelijk zo zwak dat je te laf bent om die te onderbouwen. Zwelg lekker verder.

     2. truletwiesje

      Maar wie ben jij canta om te bepalen voor anderen wat ze wel en niet moeten doen! niemand hoeft jou te antwoorden natuurlijk en vaak is het parels voor de zwijnen werpen dit heeft Gerda goed gezien…

   4. truletwiesje

    Precies Gerda je hebt man en vrouw, jongen of meisje er zit niets tussen…

  3. truletwiesje

   rosasolis moet dat lekker zelf weten maar gewone mensen vinden dat je iets dat mannelijk is mannelijk noemt en wat vrouwelijk is vrouwelijk noemt..
   Overigens is het te zot voor woorden als iemand zegt “partner” je weet dus niet of het een man of een vrouw betreft, het is belangrijk in een gesprek om dit wel gelijk zoals we geleerd hebben in een gezonde tijd, te herkennen, ik benoem gewoon, ik ben getrouwd met een vrouw, zij is mijn vrouw en ik haar man, partners is voor mensen met tegennatuurlijke relaties zoals we allemaal wel weten…

   1. Gerda2

    als iemand zegt “partner” je weet dus niet of het een man of een vrouw ……

    Dat is ook de bedoeling van de genderpolitie.

 3. Bolland

  Dodenaantallen lopen sterk terug Tim, en als je je dan toch zorgen wil maken doe het dan over de gevolgen die deze krankzinnige Lockdown gaat krijgen.

  Wel eens dat VN weer eens laat zien wereldvreemd te zijn

 4. Adriaen van Bergen

  Honden en slaven hebben een owner.
  Dit kan echt niet VN.
  En wat doen we met “men and women”, voor al die lqhgbxyz-ers die zich niet als zodanig kwalificeren?
  Ik denk dat we meer VN ambtenaren nodig hebben.

 5. harte385

  Zeer zeer zielig dat deze hoog geplaatste figuren niets beters te doen hebben dan dit soort onzin te verzinnen. Hier door mag hun vergoedingen wel met 99% worden dit soort onzin kan een kleuter ook verzinnen en die krijg er niets voor.

 6. Vrijedenkert

  De VN en al zijn organisatie’s verandert langzamerhand in een door bananenrepublieken en religieuze en linkse regime’s gedomineerde criminele organisatie!

 7. Canta

  truletwiesje
  Maar wie ben jij canta om te bepalen voor anderen wat ze wel en niet moeten doen! niemand hoeft jou te antwoorden natuurlijk en vaak is het parels voor de zwijnen werpen dit heeft Gerda goed gezien…

  Wat dat betreft lijk je op Gerda. Die mengde zich ook in een gesprek dat ik met iemand anders had. Maar wanneer je het lef hebt om iemand ergens van te betichten, moet je ook het lef hebben om dat uit te leggen, anders moet je gewoon je mond houden en je niet mengen in een gesprek van een ander.

 8. Heras

  En daar gaat ons belastinggeld naar toe..klauwen met geld gaat naar dit soort onzin.

  Ik ben een vrouw, wil naar damestoilletten gaan en ben de vrouw van iemand anders en mijn taal en gebruiken hou ik gewoon.

  De leipen zouden voor het gerecht gedaagd moeten worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.