Lachen! DENK-burgeroorlog woekert voort: royement Azarkan teruggedraaid door interne commissie

De chaos bij DENK is nu pas écht compleet: Farid Azarkan, die kort geleden werd geroyeerd door partijvoorzitter Öztürk, is weer terug bij de partij. Een beroepscommissie binnen DENK heeft geoordeeld dat het besluit om de fractievoorzitter uit de partij te zetten moet worden teruggedraaid.

Eén ding is zeker: in Roermond is één Turks-Nederlandse parlementariër nu z’n vuisten aan het kapotslaan op een muur. Want het plannetje van DENK-partijvoorzitter Selçuk Öztürk om fractievoorzitter Azarkan te royeren is faliekant mislukt. De beroepscommissie van de partij oordeelde namelijk dat het besluit onzorgvuldig en te gehaast genomen werd, en draait het daarmee terug. Azarkan is daarmee weer letterlijk en figuurlijk van de partij:

“De beroepscommissie heeft de feitelijkheid van de beschuldigingen niet kunnen vaststellen, valt te lezen in een persbericht. Daarnaast is Farid Azarkan door het bestuur niet in de gelegenheid gesteld om zich tegen de beschuldigingen en aantijgingen te verweren. Ook heeft het bestuur verzuimd om in het besluit te vermelden hoe Azarkan in beroep kan gaan.

,,Ontzetting uit het lidmaatschap is de zwaarste sanctie in verenigingsverband en heeft een onterend karakter. Een ontzettingsbesluit moet om die redenen daarom zorgvuldig worden genomen en het moet duidelijk zijn dat de vereniging in zo’n geval niet anders kan handelen.”

Öztürk liet ook opnieuw van zich horen, voor het moment dat de beroepscommissie uitspraak deed. Hij liet echter niets horen over de procedure bij het DENK-partijorgaan die op dat moment nog liep, en oordeelde juist dat de leden het laatste woord hebben: “DENK is een ledenpartij. Onze leden bepalen hoe de toekomst van DENK eruit zal zien. En alleen samen kunnen we DENK overdragen aan een nieuwe generatie.”

En nu is het dus wachten op de volgende veldslag in de loopgravenoorlog die nu al weken woedt binnen DENK en de partij naar de rand van de afgrond heeft gebracht. Gaat Öztürk deze stap van het kamp-Azarkan/Kuzu pikken? Vermoedelijk niet. Maar hoe wil hij terugslaan? Stapt hij naar de rechter om het royement van Azarkan af te dwingen? Zo ja, dan is het wegwerken van kilo’s popcorn wel zo’n beetje gegarandeerd!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Kretoloog

  Deze partij van Turken en Marokkanen noemt zich Denk. Maar een beetje nadenken is er niet bij. Het ene na het andere onzinnige besluit wordt er genomen.

  Voor de omstanders wel amusant. Maar voor het aanzien van de politiek doen de strapatsen van Denk geen goed. Hoe eerder deze club van clowns wordt opgeheven, hoe beter.

 2. Pijnstiller

  Onbegrijpelijk in een seculiere staat

  1. Heinz

   Betekenis Vrijheid van vereniging
   GrondwetDe vrijheid van vereniging is een grondrecht dat is vastgelegd in de Grondwet (artikel 8 Grondwet).
   Op grond daarvan mag iedereen bijeenkomen en zich organiseren, ook door het oprichten van een vereniging (met twee of meer mensen). Wat de vereniging doet en wat het doel is, mag je zelf bepalen. Zoals een politieke partij, sportvereniging of personeelsvereniging.

   De wet stelt wel grenzen aan die vrijheid. Zo kan de rechter in sommige gevallen op verzoek van het Openbaar Ministerie een vereniging verbieden en ontbinden. Bijvoorbeeld wegens strafbare activiteiten of activiteiten in strijd met de openbare orde (normen in de maatschappij).

  2. Henk-Jansen

   Dat kunnen we ook over het CDA en de SGP zeggen.

 3. EvertB

  Hier is het laatste (scheld)woord nog niet over gezegd. Op 6 juni volgt de Denk-ledenraad. Dan wordt Öztürk bedankt voor bewezen diensten.

  1. Shadow1100

   Die Kotstürk zou uit eigener beweging moet opkrassen. Wat een walgelijk achterbaks mannetje is dat. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig……

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.