Links bestuur Amsterdam moffelt gigantisch en gewelddadig antisemitisme-probleem weg, ‘Schandalig!’

Amsterdamse raadsfracties gaan geen spoeddebat houden over gewelddadige antisemitische incidenten in de stad. Dat heeft het door linkse partijen gedomineerde presidium van de gemeenteraad van de hoofdstad bepaalt. In plaats daarvan moet het punt worden besproken in een commissie. De oppositie maakt zich kwaad: “moties voor meer veiligheidsmaatregelen moeten nu wéken wachten.”

Het is geen geheim meer dat Amsterdam een groot probleem heeft met antisemitisme. Afgelopen weekend nog werd de joodse activist Michael Jacobs in elkaar geslagen door jongens met een migratie-achtergrond, en op 8 mei werd voor de zoveelste keer het koshere restaurant HaCarmel aangevallen – ditmaal door een dader die reeds eerder veroordeeld was voor vernieling van het horeca-etablissement.

Onder leiding van Forum voor Democratie-fractievoorzitter Annabel Nanninga werd door een groot deel van de oppositie daarom een spoeddebat aangevraagd. Samen met CDA, ChristenUnie, Partij van de Ouderen en de VVD wilde Nanninga “zo snel mogelijk concrete maatregelen voorstellen” om de tegen de joodse gemeenschap gerichte terreur de kop in te drukken. Het mocht niet zo zijn. Telegraaf-journalist Mike Muller meldt:

“Door Annabel Nanninga (FVD), Don Ceder (CU), Wil van Soest (PvdO), Diederik Boomsma (CDA) en Marianne Poot (VVD) is vorige week een spoeddebat over nieuwe belaging bij Joods restaurant HaCarmel aangevraagd. Spoeddebat gaat deze week niet door, is door presidium besloten. Volgens griffier gaat het naar commissie AZ.”

Nanninga maakt zich er razend over:

“De prioriteiten van de Amsterdamse raad zijn pijnlijk duidelijk. Ons spoeddebat over antisemitische terreur GEBLOKKEERD. Onze moties voor meer veiligheidsmaatregelen moeten nu wéken wachten. Schandalig om deze problemen niet met spoed aan te willen pakken.”

Helaas voor de FVD-volksvertegenwoordiger zit er niets anders op dan wachten. Radicaal-links heeft nu eenmaal een zeer ruime meerderheid in de gemeenteraad van Amsterdam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Maurits Dekker

  WAARSCHUWING
  Op dit forum kunt u een gestoorde tr*l tegenkomen.
  De tr*l gebruikt meestal de naam ALFRED BENTINCK.
  Ook kan hij een van zijn 59 andere namen gebruiken.
  Komt u hem tegen dan is het beter niet op hem te reageren.
  Hij kan niet tegen argumenten van verstandige mensen.
  Dus voeder hem niet en laat hem links liggen.
  Waarschuw ook uw mede-forumleden.

  1. Pijnstiller

   U doelt waarschijnlijk op Chlamydia Juvenalis. De nachtmerrie van iedere ouder en droom kandidaat voor diverse ant..sem..t..sche clubjes met een perverse voorkeur voor de M-metjes van diverse voetbalverenigingen.

   Het heeft geen zin om hem te negeren, benoemen van zijn tekortkomingen is beter.

   Onder een andere naam heeft hij al zijn steun uitgesproken voor het geweld tegen dit restaurant em haar uitbaters.

   Een abject mannetje met perverse gedachten

  2. Jack Flash

   Maurits@
   Misschien is het een goed idee om zijn uitkering stop te zetten en die drol aan het werk trappen.
   Goed voor de algemene ontwikkeling want dat figuur loopt hopeloos achter.

   1. Maurits Dekker

    🙂

    1. Reinoud van Gelre

     …je hoeft zijn reacties toch niet te lezen, Maurits Dekker?

     Doe gewoon je eigen ding hier in de commentarensectie van DDS…

     1. Pijnstiller

      En daar is Chlamydia weer onder zijn laatst toegevoegde naam Reinoud

  3. Politiek Profeet

   Dat doe ik al vanaf het begin, je kunt namelijk niet met een drol een discussie aangaan…

 2. Bullshit16

  Een schitterend filmpje gezien van fvd op een bijeenkomst spraak een jonge vrouw het publiek toe je krijgt er kippevel van als al die moslims zo waren als zei dan was er geen probleem
  Op 11 dec 2019 de val van Perzië
  Stem fvd of PVV uit de eu

 3. B. Pascal

  Aron Grunberg waar ben je?

  1. Jack Flash

   In Leidschendam is het ook weer bingo met die dat mislukt volk.
   Politie wordt uitgescholden voor k*nkerjoden.
   De ‘verrijking’ vordert.

 4. Reinoud van Gelre

  Tim drijft ook erg over!
  Wanneer laat je je naam veranderen in, bijvoorbeeld, Schlomo Goldschnatzer, Tim?

  1. Pijnstiller

   niet iedereen streeft naar meerdere namen op dit forum. En al helemaal niet tegelijkertijd Chlamydia Juvenalis

 5. Massa

  Praat er niet over maar ga die man steunen. Kom ook met een vlag. De Spartavlag, de eerste joodse voetbalclub. Sparta heeft een joodse geschiedenis.

 6. Response

  Het extreem linkse fascistische bestuur heeft lak aan de A’damse ondernemer. Daar is HaCarmel slechts een voorbeeld van. Ben benieuwd welke onderwerpen belangrijker zijn waardoor dit onderwerp moest wijken.

 7. Lefty

  De hele linkse fractie in Amsterdam heeft al in december 2019 gestemd voor een actievere aanpak tegen antisemitisme. Annabel Nanninga is een hysterische aandachtgtrekster. FvD en PVV waardig.

  1. weer woord

   En het wil niet echt vlotten is het wel left(y) for braindead?
   Nanninga staat met kop en schouders boven jullie linkse lafaards, waar jullie alleen maar impotent kunnen zwetsen had zij tenminste het lef daadwerkelijk een vluchteling in huis te nemen.

   Hoeveel heb jij er in huis genomen?

 8. Vrijedenkert

  Halalsema en linkse Groene Khmer en D666 stadsbestuur vinden het allemaal prima wat er gebeurt en verlenen met hun ontkennen en wegkijken in principe goedkeuringen en leven blijkbaar in een compleet andere realiteit!
  Homostellen, Joden en ook kwetsbare ouderen zijn al heel lang niet meer veilig in die stad…

  1. josemoonen@70

   Ja en daar stond ze dan, onze Femke Halsema .. met een droevig gezicht te shinen , en niet alleen zij .tijdens de doden herdenking .. Wat een hypocrieten . Ik neem aan dat ze niet weten wat de Dodenherdenking inhoud. ? En dat zich heel veel mensen aan deze vertoning gestoord hebben .. Een blamage voor Nederland . !

 9. josemoonen@70

  Waar zijn jullie hier op de reactie pagina mee bezig , beste mensen ? het lijkt wel een stel kleine kinderen die elkaar gewoon iedere dag liggen te pesten en te bashen . Zit hier ook nog een enkele genuanceerde reactie tussen ? ! Het is een schande dat volwassen mensen , niet fatsoenlijk kunnen debatteren zonder elkaar het leven zuur te maken op de DDS .
  En ik snap niet dat er zo langzamerhand vanuit deze online krant eens word opgetreden ten dit soort kinderachtig gedrag … Ik ga me er vreselijk aan storen .

 10. Bolkestein

  Sobibor begint opnieuw in Amsterdam. Met dank aan links.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.