Moet ‘criminele’ Mark Rutte wegens ambtsmisdrijven voor de rechter verschijnen? “Niet langer science fiction!”

Het scenario dat de door schandalen geplaagde premier Rutte zich voor zijn bestuurlijke wangedrag zal moeten verantwoorden voor de Hoge Raad komt rap dichterbij. Dat schrijft HP/De Tijd-journalist Ton F. van Dijk naar aanleiding van de aangiftes van de Belastingdienst over het discriminatieschandaal rondom toeslagen.

Premier Rutte moet zich zorgen gaan maken, want als hij niet uitkijkt kan hij wel eens de eerste minister-president in de Nederlandse geschiedenis ooit worden die wordt vervolgd wegens ambtsmisdrijven. Dat valt op te maken uit een analyse van onderzoeksjournalist Ton F. van Dijk op de website van HP/De Tijd. De aangiften tegen medewerkers van de Belastingdienst voor discriminatie en knevelarij zouden nog best eens slechts het begin kunnen zijn, denkt Van Dijk:

“Met de aangifte tegen topambtenaren van de Belastingdienst wegens het plegen van mogelijke ambtsmisdrijven is de strafrechtelijke geest in de toeslagenaffaire nu écht uit de fles. Want, wat wist premier Rutte van de mogelijk gepleegde strafbare feiten? En belangrijker: wat deed hij met die informatie? Vervolging van de premier is niet langer science fiction, zo denkt Ton F. van Dijk.”

Van Dijk tekent op hoe het zal gaan als de door het OM onderzochte belastingambtenaren inderdaad schuldig blijken te zijn: ze zullen alles in het werk zetten om hun leidinggevenden, en zelfs de politieke top, de schuld te geven van alle etnische profilering en discriminatie. Als ze daar succesvol in zijn, kunnen ze hun eigen gerechtelijke straf daarmee namelijk omlaagbrengen. Dat zou een keten van gebeurtenissen in gang zetten die eindigt bij de strafrechtelijke vervolging van premier Rutte bij de Hoge Raad:

“Er zullen ‘kwijtgeraakte’ memo’s opduiken, gespreksverslagen boven tafel komen en getuigenverklaringen onder ede plaatsvinden, die de ambtsmisdrijven proberen te koppelen aan de verantwoordelijke politici zoals oud-staatssecretarissen Frans Weekers (VVD), Eric Wiebes (VVD) en Menno Snel (D66) om uiteindelijk ook uit te komen bij de politieke constante in het hele verhaal: Mark Rutte zelf. Wat wist de premier, wanneer, en wat deed hij met deze informatie?

Was Rutte op de hoogte van zaken die door het OM mogelijk als strafbare feiten worden gezien? En heeft hij zich dan zelf ook schuldig gemaakt aan het medeplegen van die feiten?”

Toekomstmuziek? In ieder geval. Of wellicht gebeurt het wel nooit. Hoe dan ook: Rutte voor het hekje was jarenlang ondenkbaar. Maar dankzij “één van de grootste politieke schandalen sinds de Tweede Wereldoorlog” is dit nu “niet langer science fiction.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. lotje

  Natuurlijk moet hij opgesloten worden. De helft van de corona doden is zijn schuld en van RIVM. Maar dat zal wel niet gebeuren met al die hielenlikkers en de corrupte D66 rechters.

  1. Vraagtekentje

   ALS JE IETS KUNT MISSEN VOOR IEMAND DIE HET VOOR ONZE VRIJHEID OPNEEMT! h**ps://www.one2give.nl/crowdfundingprojecten/wens/265/rechtszaak-om-de-noodwet-te-stoppen-en-onze-rechten-weer-terug-te-krijgen/

  2. LifeBuddy

   Lotje, en dat is niet het enige waar hij schuldig aan is. Het leed wat er in de azc aan de hand is ,is onmenselijk. Wie daar werkt wordt door ultra sLinks de mond gesnoerd, anders krijgen ze ontslag. Als die mensen kunnen gaan praten, gaat de beerput open.

 2. Lodewijk Raevensburgh

  “Het klinkt nu nog als pure fantasie”

  Inderdaad. Dit is allemaal wel heel erg vergezocht.

  1. Pijnstiller

   Daar hebben we Chlamydia Juvenalis weer. Een hardnekkig virus dat zich niet laat uitroeien. Iedere keer wanneer de redactie ‘m tracht te bestrijden, muteert het weer en steekt de kop op onder een andere naam 🤧😷

   1. Kretoloog

    Heeft Alfred B. weer een ban?

    1. Pijnstiller

     Bij Chlamydia weet je het nooit, soms is het net de hydra met meerdere koppen. Allemaal even abject. Zodra de redactie een kop afhakt komen er 2 voor terug 👾

  2. Volume

   Lodewijk Alfred Raevensburgh?

   1. Pijnstiller

    yup de bewonderaar van V van der G, stichting Mmmmmm, en Marc D uit België

    1. Volume

     Komt hier sowieso nooit meer aan de bak!

 3. Appelstroop

  Dat gaat echt nooit gebeuren.

 4. Pijnstiller

  Rutte wordt beschermd door een cordon aan D66 rechters. Bovendien houden de topambtenaren de kaken stijf op elkaar, om later weer op een nog beter betaald baantje terug te keren. Zo gaat dat bij het kartel. Keep on dreaming

 5. Pijnstiller

  bovendien hij is wel met ernstigere misdrijven weggekomen

 6. Volume

  Er zijn vast wel een paar advocaten die hier mogelijkheden zien!

  1. Pijnstiller

   hoe mooi het ook klinkt, kansloos

 7. Cootje

  Rutte heeft een uitmuntend geheugen verlies of wel een lichtelijke last van dementie

 8. Cootje

  Ik vind dat top ambtenaren en bestuurders van provincie gemeentes en van landelijke instelingen betaald van gemeenschap geld zich bij hun aanstelling zich voor hun uitvoeringen en diensten altijd gerechtelijk moeten kunnen verantwoorden , dan blijven onzeker voor 95% ethische mensen over en geen mensen die lid zijn van het old boys netwerk en bananen carroussel , en dan zaten er heel wat politici in de cel , en wat te denken van onze banken waarvan er twee 750 miljoen euro boeten betalen zonder dat er een rechtspersoon wordt vervolgt , dat kan alleen in een bananen republiek

  1. Cootje

   Op zeker

 9. Bullshit16

  Rutte pleegt al 8 jaar wanbeleid en rutte voor het gerecht ja dat moet maar het is al gezegt hij word toch niet berecht met al die dictators 66 rechters en rutte met zijn slechte geheugen of een velletje dat weg is nee dat gaat het niet worden
  Dus rutte strafrechtelijk vervolgen ja maar het gaat niet gebeuren dat is doemdenkerij
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

  1. Pauline Kummer

   Nee, natuurlijk niet@Shitty. Discriminatie en nog wel op etniciteit, dat wordt door DDS toch nooit becriticiteerd. Hij is toch een held? Lang leve de gelukzoekers.

   1. Volume

    Pauline Kots Kummer?

 10. Mariposa78

  Dat wat Ton F. van Dijk schrijft is wat hij graag zou willen zien.
  Echter zal dat nooit gebeuren nooit 1 van deze ambtenaren zal ooit vervolgd worden.
  Daar zorgt het Pikmeer arrest wel voor, dus droom maar lekker verder.

 11. Meriadoc Brandebok

  Ach. HP/De Tijd, links blaadje, next.

 12. Kristalix

  Proberen Rutte het gevang in te krijgen zoals beschreven? Ongeveer net zo kansloos Mickey Mouse of Zwarte Piet veroordeelt te krijgen. Er lijkt me overigens meer als genoeg te liggen voor Rutte wel achter de tralies terecht te komen.

 13. Broodnuchter

  Rutte had al lang veroordeeld moeten zijn volgens het ‘wetboek van strafrecht’ / Tweede boek, misdrijven / Titel I, Misdrijven tegen de veiligheid van de staat. Kennelijk geldt dit voor hem niet.

  1. Lodewijk Raevensburgh

   Neem nog een borrel, broodnuchter.

   Dit is dronkemanspraat.

   1. truletwiesje

    Nee hoor alfred lodewijk bunzing

 14. truletwiesje

  Natuurlijk moet leugenclown Rutte aangepakt worden..

 15. macsjang

  Kan iemand met chronisch geheugenverlies, beschermd door corrupte d66 kromsprekers veroordeeld worden?………

 16. 56RdK

  Met de strafrechtelijke aangifte door ambtenaren tegen ambtenaren van de Belastingdienst verdwijnt het falen van het door dit kabinet én RIVM gevoerde Coronabeleid geheel uit beeld!
  Terwijl dat juist onderdeel zou moeten zijn van een gedegen strafrechtelijk onderzoek! Want door dat faalbeleid zijn er nu alleen al meer dan tienduizend doden (alleen geteste Corondoden worden geteld), vele verminkten, naast sociale en onherstelbare economische schade!

  Maar neen, walgelijk en achterbaks deug ruikt kansen, die ‘oh zo discriminerende, etnisch en racistische’ Belastingdienst zal tot op het bot kapot worden gemaakt.
  Net zoals ze politie lam hebben kunnen leggen door zwakzinnige deugwetgeving, waardoor de crimineel en de aso in dit land de boventoon kunnen voeren. Op geheel onterechte gronden. Dus ja, de fraudeurs bij de Belastingdienst in beeld zullen binnenkort weer volop en ongebreideld hun zakken kunnen vullen. Met de centen van de wél eerlijke burger in dit land!

 17. Bes Tolen

  Zie vooral ook: mijn commentaar bij het artikel ”Ministerie van Financiën doet aangifte ….” van 19 mei 2020! En het commentaar wat daarna volgt. Graag.

 18. Ploppert

  En hoe staat het met “dood door schuld” ?
  Door het onthouden van beschermende kleding en testen voor personeel in ouderen instellingen ?
  Ik had in maart al aangifte gedaan, maar er gebeurd helaas NIKS !

  Referentienummer is: 200317-PS033959454

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.