Om te gillen! Tweede nationaliteit-treiterende DENK-bobo: ‘Niet discrimineren op basis van tweede nationaliteit!’

Wel heb je óóit! Ze hebben bij DENK even de strijdbijlen begraven waarmee ze elkaars koppen nu al wekenlang aan het inslaan zijn, en zijn daadwerkelijk even inhoudelijke politiek aan het bedrijven. Jammer genoeg alleen maken ze een punt waarmee ze grenzenloos hypocriet zijn.

Wat horen we vandaag uit de mond van Farid Azarkan, de DENK-fractievoorzitter die tevens een geroyeerd DENK-lid is? Hij maakt zich boos om het feit dat de Belastingdienst etnisch geprofileerd heeft. Of althans: Nederlanders met een dubbel paspoort werden extra goed doorgelicht op fouten en fraude. Op de social media van DENK (waar partijvoorzitter Selçuk Öztürk dus niet bij kan, LOL) plaatste Azarkan een filmpje om het probleem aan de kaak te stellen.

Azarkan noemt het “ongeoorloofd onderscheid maken”, “onaanvaardbaar en onacceptabel” en noemt specifiek Turkse Nederlanders en Marokkaanse Nederlanders als voorbeeld (‘toevallig’ net de achterban van de partij die altijd trouw en cliëntelistisch bediend wordt). Azarkan gaat “weer schriftelijke vragen stellen,” zegt hij in het filmpje en: “Ik heb ook een debat aangevraagd.”

Nu kan je een lang debat voeren over de bloeddorstige Belastingdienst, maar feit is dat DENK zo’n beetje de laatste partij is die met een stalen gezicht kan verkondigen dat Nederlanders pakken ómdat ze een tweede nationaliteit hebben een grote zonde is. Want in een niet zulk prehistorisch verleden deed DENK precies hetzelfde. Ze richtten hun schietschijven op collega-Kamerleden van Turkse en Marokkaanse afkomst bij andere partijen en namen hen van alles en nog wat kwalijk: ze stemden niet anti-Israël genoeg, of ze hadden de euvele moed de Armeense genocide te erkennen. Voor dat laatste heeft Kuzu ze zelfs door het slijk gehaald op de Turkse pro-Erdogantelevisie.

Geheel terecht geeft ex-PvdA-Kamerlid Keklik Yucel dan ook aan dat DENK niet zo’n grote broek moet aantrekken inzake etnisch profileren op basis van een tweede paspoort:

Nu jullie weer, DENK-galbakken. Of zijn jullie alweer bezig jullie eigen partij de afgrond in te duwen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. feitelijk

  intrigant nummer drie doet een poepje.

  Er hoort maar 1 nationaliteit in Nederland te zijn en wel de Nederlandse.

  Wens je die niet aan te nemen kan je nergens aanspraak op maken conform die Nederlandse wetten. Ga dan maar uithuilen in het rifgebergte onder de vleugels van de koning van Marokko die de enige ware koning is in de ogen van een marokkaan.

  Ga lekker weg met je stigmatiserende bull shit praat als het je hier niet bevalt

 2. Jack Flash

  Dubbel paspoort afschaffen.Je bent Nederlander of niet.Hopelijk rot dan de helft van dat strontvolk op.

  1. Bullshit16

   Jack
   Zo ist dubbele paspoorten afschaffen je bent of nederlander of turk wil je Nederlander zijn prima wees welkom pas je aan.aan onze normen en waarde .wil je turk zijn ook prima dan zou ik zeggen zoals landverrader rutte zegt pleur dan maar op naar Turkije
   Stem fvd of PVV uit de eu

  2. StanleyC

   I ga op Farid stemmen. Dat komt door de domme meute. Nu heb ik een hekel gekregen aan m’n eigen volk, omdat ze zo dom zijn. Dus uit pure rancune ga ik voortaan stemmen op linkse kut partijen die Nederland om zeep helpen.

 3. Cootje

  Discriminatie ??? Als wij als Nederlandse belastingbetaler de onterechte uitkeringen en subsidies terug zullen krijgen , die zijn gestolen en gefraudeerd door mensen met twee paspoorten , moeten ze in Turkije en Marokko vele onroerende goederen verkopen , de kinderbijslag explosies in die landen in de jaren 70/90 is ongekend , plus hier in Nederland de begeleiding van de thee partijen in deze materie , de bijstand van vele personen op een adres van een familie kon je niet voor een baas gaan werken , of toch wel in die tijd zo betaald bij de dubieuze uitzendertjes , oostblokkers kunnen nog gratis pinnen en hier een paar maanden werken en een WW uitkering van het laatste verdiende loon in Nederlands in hun eigen land als Uitkering krijgen , dus mag je op je hoede zijn bij gasten geboren in een ander land met een extra Nederlands paspoort. Al zal dat ook wel eens ten onrechte zijn .

  1. Politiek Profeet

   Na elke zomervakantie kwam fatima en yousoef terug met een attest van een pruldokter in toerkij dat er weer een opvretertje geboren was……bleef uiteraard bij oma en opa in toerkij=koeltoer…maar wel ff vangen bij gemeenteloket voor kinderbijslag….elk jaar opnieuw.
   yousoef en fatima nu in toerkij met 1 jong spekkoper….

 4. LifeBuddy

  Het nederlandse volk met 1paspoort wordt al jaren etnisch geprofileerd door de ultra sLinkse.De gemeenten houden heimelijk de boeken gesloten en uitgaven verborgen voor het 1paspoort Volk. Daar moeten die 2paspoorters zich druk over maken en een debat over aanvragen.

 5. Bullshit16

  Even julie aan dacht 2 tweelingen baby’s worden bij moeder weggerukt en Australië nog meer nieuws.het is lachwekkend maar tegelijkertijd schieten mij de tranen en mijn ogen als ik dit ziet het is niet meer normaal
  Kijk jensen.nl het word steeds gekker
  Word wakker mensen kijk en oordeel zelf

 6. bas van der bijl

  Je kunt een lul zijn en wel gelijk hebben.

 7. Ben-NIET-Groen-L

  IK krijg jeuk en weet u waarom ?

 8. Adriaanv

  Waar het hart van vol is bij Denk, loopt de mond van over , oftewel racisme.

 9. yellow thread street

  Ik hoop dat dit de laatste stuiptrekkingen van Denk zijn.
  Turken en Marokkanen passen niet in Nederland gezien hun gedrag.
  Ze vallen altijd op, negatief wel te verstaan.
  Ze zijn agressief op straat, hebben een kort lontje, en altijd die opgeheven wijsvinger.
  Ze zijn altijd de hoofdrolspelers in het programma opsporing verzocht.
  Ze plegen veelvuldig afrekeningen onderling, opgeruimd staat netjes.
  Dit volk deugt niet, het is een gegeven dat ze massaal frauderen met uitkeringen en toeslagen.

 10. gustav

  “Niet discrimineren op basis van tweede nationaliteit!”
  Deze eis is irreël en hypocriet !!
  Immers Partij Denk is zolang deze bestaat, al bezig hun tweede “marrokaanse nationalitet”, aan ons op te dringen en als parallelle islamcultuur te promoten, daarom is het zeker wél gerechtvaardigd deze tweede nationaliteit te bekritiseren en af te keuren!

  1. perry

   gustav:
   ++++++
   Helemaal met je eens en goed verwoordt!

  2. inert

   gustav/
   De politieke inzichten en daden van Erdogan zijn voor hen heilig, maar niemand mag hen hierop aanspreken, terwijl partij Denk deze dubbele `islamitische’ agenda in de Nederlandse politiek wilt praktiseren?
   Incorrect, asociaal en arrogant!

 11. Adriaen van Bergen

  Statistieken liegen niet.
  Het is gewoon een feit dat mensen met dubbele paspoorten meer frauderen.
  Dat is significant.
  Mocht het dubbele paspoort niet meer mogen, dan krijg je het gegarandeerd op postcode.
  Mocht dat niet meer mogen dan krijg je het op achternaam.
  De data liegt niet.

 12. Bolkestein

  Etnisch profileren is gerechtvaardigd wanneer er sprake is van een (etnisch) risicoprofiel.

 13. Vrijedenkert

  Ik heb grote vraagtekens bij de loyaliteit van heel veel burgers met een dubbel paspoort in dit land! Ik denk zelf dat een dubbel paspoort automatisch zorgt voor een dubbele loyaliteit en vooral bij die burgers die na ruim 50 jaar nog steeds gericht en vooral gefocust zijn op hun vaderland uit vooral die landen die deze dubbele loyaliteit koste wat kost in stand willen houden en als er niks gebeurt nazaten van deze mensen over 1000 jaar nog steeds een dubbel paspoort zullen bezitten en nog steeds niet ingeburgerd zullen zijn…
  Dit zal niet opgaan voor al deze burgers maar zeer zeker een zeer groot deel hiervan en kritiek hierop zal men afdoen als discriminatie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.