Ongehoord Nederland neemt maatregelen na Pim-Fortuyn-channeling-debacle! Berckmoes en Niemöller treden af

Na de complete aanfluiting van afgelopen week heeft ON! toch maar besloten dat dit niet al te slim was voor het imago. Ybeltje Berckmoes zette zichzelf compleet belachelijk door met een ‘medium’ de geest van Pim Fortuyn te channelen. Hopelijk is het afgelopen met de rare wappie-fratsen van ON! en beginnen ze met een serieus journalistiek tegengeluid. Niemand zit te wachten op deze kwakzalverijEnkele mensen bij ON! dachten dat het een grandioos idee zou zijn om met een ontmaskerde bedrieger ‘de geest van Pim Fortuyn’ op te roepen. Links Nederland werd door deze stupide actie in de kaart gespeeld. Ze hadden een gigantische grote stok gekregen om mee te slaan. En ditmaal zeker niet ongegrond. Want wat bezielt men om deze onzinnige esoterische onzin te maken.

Gelukkig kregen we het nieuws dat zelfs Berckmoes zich realiseerde dat deze uitzending meer kwaad deed dan goed. Ze realiseert dat ‘Nederland nog niet klaar is voor spiritualisme’, alhoewel dit een beetje een onzinnige reden is. Er zijn genoeg mensen die zich met spiritualisme bezig houden, maar wat Berckmoes deed was gewoon complete onzin.

“Vandaag treed ik terug als secretaris van het bestuur van omroepvereniging Ongehoord Nederland. Het programma De Buitenplaats geeft een stem aan mensen die buiten het gevoerde publieke debat staan. Mensen die aandacht vragen voor de zachte kant van het leven. Die een veilige plek zoeken om te spreken vanuit hun hart. De onderwerpen in De Buitenplaats kunnen ongewoon of onbestemd overkomen. Helaas is voor spirituele en andersoortige ervaringen, nu en in de toekomst, geen ruimte bij omroep ON! Daarom gaat De Buitenplaats na een adempauze zelfstandig verder. Mijn loyaliteit ligt bij De Buitenplaats en haar gasten. Het is belangrijk dat zij in een positieve en open houding kunnen worden gehoord. Ik wens omroep Ongehoord Nederland het beste voor de toekomst.”

Ook publicist Joost Niemöller legt zijn functie neer bij omroep Ongehoord Nederland. Hij was het niet eens met bepaalde keuzes gemaakt door het bestuur en besluit daarom zijn functie neer te leggen.

Voor ON! is het belangrijk dat zij een strakkere koers gaan varen, de interviews in Den Haag met politici zijn sterk. Op dit soort items moeten zij meer investeren, dit is namelijk wat mensen graag willen zien.

De komende tijd is het goed als ON! zich wat meer gaat verdiepen in de te varen koers. ON! zal moeten gaan werken als een solide machine, die klaar is om Den Haag te ‘bestormen’. Vul het gat in waar PowNed ooit zat, en vertroebel niet zoals bij PowNed wel is gebeurd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. B. Pascal

  Zoals het altijd in het Christendom hoort, laat de geestelijke wereld over aan de dominees. Laat de zichtbare wereld over aan de politiek en media.

  De Roomse Kerk heeft beiden ook willen verenigen en dat kwam niet goed.
  Daarom hebben we dat juist (in 1700) weer van elkaar losgetrokken, zoals de bijbel het beschrijft. De islam wil ook een vereniging van politiek en religie, dat brengt alleen maar gewetensdruk en ellende.

  Mijn koninkrijk is niet van deze wereld, daarom laat de geestelijke wereld aan God over.
  Met het overige zijn we al druk genoeg.

  1. Potsdam

   De Here is met mij, ik zal niet vrezen;
   wat zou een mens mij doen?

 2. Bullshit16

  Deden dat onze landverraders kabinet dat ook maar die maken fout na fout en die blijven zitten
  Toegeven het was een blunder van on maar of ze gelijk terug moet trekken nee dat had voor mij niet gehoeven die landverraders kabinet maken grotere fouten
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Potsdam

   Want indien gij de mensen hun overtredingen vergeeft, zal uw hemelse Vader ook u vergeven.

 3. Meriadoc Brandebok

  Ongehoord Nederland is natuurlijk een grote circustent.

  Daar hadden we Haye van der Heyden. Hij moest in eerste instantie zijn biezen pakken na een een of andere stupide antisemitische uitspraak. Maar niet getreurd: Karskens had complottheorotist Joost N. en de uitgerangeerde ex-VVD-er Ybeltje Berckmoes in het vat. Uiteraard wist iedereen al dat N. niet helemaal spoorde. Maar dat drong nog niet tot Karskens door toen N. een notoire antisemiet als stikstofexpert uitnodigde. Op het moment dat Ybeltje Berckmoes een complottheorist uitnodigde, een een komedian daar een grap over maakte, trachtte Berckmoes deze de mond te snoeren door hem een intimiderende mail toe te zenden. Toen kwam het contact met “de geest van Pim” en was het fiasco compleet.

  Zoals gewoonlijk staat Thierry weer tot zijn knieën in de poep. Want hij steunde de poppenkast met een mengsel van antisemieten, zweverige gekken en radicale journalisten immers? Een tegenwicht op linkse propaganda?

  Dit was overigens in dezelfde week als toen bekend werd dat professor Lukkasssn in werkelijkheid een fascist is.

  Vergeleken bij al deze gebeurtenissen lijkt de PVV een van de meest fatsoenlijke en stabiele partijen die Nederland ooit heeft voortgebracht.

  1. Bolland

   Een leuk circus is nooit weg

   Grappig ook dat iedere fout van FvD uitvergroot wordt, terwijl bijv de partij van onze “grote leider” en tevens populairste politicus grossiert in “gedoe”

   Neelie Kroes – VVD-Eurocommissaris. Zelf deed zij het af als een ‘Administratieve fout’ maar de onthullingen in de ‘Bahama Leaks’ over haar belangen in het Amerikaanse energiebedrijf Enron blijken in strijd met de gedragscode van haar toenmalige Euro-Commissariaat. Voor iemand die andere op de vingers mocht tikken, is Neelie Kroes zelf door de mand gevallen door haar vermeende bestuursfunctie bij Mint Holding LTD. – 2016
   Eric Wiebes – VVD-staatsecretaris van Financiën geeft toe dat zijn ‘Vertrekregeling bij de Belastingdienst’ een bende is. “De besluitvorming voor deze ‘soepele’ vertrekregeling was te overhaast en onzorgvuldig”, aldus Eric Wiebes. Extra kosten van dit peperdure vroegpensioen is 70 miljoen euro. – 2016
   Henry Keizer – VVD-partijvoorzitter graaft in april letterlijk en figuurlijk zijn eigen VVD-graf door samen met zijn zakenpartners zijn zakken te vullen in een omstreden miljoenen-graai-deal met het uitvaartbedrijf: Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. Stapt uiteindelijk op als VVD-voorzitter. – 2017
   Jeanine Hennis-Plasschaert – VVD-Minister van Defensie komt in opspraak en treed uiteindelijk in oktober af na een debat met de Tweede Kamer over het vernietigende rapport van de Onderzoeksraad van de Veiligheid naar aanleiding van het ‘mortierongeluk’ (lees; ondeugdelijke munitie) in Mali, waarbij twee Nederlandse militaire om het leven kwamen. -2017
   In januari 2018 gaat haar lang gekoesterde wens in vervulling wanneer zij zich, als reservist, aanmeld bij de Koninklijke Marine.
   Jozias van Aartsen – Een klap in het gezicht van de Amsterdammers, als bekend word dat Jozias van Aartsen m.i.v. december als waarnemend burgemeester de taken van de op 5 oktober overleden Eberhart van der Laan gaat overnemen. Eerder keerde hij als burgemeester van Den Haag de Schilderswijk de rug toe tijdens de pro-Palestijnse demonstraties, waarna hij werd afgedankt als commissaris van de Koning in de provincie Drenthe. – 2017

   1. Beukman

    Er worden hier geen fouten van FvD uitvergroot, @Bolland. Meriadoc vertoont er één, maar op ware grootte.

    1. Bolland

     Beukman Is goed recht van Meriadoc, geen enkel probleem, alhoewel FvD stemmer is Baudet voor mij geen heilig huis, zie meer in Annabel Nanninga als gezicht, maar dit terzijde.

     Mijn punt is dat iedere politieke partij gedoe heeft, Groen Links met Odzil, D 66 met Pechtold etc etc

     Termen als fascist, racist etc worden tegenwoordig nogal snel uit de kast gehaald bij politici ter rechter zijde

     1. Beukman

      @Bolland
      Met dat laatste ben ik het wel eens, al moet gezegd dat Thierry ook die kant ophelt door de EU te vergelijken met het Derde Rijk. Beter niet doen.

      Wat gedoe van andere politieke partijen betreft: eerlijk is eerlijk, maar het komt hier op DDS allemaal langs, al spant de partij van Sylvana Simons wel de kroon. Maar het gaat nu even over ON en welke partij heeft zich daaraan gelieerd? Die van Thierry.

      Als ik Thierry was, dan zou ik wat minder sympathiseren met allerlei vage en foute clubjes. Wie immers met pek omgaat, wordt ermee besmeurd.

     2. Bolland

      vandaar dat ik liever Nanninga als partijgezicht cq lijsttrekker heb,geen elitaire uitstraling, is evenwichtiger, en nog een groot voordeel ze trekt veel vrouwelijke kiezers.

     3. Beukman

      @Bolland
      Eens. In Amsterdam werkt zij vanuit de oppositie redelijk constructief samen met haar politieke vijanden, zoals het hoort. En misschien omdat ze moeder is, staat ze wat nuchterder met beide benen op de grond dat Baudet.

      Jij en ik weten echter maar al te goed dat Forum is gebouwd rond Thierry, en zelfs deels fungeert als persoonsverheerlijkingsmachine van die oprichter. Past Annabel wel in dat plaatje?

  2. Beukman

   Inmiddels kunnen we hardop gaan betwijfelen of ON volgend jaar nog genoeg leden overheeft om tot het door hen felbegeerde omroepkartel te worden toegelaten.
   Kan Karskens niet beter een eigen show op youtube beginnen, net als Jensen?

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik geef ON nog zes maanden.

 4. splatoon

  De gesprekken met Ronald Heister vond ik dan wel weer interessant.

 5. Rene van der Grijp

  Hoe heeft die Berckmoes ooit in aanmerking kunnen komen voor het kamerlidmaatschap van de VVD?

  1. TheTeringnator

   Hallo?!?

 6. Beukman

  Destijds bij de LPF was er elke dag wel een rel, maar zelfs vanuit de Hemel veroorzaakt “pim” voor heibel. Het was een bizarre vertoning. Het pleit voor Niemollers integriteit, voor zover nog aanwezig, dat hij hier niet meer bij wil horen.

  Maar uiteindelijk zal het kartel wel weer de schuld krijgen.

  1. Alfred Bentinck

   Niemöller vertrok omdat ON een schadevergoeding eiste van Harry Hol voor deze video.

   youtube.com/watch?v=Tysguavr9kU&t=504s

   1. Beukman

    Ha, maar dat was uitstekend werk van Hol, en nog met humor gebracht ook!
    Enig idee wat de aanklacht is? Ik dacht dat ON erg veel ophad met de VMU?

    1. Alfred Bentinck

     Ja, ik denk dat dit ook de reden was voor Niemöller om zijn functie neer te leggen. Op zichzelf is dit in hem te prijzen.

 7. Piet51

  Ik ben nu wel benieuwd wat ze met Arnold Karskens gaan doen. Die vertelde kort na de oprichting van ON in een interview, dat hij een briefwisseling met Jezus heeft gehad.

  1. Beukman

   Karskens moet gewoon kappen met ON, zijn eigen youtubekanaal starten en gaan concurreren met Jensen. Samenwerken tussen die twee lijkt me uitgesloten.

  2. TheTeringnator

   Dat klinkt als een rasechte valse profeet.

 8. Alfred Bentinck

  Het is allemaal wel aandoenlijk gepruts van een stelletje geradicaliseerde amateurs in omroepland maar het goede nieuws is dat Ongehoord Nederland de Publieke Omroep niet gaat bereiken.
  Dat stemt tot dankbaarheid.

  1. Bolland

   Zou ik jammer vinden, vindt het kostelijk vermaak, daarbij slaan ze ook vaak de spijker op z n kop

 9. Bullshit16

  Het is toch ook diep triest hier met dat linkse volk on maakt een fout door zo’n domme uitzending en prompt word heel on afgemaakt. Nogmaals van mij had ze mogen blijven zitten. wat mij nog meer verbaast ,na ja eigenlijk niet .dat die linkse ratten blij zullen zijn dat on van het toneel verdwijnt wand kritische geluiden daar houden ze niet van.
  Nee als het maar van die staatszenders komt dan is het goed.kut volk landverraders
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

 10. Bullshit16

  Ps hoe vaak maakt npo wel geen kut programma’s maar daar hoor ik die linkse ratten niet over

  1. Beukman

   Ratten houden helemaal niet van tv-kijken, @Shit. Had je daar al aan gedacht?

 11. Rosasolis

  Wij hebben ON! Nederland helemaal niet nodig. Er zijn meer dan genoeg talk shows
  op praktisch ieder zender. ON! zou hoofdzakelijk een Extreem rechts TV omroep gaan worden, met veel steun van T. Baudet en co. Tenminste, als ON! ooit zendtijd krijgt!!!

 12. Bes Tolen

  Bolland. Het is met het vroegtijdige vertrek van die belastingambtenaren waarschijnlijk nog erger. Hun salariskosten na ontslag kwamen naar verluidt voor rekening van het pensioenfonds. En zo ook al in geval van tien jaar eerdere massa ontslagen. Als dat waar is …. nou dan zit de politiek wel helemaal moreel en materieel fout. Te meer omdat de politiek in de vorm van overheid werkgever er voor heeft gezorgd dat het ABP tot twee keer toe een aantal jaren haar aandeel in de premiebetalingen niet heeft afgedragen. Of doet ze dat momenteel nog niet? Dat zou me niet verbazen. Het zou wel schandalig zijn.

 13. Bes Tolen

  Bolland. Dat geval in Mali zou opnieuw onderzocht moeten worden. Die ene soldaat die er ook bij was, pleegde met zijn broer een aantal moorden in Drenthe op willekeurige slachtoffers. Deze soldaat is een adopt. In dit geval hebben zowel de betreffende instantie, die de adopties verzorgt als veel later Defensie waarschijnlijk grote fouten gemaakt. Hier kunnen erfelijke afwijkingen spelen wat in bepaalde bevolkingsgroepen elders in de wereld onwillekeurig die grote problemen geeft. Dat is dan nogal wat.

 14. Bes Tolen

  Die kosten voor het ABP moeten wel een aantal keren hoger liggen dan € 70 miljoen. Dat laatste zullen mogelijk de kosten voor het ministerie zijn geweest. Het lijkt er op, dat de staatssecretaris onzorgvuldig in zijn antwoord is geweest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.