Peilingen! VVD en FVD allebei in de lift, D66 en 50PLUS gaan door het afvoerputje

Nu de corona-lockdown langzaam wordt afgebouwd maken kiezers de balans op in de nieuwe peilingen van EenVandaag. En die geven twee tegenpolen in de crisis er zetels bij: Mark Rutte en Thierry Baudet. Hun partijen krijgen er respectievelijk 5 en 2 zetels bij.

Nederland staat op het punt weer gematigd open te gaan over enkele dagen, en het electoraat heeft z’n voorlopige conclusies over de aanpak van de coronacrisis getrokken. EenVandaag publiceert vandaag een nieuwe peiling, maar daarin een aantal opmerkelijke verschuivingen. De VVD van premier Rutte stijgt door naar het hoogste aantal dat de partij ooit gehad heeft (in ieder geval in reëele zetels in de Tweede Kamer), en ook FVD van Thierry Baudet kan rekenen op een aardige bonus. De partij mag twee nieuwe virtuele zetels in ontvangst nemen.

Minder goed nieuws is er voor D66. De partij was vanochtend hardop aan het dagdromen over de grootste partij van Nederland worden met een vrouw als premier, maar met slechts 10 schamele zeteltjes (2 minder dan de vorige peiling) lijken Sigrid Kaag en Kajsa Ollongren die ambitie op hun buik te kunnen schrijven.

Ook de ruziënde bejaardenpartij 50PLUS is op weg naar de uitgang van de Tweede Kamer: van de 8 zetels van vorige maand zijn er nu nog 2 over. Henk Krol komt met zijn PvdT dan wél weer binnen in de peilingen met vooralsnog 1 zetel.

Verder is er winst voor GroenLinks (+2) en de SP (+1), terwijl de PvdA (-2) en de ChristenUnie (-1) juist moeten inleveren. De overige partijen blijven gelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

92 reacties

 1. lotje

  Weer zo’n nep peiling van de staatstelevisie.

  1. Antihedo

   De peiling is echt. Het resultaat van de peiling ook. Het resultaat van de peilingen kan wel afwijken van de werkelijkheid.

   1. Blitzkrieg

    Antihedo :
    Quote : “De peiling is echt. Het resultaat van de peiling ook. Het resultaat van de peilingen kan wel afwijken van de werkelijkheid.”
    En wat is die werkelijkheid in jouw ogen dan wel? Ik vrees toch dat ook jij je zal verschuilen achter allerlei algemene vaagheden, in plaats van echt even concreet te worden.

 2. Jack Flash

  Als deze peilingen zouden kloppen, wat ik niet echt geloof, zal er een nieuwe vluchtelingenstroom op gang komen;
  Nederlanders die hier gillend bij weglopen.

  1. Robert75

   Deze peilingen kloppen redelijk denk ik. Nederlanders zijn over het algemeen gewoon tevreden met hoe Rutte de crisis heeft aangepakt en dat loont zich uit. Ik kan je nu alvast verklappen dat de VVD de komende verkiezingen met overmacht zullen winnen of wij dat nu leuk vinden of niet.

   1. Blitzkrieg

    Robert75 :
    Quote : “Deze peilingen kloppen redelijk denk ik.”
    Kloppen? Wat is kloppen? In het aller aller beste geval is een peiling een schatting van een virtuele zetelverdeling op een bepaald tijdstip. Iedereen weet – Rutte in het bijzonder – dat je niks hebt aan virtuele zetels.

    Zoals het er nu naar uitziet moet Rutte nog tot maart regeren, zo’n tien maanden dus. Dit gaan 10 heel turbulente maanden worden, waarin Nederland en de rest van de wereld in een diepe recessie terecht komen. Ook zal de euro mogelijk voor volgend jaar maart uit elkaar geklapt zijn.

    Ondertussen zal de angst voor corona tot onder het nulpunt gedaald zijn, is de aantasting van onze grondrechten voor een ieder duidelijk. Rutte gaat de schuld krijgen en komt in een alltime low terecht, ondertussen wens ik iedereen succes met z’n gepeil. Het is vooral een hoop gelul in de ruimte!

    1. Robert75

     Nee klopt aan virtuele zetels heb je inderdaad niets nee maar het geeft wel een indicatie aan hoe de gemiddelde Nederlander momenteel denkt. Niet om het een of ander hoor. Maar de peilingen van 1 Vandaag zijn over het algemeen betrouwbaarder als die van Maurice De Hond.

     1. Blitzkrieg

      Robert75 : Dat geloof ik best, alleen heb ik de na de verkiezingen van Trump geen enkel vertrouwen meer in wat voor peiling dan ook. Kopieer deze reactie maar, want ik verander niet opeens van mening wanneer de peilingen zeggen dat de PVV of FvD in de lift zouden zitten.

     2. Vliegenvanger

      Peilingen van de staatsomroep geloof ik geen moer van. Deze worden op slinkse manier hoog gemaakt, zodat kiezers denken kijk die Rutte doet het toch goed. Zal ik ook maar op stemmen.
      Niks is minder waar, als ik mijn oren te luisteren leg in mijn redelijk grote omgeving is iedereen tegen de VVD. Rutte moet weg is meest gehoorde reactie. Deze man heeft teveel kapot gemaakt dan lief is. Het is een landverrader eerste klas.
      Liegen, bedriegen, demoniseren, en alles weg lachen. Vele mensen onnodig overleden in bejaarden huizen.
      Schandalig dat hij hier voor nog niet ter verantwoording is geroepen.
      Hopelijk gaat dat snel gebeuren.

    2. evil knievel

     +++++!

 3. plakband

  Zonde van het putje.

 4. Kretoloog

  De VVD wordt wel erg groot.

  Maar…er is ook positief nieuws: D66, PvdA en ChristenUnie staan op verlies.
  Links stort aardig in elkaar.

  1. Jack Flash

   Misschien hebben mensen medelijden met Rutte, wiens moeder op 96 jarige leeftijd uit schaamte voor haar zoon gestorven is.

   1. Kretoloog

    Onderschat het effect niet van 2x per week live op TV een persconferentie. Daar staat Rutte zo te shinen, dat je zelfs in de huiskamer nog een zonnebril nodig hebt.

   2. Petrazoveel

    Wat een minne reactie.

    1. Antihedo

     Klopt. Veel lager kan een mens niet zakken.

   3. ervi

    @Jack, wordt het geen tijd om Mark`s moeder er buiten te laten?
    Op deze manier ga je het respect van je mede-reageerders verliezen.

 5. leukeditter

  zoals ik vorige week al zei: hier begint de opmars van FVD en VVD zal als een pudding in elkaar zakken

  1. Blitzkrieg

   leukeditter : Oh dat is een ding wat heel zeker is en reken er maar op dat ze bij de VVD heel zenuwachtig zijn.

   Geheimpje: Ook de premier kijkt waarschijnlijk meer naad het FvD journaal dan naar de NOS.

  2. Michel Bloemkist

   Dan had je het vorige week dus fout

 6. Marija

  Die 44……. 44??
  Dat is ongeloofwaardig, riekt naar malversatie….

  1. Maurits Dekker

   Ja, klinkt net zo ongeloofwaardig als de 99% waarmee zijn collega Erdogan altijd herkozen werd.

  2. Piet51

   @Marija
   Ik heb horen fluisteren, dat het een complot een complot is van Bill Gates, en ook van Steve Jobs, samen dus. Zelfs Trump schijnt zich ermee bemoeid te hebben, in negatieve zin dan, want hij is als de dood voor Rutte, dat die de wereldmacht van hem overneemt. Trump denkt namelijk nog steeds, dat hij die wereldmacht heeft en iedereen laat hem in die waan. Als Rutte nu al 44 zetels heeft en nog steeds in de groei is, komt Trump in het gedrang.
   Hoe meer partijen er in Nederland afvallen, hoe meer Rutte wint. Onlangs Denk en 50+, nu vandaag D66 weer, binnenkort FvD en PVV en het gaat maar door. Ik zou er nachtmerries van krijgen, als ik Trump was. Maar gelukkig ben ik dat niet.

 7. Bullshit16

  Groen links plus 2 kan het niet geloven groen links die ons natuur vernietigd ik raad mensen aa m om toch maar eens fvd journaal te gaan kijken alvorens weer op die leugenaars vvd te gaan stemmen
  Stem fvd of PVV uit de eu

 8. struisvogelpolitiek

  Is maar op een manier te verklaren: Stockholm syndroom.

 9. Piet51

  Tot vandaag stond bij EenVandaag het FvD op 10 en D66 op 12, vandaag precies andersom. Nu gaat blijkbaar D66 door het afvoerputje, maar was daar voor FvD tot voor kort dan geen sprake van? Dat is vreemd, want het FvD kwam van een veel hoger aantal gepeilde zetels, terwijl D66 al tijden rond dit aantal schommelt.
  Het komt allemaal als analyse wat komisch en amateuristisch over. Volgens mij heet zoiets framen, in goed Nederlands.

  1. Bullshit16

   Piet51
   Dit komt jij toch goed uit jij gelooft toch alleen maar die linkse staatstelevisie
   Peilingen van die linkse ratten ik veeg er mijn reet mee af

   1. Vliegenvanger

    ++++++++++++

  2. Blitzkrieg

   Piet51 : Van mij part peilen we helemaal niet meer. Ik geloof sowieso geen ene reet van peilingen of het FvD nu wint of verliest. De verkiezing van Trump heeft duidelijk gemaakt dat peilingen niks anders zijn als een propaganda middel.

   Als je echt wil weten hoe de stand van zaken ervoor staat kijk je beter naar hoe vaak Ollongren fake-news roept. Of hoe vaak Pietje51 schreeuwt dat we ons vooral geen zorgen hoeven te maken over een mogelijk uitsel van de verkiezingen. Er zijn allerlei zaken waar je naar kunt kijken om een betrouwbaar beeld te krijgen van de politieke temperatuur in Nederland (en de rest van de wereld), peilingen maken hier geen deel van uit.

   1. Piet51

    @Blitzkrieg
    Ik ben dan wel serieus benieuwd waar jij als alternatief voor peilingen naar kijkt. Ik hoop, dat je de moeite neemt mij dat uit te leggen.

    1. Blitzkrieg

     Piet51 : Ik kijk naar de onvrede overal om me heen. Rutte wordt overal verguist omdat hij letterlijk alles en iedereen naar de donder helpt. De censuur op YouTube is in een stalinistische dictatuur nog minder dan in Nederland. De NOS heeft z’n handen vol aan fake-news aan fact-checken (van ongekend laag niveau). Overal zie je stickers van nos=fakenews. De onvrede bij vissers, boeren en zometeen het midden,- en kleinbedrijf. De dwang van Ollongren om alles wat met democratie te maken heeft af te schaffen. Dit is mijn peiling van hoe de VVD (en de bestaande kartelpartijen) ervoor staat; en dat is niet best!!!

     1. Beukman

      Maar stel nou he, @Oor, dat de VVD de Verzeikingen dik wint. Ga je dan beweren dat er fraude is gepleegd of het volk nu eenmaal dom is? Óf erken je dan dat een groot deel van het volk zijn vertrouwen heeft uitgesproken in Rutte als leider van dit land?

     2. Blitzkrieg

      Beukman : a freudian slip, “de Verzeikingen” 🙂

      Wat ik dan ga beweren hangt er helemaal vanaf, moet eerst nog maar eens zien of er in maart wel verkiezingen komen. Als alles eerlijk verlopen lijkt te zijn, dat is waar je namelijk op zinspeelt. Zal mijn conclusie zijn dat we een nogal domme bevolking hebben (massa immigratie helpt ook niet echt) gecombineerd met de alom aanwezige censuur en indoctrinatie die door onze hele samenleving verweven zit. Als de clash niet komt tijdens de verkiezingen komt er later gewapent verzet, uiteindelijk wil niemand leven in een stalinistische dictatuur. Voor we echter zover zijn Beukman moeten we eerst nogal wat heftige orkanen overwinnen. Ik moet me wel heel sterk vergissen als het begin van de val van de euro niet al dit jaar gemaakt wordt met alle chaos van dien.

     3. Beukman

      Maar @Oorlog, je beseft toch wel dat je hier een aanmatigende, om niet te zeggen arrogante indruk achterlaat door te beweren dat het volk dom is als het tijdens de komende Verzeikingen niet de volgens jou juiste keuze maakt?
      Wat zal het volk dan wel niet van jou denken, en hoe zet jij jezelf wel niet politiek buitenspel door jezelf boven het volk te plaatsen?

     4. Lodewijk Raevensburgh

      Wat heb je toch met die ‘verzeikingen’, Beukman?

     5. stoppen

      Als we niet meer met het potlood stemmen maar gewoon via de computer mag rutte en zijn linkse vvd de verkiezingen winnen. Dat heet democratie maar dat wil nog niet zeggen dat de vvd stemmers met hun volle verstand gestemd hebben op de politieke agenda van een partij.

      bekmannetje gooit weer alles op een hoop en laat geen streepje ruimte voor een ander zijn mening. Een ware despoot in zijn private dictatuur. Zielig maar helaas

     6. Beukman

      Dat is een baken, tevens codewoord voor bepaalde mensen die al vele jaren in Cyberspace ronddolen, @Lodewijk.

     7. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Maar @Oorlog, je beseft toch wel dat je hier een aanmatigende, om niet te zeggen arrogante indruk achterlaat door te beweren dat het volk dom is als het tijdens de komende Verzeikingen niet de volgens jou juiste keuze maakt?”
      Joh ik ben niet zo’n grote klokker, wat ik denk blijft hoofdzakelijk bij mij… en soms een beetje bij DDS. Als je bewust stemt op degene die je gezin en het bedrijf naar de donder helpt en normaal leven onmogelijk maakt ben je wat mij dom. Dit is niet aanmatigend maar slechts een persoonlijke mening.

      Hoe noem jij iemand die pijn heeft in z’n voet doordat hij met een hamer op z’n poot slaat en continue doorgaat met slaan? Denk niet dat slim het eerste woord is dat bij je op komt.

      Luister Beukman, ik zal voor Nederland vechten maar als dat op een gegeven moment echt meer lukt of redelijk ga ik gewoon emigreren. Gelukkig behoor ik tot de groep waarvoor dat een zeer reële mogelijkheid is. Ik hoef mijn geluk niet te laten afhangen van Nederlanders die het land de afgrond in rijden, tegen die tijd ben ik al lang vertrokken.

     8. Beukman

      Goed om te horen, @Oorlog. Welk land had je in gedachten?

     9. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Goed om te horen, @Oorlog. Welk land had je in gedachten?”
      Hmm mede door de globalisatie is dat vrij lastig. Wat zeker is dat ik het liefst naar een land buiten de Europese Unie emigreer anders krijg ik dezelfde ellende weer waar ik voor op de vlucht ben. Het land moet een sterke eigen cultuur hebben en wijdse ruimte spreken allemaal tot de verbeelding. Het land moet goede voorzieningen hebben, dus je snapt het is nog helemaal niet gemakkelijk. Laatst naar Noorwegen zitten kijken, lijkt me machtig mooi.

     10. Beukman

      Noorwegen lijkt me dan een logische keus ja. Is wel heel politiek correct daar hoor.
      Of Zwitserland, al zit je dan de facto toch nog vast in de EU.

      Heel veel keus heb je niet qua eisen die je stelt.

     11. stoppen

      Engeland is nog een mogelijkheid hufter

     12. Blitzkrieg

      stoppen : Dit is het zeker!

     13. Beukman

      @Oorlog
      De voorzieningen in Engeland zijn inmiddels niet zo best meer. Je wil daar echt niet ziek worden bijvoorbeeld. Ik denk dat Piets suggestie (Qatar) een goede tweede keus is naast Noorwegen.

    2. Piet51

     @Blitzkrieg
     “Het land moet een sterke eigen cultuur hebben en wijdse ruimte spreken allemaal tot de verbeelding. Het land moet goede voorzieningen hebben, dus je snapt het is nog helemaal niet gemakkelijk. ”

     Lijkt me niet zo moeilijk. Is Quatar dan niet de beste keus? Het heeft een eigen cultuur (100% islamitisch), ruimte (niets staat in een woestijn in de weg), goede voorzieningen (want geld genoeg).

 10. Duckday

  Weer een nep bericht hoe is het mogenlijk dat de VVD die de kluid belazerd zoveel stemmen krijgt. Zijn dat de mensen die straks hun zakken verder vullen.

  1. Blitzkrieg

   Duckday :
   Quote : “Weer een nep bericht hoe is het mogenlijk dat de VVD die de kluid belazerd zoveel stemmen krijgt. Zijn dat de mensen die straks hun zakken verder vullen.”
   Wees straks niet verbaasd als het FvD en de PVV straks 60 zetels of meer gaan halen. Die peiling geeft alleen maar aan hoeveel mensen zich tijdens de verkiezingen genaaid voelen; en dat zijn er een hele hoop.

 11. Kees

  Vreemd dat de communisten nog 15 zetels krijgen.

 12. Lefty

  Veel te vroeg om iets met zekerheid te zeggen, maar zoals altijd heeft de VVD het voor het uitzoeken. Zal wel weer saai paars worden. Zucht… De PVV schreeuwt zichzelf buitenspel en het FvD is kijken in de glazen bol.

 13. Drostemannetje

  Ik geloof er niets van

  1. Blitzkrieg

   Drostemannetje :
   Quote : “Ik geloof er niets van”
   Waar geloof je niks van? Dat deze peilingen zijn gedaan? Dat dit de uitkomst is van deze peilingen? Dat Rutte populair is? Dat dit een accurate representatie is van de onderbuik van de Nederlandse onderbruik op dit moment?
   Mensen moeten stoppen met zoveel belang te geven aan peilingen, welke peiling dan ook; het zegt namelijk helemaal niks. Er komt een klein jaar van enorme aardverschuiving op ons af, op bijna elk denkbaar vlak. Natuurlijk kun je als je maar hard genoeg ramt bijna overal een thermometer in stoppen, alleen zegt het niet bijster veel.

 14. Thierry FVD

  Putje of niet, er gaat iets geks gebeuren in Nederland …let maar op.

  1. Basko

   Klopt! Je kunt het zien aan de behoefte om de Grondwet buitenwerking te zetten. Dat is het begin geweest, de rest is appeltje eitje want ‘het volk’ was gedwee.

 15. stoppen

  Bij een kiesdeler van rond de 70.000 stemmen dus 70.000 x 44 = ruim 3.000.000 mensen.

  Onbegrijpelijk dat een leugenaar in een net pak dit voor elkaar krijgt

 16. Meriadoc Brandebok

  Het handelen tijdens de coronacrisis van Rutte is zeer goed gevallen bij het volk. Dat is niet onlogisch, aangezien het in de kern een bestuur is geweest waarbij men het doel heeft bereikt. En Nederlanders zijn erg doelgericht. Ten tweede zal de harde opstelling van Rutte ten opzichte van Zuid-Europa onder de rechtse flank van de VVD veel waardering hebben geoogst. Er is kennelijk groot draagvlak voor het verzet tegen Oost- en Zuid-Europese standpunten.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “Dat is niet onlogisch, aangezien het in de kern een bestuur is geweest waarbij men het doel heeft bereikt.”
   Welk doel? Nederland veranderen in een stalinistische dictatuur?!

   1. Beukman

    Klopt. Rutte schijnt plannen te hebben om een deel van Siberië van Putin te leasen zodra Rutte IV een feit is.
    Raad eens wie hij daar als eerste heen gaat sturen?
    Maak maar haast van je plannen met Noorwegen, @Oor.

    1. Blitzkrieg

     Beukman : Bill Gates schijnt ook aardig bedreven te zijn in het opzetten van stalinistische dictaturen.

     1. Beukman

      Vooral met zijn BSOD’s weet hij een ware terreur te zaaien onder de bevolking.

     2. Beukman

      Overigens heeft Bill nooit een geheim gemaakt van zijn plannen.

      wall-papers.ru/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=70427&g2_serialNumber=1

     3. Blitzkrieg

      Beukman : Moet je eens een BSOD in je DNA hebben vanwege een vaccinatie gone bad, piep je wel anders.

     4. stoppen

      kijk naar de patenten die onlangs aangevraagd zijn door de bv’tjes van gates. dokter shivago is een schatje in vergelijk met gates

     5. Beukman

      @Oorlog
      Als Bill straks de hele wereldbevolking heeft geïnjecteerd, zal het voor hem een koud kunstje worden om de volgende president te worden…. van de wereld!

      i.redd.it/rf8tdmxotil41.jpg

     6. Beukman

      Beukman : Moet je eens een BSOD in je DNA hebben vanwege een vaccinatie gone bad, piep je wel anders.

      Dan piep je niet meer, en ben je klaar om door Bill te worden overgenomen. Nog even een 5G transmittertje in je neus en klaar is kees.

     7. stoppen

      met een aantal debielen hier is op geen enkele manier een zinnig gesprek te beginnen blitz

     8. Michel Bloemkist

      Ja hoor lul maar weer een eind weg in de ruimte

    2. Piet51

     @Beukman
     Dank, dank, dat je op het spoor van BSOD’s hebt gezet. Wat is er aan de hand. Beging dit jaar wilde ik, alvorens ze weg te gooien, twee oude computers met Windows nog even een keer proberen. Je weet tenslotte nooit wat er nog op de schijven staat. Wat denk je dat er gebeurde? Een voortdurende reeks BSOD’s op beide. Ze hielde niet meer op. Meteen gestopt natuurlijk, want je weet maar nooit. En de harde schijven heb ik met een moker onklaar gemaakt. Het “harde” van die harde schijven is nu stuk, maar tegen het “softe” van de software erop kun je met een moker weinig aanrichten. Ik ben er dus niet gerust op dat Bill Gates ze niet weer tot leven wekt en dan zijn de rapen natuurlijk gaar, want dan heb ik het gedaan. En Bill weet alles, van iedereen, altijd. Een soort Onze Lieve Heer, dus.

     Kort daarna werd ik wat grieperig, maar dat gebeurt wel vaker in januari. Geen enkele zorg. En nog iets later de corona-uitbraak. Ik geloof erg in toeval, maar dit is veel te toevallig. Ik heb de beide computers meteen naar het schuurtje helemaal achterin mijn tuin gebracht, inclusief de verfrommelde harde schijven met de bits en bytes die er nog steeds op staan. En vervolgens heb ik zitten piekeren wat te doen. Ik overweeg nu om ze ritueel te begraven om middernacht bij een heldere volle maan. Ik zoek nog een haan om dan te kraaien, maar of die dat om middernacht gaat doen, weet ik niet. Denk je, dat dit voldoende is om het onheil af te wenden?

     1. Beukman

      Dat klinkt redelijk ernstig, @Piet.
      Ben je de laatste drie of vier jaar nog bij de tandarts geweest? Ken je hem (haar) goed? Heeft hij in die periode een vulling of een kroon gezet? Is je toen nog iets opgevallen waarvan je dacht: raar?
      En stond er op de pc’s waar je het over had Windows 95/98/ME, óf waren het latere versies, inclusief Windows 2000? Allemaal belangrijke details.

      Je herinnert je vast nog wel hoe ongelooflijk lastig het was om destijds op W95 internet (met een 28K modem) aan de praat te krijgen. Dat komt omdat Bill in die jaren nog helemaal niets in internet zag. In zijn boek “The road ahead” uit ’94 of ’95 noemt hij het zelfs niet 1 keer.
      wél riep hij ook toen al rond met plannen om contr*le te krijgen over de mensheid door hun hersenen over te nemen, maar hij wist nog niet goed hoe.

      In die tijd dacht iedereen dat een BSOD het gevolg was van hardware-falen of van drivers die elkaar in de weg zaten. Gates liet de mensen maar in die waan. Want in wat gebeurde er echt? Een BSOD verspreidde een kort akoustisch maar niettemin onhoorbaar signaal waarin een heleboel slimme code zat. Alleen was er nog geen ontvanger, dat zou pas jaren later komen.

      Enfin. De BSOD’s van W95/98/ME, daar hoef je je niet druk om te maken. Dat waren nog proef-versies vol met bugs. Gaat het echter om latere versies én je hebt de laatste jaren inderdaad een nieuwe vulling of een kroon gekregen, dan wordt het een ander verhaal. Gates is al rond de millenniumwisseling gaan experimenteren met xG-achtige technieken. 5G is zó perfect en er zitten zo weinig bugs in, dat dat hem gaat worden. Als de BSOD’s waaraan jij onlangs onderworpen bent geweest erin geslaagd zijn om de nanochips te activeren die jouw tandarts mogelijk bij jou heeft geïmplanteerd, dan ben je de sjaak, ik weet niet hoe ik het netter kan zeggen. In zo’n chip zit 5G-techniek. Via de 5G zendmasten kom jij onder contr*le te staan van Bill Gates. Jij wordt, het klinkt als science fiction maar het is werkelijkheid, onderdeel van het nieuwe, ultieme besturingssysteem van Bill Gates.

      Het is zo ver nog niet, maar lang zal het niet duren voordat het systeem operationeel wordt.
      Die vullingen moeten er uit, Piet, en snel. Er zou een lijst met tandartsen circuleren die betrouwbaar zijn. Zo’n tandarts kan de klus klaren. Ik hoop binnenkort de hand te leggen op die lijst. We houden via DDS contact!

     2. Piet51

      @Beukman
      Dank, dat je me wilt helpen.
      Ik was vorige week nog bij de tandarts. Dat is inderdaad een nieuwe, komt van ergens ver weg, waar precies is niet bekend gemaakt. Hij was heel gauw klaar. Vond ik natuurlijk perfect, want voor plm. € 23, bijna gratis, stond ik weer buiten. Moest wel contant afrekenen, ook een beetje vreemd. “Corona”, zei hij. Mijn oude tandarts is gestopt, pensioen, maar daarna ook meteen verdwenen. Hij woonde in de buurt, maar ik heb hem nooit meer gezien. Nu achteraf is dat ook vreemd. Is dit iets?

      Op de PC’s stond Windows 8. Daar was altijd wat mee, zodat ze nooit helemaal perfect hebben gefunctioneerd. Ik werk nu met Windows 10, maar op een oude PC, traag dus. Ik typ sneller dan het scherm kan verwerken. Ik kan nu wel uiterst relaxed werken, maar die BSOD’s kunnen dus ook heel goed achter het scherm verborgen blijven omdat mijn PC er verder niets mee kan, onzichtbaar dus maar wel actief. En mijn gehoor is niet super, dus die geluidsignaaltjes hoor ik so wie so niet.

      Als ik deel wordt van het mensheidsbesturingssysteem van Bill Gates en hem onbedoeld het vermogen geef om over mij te beschikken, denk je dan dat ik ook toegang krijg tot zijn financiële vermogen? Ik had net even de neiging om die oude PC’s in het schuurtje en deze uit het raam te gooien, maar daar wacht ik dan toch nog maar even even mee.

      Een goede kennis van mij produceert in zijn bedrijf nano-devices die overal ter wereld ingebouwd worden. Ik dacht altijd, dat dat in apparaten was, en zo vertelde hij dat ook. Maar nu wantrouw ik hem ook en zitten zijn chips misschien wel in mijn gebit. Help, ik neem een kunstgebit!

     3. Lodewijk Raevensburgh

      “Als ik deel wordt van het mensheidsbesturingssysteem van Bill Gates en hem onbedoeld het vermogen geef om over mij te beschikken, denk je dan dat ik ook toegang krijg tot zijn financiële vermogen?”

      Nee, natuurlijk niet, Piet51, de bedoeling is dat jij niet alleen je spaarcenten aan Bill afstaat maar ook bestuurbaar bent in de uitvoering van de door Soros bedachte linkse campagnes. Je zult, zonder dat je dat zelf kunt voorkomen of zelfs maar van bewust bent op fora als DDS ineens kritiek gaan uiten op Wilders en Baudet, suggereren dat de islamisering niet bestaat en dat Jetten een slimme politicus is. Allemaal via de implantaten in jouw wortelkanaal werkende algoritmes van Soros.
      Ik heb de indruk, gelet op je linkse bijdragen hier, dat je tijdelijke tandarts goed werk deed en de algoritmes al hun effect hebben.

      Ik onderschrijf het dringende advies van Beukman: laat al je kiezen trekken, gebruik hoge doses hydroxychloroquine en kijk uitsluitend naar het FvD-journaal, Jensen en FoxNews. Lees geen boeken of kwaliteitskranten!

     4. Piet51

      @Lodewijk Raevensburgh
      Het is dus erger dan ik ook maar had kunnen vermoeden. Maar er is nog meer. Via mijn vrouw kwam ik in Italië in contact met een medewerkster aan de universiteit van Soros die hem zelf ook kent en, ook via mijn vrouw, kruiste een dissidente inwoonster van Boedapest mijn weg. Ben ik nog te redden, desnoods zonder mijn gebit of is sondevoeding de meest effectieve therapie?

      En dat met die boeken baart me ook zorgen. Ik lees bijna alleen e-books en Trouw, de app, lees ik op mijn tablet.

      Ik heb uit voorzorg mij tanden en kiezen ingepakt in aluminium folie, kooi van Faraday, hè. Misschien helpt het, het staat in ieder geval wel charmant.

      Ben ik trouwens de enige hier met dit drama???

     5. Beukman

      Inderdaad best verdacht @Piet, zo’n nieuwe tandarts; oude “toevallig” spoorloos verdwenen. Contant betalen, een extreem lage rekening. Alles wijst erop dat hij jou snel weer terug wil zien als klant. Hing er een getuigschrift aan de muur? Dat is verplicht. Helaas heb je als patient zelden tijd om daar eens even goed op te kijken. Elk feit afzonderlijk hoeft niet zo veel te betekenen. Maar als je het allemaal bij elkaar optelt…

      Het staat vast dat Gates de door hem zelf veroorzaakte coronacrisis ook nog eens misbruikt om ongemerkt zijn invloed uit te breiden. Tandartsen vormen een onderdeel van het leger dat Gates’ eigen Deep State moeten bewaken. Niemand wil graag ruzie met zijn tandarts. Zonder dat je er bij stil staat (die luxe heb je niet) heeft de tandarts al een aanzienlijke macht.

      Uit je verslag kan ik niet opmaken of je nieuwe tandarts ook bij je heeft geboord. Wat nu van belang is, is de vraag of je relatief nieuwe vullingen of kronen had op het moment dat die BSODs optraden. Zonee, dan is er op dit moment weinig aan de hand. Zoja, dan is het in principe mogelijk dat je die Bill Gates nanochips in je gebit hebt zitten en dat deze nu zijn geactiveerd. Je bent dan feitelijk een “sleeping cell”. Op het moment dat G5 operationeel wordt, wordt de chip in jouw hoofd geactiveerd en neemt Gates langzaam de macht over jou over.

      Helaas ben je ook met Windows 10 niet veilig. Hoewel de BSOD in versie 10 er een stuk vriendelijker uitziet, empathisch zelfs, een omgekeerde smiley treurt met je mee en er staat echte tekst, zendt ook deze het beruchte signaal uit.

      Je zou inderdaad over kunnen gaan tot totale extractie van je gebit (een troost: twee generaties geleden gaven mannen hun echtgenote dit nog als huwelijkscadeau, uiteraard met hierbij behorend een onder- en een boven kunstgebit).

      Een alternatief is dat je overstapt op Linux. Niet voor niets heeft Microsoft destijds eerst getracht om Linux te vernietigen, en toen dat niet lukte, om het over te nemen, maar die pogingen zijn goddank gestrand.

      Ik denk dat dat zo’n beetje je optie zijn. Reken er maar niet op dat jij straks bij het geld van Gates kan op het moment dat je bent overgenomen, want zo werkt het gewoon niet, helaas.

     6. Piet51

      @Beukman
      Ik begin terug te verlangen naar mijn oude, nu helaas verdwenen, tandarts. Dat was een erg vriendelijke, rustige man die alle tijd nam om te informeren naar gezondheid, vakantieplannen, de kinderen, het huis, werk, vrije tijd, concerten (we waren beiden pianomuziekliefhebber). En vervolgens rommelde hij wat aan het gebit. Resultaat, jarenlang geen enkel probleem gehad. Die man had eigenlijk maar één vervelende eigenschap. Hij praatte ook honderduit tijdens zijn werk. Dat is niet zo heel erg, maar ik kon nooit iets terug zeggen en dat voelt niet goed. Zou hij ook in het complot zitten?

      Nu we het er toch over hebben, zou dat “Gates”, of “Gats” zoals Bullshit16 heel treffend schrijft, een verwijzing zijn naar gaatjes in tanden? Het komt zo maar in me op, want je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Ik heb overigens de laatste jaren geen nieuwe vullingen in gates gekregen. Ik weet het niet precies, maar minstens 10 jaar is er vrijwel niets gedaan, alleen tandsteen en dat soort werk. Ik voel me nu toch al wat geruster.

      In Linux zie ik niet veel. Ik overweeg nu de oude en bedrijfszekere Commodore weer te gaan gebruiken, want die functioneerde tijdens mijn studie probleemloos. Ik had zelf een tekstverwerker gebouwd, omdat er geen passende te koop was. Was Bill Gates daar maar in geïnteresseerd geweest, dan had ik nu niet hoeven azen op zijn vermogen.

     7. Rammstein

      Godskolerechristus, wat een infantiel gedoe – stelletje zwakzinnige kleuters.

      Dat humor bij links een ondergeschoven kindje is, maken jullie weer overduidelijk: platte, domme lolbroekerij zonder een greintje originaliteit. Sukkels.

     8. Beukman

      Wat een geruststelling dat er al zo’n 10 jaar niet in jouw geboord is @Piet! Dan ben jij op dit moment echt wel safe. Houden zo!

      Die oude tandarts zit echt niet in het complot hoor. De man is niet voor niets verdwenen. Bovendien is het bekend dat Gates van wat jonger spul houdt, dertigers die zijn revolutie beter begrijpen.

      Juist over Rammstein begin ik nu wel te twijfelen. Al geruime tijd hangt die hier de Duitse leraar (Koot & Bie) uit. Opvallend vaak is hij in jouw buurt te vinden. Hij mengt zich overal in, BEHALVE in Gates’ 5G Conspiracy.
      Heel verdacht. Zou hij soms zelf een 5G-tera-transmitter zijn? Als hij een beetje middenin de Eiffel woont, zou dat strategisch heel gunstig zijn voor Gates.

      Maar ook Bullshit verdient onze aandacht. Zoals die zichzelf steeds expres van de domme houdt, ja ook met dat “gats” van hem. Wie tuint daar nou in? Op een keer, een paar maanden geleden, vergiste hij zich. Wat denk je? Bleek ie opeens perfect Nederlands te schrijven, en een hele coherente politieke uiteenzetting te kunnen geven.

      Blijf waakzaam, Piet, verslap niet. En vertrouw niemand, alleen jezelf.

     9. Piet51

      @Beukman
      Bullshit16 blijft mij ook intrigeren. Soms zet hij zelfs leestekens en maakt hij geen enkele taalfout. Ik heb eerder wel eens vermoed, dat de redactie hier zelf diverse spelers introduceert en laat deelnemen. Soms verdwijnen die dan ook zomaar weer. Soms herken je het aan het woordgebruik (meestal een scheldwoord). Maar het maakt me allemaal niet zoveel uit. Het zijn oprispingen tijdens een gelopen race en ik vermaak me er kostelijk mee.

      Rammstein is voor mij een interessant geval. Een enkele keer reageert hij heel constructief en betrokken, om meestal snel weer te vervallen in krachttermen. Soms reageert hij volslagen misplaatst, zoals nu. Inhoudelijke reacties, waar hij intellectueel toe in staat lijkt, komen er maar zelden. Soms verschijnt hij even, schreeuwt wat en verdwijnt weer. “Seagull blogging”, lijkt me. Laag overvliegen, effe schijten en snel weer wegwezen.
      Zijn nu geventileerde opvatting van humor deel ik niet. Maar dat is bijna altijd zo met humor: de één vind iets heel leuk, de ander begrijpt er niets van.
      Maar, en dit mag ook gezegd worden, Rammstein is wel één van de meer toegankelijke deelnemers hier.

     10. Beukman

      Ja @Piet, er zijn hier vele theorieën in omloop. Zo voerde een aantal van de vaste potsers op DDS jarenlang op een ander forum een metadiscussie over de identiteit van sommigen hier. Dat was een regelrechte obsessie, die nog steeds leeft. Als je het weet, zie je het.
      Persoonlijk ben ik er de afgelopen twaalf jaar of zo van verdacht F. van Jole te zijn, Peter Breedveld, Michael van de Galien en nog een heleboel anderen, ik had het eigenlijk moeten bijhouden. Er hangt hier constant een sfeer van paranoia, met al zijn voor- en nadelen.
      Dat is overigens niet altijd zo geweest: helemaal in het begin was DDS een bedaagd,rechts-conservatief forum waarop iedereen elkaar aansprak met “u”. Dat veranderde geleidelijk toen PVV-aanhangers hier een voet aan de grond kregen.

      Ook een interessant verschijnsel is dat veel vaste potsers permanent in het buitenland wonen. DDS lijkt dan een geschikt medium te zijn om hun bezorgdheid jegens de teloorgang van het moederland te ventileren.

      Rammstein is een van hen. Weliswaar lijdt hij aan stemmingswisselingen, waardoor hij opeens grof in de mond wordt. Tegelijk is hij een opgeruimd, intelligent, belezen en creatief personage, en komt hij hier met de enige juiste insteek: niet om de wereld te verbeteren maar om wat van gedachten te wisselen, en bovenal om zich te vermaken.
      Ik zie dat hij erg op jou gesteld is. Zijn manier om dat te uiten is door je verrot te schelden. Kijk daar maar doorheen, want hij is een van de weinigen die een goede discussie weet te waarderen. En discussiëren kan je nu eenmaal niet in je eentje doen.

     11. Piet51

      @Beukman
      Wat betreft Rammstein, daar kan ik me inderdaad wel wat bij voorstellen. Ik noem mijn vrouw ook regelmatig “trut”, soms in de verkleinde vorm. Dat is dan altijd als koosnaam bedoeld en gelukkig hoort zij dat ook op die manier. Zou dat bij Rammstein ook zo werken? En moet ik me dan zorgen gaan maken of tevreden zijn? Ga ik over nadenken.
      Ik heb wel eens de indruk gehad dat jij lijdt aan een soort bindingsangst, in de matige vorm. Zo gauw iemand te dichtbij komt en vertrouwelijk lijkt te worden, krijgt hij een dreun in de vorm van een scheldwoord. Dat is niet erg, maar het is voor Rammstein wel vervelend, lijkt me, dat zoiets maar één of twee keer indruk maakt en dan op de lachspieren werkt. Iemand hier veronderstelde onlangs dat ik DDS vooral als studieobject zou zien. Dat is niet helemaal waar, maar wel een beetje. En dan gaat het vooral om dergelijke uitingen als die van Rammstein. Ik laat mensen graag zien hoe dergelijke karakters zijn te herkennen, waarom ze dat doen en hoe ze te benutten.

     12. Sleipnir

      Kunnen jullie samen niet eens afspreken om elkaars holharen te vlechten of zo, jullie lijken wel ouwe wijven zo samen…..

     13. Beukman

      @Piet
      Er is natuurlijk helemaal niets op tegen om om het even wat (ook) als studieobject te zien. Ik herken je manier van kijken in deze, en kan je vertellen dat het alleen maar interessanter gaat worden naarmate je het hier langer volhoudt. Je leert de personages en de rituelen kennen, maar ook de herhalingen van zetten.

      Ik ben zelf wel terughoudend in het psychologisch duiden van de personages hier. Of Rammstein (een beetje) bindingangst heeft durf ik niet te zeggen, eigenlijk vind ik dat me dat niet aangaat. Zelf heb ik al het halve DSM-5 handboek opgespeld gekregen hier. Met name narcist, autist en asperger doen het altijd erg goed.

      Overigens, Sleipnir hier is ook een oude bekende. Zijn plastische geweldsfantasieën compenseert hij met een geweldig gevoel voor humor en met zijn creativiteit. Had je al eens ruzie met hem gehad? Vind je het trouwens niet grappig dat de een na de ander zich in ons gesprek komt mengen met het verzoek om ermee te kappen? Zouden ze dwangmatig meelezen, terwijl ze het juist stomvervelend vinden? Wat zegt DSM-5 hierover?

     14. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Vind je het trouwens niet grappig dat de een na de ander zich in ons gesprek komt mengen met het verzoek om ermee te kappen?”
      Nee, alsjeblieft niet stoppen!!! Als jullie elkaar bezighouden kunnen jullie anderen niet vervelend!

     15. Blitzkrieg

      vervelend is uiteraard zonder koppel d 🙂 .

     16. Beukman

      Wij laten jou graag in die waan, @Oor.
      Die spelfout is je vergeven.

     17. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Wij laten jou graag in die waan, @Oor.”
      Is goed hoor Beukman, hé Piet jij bent weer!

     18. Piet51

      @Beukman
      Zullen we met deze conversatie stoppen? Ik merk, dat sommige deelnemers hier zich buitengesloten voelen en dat is niet de bedoeling. We trekken hier altijd samen op, alsof we één volk zijn. Buiten sluiten van wie dan ook is op DDS niet de bedoeling, van niemand niet. Toch?

     19. Beukman

      Is goed @Piet. Het is inderdaad ontzettend sjielig, we zijn wel heel erg wreed bezig.

     20. Rammstein

      Pubers. Schaamteloze, achterlijke idioten.

      De volwassenheid is aan jullie volledig voorbij gegaan.

     21. Beukman

      Pubers. Schaamteloze, achterlijke idioten.
      De volwassenheid is aan jullie volledig voorbij gegaan.

      We kunnen gelukkig een voorbeeld nemen aan jouw wijsheid. Jij bent het toonbeeld van evenwicht en beschaving.
      A propos. Hebben ze bij jou de laatste jaren nog een vulling of een kroon gezet, @Rammstein?

     22. Rammstein

      “We kunnen gelukkig een voorbeeld nemen aan jouw wijsheid. Jij bent het toonbeeld van evenwicht en beschaving.”

      Deed je dat maar eens, onbenul.

     23. Piet51

      @Rammstein
      Oei! “Pubers. Schaamteloze, achterlijke idioten” Zou dat nog goedkomen, denk je, met ons? Ik ben nog jong, dus ik heb nog heel veel jaren om te oefenen in volwassenheid. Van Beukman weet ik dat eigenlijk niet eens. Ik vermoed van wel.

 17. JFU

  Rutte is de boodschappen jongen van de RIVM meer niet. Hem wordt tevoren verteld wat hij bij elke uitzending moet zeggen. Zelf mag hij er een leuk verhaal van maken, dat op het gemoed werkt van veel kiezers….helaas, maar die hebben een zeer kort geheugen.
  Negen jaar Rutte betekend o.a.: De zorg uitgekleed, verpleegkundigen met massa ontslagen, opheffen van 900 broodnodige IC’s. Politie ook flink weg bezuinigd, miljarden naar Brussel, grenzen open voor enorme aantallen gelukzoekers enz….enz…
  Gelukkig komt er een kentering in zijn populariteit als de rekening bij de burgers binnen komen na deze crisis, tenslotte moet het wel weer betaald worden.

 18. Waarom 1

  VVD aan top. Dag Nederland. Als VVD nog 4 jaar blijft is NL volledige kapot. Geen pensioen, 50%inkomstenbelasting. Geen zorg, wel 400€ zorgpremie per maand en iedereen minimaal 2; asielzoekers in huis en onderhouden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.