PvdA-coryfee Fatima Elatik vindt ophef over in moskee biddende agenten ‘belachelijk’: “Vorm van RACISME!”

PvdA-mastodont Fatima Elatik vindt het gewoon racistisch dat Nederlanders vallen over politieagenten en brandweermannen die in een moskee staan te bidden richting Allah. De korpschef moet opstaan tegen deze “vorm van racisme,” zo schrijft ze woedend.

Terwijl Forum voor Democratie raadsvragen heeft gesteld over in uniform biddende agenten in een moskee, die daarmee tegen neutraliteitsgedragscodes indruisen, tapt de PvdA uit een heel ander vaatje. Voormalig stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik gaat met een gestrekt been in tegen de ‘belachelijke’ korpsleiding. Ze vindt namelijk dat de islamitische agenten die aan het bidden waren tijdens het Suikerfeest de volle bescherming van de korpschef verdienen.

De politie is van iedereen, meent Elatik, en het nu laten gebeuren dat lokale politici willen dat de scheiding van kerk en staat niet wordt aangetast is een vorm van racisme. Woedend pende de PvdA-politica een klein betoog:

“Belachelijk dat de korpsleiding wederom voor stilte kiest. Ik heb Joodse agenten Pesach zien vieren in een synagoge en Christelijke agenten de kerstmis bijwonen! Korpschef sta op tegen deze vorm van RACISME! Laat ze niet weer in de steek #PolitievanIedereen”

Elatik is overigens zelf niet van onbesproken gedrag. Ze had binnen de gemeente Amsterdam een eenheid voor deradicalisering opgezet, maar die fungeerde vooral als baantjesmachine voor haar eigen netwerk. Dat de pers er op die manier over schreef vond ze zelf een “heksenjacht“, zo klaagde ze enkele jaren geleden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Lodewijk Raevensburgh

  “Belachelijk dat de korpsleiding wederom voor stilte kiest. Ik heb Joodse agenten Pesach zien vieren in een synagoge en Christelijke agenten de kerstmis bijwonen! Korpschef sta op tegen deze vorm van RACISME!”

  Geen speld tussen te krijgen.

  1. Basko

   Lodewijk Brenda Raevensburgh?

  2. LifeBuddy

   Looiewijk. nu moet je wel ff aangeven, waar we terug kunnen vinden dat we ”Joodse agenten Pesach zien vieren in een synagoge” ik ben benieuwd?

   1. Maurits Dekker

    Hij liegt!! Maar dat is niet ongewoon voor hem/haar/iets.

  3. RobVerhoeven

   Nooit geweten dat politieagenten een apart ras zijn!
   Deze corrupte kalifateerder moet gewoon d’r achterlijke bek dichthouden!

 2. Stopperspil

  Ze liegt deze Elatik. Zij zegt Christelijke agenten in een kerk Kerstmis te hebben zien vieren. Met hun uniform aan? Net als Joodse agenten in een synagoge. In uniform? Zij was daar als moslimvrouw bij? En wat deze kwestie met racisme te maken heeft is ook een raadsel.

  1. Dirk Derksen

   De scheiding tussen geloof (Kerk, moskee, synagoge) en staat zijn voor vele moeilijk te bevatten, het verschil tussen racisme en discriminatie al helemaal.

  2. Rammstein

   Je hebt gelijk Stopperspil: het is een smerige en overduidelijke leugen van Elatik – ze liegt als ze ademhaalt. Vandaar dat Raevensburgh haar arglistige bedrog meteen onderschrijft.

   1. Lodewijk Raevensburgh

    Ik heb Elatik nog nooit op een leugen kunnen betrappen, maar mogelijk heeft R*mmstein bewijs van het tegendeel.

    1. Lodewijk Raevensburgh

     Toen was R*mmstein verdwenen.

    2. evil knievel

     Dat komt omdat je stront in je ogen hebt n nix wil zien dat door dit gespuis veroorzaakt wordt!
     Deugzeug!

    3. stoppen

     je hebt weer problemen met je historisch besef. Mevrouw mocht het toneel ruimen door fraudeleus handelen lullewijk

     1. Lodewijk Raevensburgh

      Nee hoor, ook dit is onjuist.

     2. Lodewijk Raevensburgh

      En toen was stoppen verdwenen.

      🙂

    4. combat le pelicule

     Dat komt omdat lodewijk met zijn dikke vette islamsmoel geen idee heeft waar hij het zelf over heeft, logisch want lodewijk is dom..

     1. Lodewijk Raevensburgh

      Pellicule weet het ook niet meer.

      🙂

     2. combat le pelicule

      Jawel hoor maar jij bent nog dommer dan ik al dacht, emoticon…

 3. Kristalix

  Moskeeen? Waarom zijn deze nog steeds toegangkelijk. Dicht die boel. Bron van haatzaaierij.

  Extremisme.
  Sluiten die meuk.

  1. Lodewijk Raevensburgh

   Doe normaal, Kristalix, we hebben hier vrijheid van godsdienst.

   1. werikke

    Islam is geen godsdienst is een ideologie met haatzaaien volgelingen

    1. Lodewijk Raevensburgh

     ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2014/02/de-islam-is-een-godsdienst-geen-ideologie/

     1. B. Pascal

      Helder voor 20% religie dan. Het overige is overlevering en cultuur.

     2. combat le pelicule

      “we hebben hier vrijheid van godsdienst”

      Nee hoor lodewijk, de door jou zo ontzettend geliefde islam is geen godsdienst, de islam is een satanische ideologie, het is een systeem waar jij te dom voor bent om dit écht te begrijpen.

      De islam is een systeem, een ideologie met componenten:

      1 – religieus (koran) de religieuze component is niet los verkrijgbaar..
      2 – justitieel (sharia, wetgeving)
      3 – militair (jihad)
      4 – economisch (uitlenen zonder rente)

     3. Lodewijk Raevensburgh

      Het artikel gaat je waarschijnlijk boven de pet, pellicule, maar meer kan ik er niet over zeggen.

      ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2014/02/de-islam-is-een-godsdienst-geen-ideologie/

      By the way, dit is mijn laatste reactie aan jouw adres. Te dom.

     4. combat le pelicule

      Je blijft verbazen met je domheid, dacht ik dat het niet dommer kon bewijs jij het tegendeel, je hebt je harses zo verschrikkelijk diep in de islamstront zitten…

     5. Basko

      Lodewijk Laaf Raevensburgh?

    2. Sleipnir

     Religies behoren zowiezo niet thuis in de hedendaagse moderne wereld, in sprookjes geloven doe je maar lekker thuis achter de voordeur, dus zo spoedig mogelijk afschaffen die mallotigheid en zeker haatzaaiende ideologieën zoals de vieze islam, die hoort hier zeker niet thuis, de bulldozer erover en snel.

     1. Lodewijk Raevensburgh

      Is dit een nuancering van je eerdere standpunt dat alle Nederlandse moslims dienen te worden geïnterneerd in concentratiekampen, Sleipnir? Mogen ze wat jou betreft nu hun geloof wel achter de voordeur belijden?

     2. Sleipnir

      Als er ooit nog eens een burgeroorlog uitbreekt dienen we de gehele vijfde colonne van moslims, net eender als de Amerikanen deden met de Japanners in de Tweede Wereldoorlog, uit voorzorg te interneren Quispel, zo dacht en denk ik erover, en dit is de laatste keer dat ik je dit tracht bij te brengen aan je pindabrein, en nu niet meer liegen hè dat ik zomaar moslims op wil sluiten in concentratiekampen, smeerlap!

     3. Lodewijk Raevensburgh

      Ik noteer twee nuanceringen dan wel tekenen van voortschrijdend inzicht: je vindt nu dat moslims hun geloof achter de deur mogen belijden en dat internering in kampen van alle Nederlandse moslims mogelijk pas in beeld komt na het uitbreken van een burgeroorlog.

      Heel goed, kerel, je komt er wel.

     4. Sleipnir

      Dat is altijd mijn stelling geweest hoor liederlijke leugenaar die je er bent, jij verdraait altijd alles wat in je kraam te pas komt, dat weet iedereen, dat is de reden dat de meesten hier je kop wel op een paal zouden willen spietsen en je bloed drinken.

     5. Lodewijk Raevensburgh

      Gaat onze vriend Sleipnir hier nu glashard ontkennen dat hij hier heeft bepleit alle Nederlandse moslims in kampen op te sluiten?

      Wat een wonderlijke jokkebrok is het toch!

     6. Sleipnir

      Bewijs het maar trieste fantast, je staat weer eens met je broek op je magere enkels, hoe verhoudt zich eigenlijk dat constante gelieg van je met die zelfverklaarde superieure moraliteit die je hier constant verkondigt, dit wringt vind je zelf ook niet?

     7. Lodewijk Raevensburgh

      Ik heb Sleipnir ontmaskerd als een platte leugenaar.

      I rest my case.

     8. Lodewijk Raevensburgh

      Nog even ter onderbouwing. Sleipnir, toen hij zich nog vabis noemde, zei ondermeer: “Dus moslims interneren tot zij kunnen worden gedeporteerd naar hun eigen habitat lijkt mij een goed idee, en streven naar genetisch gemanipuleerd halalvoer teneinde die populatie der muzelmannen te verminderen ook.”
      ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2017/05/thierry-baudet-legt-pijnlijk-bloot-uiteindelijk-komen-die-hoofddoekjes-bij-de-politie-er-toch-wel/

      Hij is dus een tragische leugenaar.

     9. Lodewijk Raevensburgh

      Toen Sleipnir Springmaarachterop heette erkende hij de bewering maar vond dat ik de interneringskampen waarin hij alle Nederlandse moslims wenste op te sluiten geen concentratiekampen mocht noemen. Hij voelde kennelijk al enige nattigheid:

      “Nee hoor, interneringskampen in afwachting van hun deportatie in geval er een burgeroorlog uitbreekt, zoals de Amerikanen deden met de Japanners destijds”

      ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2018/04/wilders-steekt-de-vieze-bruine-rubicon-over-wil-een-wettelijk-verbod-op-de-islam/

     10. Sleipnir

      Er is niks mis met wat Vabis stelde Isolde, prima ideeën heeft die man en onze grondwet staat pal voor het uiten van zijn mening, dus wat zeur je nou? Ik lees er geen oproepen tot geweld in of iets dergelijks, de man uit zijn mening thats all.

     11. Lodewijk Raevensburgh

      “Er is niks mis met wat Vabis stelde Isolde, prima ideeën heeft die man en onze grondwet staat pal voor het uiten van zijn mening”

      Nu beweert Sleipnir dat hij iemand anders is dan vabis. Leugenvlek op leugenvlek.

      Zielige sukkel.

     12. Sleipnir

      Je kunt het nu niet winnen, en je kon het toen niet winnen Isolde of hoe je je ook noemt, maar nu die vraag hoe jouw constante leugens zich verhouden tot je zelf verkondigde superieure moraal, ga je daar nog antwoord op geven psychopaat of blijf je door wrijven in je zelfgemaakte vlek?

     13. Rammstein

      Sleipnir heeft inderdaad het volste recht om zijn mening uit te dragen. Dat deze mening vervolgens gelegd wordt langs de kromme lat van de moraal-socioloog Max Weber Raevensburgh doet uiteraard niet ter zake: dit is slechts een prive-oordeel dat niet telt. Het is kwalijk dat deze achterbakse fatsoensridder dat zelf niet ziet.

 4. Adriaen van Bergen

  Gelijk de racisme beginnen te roepen, dat is racisme.

 5. Kretoloog

  Fatima Elatik moet een grapje van Allah zijn: Een mens met een paardenhoofd.
  Als ze haar tanden ontbloot, ben je geneigd er een bit in te hangen.

  1. plakband

   12 miljoen euro is er spoorloos verdwenen toen Elatik nog geld mocht uitdelen namens de gemeente Amsterdam.

 6. Duckday

  PvdA-mastodont Fatima Elatik is gewoon de volledige weg kwijt.Wat haar niet aanstaat gaat ze gillend over straat racisme .Weet niet waar dat op slaat Deze personen vinden dat waarschijnlijk een intresant woord .

 7. LifeBuddy

  “Die foto is een Grove Vorm van RACISME!” Kijk die Ultra sLinkse die met zijn hand een pistool gevormd heeft. Natuurlijk krijgen we de sLinkse Leugen van” vriend,ik kheb bekertje in me hande man”. Hoe verkankerd zit dit tuigland in elkaar.

 8. Drostemannetje

  Iedere keer wordt weer de Rasicme of discriminatiekaart getrokken door deze gasten. Het geeft niet dat die mensen bidden, maar doe dat gewoon in je eigen tijd in burgerkleding. Het geeft gewoon geen goed gevoel agenten biddend in een moskee.

  1. Jack Flash

   Ik begrijp hieruit dat links niet eens weet wat racisme is.
   Dat is moeilijk discussie voeren,dus ben er snel mee uitgepraat.

 9. Steiner

  Die is bijna net zo achterlijk als SSylvana SSimons dan wel 24/7 zwakzinnige.

 10. AS210854

  Een vorm van racisme is ook als leidinggevende je familie en mede moslims, ipv een sollicitatie procedure starten voor iedereen, de mooiste baantjes toegeschoven krijgen.

 11. B. Pascal

  Het is eenvoudig, de NOS is een neutrale nieuwssite.
  Dus laten ze zich afhouden van religie, welke vorm dan ook.

  Zoals de bijbel zegt: rom. 14 v 5. Houdt dan alle dagen gelijk!

  Geen foto’s of verhaaltjes met kerst, pasen of suikerfeest!
  Ze begrijpen er bij de NOS toch niets van, laat ze er maar verre van houden.
  Men is atheïstisch, toch? Waarom allemaal die gang naar de moskee?
  Omdat het gewoon leugenaars zijn. Immers dat zijn alle mensen!
  Men wil liever die islam, dan hun eigen vrije cultuur.

  1. Lodewijk Raevensburgh

   Meen je serieus dat de NOS geen verslag meer mag doen van religieuze evenementen?

   Ik blijf me verbazen hier!

   1. B. Pascal

    zou beter zijn gezien hun neutrale positie!

    mag wel, maar stop met het fotograferen van ambtenaren in functiekleding.
    het enige doel van de NOS is, de islaam onderdeel maken van onze cultuur.
    dat is het doel, dat moet je stoppen.

 12. ervi

  Politie is van iedereen.
  Op straat: ja.
  Een moskee, kerk of synagoge bezoeken doe je maar in je vrije tijd, zonder uniform.
  De racismekaart die mevrouw Elatik trekt is ronduit misselijkmakend.

  Overigens: is dit moskee event niet gewoon een goedkoop idee van de Amsterdamse gemeenteraad om te laten zien hoe inclusief en divers de hulpdiensten daar wel zijn?

 13. Heras

  De islam vind ik racistisch: ze sluiten iedereen uit met een andere mening.
  Ze dringen zich aan ons op.
  Islam hoort niet thuis in nederland.

  1. combat le pelicule

   Daar is geen speld tussen te krijgen Heras…

 14. tata

  Een moslima in een synagoge en een kerk? En daar heeft ze gelovigen in politie uniform gezien? Het wijf liegt.

 15. Maurits Dekker

  LR

  Je liegt!!!

 16. Angelus pacis

  De eeuwige moslim weet niet hoe snel de discriminatie kaart getrokken moet worden. Bovendien de eeuwige moslim liegt; ze was niet of nooit in een synagoge en heeft al helemaal nog nooit agenten een kerstmis zien bijwonen. Wat ze wel gezien heeft is een agent in functie in de moskee om dat er weer eens gedonder was. Ze was daar om dat zij dat zegt?? Is daar enig bewijs van??? Met discriminatie heeft ’t natuurlijk niets te maken. Wat we wel zien is ongewenst gedrag waar kritiek op is. Oei…..laat dat nu juist heel moeilijk zijn voor de eeuwige moslim. Tijd voor een oplossing………..

 17. evil knievel

  Als je agenten in n moskee wil zien bidden,kan dit -buiten diensttijd-in jurk,met geitesik n de gehele rompslomp,met de geïndoctrineerde terroristen in t land waar dat dds is!
  Niet hier mevrouw met de kopvod!
  Waarom snapt dit addergebroed dit niet!?

 18. stoppen

  das toch die mevrouw van de diverse fraudes in Amsterdam oost ?

  tja coryfee van de pvda 🙂 🙂 🙂

 19. combat le pelicule

  Nee hoor geen racisme, zij maakt het racistisch en duwt elk normaal weldenkende Nederlander in het hoekje van racisme……

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.