Rob Jetten lijdt alvast nederlaag in D66-leiderschapstrijd: getrouwe Paternotte loopt over naar kamp-Kaag/Ollongren

De strijd voor het D66-lijsttrekkerschap moet nog beginnen, maar nu al lijken de kansen verkeken voor huidig fractievoorzitter en de facto partijleider Rob Jetten. Nog voordat de kandidaatstelling officieel geopend is, besluit één van z’n eigen fractieleden te pleiten voor een leiderschap van Sigrid Kaag of Kajsa Ollongren.

Nog niet zo lang geleden gold de Amsterdamse D66’er Jan Paternotte – onder wiens leiding de PvdA voor het eerst in haar bestaan van de troon was gestoten in de hoofdstad – zelf als kanshebber voor het landelijke partijleiderschap van D66. Maar toen GroenLinks het stokje overnam van D66 in Amsterdam, leek Jan Paternotte ook ineens een stukje minder briljant. Na het vertrek van Alexander Pechtold, twee jaar geleden, werd dan ook Rob Jetten de nieuwe fractievoorzitter en bleven er voor Paternotte slechts de portefeuilles hoger onderwijs en wetenschap over, aangevuld met het voorzitterschap van de Commissie Koninkrijksrelaties.

Of er rancune jegens Jetten is overgebleven na te zijn gepasseerd terwijl Paternotte eerder nog omschreven werd als ‘kroonprins‘? Niemand die het weet. Maar in een nieuwe tweet over wie de volgende premier van Nederland moet worden, geeft de Amsterdammer de duidelijke voorkeur aan een vrouw:

“Er zijn sinds 1848 meer Jannen dan vrouwen premier geweest in Nederland. 3-0 om precies te zijn. Daar mag best verandering in komen.”

Daarmee verklaart Paternotte niet alleen zelf niet in de lijsttrekkerverkiezing te stappen, maar gooit hij ook zijn eigen fractievoorzitter Rob Jetten voor de bus. Yikes!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Adriaen van Bergen

  Met Kaag aan het roer, een moslima, want getrouwd met een moslim, wordt D’66 Denk 2.0.
  Kunnen ze mooi die D (die bij hun allang niet meer voor Democratie staat) vervangen.
  Denk’66, dus.
  Ik zag bij Op1, of was het M, al een volledig gehoofddoekt persoon vertellen dat D’66 het helemaal was.

  1. Blitzkrieg

   Adriaen van Bergen :
   Quote : “Ik zag bij Op1, of was het M, al een volledig gehoofddoekt persoon vertellen dat D’66 het helemaal was.”
   Wat het dan helemaal was liet ze zeker wijselijk in het midden?

  2. Kretoloog

   D66 is altijd al poeslief geweest voor de moslims. Een aantal jaren geleden was er de Turkse Fatma Koser Kaya Kamerlid. Zij moest de Turkse stemmen trekken (Denk bestond nog niet). D66 ging toen zelfs zover dat zij de Armeense genocide ontkende, om de Turken maar niet voor het hoofd te stoten.

   De banden met de Turkse regering waren heel innig. Dat ging zelfs zover dat de Turkse regering een brief stuurde naar alle in Nederland woonachtige Turken om op Koser Kaya te stemmen. Dat leverde haar ruim 200.000 voorkeurstemmen op, goed voor 3 Kamerzetels!

 2. Bolkestein

  Een premier leveren met acht zetels in de peilingen?

  1. lotje

   Hahahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha

 3. Bullshit16

  Dictatuur 66 wie stemt daar nog op die ons een pilletje wil geven die de referendum heegt afgeschaft dat ik geen baas meer ben over mijn eigen lichaam die dr…ks wil legaliseren die nog meer eu wil die nog meer gelukszoekers wil binnenhalen etc etc dictatuur 66 weg ermee alleen verstanldlooze mensen stemmen op die partij
  Stem fvd of PVV uit de eu

 4. yellow thread street

  Wie had kunnen bedenken dat Robbie ooit nog door een vrouw gewipt zou worden.
  En nu wordt hij van achteren ook nog genaaid door een man.
  Wat een partij, laten ze zich maar ontbinden.

 5. Bolland

  Jammer, Jetten was lekker bezig

 6. Lodewijk Raevensburgh

  Jetten heeft zelf aangegeven een vrouwelijke lijsttrekker voor D66 een goed idee te vinden. Ik denk dat hij allang van plan was tweede op de lijst te worden na Kaag.

  D66 heeft met Kaag enorme electorale kansen.

  1. Bolland

   @Lodewijk Jetten heeft geen plan die doet wat hem ingefluisterd wordt, kansen van Kaag zijn ook marginaal, totaal vervreemd van de kiezer .

   Is ook grote probleem van D 66 zijn allemaal deugers die uitstralen zich ver verheven te voelen boven het volk .

   Vroeger redelijk alternatief nu elitaire drammers

  2. Maurits Dekker

   LR: “D66 heeft met Kaag enorme electorale kansen.”

   U laat mij vandaag weer schateren van het lachen!

   1. Fe

    hij is in opleiding bij youp. lullewijk doet zijn best

 7. Maurits Dekker

  Geloven dat je de minister-president mag leveren terwijl je
  waarschijnlijk maximaal 8 van de 150 zetels kunt behalen is
  dermate ridicuul dat alleen een lid van Dhimmies’66 dit kan bedenken.

 8. Heinz

  Mevr. Kajsa Ollongren ! Inzicht in invloed in optima forma. Dat spreekt mij aan. Waardigheid zonder theatrale franje.

  1. Bolland

   Heinz Serieus?

  2. Bullshit16

   Heinz
   Je leeft graag onder een dictatuur geeft niks leven onder een dictatuur zijn voor mensen die zelf niet kunnen nadenken zo als jij

 9. rexm

  Als je in de huidige regering een vrouw moet kiezen voor D66, kun je beter de poetsvrouw van het jaar, van de Firma de Schone poetsdoek kiezen, die zou het nog veel beter doen, dan die twee heksen.

 10. Henk Albarda

  Kaag lijkt afgewezen te gaan worden voor de overbetaalde top functie bij de WTO, u weet wel, die organisatie die al 70 jaar een oogje toeknijpt bij de massale diefstal door China van westerse innovaties en patenten, dus wordt ze partijleider van d66.
  Aangezien vrouwen en met name linkse vrouwen, geobsedeerd zijn een vrouwelijke mp voor Nederland te willen (capaciteiten kennellijk niet interessant) zal d66 aanzienlijk meer kiezers trekken mat kaag dan met sukkeltje Jetten.
  Onderzoek heeft al uitgewezen dat de meerdere kiezers naar alle waarschijnlijk naieve en domme pvda, groen links en sp vrouwen zullen zijn, zoals hier rosasolis.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.