Strandtenten blijven nog anderhalve week dicht, en Geert Wilders is er woedend over: ‘Kinderachtig en onnodig streng!’

PVV-voorman Geert Wilders vindt het “kinderachtig en onnodig streng” dat strandtenten niet open mogen voor 1 juni. De horeca aan de kust staat te verpieteren, en dat is volgens Wilders – ondanks de coronacrisis – nergens voor nodig. “Moeten de strandtenthouders dan maar failliet gaan?”, aldus een retorische Wilders.

Nadat de scholen en kappers al beperkt open gingen anderhalve week geleden, volgt 1 juni de tweede grote ronde corona-versoepelingen: horeca mogen dan weer klanten bedienen. Een ongelukkig gekozen datum, aangezien 1 juni Tweede Pinksterdag is, terwijl ook Eerste Pinksterdag traditiegetrouw een goede dag voor de horeca is. Maar ook dan mogen zij nog niet open, en al helemaal niet eerder.

De Gemeente Den Haag heeft bovendien bevestigd dat – ondanks het mooie weer, ondanks dat versoepelingen al zijn aangekondigd – strandtenten ook gewoon hun deuren gesloten moeten houden tot de eerste dag van de aankomende maand. Ze lopen daarbij flinke omzetten mis nu het weer deze dagen zeer zomers is.

Dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij Geert Wilders, die vindt dat de overheid “onnodig streng” is met hun beleid. Strandtenthouders dreigen massaal failliet te gaan, omdat de kustgemeente zo nodig “kinderachtig” wil zijn. De PVV-leider heeft er geen goed woord voor over:

“Belachelijk. Wel naar de bouwmarkt maar niet naar het strand? Moeten de strandtenthouders dan maar failliet gaan? Wat maakt die anderhalve week nou uit? Kinderachtig en onnodig streng dit.”

De kans dat de Haagse bestuurders gaan luisteren naar de PVV is minimaal: de partij heeft slechts twee van de 45 zetels van de plaatselijke gemeenteraad in handen, en speelt daarmee geen enkele factor van betekenis.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Bullshit16

  Geert heeft altijd gelijk ik zou gewoon open gaan maar ja als de bezoekers tegen gehouden worden dan schiet het nog niet op hoe lang nog waneer komt de bevolking en actie

  1. Lotje Tik

   Die landveraders horen aan de hoogtseboom ratten zijn het afschieten in de duinen
   Stem fvdpvv uit eu

 2. Antihedo

  Wederom een eenzijdige beschouwing van het probleem. Wanneer leert Greetje nou eens om het probleem interdisciplinair te benaderen. Dat is zijn vak, dat moet ie toch een keer leren.

  1. Bullshit16

   Anti
   Dan moet je pvv gaan stemmen dan kan hij ook meer

   1. Bullshit17

    Juisd stemp pvv en Fvd uit de EU zakenwasers!

    1. Antihedo

     Moeten ze eerst nog veel leren. Ze hebben de afgelopen periode duidelijk laten merken dat ze een aantal vakgebieden totaal niet beheersen.

    2. Dippaz

     Vent haal het leesplankje weer eens uit de kast.

  2. JochemX

   Sinds wanneer is het RIVM interdisciplinair? Vooral Artsen maken daar de dienst uit en hun benadering is nogal eenzijdig. Mochten er ook bouwkundigen, economen en fysici in het OMT zitten dan is hun invloed kennelijk te verwaarlozen. Mensen steken elkaar binnen aan, niet buiten.

   1. Meriadoc Brandebok

    Het RIVM beslist echter niets, dus dat is een dooddoener.

    1. Bullshit16

     Meri
     Klopt rivm beslist niet maar die landverrader rutte neemt het over dat bewijst dat rutte zelf niks weet en nog word er oo gestemd hoe dom moet je zijn

     1. Bullshit17

      Klop Rutte liegt wand hij spreek noojt de waarheid zakenwasers en landverader hoe dom kan je zijn weg met rivm stemp fvd en pvv uit de eu. moet niet geker worden. !!

     2. Meriadoc Brandebok

      Men handelt op basis van het advies van deskundigen, maar de besluitvorming vindt plaats in de politiek. Ook de ministers van Economische Zaken, Financiën en Landbouw zijn dus bij de besluitvorming betrokken. Bovendien regeert men op de grond van politieke meerderheden. Er is dus geen sprake van eenzijdigheid.

     3. Willem Bever

      Occult fantasiestje

      Fijn dat je het zo even neerplempt om het zo maareens te zeggen.

      Het is alleen zo jammer dat die vermeende deskundigen aantoonbaar fout op fout stapelen en dus niet serieus meer te nemen zijn.

      Maar ach laat het maar ff inzinken kweet dat dit als een schok komt

     4. Meriadoc Brandebok

      Het coronavirus stelt de geleerden over het algemeen nog steeds voor raadsels. Dus het RIVM zal er vast weleens hebben naastgezeten. Het is ook onvermijdelijk dat de politiek er weleens heeft naastgezeten. Je moet voor 100% besluiten op basis van 50% informatie.

      Bovendien was China aanvankelijk niet eerlijk over de situatie. Daardoor hebben overheden over de gehele wereld het probleem van meet af aan onderschat. Toen men daarna toch de troepen mobiliseerde, heeft men het in NL niet slecht gedaan.

    2. Antihedo

     Ik merk dat veel mensen ook werkelijk geen idee hebben hoe de besluitvorming nu plaats vindt. Gelukkig hebben deze mensen wel het hoogste woord.

    3. JochemX

     Goed lezen Bokkie, dat schrijf ik helemaal niet.

    4. JochemX

     Zal me worst wezen hoe de besluiten tot stand komen, ik heb dagelijks last van volkomen willekeurige en onzinnige maatregelen. Bok, zeg het maar, wie moeten we daar op aanspreken?

     1. Lotje Tik

      Als u er zo onmatig veel last van hebt zou dat best even te maken kunnen hebben met uw “mindset”. Vvd’ers hebben ook al snel last van en “sociaal paradijs”, om maar wat te noemen. Voor SP-ers geldt is omgekeerde. Die ergeren zich rot aan hoge Defensie- uitgaven.

     2. Meriadoc Brandebok

      @JochemX

      Het kabinet.

  3. LifeBuddy

   De ultra sLinkse hadden het probleem interdisciplinair moeten benaderen. Ze hadden ook eens naar anderen moeten Luisteren, bijvoorbeeld Geertje Wilders die tot nu toe altijd gelijk heeft gehad, Of Therry Baudet. Geertje zei gelijk een lockdown van 3 weken invoeren en de Grenzen dicht, dan waren er niet zoveel mensen overleden. Maar De ultra sLinkse hebben maar EEN blik en die is recht naar Voren, met Oogkleppen voor.

   1. Dippaz

    Even naar België kijken Einstein. Een volledige lock down en al 10000 doden.

    1. ManusR

     Ik woon in Azië, sinds half maart een volledige lockdown en maar 900 doden, en nu mag u weer een zet doen.

 3. Kretoloog

  Geert Wilders heeft in zoverre gelijk dat er bij de versoepeling van de lockdown-maatregelen sprake lijkt te zijn van van willekeur. Sowieso is bij een verblijf buiten de kans op besmetting veel minder dan in afgesloten ruimten. Wel toegang tot bouwmarkten, maar niet tot de terrassen van strandtenten (op gepaste afstand uiteraard) is dan niet uit te leggen.

  1. Kretoloog

   Wrang voor de strandtenthouders is natuurlijk ook dat De Efteling morgen (= 20 mei) WEL open gaat. Dit pretpark is nota bene gelegen in de Corona-brandhaard Noord-Brabant.

   Zoals ik zei: er is sprake van willekeur. En daar worden de strandtenthouders de dupe van!

 4. AnnetKlaver

  Kan niet geloven dat Geert weer woedend is, dat maakt er Tim er weer van.
  Voor mij mag de boel wel weer open, maar ja, heP net zoveel in te brengen als Geert.

  1. Alfred Bentinck

   Geert verkeert permanent in een staat van woede, Annet. Dus dat ziet Tim goed, ook hierover is hij WOEDEND!

   1. JochemX

    Nou Alfred, je hebt kennelijk nogal veel contact met Geert dat je dat precies weet.

 5. Alfred Bentinck

  Ik zie het al, Geert is weer WOEST!

  1. Rammstein

   Bedenk eens wat nieuws, lul de behanger.

   1. Alfred Bentinck

    Goedemorgen, heer R*mmstein, weer opgeruimd uit de veren?

    1. Rammstein

     Ja hoor, heel opgeruimd zelfs. Maar zo’n stupide opmerking van jou die je al 87 keer herhaald hebt, zorgt altijd voor een klein dipje. Eventjes maar.

     1. Alfred Bentinck

      Gelukkig, beste kerel. Een blijmoedig karakter is een groot geschenk.

 6. Beukman

  Een dagje eerder open, dus op 1e Pinkster, zou alleszins redelijk zijn, maar die mogelijkheid hield Rutte vorige week al open. Zeer waarschijnlijk dus dat ie dat vanavond gaat bevestigen.

  1. Alfred Bentinck

   Lijkt me ook.

 7. Beukman

  Verder is het punt: stel dat alles daar overmorgen weer open gaat en dit resulteert in een nieuwe coronagolf, wie staat er dan te blaffen om Rutte de schuld te geven? Inderdaad, Geert Wilders.

  1. Kretoloog

   Stel dat de hemel op de aarde valt. Dan is er niemand meer om te blaffen.

   1. Beukman

    Geert overleeft dat gewoon, in zijn safe house.
    En vervolgens zal hij er Rutte de schuld van geven dat de hemel op de aarde is gevallen.

  2. Alfred Bentinck

   Dit is zijn definitie van oppositievoeren: je wacht rustig af tot er iets fout gaat en je geeft de regering luidkeels de schuld roepende dat je WOEST bent.

   Deze strategie werkt omdat zijn aanhang een geheugenspanne heeft van maximaal drie weken.

 8. Pijnstiller

  Beste Tim,
  Bullshit17, Alfred Bentick, AnnetKlaver, Antihedo.
  Allemaal het zuurdesem van dit forum?
  Het wordt de laatste tijd weer erg gortig.
  Groet,
  Pijnstiller

  1. Alfred Bentinck

   Ik begrijp dat je een ban bepleit voor de mensen op DDS waar je het niet mee eens bent, Pijnstiller?

   Daar gaat Tim niet intrappen, arme kerel.

   1. Pijnstiller

    Dat weet ik zuurdesem, niet geschoten is altijd mis. Uw reactie zie ik maar als een verkapte bekentenis heer Wesley, Dopper, Alfred, Chlamydia, Juvenalis, enz………

 9. Pijnstiller

  Geert bedoeld het ongetwikfeld goed. Echter eerst wilde hij Nederland zo snel mogelijk op slot en was het kabinetsbeleid daaromtrend te slap en nu meent hij weer dat het allemaal niet snel genoeg open gaat.

  Met alle respect de hele lock down was volstrekt onnodig, een abjecte vrijheidsberoving en een ongelooflijk gebrek aan imzicht. Het bewijs voor deze stelling is geleverd door Zweden.

  Ergo, Geert denk na voor je weer op de verkeerde manier tegengas geeft. Zorg dat je stemmers gaat trekken, 21 maart 2021 komt razendsnel dichterbij. Zorg dat je samen met FvD voldoende burgers aan je bindt voor >76 zetels. Zorg dat je geen kartelboeven nodig hebt om het land te besturen.

  Dus doe je best, de natie heeft je nodig.

  1. JochemX

   Ho, ho, Geert en Baudet stonden een zeer korte en volledige lockdown voor om de situatie te inventariseren. Geen semi-permanente met nogal wat onzinnige maatregelen. Bordjes in een park hoe je moet lopen. Kan het gekker?

 10. Fortiori

  Is er al iemand die weet hoe het weer er uitziet met de pinksteren?

  1. Alfred Bentinck

   Regen, een graad of 18. Goed weer voor een lockdown.

   1. Volume

    Alfred Fortiori Bentinck?

 11. marianne71

  Al die dagelijkse mensen in de supermarkten en bouwmarkten zijn prima, maar mensen in de buitenlucht met veel wind waar het besmettingsgevaar nihil is dat gaat voor een nieuwe bestemmingsgolf zorgen? Dat je uberhaupt wordt besmet is een absurd kleine kans. Gisteren 27 nieuwe besmettingen en 14 doden. Op het moment is 88,7% van alle overledenen 70+, vrijwel allemaal met onderliggend lijden.

  Mensen zijn door angst en de media niet meer in staat zelf realistisch na te denken, dat blijkt maar weer.

 12. Rammstein

  Afgelopen zondag hebben we hier in Duitsland ons eerste terrasje kunnen pakken – onze vaste stek was open. Bij entree op het terras werden onze namen, adres en telefoonnummer genoteerd zodat bij een zich voordoend coronageval direct iedereen die er in de buurt was gewaarschuwd kon worden. Bedienend personeel droeg mondkapjes en gasten moesten dat ook dragen tot ze aan hun tafels zaten (met anderhalve meter tussenruimte), dan kon het af.

  Duitsland heeft de corona-crisis goed aangepakt en relatief weinig doden te betreuren. Ook de terrasmaatregel zal goed werken is de verwachting. In Nederland moet dat dus ook kunnen.

 13. RPML

  De eerste ambtenaar die de verantwoording van zijn beslissing niet meteen weer wil afschuiven naar een derde moet nog geboren worden. Rutte roept RIVM, het RIVM roept WHO. Van Dissel roept Rutte. Het zijn stuk voor stuk risicomijders, net als iedere wethouder, iedere burgemeester. De eerste wetenschapper die een besluit neemt zonder 100% zekerheid moet ook nog geboren worden…. en dus wachten we op 100% zekerheid en 100% kunnen afschuiven. Ondertussen vloeien de accijnzen van rookwaren lekker binnen en sterven er 20.000 per jaar aan de gevolgen van het roken…

  1. Alfred Bentinck

   Ik vind absoluut niet dat Rutte zich verschuilt achter het RIVM. Hij geeft aan het advies van het RIVM serieus te nemen en neemt de volledige verantwoordelijkheid voor de beslissing die hij erop baseert.

   Mogelijk snapt RPML niet zo goed hoe politiek en bestuur werkt.

   1. RPML

    Bentink, onthoud nou eens voor eens en voor altijd dat ik nooit maar wat roep dombo, ik beroep me notabene op een uitspraak van Rutte zelf!

    “Zijn we daar allemaal voor? Willen we dat? Rutte c.s. luisteren alleen naar medici, bekende hij tijdens een Kamerdebat. Dat is ontroerend, maar je kunt als leider en bestuurder van dit land niet slechts naar één beroepsgroep luisteren. Het is je plicht om ook naar andere deskundigen vanuit andere disciplines te luisteren.”

    h++ps://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/opinie/commentaren/anderhalve-meter-why.13094820.lynkx?pageStart9=1

    1. Volume

     @RMPL: Hij smult van jouw reacties aan zijn adres!

    2. Alfred Bentinck

     Rutte luistert naar medici en neemt hun adviezen serieus omdat we in ons land gezondheid heel erg zwaar wegen, maar uit zijn overwegingen bij de besluiten van de regering hoor ik wel degelijk een zorgvuldige afweging met andere, met name economische, belangen.

     1. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad, Alfred, Rutte verschuilt zich nergens achter. Hij geeft aan dat hij luistert naar de adviezen van medici. Maar het kabinet neemt de besluiten.

      (Bovendien is de macht in Nederland helemaal niet gecentraliseerd op een man, beslissingen worden door meerdere mensen tegelijkertijd genomen, dus is er niet specifiek een persoon verantwoordelijk. Namelijk, kabinet en parlement, in deze.)

    3. Bullshit16

     Rpml
     Op deze reactie geilt hij op zo meer dat er op deze klootzak gereageerd word zo geiler word hij

 14. Maurits Dekker

  WAARSCHUWING
  Op dit forum kunt u een gestoorde tr*l tegenkomen.
  De tr*l gebruikt meestal de naam ALFRED BENTINCK.
  Ook kan hij een van zijn 59 andere namen gebruiken.
  Komt u hem tegen dan is het beter niet op hem te reageren.
  Hij kan niet tegen argumenten van verstandige mensen.
  Dus voeder hem niet en laat hem links liggen.
  Waarschuw ook uw mede-forumleden.

  1. RPML

   Aj, zag het net te laat… rond het middaguur wordt hij meestal even door de verpleging naar buiten gestuurd dus ik denk dat ik mazzel heb…

 15. Lefty

  Als er straks weer een nieuwe Corona uitbraak komt is Rutte het ook schuld. Wat is nu eigenlijk de boodschap van Wilders aan de Nederlandse bevolking?

 16. Vit

  Een paar maanden geleden wilde hij nog een totale lockdown samen met Thierry, het virus is ondertussen echt niet verdwenen gezien een paar familieleden en vrienden van mij sinds deze week aan de zuurstof liggen.

  Ik voel me btw ook al een paar dagen niet zo goed, gelukkig heb ik zeer sterke medicijnen voor mijn Cara.

 17. harte385

  Beste Geert pleur dat zooitje ongeregeld eens van poten en laat ze opsluiten vooergoed.

 18. Hamer Sikkel

  Wanneer gaat Geert Wilders zich eens druk maken om iets echt wezenlijks als bijvoorbeeld de ondernemers die van Rutte & Co. financieel gesteund worden terwijl men bezig is de fiscus te omzeilen.
  Dus geen bijdrage doen voor de schatkist, maar wel uit de staatsruif willen graaien.
  Verder zou het Wilders sieren als hij opkwam voor de werknemers van de strandtenten, die hun vakantiegeld door de neus geboord krijgen.

  1. Dippaz

   Geert gaat gewoon niks doen. Geert is een blerbek die in het begin van de corona blerde dat Rutte met mensen levens experimenteerde. En dat er een volledige lock down moest komen en moet ineens weer alles los. Wat is het ook een grote lamzak.

   1. Willem Wever

    Maximaal effectbejag, minimale samenwerkingsbereidheid.

    Die kutpopulisten zijn ook allemaal hetzelfde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.