Sylvana Simons door het stof na delen van nepnieuws over ‘racistische handjes’ van Antwerpen: ‘Fout gedrag!’

Het Amsterdamse raadslid Sylvana Simons heeft vanochtend op Twitter haar excuses moeten aanbieden omdat ze onterecht een Belgische lekkernij voor kolonialistisch had uitgemaakt. De aantijging bleek op nepnieuws te berusten, en dus moest Sylvana haar aantijging rectificeren.

Zoals je in Nederland Haagse hopjes hebt, of Bossche bollen, zo heb je in het pittoreske Antwerpen net over de grens de Antwerpse handjes. Chocolade ledematen die zijn uitgegroeid tot een ware volkslekkernij. Maar daardoor – na de man die de pepernoten rondstrooit – ook in het vizier gekomen van niemand minder dan de zelfbenoemde racismebestrijder Sylvana Simons. Zij meent dat de Antwerpse handjes een “viering” van het brute Belgische koloniale regime in Congo zijn. Dat was “huiveringwekkend,” zegt Sylvana. En: “Nog steeds “gevierd” met de populaire chocolade handjes in België.”

Voor die laatste opmerking werd Simons vanochtend op de vingers getikt door een taalcoach, die haar uitlegde dat de handjes van Antwerpen honderden jaren teruggaan – veel langer al dan het zestig jaren geleden beëindigde koloniale bewind in Congo. Sylvana kon niets anders doen dan bedekt haar excuses aanbieden voor het verspreiden van een bloedfabel:

“Mij was verteld dat de “Antwerpense handjes” hun oorsprong hebben bij de gruweldaden van Koning Leopold. Blijkt niet zo te zijn, hij werd slechts geïnspireerd door eerdere gruwels.”

Ook noemt Sylvana de opmerking van haarzelf achteraf “fout gedrag“.

Bovendien kondigt de BIJ1-partijleider aan snel weer eens naar Antwerpen op vakantie te gaan. “Ik ken Antwerpen als een mooie stad”, schrijft ze: “Ik hoop ik zeker “na alle toestanden” snel weer eens te mogen zijn.”

Het is niet de eerste keer dat Sylvana haar verontschuldigingen moet aanbieden na en plein public nepnieuws verkocht te hebben. Eerder moest ze een onwaarheid over president Trump die ze verspreidde tijdens een talkshow ook al weer inslikken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Lodewijk Raevensburgh

  Het valt in Sylvana te prijzen dat ze ruiterlijk fouten toegeeft. Daar zou Baudet nog wat van kunnen leren.

  1. lotje

   Hahahaha hahahaha. Nog niet genezen van de virus?

  2. lotje

   Da

  3. lotje

   Dat hoeft Baudet niet te doen want die maakt geen fouten. Fouten komen alleen van links.

   1. Antihedo

    Ben toch wel benieuwd wanneer ze Baudet de partij uit gooien. Hij stapelt fout op fout en ook binnen de partij blijft dat niet ongezien.

  4. combat le pelicule

   SS geeft haar fouten helemaal niet ruiterlijk toe, SS is een zwarte racistische vrouw die mij als Nederlander structureel in de racistische hoek drukt, ze zou excuus aan moeten bieden aan al die Nederlanders die zij zo racistisch en onjuist bejegend…

   1. Scaldis

    Mee eens. Het zijn trouwens geen fouten die ze maakt, maar racistische leugens die ze verspreidt. Een groot verschil als je het mij vraagt.
    Ze zou zwaar beboet moeten worden, en ook haar excuses moeten aanbieden aan de gekleurde Nederlanders die zij fors beschadigt.

   2. Lodewijk Raevensburgh

    “SS is een zwarte racistische vrouw die mij als Nederlander structureel in de racistische hoek drukt”

    In dat geval zitten jullie dus in hetzelfde hoekje.

    🙂

    1. combat le pelicule

     Nee hoor lodewijk, jij leest selectief en je bent echt serieus te dom om echt te begrijpen… emoticon….

  5. A.B.

   Alsjeblieft zeg. Linkse flapdrol. Heb me netjes uitgedrukt…

  6. Bolland

   @Lodewijk Klopt: Pechtold,Klaver,Rutte,van Dijsselbloem,Asscher,Ollongren,Jetten,rosenmöller,Melkert,Marcel v Dam,Halbe Zijlstra,Jeanine Hennis-Plasschaert,Isabelle Diks,Klaas Dijkhof,Wybe van Haga,Peter van Dijk,Rick Grashoff ook trouwens

  7. Bolland

   @Lodewijk Klopt: Pechtold,Klaver,Rutte,van Dijsselbloem,Asscher,Ollongren,Jetten,rosenmöller,Melkert,Marcel v Dam,Halbe Zijlstra,Jeanine Hennis-Plasschaert,Isabelle Diks,Klaas Dijkhof,Wybe van Haga,Peter van Dijk,Rick Grashoff,Menno Snel en de absolute koning Eric Wiebes ook trouwens

   1. stop

    eric wiebes , vertrokken uit Amsterdam waar ze nog steeds bezig zijn zijn puin op te ruimen

    1. Bolland

     !stop : wat denk je van de belastingen, heeft hij ook puinhoop van gemaakt als staatssecretaris van Financien 2014-2017, daarna werd hij niet bestraft, maar minister van Economische zaken denk aan de Groningse chaos z n meest recente blunder 90 miljoen uitkeren aan het NAM ( dit terwijl gezinnen al jaren wachten op geld)

 2. lotje

  Ze moet nog één keer verontschuldiging aanbieden aan het Nederlandse volk. En dat is voor waarom ze hier op aarde is. Wat een zieke sukkel.

 3. Jack Flash

  Belediging om Baudet te vergelijken met die pleeborstel.
  Jij moet hier snel oprotten met jouw stokende giftaal, smeerlap.

 4. Scaldis

  Vraag het aan elke willekeurige Antwerpenaar en die zal de geschiedenis van de hand aan je vertellen: de reus Sus Antigone terroriseerde de schippers: ze moesten tol betalen om over de Schelde te mogen varen. Weigerde de schipper te betalen, dan hakte Antigone zijn hand af en wierp hem in de Schelde. De Romein Silvius Brabo maakte een eind aan de terreur en hakte het hoofd van Antigone af.
  Wanneer zijn wij van Silly’s leugenterreur af?

  1. Jack Flash

   Scaldis@ Heel simpel, het geldkraantje dichtdraaien, dan zijn die linkse imbecielen nergens meer.

   1. Scaldis

    Op de juiste partij stemmen dus.

 5. Peetjoh

  Ze probeert zo haar best te doen om alles maar weg te zetten als racisme. Jammer dat ze gewoon zo weinig weet, anders zou ze ook beseffen dat elke x dat ze weer roeptoetert er weer duizenden extra anti zwarte pieten komen. Mag van mij het word tijd voor een rechtse wind in Nederland.

 6. Heras

  Nog zo’n partij dat nederland kan missen als kiespijn.

 7. perry

  Het wordt steeds erger met SS, straks moeten we met ons allen “wit “gaan poepen!
  “bruinpoepers” zijn racistisch!

 8. Kristalix

  Umfufu is nep. Deze gesjeesde rol dalleer moet uit Nederland weg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.