Sylvana Simons en D66 vallen Brabantse coalitie met Forum voor Democratie aan: ‘Radicale midden?!’

Het is dan eindelijk beklonken: VVD, CDA, Forum voor Democratie en een lokale Brabantse partij gaan samen besturen in de zuidelijke provincie. Dat leidt tot een hoop hysterische reacties, onder meer bij Sylvana Simons en diverse D66-politici. Allemaal doen ze alsof het Derde Rijk uit de dood is opgestaan en haar zetel verplaatst heeft van Berlijn naar Den Bosch.

Dat BIJ1’ers en D66’ers teleurgesteld zijn dat zij geen deel uitmaken van de nieuwe regeercoalitie van Noord-Brabant, daarvoor kan je nog wel begrip opbrengen. Of dat ze op inhoudelijke gronden ernstige problemen hebben met het voorgenomen beleid op het ene of andere punt? Ook wel. Maar de hysterische wijze waarop ze nu tekeergaan tegen het nieuwe regeerakkoord voor Brabant? Lichtelijk overtrokken, nietwaar?

Zo vindt het Amsterdamse raadslid Sylvana Simons dat het CDA niet meer de term “radicaal midden” mag hanteren. Ze werken immers samen met radicaal-rechts nu, aldus de lokale politica op social media.

Simons leende haar opmerking van D66-europarlementariër Sophie in ’t Veld die het CDA ook nog eens kielhaalde voor hun samenwerking met de autocratische Hongaarse premier Orbán. Ook partijgenoten van In ’t Veld roeren zich.

Het Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma zegt tegen CDA’er Pieter Omtzigt:

“Beste Pieter Omtzigt, terecht zet jij je in tegen de afkalving van de rechtstaat op Malta. Samen strijden we tegen ondermijning van de rechtstaat in Rusland.

Wanneer spreek je je uit over de samenwerking van CDA Brabant met een partij die in Nederland de rechtsstaat aanvalt?”

En zijn D66-collega Jessica van Eijs vult aan:

“Brabant is mijn thuis. […] Het is treurig en ik maak me grote zorgen.”

Eén ding is dus duidelijk: de inkt van het VVD-FVD-CDA-regeerakkoord in Brabant is droog. Maar of het daarmee ook gedaan is met het nauwelijks gefundeerde visioen dat Noord-Brabant nu een fascistisch bestuur krijgt…? Ik houd er mijn adem niet voor in.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. lotje

  Zieke honden

 2. Bolkestein

  Wordt Brabant bestuurd vanuit Amsterdam en vanuit Brussel?

  En die Sophietje in ’t Veld, is dat niet een beroepscleptocrate?

  D66-lijsttrekker Sophie in ‘t Veld streek tonnen op voor niet gemaakte hotelkosten

  Plus: ze betaalt geen inkomstenbelasting in Nederland

  Door: Redactie , 12:07, 06 mei 2019

  D66-lijsttrekker Sophie in ‘t Veld heeft de afgelopen jaren als Europarlementariër mogelijk tonnen opgestreken voor niet gemaakte hotelkosten. Dat schrijft HP/De Tijd. Europarlementariërs krijgen een vergoeding voor hotelkosten wanneer zij vergaderen in Brussel en Straatsburg. In ‘t Veld woont echter sinds 2005 in Brussel.

  In totaal heeft In ’t Veld gedurende haar 15 jarig lidmaatschap van het Europees parlement een bedrag voor verblijfskosten in Brussel ontvangen, dat mogelijk is opgelopen tot ruim vierhonderdduizend euro netto.

  De lijsttrekker van D66 schrijft in een reactie dat zij wel degelijk verblijfskosten heeft in Brussel: “Zoals ik aangaf ben ik sinds 1994 woonachtig in België. De dagvergoeding is flat rate, en er is geen verantwoording nodig (…) Ik heb uiteraard gewoon verblijfskosten in Brussel. De kosten hangen niet af van wat mijn formele postcode is (…) Dus uw conclusie dat ik ‘tonnen’ heb opgestreken waar geen kosten tegenover staan, is onjuist.”

  Van welke specifieke verblijfskosten in Brussel dan sprake is en om welk bedrag dit gaat, wordt uit het antwoord van de D66-lijsttrekker niet duidelijk.

  De kwestie is een doorn in het oog van andere betrokkenen bij de D66-fractie in Europa, schrijft HP/De Tijd. Dit omdat In ’t Veld naast de riante vergoeding voor niet gemaakte ‘Brusselse hotelkosten’, tevens geen inkomstenbelasting betaalt in Nederland. De D66-volksvertegenwoordiger heeft slechts te maken met de beperkte fiscale inhouding die het Europees Parlement doet. En ook dit keer is de enige reden daarvoor dat zij woonachtig is in Brussel.

 3. Willem Bever

  Sylvana wie?

  En sofietje ….had jij inmiddels je teveel onterecht ontvangen vergoedingen al terugbetaald.

  En Tim ik weet dat je heel erg van SS gecharmeerd bent …maar als je jezelf journalist noemt heeft dit echt geen (toegevoegde) nieuwswaarde

  1. BigBadJohn

   Het is inmiddels wel evident dat Sylvana “tietjes bloot in de playboy” Simons er gewoon alles voor over heeft om de aandacht te krijgen.

   Het is enigzins pijnlijk om te moeten aanschouwen hoe deze theatrale persoonlijkheidsstoornis-patient niet de psychische hulp krijgt die ze nodig heeft.

   Het zal waarschijnlijk een kwestie van tijd zijn voordat ons zorgsysteem, het beste zorgsysteem van de wereld volgens Mark Rutte, deze ongelukkige ziel van haar psychische aandoening gaat verlossen.

 4. Bullshit16

  Die pleeborstel waar bemoeit dat wijf zich mee met haar 1 zeteltje dat wijf wil Nederland alleen maar meer on Nederlands maken dus pleeborstel hou je smoel en ga terug naar je negerland

 5. FJ

  Deze zakkenvullers willen ook een deel van de buit.

 6. Original NL

  Twee zogenaamde deuggleuven halen de fascisten maar weer eens van stal..er komt een moment dat dit argument zelfs door de domste kiezers wordt doorgeprikt…maar dat zal nog wel even duren.
  In de duitse parlement zie je dezelfde misselijke houding bij de regeringspartijen richting de AFD….goede voorstellen van de AFD worden niet eens in overweging genomen..alleen omdat ze van de AFD zijn.

 7. Duckday

  Die mensen die er op tegen zijn zijn beroeps zakken vullers Bang om de macht te verliezen hoogmoed waanzin en belust op macht.Zij hadden in 40 -45 geen slechte beurt gemaakt hebben. Deze mensen zijn een gevaar voor de vrijheid in Nederland.
  Stem gewoon PVV of FvD stem op die mensen die opkomen voor de waarheid en geen NEp nieuw verzenden.Daarna direct uit de EU en EURO wat heeft de EU nu bijgedragen voor de normale man vrouw in Nederland wat zijn we er op vooruit gegaan. Ook de EURO is nu niks meer waard dan een stuk papier We hdden de gulden die ook weer door de huigenlaars kapot zijn gemaakt en door de VVD omgeruild zijn voor niets zeggend papier En de lachende manderijn van de VVD heeft gewoon lak aan de bevolking en de media doet er gewoon aan mee om dit land kapot te maken

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.