Sylvana Simons: ‘Komende Tweede Kamerverkiezingen halen wij 1 á 2 zetels en krijgen we voet tussen de deur!’

BIJ1-partijleider Sylvana Simons heeft er “alle vertrouwen” in dat zij over pakweg 10 maanden lid is van de Tweede Kamer. Maart volgend jaar zijn er verkiezingen, en het radicale raadslid uit Amsterdam rekent erop dat zij dan zal toetreden tot het parlement. “Onwards and upwards,” verklaart ze op een livestream van haar partij.

Wegens het coronavirus kunnen partijen nog altijd geen grote bijeenkomsten houden, maar gelukkig is er het internet. Daar hield BIJ1, de partij van Sylvana Simons gisteravond haar eerste “webinar” over de speerpunten van de politieke beweging. Het was meer een vraag-en-antwoordsessie met het raadslid uit de hoofdstad dan daadwerkelijk een college, maar dat mocht de pret niet drukken.

Sylvana sprak over diverse onderwerpen, waaronder dat zij trots is op het label “radicaal”, dat zij acties tegen Zwarte Piet nog altijd dapper en nodig acht, en dat ze tegenwoordig tekent om lol in de politiek te blijven houden.

Maar ook blikte La Simons vooruit op de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar lente. Het is nog even “spannend” of die überhaupt kunnen doorgaan wegens Covid-19, maar Sylvana rekent erop dat zij zal zegevieren tijdens die stembusgang.

Ze gaat uit dat ze 1 á 2 zetels moet kunnen halen in maart 2021. Waar ze dat vertrouwen vandaan haalt is niet duidelijk: opiniepeilers geven haar al jaren geen schijn van kans om in de Tweede Kamer terecht te komen, en ook bij de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018 haalde de partij slechts de kiesdrempel met de hakken over de sloot met één restzeteltje. De partij van Sylvana bleek buiten de Bijlmer heel slecht te scoren.

Optimistisch is de lokale politica over haar nationale ambities in ieder geval wel: zij gaat dus uit van 1 á 2 zetels, en anders? Dan wordt het “op een houtje bijten.” Met enige voorzichtigheid: zullen we dus alvast de houtzagerij bellen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Petrazoveel

  En wie moeten op die zetels gaan plaatsnemen? Ze kon toch niemand vinden?

 2. Sleipnir

  Ja natuurlijk Sylly, en Hillary wordt alsnog Potus…..

 3. NoDoubt

  Misschien kan ze wel met DENK samen. Daarvan is hun Nederlands ook niet vrijwillig hun moedertaal.

  1. Cootje

   Daar heeft ze al bij gezeten , maar toen is ze gevallen in een diep zwart gat. Of ze daar letsels aan over heeft gehouden , ik denk van wel

   1. Bullshit16

    Welke dictators 66 pilletje heeft die pleeborstel gehad

 4. ko vadis

  Haha! De nieuwe definitie van zwarte humor!

 5. lotje

  Hahahahahahaha. Weet dat wijf niet dat asielzoekers niet mogen stemmen.

 6. macsjang

  Dream on

 7. combat le pelicule

  Dat zou zomaar eens kunnen, er lopen genoeg koekwauzen rond in Nederland die onze cultuur graag wensen te verkr*chten

  1. Blitzkrieg

   combat le pelicule :
   Quote : “Dat zou zomaar eens kunnen, er lopen genoeg koekwauzen rond in Nederland die onze cultuur graag wensen te verkr*chten”
   Gek genoeg loopt de gemiddelde cultuurverkr*chter in Den Haag rond. Ook een buitenlander wil veiligheid op straat, en hoe mooi het sprookje ook klinkt iedereen weet dat de steunpot het best gegarandeerd is als er ook nog mensen zijn in dit land die ook nog wat doen! De gemiddelde Marokkaan stemt bijvoorbeeld PVV.

 8. Appelstroop

  Succes Sylvana!
  Als er 1 partij is die zorgt voor verbinding ipv mensen beoordelen op hun huidskleur, cultuur en geschiedenis, is dat BIJ1. Ik gok op 2 zetels!

  1. Cootje

   Je moet mensen ook niet beoordelen op hun huidskleur , maar dan moet je ook niet dinsdag avond op Nederland 1 kijken naar de serie opsporing verzocht , de rollen patronen zijn opvallend veel van dezelfde kleur , maar ik snap het slechte jeugd gehad

   1. Appelstroop

    Ik vrees dat de sarcastische toon van mijn post je ontgaan is.

    Beoordelen op huidskleur doe ik niet, en zou niemand moeten doen.
    Ik beoordeel wel op gedrag, en dan springen bepaalde groepen er uit.
    Daar kunnen we voor wegkijken of het onderwerp onbespreekbaar maken, of we kunnen kijken waarom dit zo is en of we hier een oplossing voor kunnen vinden.

  2. Peetjoh

   Oh dus jij denk dat als 90 van de 100 overvallen door een zwarte word gedaan, iemand er niet van kan uitgaan dat de meeste zwarte criminelen zijn?

 9. Cootje

  Het is toch heerlijk dat mensen zwart wit kunnen denken , we hebben een gekleurde Amerikaanse president gehad die had de Nobelprijs al binnen om dat hij het zo mooi kon vertellen , trump is bezig puin te ruimen, en nu hebben wij een vrouw met indianen verhalen die denkt dat er meer dan twee mensen op haar gaan stemmen, nu die gaan we de zwarte piet toespelen . Maar het zullen wel twee zetels worden met een gat er in, en in die kamer stinkt het naar stront , en er hangt een rollertje papier ,

  1. Alfred Raevensburgh

   “trump is bezig puin te ruimen”

   De puinhoop is in Amerika nog nooit zo groot geweest dankzij Trump.

   1. Start

    Alfred Adolf Raevensburgh?

    1. Kretoloog

     Alfred Bentinck wisselt sneller van naam dan van onderbroek.

     1. Fe

      Als iedereen nou leerde dat adept gewoon te negeren !

   2. Cootje

    Een gekleurde mooiweer verteller die het land net als rutte heeft weggegeven aan armoedzaaiers , en nu hebben we trump die zegt tegen Europa wil je voor een dubbeltje op de eerste rang zitten zoek het uit , die trapt de Chinese het land uit die alle Intellectuele eigendommen van iedereen stelen , is een derde wereldland moet je ze ook zo behandelen en die Chinese gaan het moeilijk krijgen want er gaat een hoop productie terug naar het westen en als je verplicht bent om 6% groei te realiseren en die gaan ze niet meer halen , dan is Hongkong een kinderspeeltuin, de beste president die Amerika ooit gehad heeft ,

   3. evil knievel

    Das niet de schuld van Trump maar van die lieve zwartjes die n stok hebben gevonden om de boel weer te plunderen & af te Fakkelen!

 10. Hatseflats

  Wat een grap. Een zetel achter in de bus kan ze krijgen.

 11. Samson

  Nu ze het riool heeft gehaald, denkt ze ook in de tweede kamer te kunnen komen. Wat een flapdrol.

 12. Kristalix

  Wat een mafklapper. Ze poept nog net niet in de keuken. Gesjeesde rol dakleer.

  1. Blitzkrieg

   Kristalix :
   Quote : “Ze poept nog net niet in de keuken.”
   Nou daar zou ik als ik jou was nog maar niet zo zeker van zijn.

 13. Fe

  tja , voet tussen de deur , het is net zo een vervelend en irritant clubje als de jehova kennelijk met dezelfde techniek. We moeten dus hard duwen zodat ze hun voetje snel tussen de deur weghalen !

 14. Lex

  Hebben ze dat mens nog niet met pek en veren terug gestuurd naar Suriname?

  En dat wilt mee gaan doen aan de verkiezingen volgend jaar?

  Whoe hahahahahahahahahaha

 15. Bolland

  Ja ja ben benieuwd, in de Amsterdamse raad blinkt ze uit hahaha, misschien toch een vrouwelijke premier ….

 16. ReneR

  Laten we hopen van niet. Dat gekke mens moet echt geen inspraak krijgen in onze politiek.

 17. Angelus pacis

  ‘Voet tussen de deur’ ………….Heel hard aan die deur trekken dan is voet gauw verdwenen.

 18. Bes Tolen

  Met haar rijk gevulde portemonnee hoeft Sylvana zich geen zorgen te maken maar ze moet wel wat te doen hebben. Het is wel gemakzucht, luiheid van de rijke dat ze zich in dit land op houdt en niet bijvoorbeeld in een Zuid Amerikaans land waar ze wellicht beter tot daden zou komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.