Sylvana Simons kondigt volgende traditie aan die op de helling moet: drie zoenen op de wang

BIJ1-partijleider Sylvana Simons heeft in een livestream op Facebook onthuld welke Nederlandse traditie de volgende is die wat haar betreft beter kan verdwijnen: drie kussen op de wang geven. Geef elkaar liever een dikke Surinaamse knuffel, zo meent het raadslid uit Amsterdam.

Gisteravond heeft Sylvana Simons, partijleider van haar beweging BIJ1 in gesprek met Wij blijven hier, verteld welke Nederlandse gewoonte wat haar betreft liever niet hoeft terug te keren als de coronacrisis eenmaal voorbij is. Ze kiest voor de Nederlandse manier van afscheid nemen: drie zoenen op de wang. Het gebeurt in dit land “te pas en te onpas” en heeft liever dat het in het verleden blijft – evenals tradities als Zwarte piet en vermeende racistische politieagenten. Sylvana

“Ik zeg je heel eerlijk: het te pas en te onpas drie kusjes [geven, red.] hoeft van mij ook niet. Ik geef mijn dierbaren graag een lekkere dikke brasa, maar mensen die ik 5 minuten ken en dan bij het afscheid wéér die drie kusjes… Van mij mag het in het verleden blijven.”

Naast de drie zoenen noemt Simons ook het “nieuwe hygiënebesef” als iets dat zou moeten blijven, en dat Nederland nu massaal de handen aan het wassen is. “Gewoon netjes,” meent het Amsterdamse raadslid en ze hoopt dat we daar ook mee zullen doorgaan als het coronavirus is overgewaaid.

In het Zoom-gesprek stipt Sylvana Simons verder haar persoonlijke politieke drijfveren aan, en benadrukt ze dat linkse partijen elkaar niet moeten aanvallen. Het gesprek had eigenlijk vorige week moeten plaatsvinden, maar door een technische fout aan de kant van Wij blijven hier – dat zegt graag  ‘een blik te gunnen in de “wondere wereld” van de Nederlandse Moslim’ – werd de video niet geüpload naar Facebook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. lotje

  Deze heks wordt nooit gekust en moet daarom verboden worden. Al is dit de laatste wijf op deze wereld dan wil ik nog geen knuffel.

  1. Jack Flash

   Gaat niet eens op 1,5 meter afstand.
   Whoehaha!

  2. Shadow1100

   Beste Lotje, Heb je haar vroeger wel eens zien (gogo)dansen? Nou dat was niet mis hoor.

  3. RvdBe

   Wat een afgesneden klitoris toch al niet met een mens kan doen.

 2. Sleipnir

  Ik ben het een keer met haar eens.

 3. Waarom 1

  We zijn te laat met ingrijpen. NL is NL niet meer. Alle NL tradities en cultuur zijn door dit soorten wezens kapot gemaakt. En nu vooral blijven stemmen op VVD en we wonen niet meer in NL maar in multicultiland. Onze koning is alvast voorstander

  1. Jack Flash

   Met 1,5 afstand hoeven wij ons met fysieke aangelegenheden ons geen drukte meer te maken.
   Met mie ik wat doe maak ik wel uit.
   Amen.

   1. Jack Flash

    mie=wie

 4. Bullshit16

  Laat die pleeborstel lekker kwekken bij de volgende verkiezingen is ze van de kaart verdwenen
  Kijk het fvd journaal als je deze aflevering hebt gezien dan stemt er geen weldenkend mens meer op vvd en de rest van die kartel partijen
  Kijk en oordeel zelf
  Stem fvd of PVV uit de eu

 5. Politiek Profeet

  Ja hoor Tim is weer hoognodig aan een avondje handkarren, SS weer in de picture…Tim…er zijn meer lekkere ,mooie vrouwkes dan kerktorens…nog wel, want straks meer minarettekes ehhh zunne.

 6. Piet51

  Ik woon en werk een deel van het jaar in Italië. Daar vind ik het altijd weer gênant als Nederlanders, soms ikzelf ook in een automatische bui, anderen drie zie=enen wil geven, maar na de tweede keert de ander zich af. Inmiddels kennen mijn kennissen die vreemde Hollandse gewoonte.
  Een traditie is het nog lang niet, want die gewoonte is pas enkele tientallen jaren algemeen Nederlands gebruik. Het idee van Sylvana Simons stpreekt me zeer aan en voorkomt gênante situaties elders.

  1. Original NL

   Nou piet..dan doe je dat toch niet..er is geen wet die 3 kussen voorschrijft…

  2. Bullshit16

   Ach malle pietje
   Niemand die je dwingt die vrijheid heb je nog dus als jij zo preuts bent dan doe je het toch lekker niet en als die gvd pleeborstel het ook niet wil dan doet ze het ook niet mijn zegen heeft maar laat dat gvd dat kut wijf gvd is een keer met haar eigen zaken gvd bemoeien dan ons Nederland nog verder gvd laten verkwanselen trap die gvd die kut neger het land uit
   Zo dat moest even
   STEM FVD OF PVV UIT DE EU

   1. Piet51

    @Bullshit16
    Als je je bericht op de volgende manier had opgesteld, zou ik je serieus genomen en geantwoord hebben. Nu blijft het een puberale uitbarsting die geen enkele indruk maakt.

    Ach malle pietje (o.k., dit beschouw ik inmiddels als een koosnaampje; ik ken inmiddels de TV-held van lang geleden)
    Niemand die je dwingt die vrijheid heb je nog dus als jij zo preuts bent dan doe je het toch lekker niet en als die Silvana Simons het ook niet wil dan doet ze het ook niet mijn zegen heeft maar laat zij is een keer met haar eigen zaken bemoeien dan ons Nederland nog verder laten verkwanselen stuur die vrouw het land uit
    Zo dat moest even
    STEM FVD OF PVV UIT DE EU

    1. Alfred Bentinck

     STEM FVD OF PVV UIT DE EU

     Mijn voorstel zou zijn ze allebei uit de EU te stemmen.

     🙂

     1. Piet51

      @Alfred Bentinck
      Hé, ik zie het nu pas, wat Bullshit16 waarschijnlijk bedoelt. Ik dacht steeds, dat hij PVV en FvD uit de EU wilde stemmen en daarna uit de andere vertegenwoordigingen. Dat kan alleen door niet te stemmen op die twee partijen, prima suggestie dus. Ik vond het wel vreemd, maar Bullshit16 schrijft wel vaker verrassende bijdragen. Een goedgekozen leesteken of het voegwoordje “en” zou e.e.a. verduidelijken. Bullshit16, een gratis tip! Neem het in overweging.

     2. Beukman

      Ik dacht steeds, dat hij PVV en FvD uit de EU wilde stemmen en daarna uit de andere vertegenwoordigingen. Dat kan alleen door niet te stemmen op die twee partijen, prima suggestie dus.

      Nee @Piet, het zit anders. @Shit wil óf PVV óf FvD uit de EU stemmen. Logisch, want je hebt maar 1 stembiljet.
      Uiteraard KAN je een partij helemaal niet ergens uit stemmen, tenzij je het zo opvat dat je een partij ergens uitstemt door op een andere partij te stemmen. En dan klopt het opeens: om de PVV uit de EU te stemmen stem je FvD, en andersom.
      Al met al dus een zeer virtuoze taalgrap van @Shit, een doordenkertje.

     3. Piet51

      @Beukman
      Ik kan Bullshit16 vaak, of eigenlijk meestal, niet volgen. Maar met jouw uitleg groeit hij huizenhoog in mijn achting. Zo’n intelligentie, en dan zo krachtig verwoord in een paar woorden, ongelooflijk. Dat is echt teveel voor DDS. We moeten hem koesteren, want stel dat hij naar J O O P verhuist.

    2. Bullshit16

     Piet51
     Ja soms komt de waarheid hard aan en soms moet het ook keihard gezegt worden dus ja
     En de rest jij reageerde op die kwal alfredje dus daar reageer ik niet op wand reageer ik op jij dan reageer ik ook op alfredje en dan krijgt hij weer een stijve plasertje dus dat moet ik maar niet doen

  3. truletwiesje

   uiteraard spreekt jou dit aan pietje, jij bent immers van het type leugenclown Rutte die houdt ook niet van contact met vrouwen, mannen daarin tegen daar houdt hij dan wel weer van, dat wel…

  4. ManusR

   Als 51 je leeftijd is, is het voor jou slechts een tiental jaren, ik doe het al sinds begin jaren 60.

   1. weer woord

    Het staat voor z’n IQ, z’n pogingen het te maskeren met opgeklopte arrogantie zijn al net zo nutteloos als hijzelf.

  5. evil knievel

   Pietje toch,dan ga jij toch ook lekker aan de BRASA met Sultana n de rest van de knuffelbeertjes!
   Wel gaarne in BRASAland aub!😁
   Lekker BRASA met z’n 3 tnt!
   Oooh wat leuk & lief!🤮

 7. Pijnstiller

  Wanneer stoppen we een keer met Silly Sil aandacht geven. Ik vind Surinaamse vrouwen doorgaans geweldig, er zijn echter uitzonderingen op de regel. Desi, kun je die verwaande kwast alsjeblief een Surinaams paspoort geven en haar de volgende december ff lekker op een mooie Surinaamse surprise tracteren 😉

 8. Sando

  Surinaamse knuffel? Dat is zelfmoord !!

  1. Vliegenvanger

   SS verstopt zich achter twee ronde thermopane glazen. Gelukkig zie je ze dan niet helemaal. Anders val je keihard achterover.

 9. Kristalix

  Umfufu? Enkeltje Paramaribo deze gesjeesde rol dakleer.

 10. Angelus pacis

  Het is tijd voor een nieuwe traditie. Geef SS drie schoppen onder het bipsje als je haar tegen komt.

 11. feitelijk

  je zou haar haast dood willen knuffelen in alle tederheid

 12. johanjha

  Ik zie het nu zo duidelijk . Het stukje vooruitgang wat we hadden word door den vreemde in snel tempo af gebroken. Ik voor zie in de nabije toekomst een burger oorlog . Om dat iedereen aan 1 kant word gedrukt of je hoort bij de rechtse kant of de linkse . Ik kan niet anders zeggen dat ze zich vergissen . Wij blanke Nederlanders zijn nog (wel) in de meerderheid . En als het eenmaal moet zullen de kanten gekozen worden of we dit nu willen of niet. En dan heb je nog de anderen zoals ik die als extreem rechts en agressief bestempeld worden. Ik ben zoals ik het zie wel rechts maar wel sociaal rechts , heb een sociale en maatschappelijke baan . Maar ik garandeer je wat ze steeds harder roepen aan de linkse kant kunnen ze straks keihard rechts krijgen.

  1. Bullshit16

   Johanjha
   Heb je het niet door het is al oorlog met iets wat je niet ziet corona dat is de oorlog

 13. ManusR

  Doe jij maar een zak over je hoofd, dan kust niemand jou meer en voor een knuffel ga je maar naar een moslim toe.

 14. ikweetwatikwil

  Een traditie is het niet. Het is er zomaar in geslopen. Ik knuffel alleen maar mijn dierbaren. De rest een hand. Er zijn wel virologen die geen hand geven het nieuwe normaal vinden maar die kunnen de pot op. Dat zou een enge toestand worden.

 15. Sjipke

  Kijk ik kan me al helemaal niet voorstellen dat er ook maar iemand is die Sylvana drie kussen op haar wang wil geven. Nou wil ze dadelijk ook nog geknuffeld worden, Volgens mij is daar ook niemand voor te porren! De enigste die misschien nog bereid was geweest om met haar te knuffelen was……………..zwarte Piet……….maar ja, die heeft ze inmiddels zelf al de das omgedaan!!!

  1. Alfred Bentinck

   Sylvana is een bijzondere mooie vrouw, dus als je weerzin voelt om haar een zoen op de wangen te geven vrees ik dat racisme in het geding is.

   1. Volume

    Alfred Brenda Bentinck?

   2. evil knievel

    Ach gut daar hebben we haar ook weer met dr Racisme!🙈

 16. Sjipke

  Kijk ik kan me al helemaal niet voorstellen dat er ook maar iemand is die Sylvana drie kussen op haar wang wil geven.
  Nou wil ze dadelijk ook nog geknuffeld worden, Volgens mij is daar ook niemand voor te porren!

  De enigste die misschien nog bereid was geweest om met haar te knuffelen was……………..zwarte Piet……….maar ja, die heeft ze inmiddels zelf al de das omgedaan!!!

 17. Bes Tolen

  Het gaat hier niet om een Nederlandse traditie maar om een uit Amerika overgenomen dwangmatige wat al te vieze af te keuren gedragslijn, die velen menen zich te kunnen permitteren. Helemaal afschaffen dus. Ik vind, dat de politiek en de rechtspraak nogal eens te veel gewicht toe kennen aan privacy aspecten maar hier heb je nu echt iets waar velen zich toestaan wat slachtoffers niet willen en de privacy grof geweld aan doen. Mooi, dat Simons dat onderwerp naar voren brengt. Zij het met wat onzinnige tekst er bij.

  1. evil knievel

   Dan mag jij,samen met SULTANA,lekker gaan BRASAËN in PARAMARIBO!
   Hebben hier nix aan VOLSVERLAKKERS!
   Ik blijf ieg xxx geven n als t ff meezit pak ik dr gewoon op dr kist n grab r ook nog ns ff lekker by the PUSSY!😘
   Opfokke met jullie gegrien!
   Wordt tijd dat die linkse meisjesonderbroeken ns wat eelt op de ziel gaan kweken,stelletje waswijven!😁

 18. harte385

  Snap niet dat dit super gestoorde klote wijf nog zoveel aandacht krijgt van de media. zwijg dat achterlijke mormel dood.

 19. cronewillie@gmail.com

  waarom geven toch al die media constant
  zo,n verwerpelijk figuur een podium.

 20. evil knievel

  Die BRASA mag ze van mij ergens steken waar de zon niet schijnt!
  N die schijnt veel in SURINAME!
  Hier in NEDERLAND geven wij geen BRASA’S,SULTANA!
  Als je zo graag BRASA’S geven wil,doe je dat maar lekker daar waar de zon veel schijnt!
  TOEDELEDOKIE!
  N neem de rest van WIJ MOETEN WEG mee aub!
  Wat n 8erlijke muts man!
  Wat is dat toch met dit soort n hun rakkers (GL-D666-Alfred Humperdinck etc!) in ons eens zo mooie NL!?

 21. Vogel

  Waarom reageren jullie toch op de uitspraken van dat ding.
  Hier leeft ze juist van, want hoe eer onzin of buitensporige dingen ze zegt. Des podium ze krijgt van de media.
  Let op ze wordt pas echt bang al niemand meer over haar schrijft of zegt. Gewoon negeren dat gedrocht

 22. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Hoe lang krijgt deze narcistische psychopate hier nog een podium ?
  Doodzwijgen dat mens en laten behandelen !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.