Theo Hiddema (FVD): Meer, meer, meer, mondkapjes!

Vandaag vond in de Tweede Kamer het debat plaats over de afzwakking van de coronamaatregelen die premier Rutte en minister De Jonge gisteren aankondigden tijdens hun persconferentie. Theo Hiddema wilde namens FVD vooral weten waarom de anderhalvemetersamenleving dan wél overeind blijft, en er niet gewoon veel meer mondkapjes komen?

Vandaag weer een groot coronadebat in de Tweede Kamer. PVV-leider Wilders gebruikte zijn tijd om het kabinet af te blaffen, maar Forum voor Democratie hanteerde eerder het fileermes dan de botte bijl. Namens de oppositiepartij pleitte Theo Hiddema vooral voor het inruilen van de anderhalvemetermaatschappij voor vooral véél meer mondkapjes.

Want de maatregel waar het kabinet nu op inzet zou in de basis niet menselijk zijn. “Mensen zijn sociale wezens, en sociale afstand past daar niet bij,” aldus Hiddema: “Mensen worden doodongelukkig als ze iets als normaal moeten gaan beschouwen dat tegen de menselijke natuur ingaat.”

Een alternatief zou daarom gevonden moeten worden in mondkapjes op véél meer plekken te laten dragen. Dan kan die ‘niet-menselijke’ maatregel van anderhalve meter afstand houden ook worden geschrapt, zo luidt de redenatie van Forum voor Democratie.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het eerder over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens het kabinet is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van het kabinet. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeggen wij: doen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Antihedo

  Zit Hiddema tegenwoordig ook in de mondkapjes? Een lapje voor de woordenanus is geen goed alternatief voor de 1,5 meter afstand. Het helpt wel iets (de simpele lapjes nauwelijks) maar niet afdoende om de 1,5 meter samenleving volledig op te kunnen heffen.

  1. Vee

   Als het niet helpt waarom dan een vliegtuiglading van die dingen naar china sturen? Genocide poging op de Chinezen soms? En waarom dan mondkapjes afkeuren en terugsturen. Als.ze toch niet helpen hoef je ze ook niet te keuren.

  2. Rosasolis

   Oh jee, breekt er nu een handeltje in mondkapjes uit? Juist omdat op 1 juni de OV eindelijk weer begint? Virologen, artsen en verpleegkundigen, waarschuwen dat alleen de echte ziekenhuis kappen echt effectief bescherming kunnen bieden. De gewone niet-medische kappen kunnen alleen tot 10% bescherming bieden. De beste bescherming is het 1.5 afstand regel houden zo veel mogelijk. Dat is niet mogelijk met het OV. Dus daarom moet alle OV reizigers een mondkap dragen. Als het kan, blijf zoveel mogelijk thuis werken. Als het niet anders kan, en je zal moeten met de trein of bus reizen, neem dan eerst contact met je huisarts op. Die kan je vertellen welke soort mondkap je moet hebben, en waar je ze kunnen krijgen.

  3. Rosasolis

   Antihedo. Het is overduidelijk dat tot nu toe het 1.5 reglement de beste bescherming biedt. Tot nu toe is het al wekenlang, sinds maart, prima gelukt bij de supermarkten, om de winkels voor senioren en invaliden om dagelijks om 7:00 open te maken.
   Een zeer succesvolle maatregel overal in Noord-Holland om voor te zorgen dat senioren en invaliden niet vergeten worden. Manlief heeft vanaf het begin met een lijst van mij om heel vroeg naar de Vomar te gaan. En is altijd terug gekomen met prachtige verse producten.
   Als als astma patient kan ik niet meer naar een benauwd winkel binnenlopen.
   Daarom krijgt mijn man twee keer per week een boodschappen lijst van mij.
   Maar mijn jaren van openbare vervoer zijn nu eindelijk gelukkig afgelopen.

 2. Willem Bever

  Goed idee!…en makkelijk in te voeren lijkt me….ook handiger voor onze ijverige boa’s

  Ow shit die dingen heeft de jonge niet

 3. Brenda Welsh

  Weinig mensen die zich willen laten testen. Genoeg hier gelezen “geen gemieter aan mijn lijf” “Geen naald in mijn lichaam voor bloedonderzoek” Ook nog de categorie die zegt het kan mij niet boeien, ik ga me gang. Vervolgens alles aan hun laars lappen, de overheid kan mij wat.

 4. Heras

  Ik vond Wilders niet echt blaffen. Zijn toon was dezelfde als altijd. Dat er verontwaardiging doorklonk is toch niet erg???

  Pvv heeft gewoon een punt en dat mag gezegd worden. Ik hoor dit soort mensen liever dan de zalvende praatjes en de leugens van rutte en co.
  Anderhalve meter afstand ga ik niet handhaven en heel veel mensen met mij ook niet.
  In de trein een lapje voor je gezicht en in AH niet.

 5. Kretoloog

  Jammer dit. Als Hiddema nou gepleit had voor veel meer mondkapjes in de zorg (ziekenhuizen, verpleeghuizen, ouderenzorg, thuiszorg) dan stond ik daar voor 100% achter. Mits wel de medische mondmaskers beschikbaar zijn, die bewezen effectief zijn (FFP2 en 3).

  Maar mondkapjes voor het gewone sociale verkeer moet ten stelligste worden afgewezen. Ik vrees echter dat Hiddema dit wel op het oog heeft. Daarom nogmaals: jammer dit pleidooi.

 6. Alfred Bentinck

  Wat heeft DDS toch met mondkapjes?

  Iedereen weet toch dat die dingen weinig bijdragen?

  1. Arbeider65

   Omdat met ontzettend panisch reageert op het niet dragen van die mondkapjes. Mondkapjes alleen voor de zorg. De rest gewoon afstand houden.
   Belgie heeft de meeste coronadoden, statistisch gezien, mondkapjes verplicht, openbaar vervoer, en helpt dat?
   De doden die er zijn gevallen liggen in de 75+ en hadden al wat onder de leden. Ze zijn, jammer genoeg voor de familie, eerder overleden. En dat zeg ik als 60+ en heb ook nog een nuchtere moeder van in de 80, die overal nog gewoon naar toe gaat en zich niet druk maakt.

 7. Maks

  Omdat mensen thuisblijven, 1.5 meter afstand houden, mondkapjes
  dragen en extreem vaak handen wassen, neemt de natuurlijke
  weerstand en het immuunsysteem in kracht af. Hierdoor neemt de
  kans op besmetting en nadelige gevolgen toe. Wetenschappers en
  politici weten dit! Gaat er bij u al een lampje branden?

 8. Pauline Kummer

  TellSell door mr Hiddema. Hij stelt zijn toekomst zeker in de politiek.

 9. Hendrik_Groen

  Het begint nu echt een beetje gênant te worden de onderwerpen over mondkapjes. Bij de DDS zijn ze er wanhopig mee bezig om de mondkapjes toch vooral via de DDS aan de man te brengen. Als er maar geld binnenkomt.

  1. Alfred Bentinck

   Ja, de inhoudelijke artikelen worden nu kennelijk geschreven met een commercieel motief. Dat is wel gênant.

   1. Maks

    Alfred Fallus Bentinck?

    1. Rogul

     Gezellig, de vieze oude potloodventer Maks is weer aangekomen om spontaan weer met zijn fallus te zwaaien.

     Daar wordt hij enorm geil van.

     1. Maks

      @Roggelzuiger?

     2. Rogul

      Van zuigen houdt onze potloodventer ook heel erg.

      Hoe zou het zijn met zijn bipsgaatje waar de oude Maks gisteren nog zo over klaagde?

     3. Maks

      Roggel?

     4. fisufisu

      De enige die hier steeds over obscuur gedrag begint is rogul en dat is logisch, het bewijst namelijk absoluut mijn gelijk dat het voor smeerlappen als rogul ontzettend moeilijk is om hun homoseks&ele fetisjen voor zich te houden, zelfs met zware psychose onderdrukkende medicatie lukt het niet..

 10. J.Rademaker

  Het nut van mondkapjes, welke dan ook, is dat de verspreider in zijn kapje hoest.
  En zijn spraakwater zelf opvangt.
  Als je 8 ziekenhuizen en 7000 verplegenden weg bezuinigd en overal een tekort veroorzaakt hebt wil je dat liever niet vertellen voor de verkiezingen.

 11. m.van.rosmalen

  Minder , Minder , Minder Forum v Debielen

  1. weer woord

   Minder minder minder nietszeggende nitwits uit Rosmalen

   1. m.van.rosmalen

    Wat een sterk weerwoord 😂😂😂

    1. Blitzkrieg

     m.van.rosmalen :
     Quote : “Wat een sterk weerwoord 😂😂😂”
     Wat was de vraag of argumentatie precies?

 12. gustav

  Inderdaad, meer, meer, meer mondkapjes en minder, minder, minder criminele, potverterende Marrokanen, COA’s en illegalen!
  Hiddema ziet het helder, volgend jaar krijgt hij mijn voorkeursstem!

  1. m.van.rosmalen

   Goed lezen Blitz
   Als je dat kunt tenminste 🤣🤣🤣

 13. m.van.rosmalen

  Meer mondkapjes voor al die thuiswerkkutjes zeker.
  Ze hebben het met zn allen nou al zo voor elkaar dat ze voor altijd mogen “thuiswerken”.
  Schoften

 14. ikweetwatikwil

  t,Ja forum is mondkapjes buiten dragen dan wel menselijk. Stel je even voor . We hebben een wet tegen gezichtsbedekking en beginnen nu met onnuttige kapjes. Ik heb het natuurlijk niet over medici en zorgdragers.
  Leerlingen en leraren ook met kapjes? Nou da’s dan duidelijk. Ach nee , die houden afstand. Ja,ja.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.