Theo Hiddema (FVD) pakt “tegellichter” aan voor adelaar op bureau: ‘Godsklere! Himmler heeft mij deze vogel gegeven’

Op het bureau van Theo Hiddema in de Tweede Kamer staat een adelaar, en nadat een “tegellichtende” journalist daar opheldering over vroeg kreeg hij gisteren een zeer gepeperd antwoord van de nummer 2 van Forum voor Democratie: “Godskolere!”

FVD-Kamerlid Theo Hiddema heeft zeer sarcastisch uitgehaald naar HP/De Tijd-journalist Ton F. van Dijk, die gisteren onthulde dat Freek Jansen – een persoonlijk medewerker van Thierry Baudet – een fascinatie koestert voor de economie van het Derde Rijk en een e-mailadres vervalste van een Commisaris van de Koning.

Want behalve Van Dijk mengde ook NRC-columnist Tom-Jan Meeus zich in de strijd die reageerde met een kort “Ironie, iemand?” Dat was in het verkeerde keelgat bij Theo Hiddema, die via social media direct een reactie de virtuele deur uitdeed:

“Zonder ironie Tom-Jan Meeus , heb je weleens de aandrang om jezelf te vergewissen hoe een vork in de steel steekt en dan maar een keer niet schieten in de reflex “ FVD, Freek Jansen, nou dan weet je het wel, dan is het Derde Rijk niet ver weg” Tip: vraag Freek hoe het zit.”

Maar na Meeus verschijnt ook Van Dijk weer ten tonele die Hiddema begint te bevragen over het adelaarsbeeld op het bureau van de FVD’er. Daar reageert Hiddema vervolgens al helemaal geprikkeld op, zeker gezien de impliciete bewering dat hier een bepaalde bewondering voor het nazi-bewind van Adolf Hitler van zou uitgaan. Hiddema:

“Godsklere Ton van Dijk heeft me te grazen. Nu smoezen verzinnen zal me opbreken bij zo’n tegellichter. Ik hang. Dan maar alles eruit: Herr Himmler heeft mij deze vogel in persoon overhandigd vanwege mijn verdiensten voor de Endsieg. Oorlog naar de klote maar vogeltje mooi terecht”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Kretoloog

  Wat een moeilijk verhaal: 3 x gelezen en snap er nog steeds niets van.

  Wat ik wel weet, is dat Ton F. van Dijk een rat is. Een hele vieze rat.

  Men is gewaarschuwd!

 2. Robert75

  Dat is Hiddema niet. Hiddema heeft wel een Twitteraccount maar heeft zelf eens gezegd dat hij Twitter helemaal niets vind Dus ik twijfel dus ook of Hiddema zelf deze berichten plaatst of dat hij dat door iemand laat doen. Ik denk het laatste

  1. Gerda2

   Robbert 75
   Dat is Hiddema niet. Hiddema heeft wel een Twitteraccount maar heeft zelf eens gezegd dat hij Twitter helemaal niets vind .

   Wie het bericht heeft geplaatst maakt mij weinig uit.
   Als het allemaal klopt vind ik het heel amusant.
   Ze zijn er echter wel bij vergeten te vermelden dat er een spotje op de adelaar was gericht en dat “Mein Kampf” er opengeslagen onder lag.
   Hoe stupide wil je het hebben.

  2. Marija

   Het was wel gevat.

 3. Lugor

  Hiddema werd geboren op het Friese platteland en groeide aldaar op op een boerderij. Zowel zijn (25 jaar) oudere broer als zijn vader waren lid van de NSB. Na op zijn elfde uit huis geplaatst te zijn door zijn ouders werd hij opgenomen in een pleeggezin te Leeuwarden en bracht zijn verdere jeugd merendeels door op internaten

  Hiddema kreeg nationale bekendheid door enkele spraakmakende zaken, waaronder de pensioenszaak van Florrie Rost van Tonningen-Heubel (waarin hij een staatspensioen regelde voor de vrouw van NSB voorman) en de strafzaak tegen de Bende van Venlo. Toen Haitske van de Linde werd vervolgd, omdat zij Michiel Smit “de grootste neonazi van Nederland” had genoemd, verdedigde hij haar met succes.

  Zegt genoeg lijkt mij.

  1. Gerda2

   Luxor
   Zegt genoeg lijkt mij.

   Blij dat jij geen rechter bent.
   Ben jij psycholoog of zo, dat je in het hoofd van Hiddema kunt kijken?

  2. Blitzkrieg

   Lugor :
   Quote : “Toen Haitske van de Linde werd vervolgd, omdat zij Michiel Smit “de grootste neonazi van Nederland” had genoemd, verdedigde hij haar met succes.”
   Heeft een advocaat niet de plicht zijn clienten te verdedigen? Als hij de zaak gewonnen heeft is hij waarschijnlijk een goed advocaat, of is z’n client onschuldig.

   Je snapt natuurlijk wel dat het uiteindelijk een D66 rechter is die hem heeft vrijgesproken, ga dus maar lekker rob jetten lastig vallen ofzoiets.

   1. Lugor

    Heeft een advocaat niet de plicht zijn clienten te verdedigen?

    Neen, een advocaat is vrij een zaak wel of niet aan te nemen.
    De oude Moszcovitc was hier een duidelijk voorbeeld van.
    Die weigerde oorlogsmisdadigers te verdedigen.

    1. Blitzkrieg

     Lugor :
     Quote : “Die weigerde oorlogsmisdadigers te verdedigen.”
     Ik ken die Haitske van de Linde niet maar als de rechter hem heeft vrijgesproken heeft hij gewoon een onschuldig iemand verdedigt.

    2. Blitzkrieg

     Lugor : Kan je gelijk even reageren op die D66 rechter die hem heeft vrijgesproken, daar zal je toch ook een mening over hebben zou ik zo denken?!

     1. Gerda2

      Blitzkrieg

      Foute ouders + foute mensen verdedigen = jij bent fout volgens Lugor.

      @Lugor
      De oude Moszcovitc was hier een duidelijk voorbeeld van.
      Die weigerde oorlogsmisdadigers te verdedigen.

      Het maakt wel even wat uit of je halve familie (Ik weet me de getallen niet zo snel
      te herinneren, waarschijnlijk veel meer dan de helft) is vermoord dan het geval Hiddema.
      Of Lugor het interview op de tv met Moszcovitc sr. ooit heeft gezien waag ik te betwijfelen. Hij vertelde daar namelijk, dat hij emotioneel niet in staat was om oorlogsmidadigers te verdedigen vanwege dit gegeven.
      Als je dit afzet tegen de zaak “van Tonningen” schort er wat aan je beoordelingsvermogen.
      Een goede advocaat is meestal in staat zo’n zaak aan te nemen.

     2. Gerda2

      Gerda2
      Het maakt wel even wat uit of je halve familie (Ik weet me de getallen niet zo snel
      te herinneren, waarschijnlijk veel meer dan de helft) is vermoord dan het geval Hiddema.

      Het geval Hiddema moet natuurlijk “van Tonningen” zijn.

  3. Bolland

   @Lugor Dus omdat z n vader en broer van de NSB waren deugt Theo ook niet, aparte manier van denken.

   Je kunt Lodewijk Asscher toch ook niet kwalijk nemen dat zijn opa Abraham in de beruchte Joodse raad zat die tienduizenden Joden deporteerden in de 2e wereldoorlog?(overigens werd hij zelf ook in 1943 gedeporteerd, Karma is a bitch)

   Als advocaat doe je je werk dus dat zegt helemaal niets, iedere advocaat verdedigd de meest verschrikkelijke mensen, en dat weten ze ook, want iedere advocaat weet alles over zijn client

   Kortom weer FvD bashverhaal

 4. J.Rademaker

  De fascinatie met de tweede wereldoorlog door een generatie die deze niet heeft meegemaakt. Is het heimwee, gebrek aan kennis, laten we het maar op domheid houden.

  1. Gerda2

   J. Rademaker
   Is het heimwee, gebrek aan kennis, laten we het maar op domheid houden.

   Vooral de laatste 2 denk.
   En natuurlijk de neiging de geschiedenis te willen herschrijven met weinig kennis van zaken.

 5. Pauline Kummer

  Mr. Hiddema raakt verstrooid en met een onzindelijke grap wil hij er zich vanaf maken.
  Geknipt of verknipt voor min. van hopeloze zaken.

  1. Lugor

   Er zijn politici welke achteraf zeggen dat ze iets sarcastisch bedoeld hebben.

   1. Blitzkrieg

    Lugor
    Quote : “Er zijn politici welke achteraf zeggen dat ze iets sarcastisch bedoeld hebben.”
    Dat doen ze omdat er mensen zijn zoals jij die niet helemaal lekker in de kop zijn en basale dingen als sarcasme niet van nature begrijpen, wees blij dat hij het er even bij vertelt zodat ook jij mee kan die aan de discussie.

 6. Ds

  Wat een zure reacties hier. Weten jullie linksdraaiertjes eigenlijk wel dat nationaal socialisme ook socialise is? We kunnen het niet meer aan Joop U. vragen maar weet u wel dat deze ex minister president in z’n jonge jaren maar wat graag naar Duitsland afreisde om de wijsheid van der Fuhrer in te drinken als ware het godendrank. Het feit dat men na WWII alles en z’n moeder bij elkaar heeft moeten spinnen om bij ‘nazi is rechts’ uit te komen vind ik dan wel weer grappig.

 7. tata

  Hiddema is helder in het veroordelen van de keuze van zijn vader en zijn broer Frans voor de NSB. “Die verdomde NSB”.

  Bron: Mr. Hiddema, strafpleiter, dandy, dwarsligger; Stan de Jong, Meulenhoff 2014.

 8. AS210854

  HAHAHAHAHA dan moet theo in zijn eerste levensjaar heel wat verdienste gedaan hebben, om zo’n
  Adelaar van Himmler persoonlijk te mogen ontvangen. Heerlijk die humor van Hiddema. Ik hoor hem graag spreken.

 9. Heinz

  “Godskolere” een neonreclame waardig op elk gebouw in Nederland als reclame voor het FvD. En iedereen zich maar afvragen wat het betekent. Sterk !

 10. ervi

  Fantastische onderzoekjournalistiek van HP/De Tijd en NRC, de affaire Pieter Menten valt er bij in de schaduw.

  Ik kijk ineens heel anders naar mijn buren, die hebben een kristallen adelaar in hun vitrinekast staan. Prima mensen anders, maar nu ik dit weet..

  Maar wat me bezorgt is dat ik een mooie Audi op de oprit heb staan. Ik zal toch niet ook…ik moet er niet aan denken.

 11. Rosasolis

  Tim, wat een vreemde artikel. Heeft Hiddema een adelaar als cadeautje van iemand gekregen, of heeft hij zelf deze vogel zelf op z’n bureau geplaatst? Hoe is deze adelaar gemaakt? Van metaal of stofjes? Knuffeltje of griezelbeest? Waarom niet een Grutto, die vorig jaar gekozen werd als de nationale vogel van Nederland? Dit brengt me op een idee: omdat onze Grutto ernstig bedreigt is, moet er veel aandacht aan deze unieke inheemse vogel gegeven worden. Kunnen we een bescheiden Grutto redding fonds opbouwen voor twee doelen: de Grutto, ons nationale vogel te beschermen en te redden, en via reclame en foto’s meer bekendheid over deze unieke vogel geven als een belangrijke symbool van wat echt Nederlands is!… Wat heeft Nederland te maken met Nazi of Amerikaanse adelaren? Ik heb enkele Grutto’s in de Waddengebied gezien
  en was heel onder de indruk van deze merkwaardige groep Nederlandse Vogels.
  Wil je ze zien dan neem contact op met de VVV Den Helder over veer diensten naar
  Texel.

 12. Artdeco

  We weten allemaal waar het over gaat. De één geeft het toe, de ander niet…
  Laten we hopen dat het niet weer zo ver komt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.