Thierry Baudet: ‘1 miljoen Nederlanders dreigen werkloos te worden, want kabinet ruïneert horeca!’

FVD-leider Thierry Baudet is niet te spreken over de wijze waarop het Nederlandse kabinet de heropening van de horeca geregeld heeft. De banen van maar liefst 1 miljoen Nederlanders staan op het spel, omdat ons land een veel strenger beleid hanteert dan onze buurlanden. Onze horeca wordt “geruïneerd,” stelt Baudet.

Gisteren sprak Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet met horeca-ondernemer René Boogaard in zijn tv-studio voor het FVD Journaal. Boogaard heeft een aantal grote bedrijven onder zich en stelt dat de situatie “heel lastig” is – niet alleen voor hem, maar ook voor de hele sector. Dat is een gespannen situatie, want de horeca is de “grootste werkgever van Nederland.” Als er daar dus iets grondig mis gaat, gaat ons land daar dus disproportioneel veel economische last van krijgen.

Boogaard stelt zijn pessimistische voorspelling over faillisementen nog eens naar beneden bij: bij het begin van de coronacrisis dacht hij dat éénderde de lockdown niet zou overleven. “Inmiddels ben ik bang dat we over tweederde praten,” zegt hij.

Baudet reageert: “Dat is onvoorstelbaar, en dat zou een economische val van Nederland betekenen die zijn weerga niet kent. Tweederde van de mensen in die sector, met alle spin-off die dat weer heeft!”

Boogaard geeft aan dat één optie ligt bij de vastgoedsector wat milder te laten zijn voor hun horeca-huurders. Geen uitstel van betaling, maar echt huurverlaging of kwijtschelding. Maar ook het kabinetsbeleid krijgt er van langs: “De maatregelen die [het kabinet] nu heeft voorgesteld, van 1 juni, onvoldoende en twijfelachtig,” oordeelt de politicus: “Ze hebben nu gezegd dat je tot dertig man mag toelaten in die zaken. Dat is natuurlijk onzin als je een zaak hebt waar normaalgesproken vijfhonderd mensen in kunnen. Daar kan je meer dan dertig man toelaten.” In een bijschrift van de video op Twitter is de FVD-voorman zelfs nog feller: de horeca wordt “geruïneerd” stelt hij, “door onnodig strenge maatregelen van het kabinet.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Alfred Bentinck

  Als het verantwoord is om de horeca meer ruimte te geven zal Rutte de eerste zijn om dat mogelijk te maken.

  1. Kretoloog

   Nee hoor Alfred, premier Rutte kijkt eerst een tijd de kat uit de boom. En wacht af wat andere landen gaan doen. Zo kennen we Rutte al 10 jaar, als de risicoloze en visieloze manager die blind vaart op zijn adviseurs.

   Veel Europese landen zijn – gelukkig voor de horeca aldaar – wel een stuk slagvaardiger. Daar krijgt de horeca al veel meer ruimte dan in NL. Koploper is Slovenië: dat heeft vandaag het einde van de Corona-‘pandemie’ uitgeroepen!

   1. Gerda2

    Een echte opportunist, Mark Rutte.
    Ik denk niet dat we geleidelijk uit de intelligente lockdown komen.
    Iedere keer als er iets niet naar de zin van het kabinet gaat, kunnen de regels verzwaard worden.
    En we moeten wachten op een vaccin. Dat is er echt nog niet aan het eind van het jaar, wil het ook fatsoenlijk getest worden.
    Het is een intelligente lockdown, maar dan vooral voor Mark Rutte.
    Wel heel slim gespeeld door hem.

    1. Blitzkrieg

     Gerda2 : Ik ben ervan overtuigd dat Rutte ons niet uit de lockdown gaat halen, we gaan dat zelf doen; de publieke opinie is al aan het draaien. Alles in de lockdown is van een dusdanig niveau dat het lachwekkend zou zijn als er niet zoveel mensen gedupeerd zouden zijn/worden.

     1. Brenda Welsh

      Er worden nog massaal mondkapjes besteld en aangeboden. Een handige coupuse kan leuk bijverdenen. Trouwens op DDS heb ik regelmaig een advertentie gezien. Een handjevol blingangers gaat zich onttrekken aan de aanbevelingen.

   2. Vraagtekentje

    Het bevalt het electoraat schijnbaar goed de aanpak van Rutte, want volgens De Telegraaf stijgt hij in de peilingen naar 43 zetels.

  2. Adriaanv

   Alfred, Wat is verantwoord in het leven ? Is het verantwoord om de motor te pakken naar je werk ? Of een sigaret of blow te nemen ?

 2. marianne71

  Moeilijk te bevatten dat het kabinet met zo’n maatregel komt: maximaal 30 mensen inclusief personeel wat serveert. Terwijl sommige horeca gelegenheden zo groot zijn dat er al 15 mensen in dienst zijn om te serveren. Gaan die mensen nu 15 gasten serveren?

  Hoe is het eerlijk dat een klein koffietentje zijn ruimte volledig kan benutten, maar een grote tent die ook meer huur betaalt niet?

  Er is echt minimaal over nagedacht, de achteloosheid straalt er vanaf.

  1. Sjiek de friemel

   Je bent wel een beetje dom als je denkt dat je 15 man personeel nodig hebt om 15 man te bedienen. Maar gelukkig heb jij niks te melden in dit land.

 3. Waldorf_en_Statler

  Boogaard geeft aan dat één optie ligt bij de vastgoedsector wat milder te laten zijn voor hun horeca-huurders.

  En de detailhandel waar 15 miljoen Nederlanders werkloos kunnen worden vergeten we doordat onze oogkleppen wat strak zitten.

 4. Bullshit16

  Ha ha nee joh niks aan de hand rutte doet het toch goed

  1. Brenda Welsh

   Uitstekend zelfs. Dat is de meerderheid van de bevoking (het ‘volk’) van mening.

   1. Blitzkrieg

    Brenda Welsh : Volgens wie precies? MSM is dood.

    1. Antihedo

     Wat een slap eenzijdig gelul. Werk de alternatieven die Rutte heeft maar eens uit en probeer dan te kijken wat het beste is voor het land. Dat er nadelen zitten aan dit beleid is duidelijk. Maar je moet ze wel vergelijken met de nadelen van de door de horeca voorgestelde beleid. Overigens is het waar ik woon niets nieuws dat de horeca failliet gaat. Dat doen ze aan de lopende band en dan komt er weer een ander in het pand. Ook voor de coronacrisis.

     1. Blitzkrieg

      Antihedo : Rutte had gewoon helemaal niks moeten doen dan was al deze rampspoed ons bespaart gebleven. Dat corona niks anders is als een bepaald soort griep is inmiddels wel duidelijk. Ook het sterftecijfer gaat steeds meer richting de 0.1% zoals de normale griep, omdat er uiteindelijk iets meer getest gaat worden.

      Die 1.5 meter maatschappij is niks anders als het optuigen van een mondiale politie staat.

     2. Antihedo

      @Blitzkrieg. Laat Thierry dit niet horen. Dan zouden er vele tienduizenden doden vallen en dat was voor Thierry onacceptabel.

 5. Brenda Welsh

  De moeite te moeten nemen om een terras te bezoeken is nagenoeg gelijk aan thuis. Dat is niet aanlokkelijk. Dan maar onder de zwenkparasol thuis, of onder het balkon van de bovenbuurman. Het is nog even behelpen voor de goede zaak.

  1. Bullshit16

   Brenda
   Als jij denkt dat rutte het goed doet kijk dan nog maar even naar cafe weltschmers

   1. Brenda Welsh

    Dat is satire, in een café is moppen tappen nu eenmaal ontspanning.

  2. Blitzkrieg

   Brenda Welsh :
   Quote : “Het is nog even behelpen voor de goede zaak.”
   Even? Voor zover ik weet is Rutte van plan het nog wel even te laten duren, voor eeuwig zelfs. Nu schijnt iedereen te wachten op een vaccin – niemand moet die troep – maar zelfs dan schijnt het zelfs nog regelmatig terug te kunnen komen.

   Ik weet niet waar je dat “even” vandaan hebt maar zeker niet van Rutte.

   1. Gerda2

    Blitzkrieg
    Nu schijnt iedereen te wachten op een vaccin – niemand moet die troep – maar zelfs dan schijnt het zelfs nog regelmatig terug te kunnen komen.

    O ja, heel veel mensen zullen dit vaccin willen hebben, evenals een app.
    Alles voor een “veilig” gevoel.

   2. Brenda Welsh

    Trump heeft er alles voor over om dat vaccin in handen te krijgen. Hij heeft leren inzien om dat met een griepje af te doen dmv een tweet, inmiddels achterhaald is. Net als Bolsonaro, de president van Brazilië.

 6. lotje

  Dat is ook de bedoeling van Rutte.

  1. Jack Flash

   Het sloopwerk van de Horeca vordert.
   Na invoering van het rookverbod was de Horeca al aardig aangevreten,vele kroegjes totaal verdwenen.
   Goed zo kutkabinet,ga zo door.

 7. Florissa

  43 Zetels volgens de peilingen voor Rutte,over een paar maanden wil ik de peilingen nog wel eens zien,mag hij blij zijn met de helft .
  Nederlanders denken dat de uitkeringen oneindig door gaan ,nou slaap lekker door en stem lekker op de VVD,een grotere leugenaar kan je niet vinden ,lacht alles weg ,en draait door als hem een vraag wordt gesteld die hem niet past .

  1. Blitzkrieg

   Florissa : Vele mensen denken dat het iets met Rutte te maken heeft of hetgeen hij doet. Dit effect zie je overal in Europa, de zittende elite hebben hier OP DIT MOMENT profijt van, mensen zoeken nu eenmaal leiderschap. Deze interne verwarring is slechts tijdelijk, omgekeerd zullen deze mensen er ook op worden afgerekent; wat dat betreft mag je dus blij zijn dat Rutte op dit moment premier is. Kijk wat er bijvoorbeeld met Macron gebeurd is, deze schoot initieel ook omhoog in de peilingen; maar op dit moment doet hij het slechter dan ooit; hetzelfde gaat ook met Rutte gebeuren, helemaal als blijkt dat het hele corona gebeuren niet meer is als de jaarlijkse griep; iets wat zelfs de terreur media niet kan fixen.

   Geen zorg, Rutte gaat zo ongenadig hard op z’n klote krijgen daar heb je werkelijk geen idee van.

 8. Cootje

  Of de horeca nu open of dicht blijft , die zijn in 2021 toch het kind van de rekening , mensen die in een zware recessie zitten en werkeloos zijn geven geen geld uit aan de horeca , dus er gaan er toch veel failliet de volkstuintjes en de voedselbanken worden populair in Nederland . In zuid Europa gaan de banken failliet en de Europese unie gaat wankelen , gevaarlijk zijn de harde brexit en Erdogan die in een recessie de grenzen wagenwijd open gaat zetten , dan ligt het gedrocht in Brussel plat , solidariteit in Europa hangen we aan de wilgen

 9. RPML

  Artikel 1 Grondwet: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

  Waarom de kapper wel open, en de horeca-ondernemer niet?

  1. Alfred Bentinck

   “Waarom de kapper wel open, en de horeca-ondernemer niet?”

   Vanwege het besmettingsgevaar.

   1. Gerda2

    Vandaag gewoon nog naar de kapper geweest.
    Zonder mondkapjes en gewoon gezellig keuvelend.
    En dat in de “brandhaard” Tilburg en omstreken.

    Horeca gewoon open.
    Zeker de terrassen en zonder die achterlijke scheidingswanden.

  2. Lugor

   Exact RMPL.
   Zakkenrollers, getroffen door de 1,5 meter maatregelen, krijgen ook geen hulp.
   Pure discriminatie.

   1. RPML

    Legaliseren is dan toch altijd de oplossing in Nederland? 😉

   2. Antihedo

    Inbreken is ook een stuk lastiger als iedereen altijd thuis is.

 10. Racerfirst

  Merendeel dom volk! Makke lammeren!
  Zuinige, zure,vals bescheiden, risicoloze calvinistiche inslag!
  Nu lekker achter Rutte, wat ie allemaal gelogen heeft of kapot bezuinigt of eigen vvd ideologie verkocht aan links maakt niet uit!
  Want hij zorgt voor minder corona lijers en doden! Haleluja!
  Dan kan Rutte de komende 4 jaar weer bezuinigen en nog meer aan links kado doen!
  Als ie maar de baas blijft toch?

  1. Politiek Profeet

   Als straks de rekeningen op de mat liggen gaan bij het tokkievolk, de aso,s en linkstuig de schellen van de blinde oogjes vallen en gaat het gejammer en geklaag beginnen.
   Dikke l%l…bekijk het maar ,geen cent van de huidige verstandigen die zich vooraf voorbereiden op hetgeen komen gaat.
   De voedselpakketten aan de deur, elkaar bestelen, lopen janken en zielig zijn.
   Heeeeerlijk, elk volk krijgt de rekening gepresenteerd door stom,achterlijk,dementerend te zijn en te blijven kiezen voor verachtelijke politici.
   Ik kan er geen centje medelijden meer me hebben of krijgen….

 11. Lefty

  Wat een zeikstraal die Baudet. Eerst wilde hij als eerste een lock-down en nu zeikt tie weer over de horeca. Als de horeca op voorspraak van Rutte opengaat en er komen nieuwe besmettingen is Rutte het ook schuld. Narcist Baudet moet nodig in therapie, liefst in een gesloten afdeling.

  1. Alfred Bentinck

   Baudet en Wilders hebben een betrekkelijk eenvoudige oppositiestrategie: ze kijken televisie, zien een probleem en stellen de regering er op hoge toon verantwoordelijk voor.
   De volgende dag laten ze zich fotograferen met de slachtoffers waar ze zich enorm solidair mee verklaren.

   1. Antihedo

    Treffender had ik het niet kunnen formulieren. Rutte moet kiezen tussen kwaden. Lekker hakken op de nadelen van de keuze want elke keuze heeft nadelen. Goedkoper kan niet.

   2. ervi

    De oude afgekauwde pantoffel Bentinck heeft zijn mening over Wilders en Baudet al klaar.
    Zo zag ik onlangs bij de Staatstelevisie in een week tijd Yasser Klaver meermalen langsflitsen,terwijl hij vol quasi-betrokkenheid en mededogen neerhurkte bij een een Borderlinepatiente die een sitdown-actie hield omdat zij geen adequate GGZ-hulp krijgt.
    Vindt je daar ook iets van, cattenghespuijs ?

 12. JFU

  Van het begin al een idioot gebeuren die lockdowns, en zeker die 1.50 meter onzin.als je buiten loopt. Normaliter gaan besmette en zieke mensen in quarantaine, en niet die gezond zijn. Ook duurt het nu veel langer voor de groeps immumiteit is bereikt van 65% van de bevolking. Op deze manier kan deze situatie nog zeker wel een jaar duren. Mondkapjes kunnen een bijdrage leveren in ruimten met veel mensen, maar dat wordt niet echt ondersteund door het kabinet. Gevolg: ingestorte economie, meer dan een miljoen werklozen, totale ontreddering.

 13. StanleyC

  Rutte is een risicomijder, de risicomijders bepalen en de risico nemers cq ondernemers mogen alles betalen

 14. StanleyC

  Politieke profeet
  ++++++++

 15. Lampje7

  Baudet verpersoonlijkt de drie meest negatieve P’s in de politiek denkbaar: Populisme, Polarisatie en Persoonsverheerlijking. Sla de geschiedenisboeken er op na: deze drie P’s hebben destructieve kracht en hebben de mensheid oneindig veel ellende bezorgd. Onbegrijpelijke dat mensen er iedere keer weer intrappen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.