Thierry Baudet en economische expert luiden alarmbel voor neerwaartse spiraal: ‘Een economische pandemie!’

Nederland loopt een groot economisch gevaar. Het is van groot belang om de Nederlandse economie onmiddellijk te stimuleren, anders geraakt het land in de financiële slop. Aldus een nieuwe video van Forum voor Democratie, waarin Thierry Baudet en partij-econoom Alexander van Ketwich-Verschuur grote zorgen uiten over de steeds verder stagnerende bedrijvigheid in ons land.

Als we niet uitkijken raakt Nederland door de coronacrisis in een neerwaartse economische spiraal. Daarvoor waarschuwen FVD-partijleider en oud-bankier Alexander van Ketwich-Verschuur in een nieuwe video van Forum voor Democratie. Als we niet uitkijken, aldus de twee, dan besmetten alle economische sectoren besmet elkaar met financiële rampspoed en spreken we zeer binnenkort behalve over de gezondheidspandemie ook over een economische pandemie.

Op hun YouTube-kanaal schrijft de partij:

“Er dreigt naast de coronapandemie nu ook een economische pandemie: een keteneffect van economische misère die leidt tot een neerwaartse spiraal. FVD kijkt vooruit en maakt zich grote zorgen. Het wordt tijd om nu écht goede keuzes te maken. We praten erover met oud-bankier Alexander van Ketwich-Verschuur.”

Als de indringende voorspellingen van Forum voor Democratie op waarheid berusten, is het te hopen dat VVD, CDA, ChristenUnie en D66 hun oor te luister willen leggen bij mensen als Van Ketwich-Verschuur. En dus niet alleen luisteren naar politici en experts die hun hele leven nog geen baan hebben gehad die niet betaald werd door de belastingbetaler.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Alfred Bentinck

  Wat een visionair is het toch, die Baudet, een economische recessie, wie had dat kunnen denken!

  1. Blitzkrieg

   Alfred Bentinck : Het kabinet doet echter nog steeds alsof er niks aan de hand is, klimaat, massa-immigratie, eu, banken redden… etc. het gaat allemaal gewoon door. De ernst lijkt dus bij dat stelletje malloten dus inderdaad nog niet te zijn doorgedrongen.

   1. Alfred Bentinck

    Ik denk dat deze regering donders goed weet dat er een akelige economische recessie aan te komen, beste Blitz. Alle maatregelen die de afgelopen weken zijn genomen zijn erop gericht de totale ineenstorting van onze economie te dempen dan wel te vertragen.
    Baudet en zijn vriendjes zijn stuurlui die aan de wal staan te babbelen.

    1. Rammstein

     Welke maatregelen zijn dat dan Bentinck? Wouter Koolmees doet erg moeilijk en heeft al verkondigd dat lang niet alle bedrijven steun zullen ontvangen.

     Oftewel: onwelgevallige (lees: niet duurzame) bedrijven wacht een koude sanering en faillissement.

    2. Bolland

     Beetje net als u altijd doet met uw pedante meninkjes.

     Rutte en z n jongens kunnen de lichtknop in de 2e kamer nog niet vinden als het ze gevraagd zou worden

     1. Cootje

      Rutte kan wel meer niet vinden, hij is vergeetachtig lichte dementie

    3. Blitzkrieg

     Alfred Bentinck :
     Quote : “Alle maatregelen die de afgelopen weken zijn genomen zijn erop gericht de totale ineenstorting van onze economie te dempen dan wel te vertragen.”
     De maatregelen zijn de reden dat onze economie in elkaar stort. Mensen moeten vooral veel schulden maken, we moeten immers wel de banken en de Europese Unie redden. Mensen moeten werken, niet lenen. Let op… de banken gaan wederom opnieuw gered worden en schulden gaan kwijtgescholden worden, denk jij dat hetzelfde bij ondernemers gaat gebeuren? Natuurlijk niet, die mogen tientallen jaren spitsroede lopen.

     1. Cootje

      Nee het is te laat Corona wint in de wereld , totale instorting ook van de banken

    4. truletwiesje

     “Alle maatregelen die de afgelopen weken zijn genomen zijn erop gericht de totale ineenstorting van onze economie te dempen dan wel te vertragen.”

     Ja achmed alfred heeft echt een paar klappen van de molen opgelopen, leugenclown Rutte heeft een hele economie op slot gegooid, die gasten leven in angst en paniek, ze vertikken het om de boel open te gooien, dus hoezo alle maatregelen….

    5. Racerfirst

     “Maatregelen” van rutte, lees “fooi” of “sigaar uit eigen doos” ofwel “loze beloftes”!
     Wat is 1x 4000,- als voor de meeste zaken de huur per maand al hoger is, als je al aan regels voldoet ???
     Er wordt beweerd dat NOW regeling 90% ww geeft, helaas ivm o.a. omzet regels blijkt dit voor de meeste maar 65% te zijn???
     Lenigen blijken net zo moeilijk als voorheen omdat banken zelf geen 50% risico willen nemen! Maar wel miljoenen van overheid kregen!!!
     Dan doet die toverheks uit Duitsland het wel veel beter!
     Ieder 12000,- en leningen 100% risico overheid!!!

  2. Jack Flash

   Visionair is iets anders dan realistisch zijn stomkop.

  3. truletwiesje

   Ja vergis je niet hoor, de bezuinigingen van pakweg afgelopen 10 jaar in ogenschouw nemend moeten wij met leugenclown Rutte het ergste vrezen.
   Gelukkig zijn er volgend jaar verkiezingen…en Baudet heeft het bij het rechte eind

   1. Antihedo

    Wat is de oplossing van Baudet?

    1. truletwiesje

     Dat moet je aan Baudet vragen natuurlijk, maar blijft staan dat we even het normale leven weer moeten omarmen…letterlijk…

     1. Antihedo

      De vraag is welke prijs we daar voor willen betalen.

    2. Bullshit16

     Anti
     Wat de oplossing is gans wat denk je zelf allereerst uit de eu dat scheelt ons al 7 tot 8 miljard per jaar dan die gelukszoekers scheelt ons ook 250 miljoen euro en de week moet je nog meer weten klootzakken als jullie volgen het nieuws niet die roepen maar wat klootzakken als jullie die helpen Nederland naar de kloote duidelijk

  4. Antihedo

   Waar het hart vol van is, loopt de mond van over

 2. Original NL

  Een bekwaam bestuurder als rutte weet wel raad met een economische recessie…die bezuinigd weer op alle investeringen…net als tijdens de banken crisis….rutte uw premier voor in de regen in de drup…..
  .

 3. Mar

  Heeft Baudet zelf wel een baan gehad, die niet deels van onze belastingcenten is betaald?

  Staat hij eigenlijk niet in het rood bij de staat?

  1. Jack Flash

   Noem er eens een paar op die dat niet gedaan hebben mar.Hoezo uitgerekend Baudet?
   Jij bent slinks.

   1. Original NL

    Idd Jack…
    De splinter in andermans oog wel zien, maar niet de balk in het eigen oog …

 4. Bullshit16

  Dat bedoel blijf het fvd journaal volgen voor het echte nieuws
  Ik raad albertje aan niet te kijken wand dan krijgt hij weer een stijve plasertje
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Antihedo

   Noem je dit nieuws? Onder welke steen heb jij geleefd?

 5. Cootje

  Jammer voor onze alfredje . Maar het leed is al geschied en de weg terug is er niet meer. Het is namelijk een wereldwijde recessie die zijn weerga niet kent , de cijfers van de Nederlandse banken waren slecht en die worden nog slechter, maar de opkomende economieën / Rusland Brazilië India Indonesië turkey / die hun geleende kapitaal moeten financieren in dollars en hun eigen valuta moeten devalueren , dat is het dominosteentjes die gaan omvallen , maar ook het steentje in de schoenen van de banken, want die zitten vuistdiep in die activiteiten , dan hebben we nog de Amerikaanse schalie projecten die niet meer rendabel zijn , plus dat de zuid Europese banken failliet zijn . Dat eind 2020 begin 2021 het drama gaat worden bevestigt . En waar het bijdrukken van geld in Amerika en Europa de boel niet meer gaan redden . Zuid Europa gaat wel het ergste leed krijgen en wij gaande niet meer helpen .want ook wij zijn failliet , tijd voor een volkstuintje

  1. Alfred Bentinck

   Cootje zit enorm te genieten. Alles stort in elkaar, geweldig!

   1. Cootje

    Dat krijg je als je zo kortzichtig bent dat de Italianen geen bosje bloemen meer kopen uit Nederland , terwijl er meer gekweekt worden in Afrika en met vliegtuigen hier een voetafdruk achter laten om ze daarna bij de Italianen af te geven, die ze met onze verdiende centen betalen , gelukkig zijn bloemen bij feesten en begrafenissen populair . Zuid Europa is failliet dus mag jij het zeggen een feest of een begrafenis .

    1. Alfred Bentinck

     Geniet er maar met volle teugen van, Cootje.

     1. Volume

      Alfred Bentinck?

     2. Alfred Bentinck

      Zeker, Volume. Ben jij vieszovies met een nieuwe naam?

  2. Mickel Bloemkust

   Help de volkstuintjes komen eraan!

   1. Volume

    Alfred Bentinck?

    1. truletwiesje

     Bloempot bunzing

     1. Mickel Bloemkust

      Maks?

 6. truletwiesje

  Het zal mij benieuwen of leugenclown Rutte daar ook de veren voor krijgt uiteindelijk heeft leugenclown rutte gezorgd voor deze situatie

 7. Yami

  Aparte ommezwaai van de man die weken geleden opperde voor een volledige lockdown.

  1. Jack Flash

   Je hebt het blijkbaar niet goed gevolgd Yami,anders zou je deze opmerking niet maken.

   1. Antihedo

    Hij heeft dat toch echt gezegd. Hij heeft ook geroepen dat de grenzen dicht moesten. Dat is ook niet echt lekker voor de handel.

    1. truletwiesje

     Maar nu zegt Baudet, gooi open die economie (dus niet de grenzen hè), gaan jullie dit later ook over Baudet zeggen dat hij wilde?

     1. Yami

      Complete lockdown betekent ook complete lockdown. Om vervolgens van mening te veranderen nu de roep voor versoepeling alsmaar groter wordt, mag gerust. Maar wees er dan wel eerlijk over.

     2. Antihedo

      Die twee kun je niet helemaal los van elkaar zien

 8. lucinde

  Nog nooit van Alexander van Ketwich-Verschuur gehoord.
  Zijn ronkende achternaam deed me al het ergste vrezen en dat voorgevoel
  werd maar even bevestigd.

  Rijkeluiszoontje, studie in Lausanne en meteen de bankwereld in.
  al heel vroeg de schaapjes op het droge en lekker wonen in een zonnig oord, ver van Nederland.

  Heel veel Zakelijk contact zal hij dus niet hebben met de FvD, meneer fladdert van pleziertje naar pleziertje.

  Hoe dan ook, een ex-bankier is wat anders dan een economisch expert.

  Ps. Aan de rechterkant zie ik steeds een reclame met Baudet en Hiddema op mijn scherm. Zit Theo stiekem op zijn barkruk te kakken of waarom kijkt hij anders zo bedrukt?

 9. Rosasolis

  Enkele dagen geleden heeft de CDA besloten dat er meer financiele steun aan Nederlandse bedrijven moeten komen, voordat er nog meer failliet zullen gaan of door buitenlandse bedrijven overgenomen zullen gaan worden. Min. Mona Keijzer van economie waarschuwt, dat wij vooral nu ons economie moeten beginnen op te bouwen, in alle sectoren. Alweer een bewijs dat iedereen bezorgd is over onze de toekomst van onze economie, nadat de corona maatregelen stap voor stap versoepeld gaan worden; niet alleen Baudet is bezorgd.

 10. Paardenmiddel

  Ze smijten in brussel met geld. Nu moeten wij de banken redden, onder het mom van coronacrisis. En de z-europese landen.
  NEXIT is onze redding. Anders verzuipen de meeste nederlanders in de kosten.
  Ik denk dat Baudet toe is aan de functie tot MP.

 11. kees cup

  Baudet kon best wel eens gelijk hebben.
  Zelf denk ik ook dat de economische schade veel groter zal blijken dan dat onze regering ons voorspiegelt.

  Het virus maakt de mensen ziek en er sterven zelfs mensen aan.
  Om dit leed te verzachten hebben de overheden wereldwijd op verschillend manieren maatregelen genomen.
  Maar ondanks de maatregelen staat de oversterfte in Nederland evengoed op 9000.
  Het door de overheid gevoerde beleid bij deze pandemie heeft tot gevolg dat de economie zeer veel schade oploopt. Deze economische rampspoed gaat bij heel veel mensen uiteindelijk leiden tot een langdurige lagere levensstandaard, wat ook levens gaat kosten.
  Dus volgt de vraag wat erger is, het op deze manier toegepaste middel, of de kwaal ?

  1. Lodewijk Raevensburgh

   “Zelf denk ik ook dat de economische schade veel groter zal blijken dan dat onze regering ons voorspiegelt.”

   Onze regering spiegelt ons helemaal niets voor, ze hebben namelijk geen idee, zoals niemand een idee heeft. Economische onderzoeksinstituten kunnen hoogstens een paar maand vooruit rekenen.

   1. Volume

    Lodewijk Brenda Raevensburgh?

   2. truletwiesje

    “ze hebben namelijk geen idee”

    Klopt ze doen maar wat, gooien gewoon een hele economie plat omwille van, excusez moi, een paar doden, het zal mij benieuwen of Baudet gelijk heeft…

 12. Vogel

  Thierry Boudet moet deze regering lekker aan laten modderen. Andere partijen hoor je niet of weinig, behalve d66 maar dat is geen partij.
  Ga je lekker op de verkiezingen concentreren
  En vertel wat jij beter wil doen,
  Ga niet op andere vitten, dat doen zij wel
  Je kan dan alleen maar winst boeken.. Laat andere partijen hun bek maar open doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.