Video! Femke Halsema: geweld tegen homo’s komt vandaan bij “heel veel groepen”, ook moslims zijn slachtoffer

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft de woede van een groot gedeelte van Nederland op haar hals gehaald door gisteravond bij actualiteitenprogramma M niet te willen toegeven dat homo’s in haar stad voornamelijk door lui met een Marokkaanse achtergrond in elkaar worden geslagen. Ze blijft erbij dat “heel veel groepen” daders zijn, en dat ook vrouwen en moslims slachtoffer zijn van hetzelfde geweld.

Een opzienbarende uitspraak van GroenLinks-coryfee Femke Halsema in haar hoedanigheid als burgemeester van Amsterdam gisteren bij NPO-programma M. Haar stad wordt geteisterd door homofoob geweld, maar bij de tv-rubriek weigerde Halsema om erg precies te zien in wie de daders en slachtoffers precies zijn. Terwijl de eerstgenoemden te vinden zouden zijn bij “heel veel groepen”, zijn de slachtoffers niet alleen homoseksuelen, maar ook vrouwen, joden en moslims.

De uitspraken van Femke Halsema staan haaks op de literatuur over homogeweld in Nederland. Al in 2008 wist De Volkskrant te melden: “Marokkanen zijn in Amsterdam oververtegenwoordigd onder de geweldplegers tegen homoseksuelen.”

Minder politiek-correcte deelnemers aan het publieke debat namen de Amsterdamse burgemeester dan ook uitgebreid op de hak voor haar teksten over “heel veel groepen.” Telegraaf-journalist Wierd Duk schrijft: “Ik zou graag die groepen specifieker benoemd zien: mods, nozems, punks, hippies, rappers, rockers?” Waarna FVD-europarlementariër Derk Jan Eppink ook een duit in het zakje doet: “Ik denk vooral aan Luxemburgers ….”

Maar welke groepen het ook zijn, bedenk dus dat moslims óók last hebben van precies dezelfde lui! Aldus Femke Halsema dan, hè?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Blitzkrieg

  Video! Femke Halsema: geweld tegen homo’s komt vandaan bij “heel veel groepen”, ook moslims zijn slachtoffer

  Het is namelijk algemeen bekend dat moslims nogal vaak homo’s zijn, dat is als je blijft leven nadat je het hebt aangekondigd.

 2. ikweetwatikwil

  Nederland is in handen van gestoorden. Gezond denken is er niet meer bij.

 3. B. Pascal

  Linkse Generaleren en Discrimineren, men geeft iedereen de schuld, behalve hun slecht beleid, waardoor mensen worden kapot gemaakt! Dat mensen nog vertrouwen of een Femke en consorten, het is verschrikkelijk, wat een haat dragen zulke mensen bij zich. Men heeft niet eens door, dat men met hun lievigheid alles kapot haten.

 4. RvdBe

  Totaal ongeschikt, wat een aanfluiting.

 5. Drostemannetje

  Halsema is onderdeel van het probleem. Ze weten het best wel. Alleen ze benoemen het niet, omdat ze dan toegeven dat ze jarenlang fout hebben gezeten.

 6. Alfred Bentinck

  Uit de bron:

  “Verdachten van fysiek geweld, althans in de hoofdstad, zijn meestal jongens van 17 tot 25 jaar oud. Ze zijn even vaak autochtoon-Nederlands als van Marokkaanse afkomst, elk 36 procent.”

  Het is dus onjuist alleen Marokkanen als daders aan te wijzen, even vaak betreft het roomblanke kaaskoppen.

  1. Cootje

   Welke bron ????

   1. Alfred Bentinck

    Waar in het artikel naar wordt verwezen.

    1. Maks

     Alfred Moslimfallus Bentinck?

  2. fisufisu

   Volgens opsporing verzocht zijn het getinte mensen, Nederlanders zijn niet getint, mensen met dubbel paspoort wel

  3. Original NL

   Quote Beukman….Ik ben een gewone kaaskop………
   Die dus ook.

  4. toetssteen

   @A.B.
   U klutst tweede en derde generatie gemakshalve bij de percentages van de autochtonen. Oh, die tweede en derde generatie zijn inmiddels autochtoon, maar zij hebben Marokkaanse roots en veelal twee nationaliteiten.

 7. Duckday

  We gaan weer iets goedpraten de andere kant opkijken.Het steeds maar ontkennen van de problemen .Ja daar is de troep zeer goed in.Vandaar dat het een grote troep is in dit land.Volkomen onbestuurbaar vriendjes helpen vriendjes aan dik betaalde banen zodat de troep kan blijven zitten

 8. NoDoubt

  Marokkanen zijn denk ik volgens fem slachtoffer omdat ze te vaak worden opgepakt.

 9. Cootje

  Zij is een schoolvoorbeeld van het wegkijken en niet benoemen , haar evenbeeld is Rob JETTEN , Femke had haar mond er vol lof over dat ze haar kinderen rustig op een zwarte school zal laten, om ze daarna zo gauw mogelijk ze er af te halen , had daar toch nog geleerd hoe je met pistolen moet omgaan , voor Hans Janmaat moeten ze een standbeeld neer zetten in Amsterdam en Wilders er naast . Homo kunnen wezen in Nederland wordt met de mond beleeft , in een grootdeel van Europa is het en wordt het moeilijk geaccepteerd

  1. Alfred Bentinck

   Benoemen is een goede zaak, als we maar in het oog houden dat de verdachten even vaak autochtoon-Nederlands als van Marokkaanse afkomst zijn, elk 36 procent.

   1. B. Pascal

    Je spreekt dus over 72%. Bekijk even je artikel. De cijfers hebben een manco.

    Vergeet niet de Nederlandse Rapp en F*ck cultuur.

 10. B. Pascal

  Geweld tegen homo’s, joden, moslims en vrouwen.

  Vrouwen en joden, worden uitgescholden door moslims en de rapcultuur.
  Homo’s en seculiere moslims, worden uitgescholden door moslims en de rapcultuur.
  Moslims worden weinig uitgescholden door extreem rechts, want die kan zich weinig roeren. Behalve in het Ajax stadion.

  Maar volgens Femke is het nog steeds de rechtse witte man, die op straat met SDAP vlaggen dagelijks zwaait en joden, vrouwen en moslims, homo’s uitscheldt. Wijdt verbreidt, hahah. Wat een kwakzalver. Het is echt te zot te verwoorden. Inderdaad verhuizen uit die leugenstad.

  1. Annie Klavan

   Het lijkt erop dat u de historische begrippen ‘sdap’ en ‘NSDAP’ door elkaar husselt.

   1. B. Pascal

    nee hoor, Sociaal-Democratische Arbeiderspartij. Daar stemde de heel NSB op.
    de NSAP was de Duitse vorm, de SDAP de Nederlandse, die had in 1940, 25 zetels!

 11. Piet Klein

  Halsema heeft natuurlijk gelijk er zijn meer groepen die gebrek hebben aan homo acceptatie. Met name SGP-ers, orthodoxe Joden kunnen homo’s niet accepteren. Er lijkt een onderliggende component te zijn van streng religieus waarin het sterk vertegenwoordigd is. Het enige verschil is dat sinds conservatieve moslims deel uitmaken van onze samenleving is het geweld tegen homo’s duidelijk toegenomen. Er is geen enkele reden om deze groeperingen in bescherming te nemen en dus niet op te komen voor homo’s. Het enige wat telt is ruimte voor iedereen ongeacht je seksuele geaardheid, ongeacht je geloof, vrijheid van meningsuiting ongeacht of je vrouw bent of man. We moeten in grote getalen stelling nemen tegen hen die daar anders overdenken en zelfs bereid geweld te gebruiken. En deze stellingname moet ongeacht de overtuiging, het geloof of de seksuele geaardheid zijn van degene die dit geweld pleegt. Het is maar de vraag of Halsema moslims in Nederland een dienst bewijst door geen stelling te nemen als mensen uit hun geloof dit geweld tegen homo’s plegen. Het zou ook verstandig zijn voor moslim vertegenwoordigers om publiekelijk stelling te nemen tegen dit geweld zodat ze klip en klaar maken dat ook moslims tegen de discriminatie van homo’s zijn, ongeacht wie het geweld heeft uitgeoefend. Met haar diffuse standpunt komt Halsema niet op voor de homo’s. En dat mogen we haar kwalijk nemen. Dat is een ernstige misser. Halsema laat zien dat je opkomt voor homo’s en het geweld aanpakt ongeacht uit welke groepering dit geweld komt.

  1. Terminator

   Goed verwoord.

   1. B. Pascal

    Kan zijn, maar we belanden met Klein in naam van de vrijheid, van de vrijheid af!

  2. B. Pascal

   Als eerste Joden en SGPers aanvaarden homo’s en accepteren deze. Noem een voorbeeld van geweld door een jood of SGPer aan een homo. Inderdaad die zijn er niet, dus uw stuk is daarmee een leugen. SGP en Joden veroordelen de seksuele omgang, niet de persoon met een andere gerichtheid, er is nimmer haat. Streng religieus component is geen grond van de haat. Streng cultureel component is de oorzaak. Extreem rechts is tegen homo’s. H*tler wilde ze uit de wegruimen, die was extreem links. Moslims en de Islam is een cultuur, die cultuur is gemengd met 20% religie. De moslim cultuur is volgens hen verheven, superieur boven de andere. Daarom zal een moslim of seculier ook kiezen voor de islam, nooit een standpunt innemen tegen homogeweld. De moslimcultuur is Stalinitisch, ze wil gewetensvrijheid wegnemen.

   Christenen zien de werkelijke wereld en de geestelijke wereld gescheiden. Daarom zie je een Christen ook niet met geweld, zaken onderdrukken, ze willen geen christelijke cultuur (De kruistochten waren (16x) een reactie op de aanvallen van de moslims, die 650x een aanval opende).

   Uw woorden: ‘’We moeten in grote getalen stelling nemen tegen hen die daar anders overdenken en zelfs bereid geweld te gebruiken’’. Dit is discriminatie, want in een land van vrijheid, mag je anders denken, je mag niet met geweld je mening of uitgangspunt opleggen. Maar stelling nemen en anders denkenden willen omvormen doet me denken aan Stalin, daarmee vervalt u ook richting de Islaimitische cultuur. Het is niet voor niets dat Links meer heeft met de Islam dan met het Christendom. Immers Christendom en Jodendom zijn de enige religies die oproept tot gewetensvrijheid, en geen aardse macht begeren.

   1. Piet Klein

    Pascal, kijk de documentaire eens “houdt God van vrouwen”. U heeft het goed begrepen. In ons land is er ruimte voor homo’s, wie daar anders over denkt maakt een dilemma want of ik ben solidair met de homo’s en dan niet solidair met wie er anders over denkt, of ik ben solidair met wie daar anders over denkt en dan niet solidair met de homo’s. Wat mij betreft is het helder. Homo’s horen hier en wie er anders over denkt hoort niet in mijn Nederland. Inderdaad ik discrimineer mensen die de ander niet gunnen om te kunnen zijn wie ze zijn. Vrijheid van denken is niet dat je tegen homo’s kunt zijn, of bedenkt dat je Joden mag vermoorden. Dat is tegen onze grondwet. Maar natuurlijk heeft u gelijk dat u gedachten kan hebben die u niet communiceert en daar gaat u zelf over. Maar zodra u tegen homo’s bent doet u iets wat niet kan in Nederland.

    1. B. Pascal

     De vraag: Als ik niet solidair ben met homo’s, doe ik dan iets fout? Wanneer ik me niet verbonden voel met moslims, doe ik dan iets fout? Wanneer ik een liberaal mens niet steun, doe ik dan iets fout? Immers solidair zijn betekend: iets of iemand wilt steunen omdat je je daarmee verbonden voelt. Waarom ben automatisch ik solidair met een tegenstander, als ik niet solidair ben met een voorstander? Wat mij betreft is het helder, de wereld is niet zwart-wit. Homo’s horen hier en wie er anders over denkt hoort ook in Nederland. Een eenmeningsmaatschappij kunnen we niet creëren. Stalin wilde een eenmeningsmaatschappij met alle gevolgen en massamoorden. Is dat de EU en het Nederland waar u ons wilt brengen? U heeft een eigen kwalificatie van Nederland, daarbij snijdt u weg wat u niet bevalt. Maar we zijn het eens, geweld is laakbaar. Maar wat mij betreft, accepteer ik u, dan is er geen enkel dilemma.

 12. Cootje

  De thee partijen genieten met volle teugen van hun jaren lang beleid het werpt vruchten af. De belastingdienst dacht daar anders over . En er schrijft hier nog een mafkees die een bron heeft dat de geweldsspiraal in Amsterdam door 50% autochtonen wordt gepleegd en 50% allochtonen . Als ik dinsdag avond om half negen opsporing verzocht ziet zijn die cijfers zwaar vertekend

 13. Duckday

  Zou deze Burgemeester wel eens naar het programma opsporing kijken En eens goed laten doorwerken hoe de daders vermeld worden . Lees ook eens plofkraken

 14. lotje

  Wat probeert deze heks goed te praten.

  1. Pauline Kummer

   Gelukkig maar dat wij van DDS voor 100% achter de homo’s staan. Waar niemand een etiketje opgeplakt krijgt.

   1. Alfred Bentinck

    Ja, DDS staat pal voor homo’s. Dat blijkt uit alle reaguursels.

    🙁

    1. weer woord

     We behandelen ze als alle anderen mensen enja dus ook met stoute woordjes.

     In jouw pierenbrein stel je dat gelijk aan geweldpleging, maar jij bent dan ook een jokkend zuigertje die er de ballen verstand van heeft….

 15. Maurits Dekker

  De houding van burgemeester Kaakklem is een uitnodiging voor de mohamedaanse homofoben om gewoon door te gaan met hun terreur.
  Over een paar jaar zal ze zeggen dat zij van niets wist (ich habe es nicht gewusst).

  1. Politiek Profeet

   Halalsema gooi de handdoek maar in de ring.
   Totaal ongeschikt…halalsema geeft weer een stuk nederlands grondgebied uit handen aan de moslims…
   allachastan aan de amstel groeit met de dag terwijl oud amsterdam langzaam in het ij verzuipt…

 16. Heras

  Links wordt steeds gekker. En dat soort domme mensen krijgt een podium, terwijl iedereen weet dat deze infomatie niet klopt.
  Wat is dat toch met die lui.
  Het lijkt wel een autistisch trekje: naar 1 richting kijken, want meer prikkels kunnen we nier verwerken.
  Juist door het slappe beleid van dit soort mensen, viert her geweld hoogtij.

  1. Michael M

   Gelukkig ben ik als homo niet links, niet rechts, niet rechtdoor, maar geef ik wel de FVD een kans en sta ik bijna 100% volledig achter deze partij, dan die zwakzinnege Halsema.

 17. Michael M

  En Femke Halsema is onze held op sokken. Ze laat liever de Burkas sluiers ronddwalen dan ook voor maar 1 homo op te nemen. Ze kunt niet eens haar eigen zoon in bedwang houden. Hoe wou ze dat doen? Juiste antwoord is: Opstappen.

 18. Michael M

  Toen wij als homosapiens op deze planeet waren en niet konden lezen, schrijven en denken. Ook niet hoe we vuur moesten maken, daar had het bij moeten blijven. Dan hadden we elkaar blijkbaar decennialang elkaar niet afgeslacht en in elkaar getrapt om wie je bent. We zouden onder de dieren leven en dom blijven. Dan had de wereld een stuk vrediger uitgezien.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Lees de papers van Wes Penre eens !

 19. Toon2

  “Ze blijft erbij dat “heel veel groepen” daders zijn, en dat ook vrouwen en moslims slachtoffer zijn van hetzelfde geweld”….hoe krijgt ze het uit d’r bek..

 20. Vrijedenkert

  Ondanks dat veel daders van homogeweld een Moslim-achtergrond hebben naast o.a. facisten en andere worden die met Moslim-achtergrond ook hier weer gelijk als slachtoffer bestempeld…
  Amsterdam is helemaal van God los met dit wegkijkende linkse bestuur en burgemeester Halalsema is een nar!

  1. Politiek Profeet

   Die oei oei-vogel van haar is vaak uitgevlogen…nu de ontspoorden moslimjeugd de hand boven het hoofd houden en be-vooroordelen…krijgt ze toch na haar dagelijkse jeuk de volledige aandacht…he HALALSEMA

 21. ervi

  Anders dan leugenachtige moslimknuffelaars en een linkse derderangs schrijver beweren, zijn homo`s de nieuwe Joden.
  Het Marokkaanse tuig met hun straatterreur dient als Sturmabteilung en wordt door links gesanctioneerd.

 22. Kristalix

  De enige 2 slachtoffers zijn Amsterdam en Amsterdammers. Halalsema? Moeten ze keihard Mokum uitschoppen. Het is een niets nut.

 23. hollandse-bier92

  ze wil geen klanten kwijt rakken denk dat femi kut terug achter haar raampje moet gaan zitten doet ze toch iets goeds dan in plaats daarvan amsterdam kapot maken dat ze zelf kapot geneukt wordt door alle volken prima maar naai amsterdam er niet bij

 24. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Homo haters zijn vaak zelf latent homo. Alle achterlijke religies brengen een veelvoud aan homo’s voort die vervolgens op de brandstapel moeten. En met achterlijke religies bedoel ik ALLLE religies want religie is per definitie ACHTERLIJK… Amen !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.