Video! Fleur Agema (PVV) over mondkapjes voor zorgmedewerkers: ‘Uitdelen die hap!’

PVV-Kamerlid Fleur Agema vindt dat het de hoogste tijd wordt dat het ministerie van Zorg eindelijk eens voldoende zorgmiddelen gaat verstrekken aan medewerkers van ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. De minister moet niet alleen roepen dat miljoenen mondkapjes “in de pijplijn zitten”, aldus Agema, maar ook gewoon zorgen dat ze uitgedeeld gaan worden.

Vanochtend heeft PVV-Kamerlid Fleur Agema bij WNL-programma Goedemorgen Nederland weinig heel gelaten van het kabinetsbeleid over het verstrekken van mondkapjes aan zorghulpverleners. Er zijn volstrekt onvoldoende beschermingsmiddelen beschikbaar voor doktoren, zusters en andere medewerkers.

Agema kreeg van RIVM-viruschef Jaap van Dissel te horen dat er desalniettemin geen verband zou zijn tussen verspreiding van het coronavirus onder zorgmedewerkers en het gebrek aan beschermingsmiddelen. De politica vindt dat “wonderlijk,” vertelde ze vanochtend live op televisie. Ze legt uit hoe na inmiddels drie maanden dat het coronavirus in Nederland is er nog altijd onvoldoende beschermingsmiddelen beschikbaar zijn voor zorgmedewerkers. Een gechargeerde anekdote waarin een bedrijf honderd mondkapjes bestelt maar er slechts tien geleverd krijgt omdat er slechts tien medewerkers zijn wordt nog eens opgelepeld.

Ook hekelt de PVV-zorgwoordvoerder het vliegtuig vol mondkapjes dat Nederland op 10 februari naar China stuurde, vlak voordat ook in Nederland het coronavirus losbarstte. De rol van premier Mark Rutte is daarbij zeer laakbaar, aldus Agema.

Dus wat er nu moet gebeuren? Minister Van Rijn moet in zijn laatste weken als bewindsman zorgen dat er niet alleen mondkapjes “in de pijplijn” blijven zitten, maar zorgen dat ze ook daadwerkelijk ten goede komen aan het zorgpersoneel. “Uitdelen die hap,” zo is uiteindelijk de gezamenlijke conclusie van Agema en presentatrice Lisette Wellens.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. lotje

  Maar zoals gewoonlijk komt deze regering altijd als het te laat is. Lopen altijd achter de feiten aan.

 2. M. Brandenburg

  Ongeloifelijk maanden later komt deze overheid met mondkapjes terwijl de rest van de wereld ze al maanden heeft.

  Persoonlijk begrijp ik die linkse onwil niet van het weigeren om de vrije markt te betrekken bij oplossingen, zelfs wanneer de vrijemarkt een garantie geeft dat zij gecertificeerde mondkapjes kan leveren binnen dagen en de kosten wil dragen in dien ze niet voldoen (waarom zouden ze niet voldoen, dit bedrijf verkoopt aan ziekenhuizen en apothekers in binnen en buitenland. persoonlijk lijkt het mij goed de betrokkenb ambtenaren en politici tot op het bot toe door te lichten, want er moet een reden zijn waarom wij afkeuren wat ze in de rest van de wereld gewoon gebruiken en gecertificeerd is). Je loopt dus geen enkel financieel gevaar en je hebt het probleem in dagen opgelost. Bedrijven die door een simpele aanpassing 100.000 liter desinfecterende alcohol kunnen produceren, worden niet betrokken bij het oplossen van tekorten maar worden bedreigd met boetes indien ze die tekorten helpen oplossen met boeten van 2 miljoen per die 100.000 liter, de waanzin ten top en totale incompetentie van politici en ambtenaren. Het is onderhand wel bewezen dat waanzinnig en geestelijke afwijkingen een vereiste is om bij het partijkartel en hun ambtenaren apparaat aan de slag te mogen. Immers de ambtenaren doen net zo hard mee en komen ook bijna dagelijks in het nieuws nu ze onder druk staan en werkelijk niets maar dan ook niets goed kunnen doen.

 3. Pijnstiller

  de incompetente overheid

 4. Augustus

  Dit is het resultaat van manager na manager als minister van volksgezondheid.

 5. Bolland

  Als deze crisis wordt geëvolueerd, ben ik benieuwd wie de joker toegespeeld gaat krijgen, en wat de consequenties zullen zijn, voorspel “milde straffen”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.