Video! Geert Wilders: ‘Lodewijk Asschers handtekening staat straks onder de ontslagbrief van tienduizenden mensen!’

PVV-leider Geert Wilders heeft vandaag in de Tweede Kamer het vuur geopend op Lodewijk Asscher, die na veel wikken en wegen toch het economische pakket van het kabinet steunt. “Onbegrijpelijk,” aldus de oppositieleider. De ontslagboete wordt afgeschaft, maar toch gaat de PvdA er akkoord mee.

D66-minister Koolmees kondigt aan de het pakket economische steunmaatregelen voor door de coronacrisis getroffen bedrijven te verlengen. Maar wel met een cruciale aanpassing: de ontslagboete wordt geschrapt. Bedrijven kunnen dus steun trekken zelfs wanneer ze personeel op straat zetten. En dat met niet alleen de steun van het rechtse kabinet, maar ook van de linkse oppositiepartij PvdA.

In de Tweede Kamer viel Wilders zijn ambtsgenoot Lodewijk Asscher dan ook hard aan. Hij is straks medeplichtig aan het ontslag van “tienduizenden mensen,” hield de leider van de tweede partij van Nederland de andere aanwezigen voor. “U bent gewoon door de pomp,” meldde Wilders bij de interruptiemicrofoon. De PVV’er vond het vooral onverteerbaar dat bedrijven worden betaald met het belastinggeld van o.a. hun eigen werknemers die ze nu straffeloos op straat kunnen zetten.

De alternatieve oplossing van de PVV’er, waarvoor Asscher niet is gegaan? “Desnoods nog een miljard extra naar ondernemers. Want alles is beter dan mensen ontslaan!” Aldus een laatste snedig commentaar van Wilders, terwijl de PvdA-leider onrustig achter het spreekgestoelte blijft schuivelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Brenda Welsh

  Handtekening van Asscher op ontslagbrief, Rutte’s talmen met lock down verzoorzaakt dood van velen. Wilders is op dreef. Zeer op dreef. Maar hij hoeft niet te regeren , mag nog woest ook, kan aan de zijlijn blazen.

  1. Start

   Brenda Lodewijk Walgelijk?

   1. AnnetKlaver

    Ach kijk toch, geestelijk gehandicapten krijgen ook op DDS alle ruimte.
    @Start, schaam je maar niet..

    1. evil knievel

     Wow medinges Klaver,niet gaan verlagen tot schelden!
     Is iets voor tokkies toch!?

    2. combat le pelicule

     “geestelijk gehandicapten krijgen ook op DDS alle ruimte.”

     Nee annetje, ped*fielen die krijgen hier alle ruimte om hun geesteszieke ped8fiele gedachtegangen te etaleren en wat vind annetje erger? ik weet het wel…

  2. evil knievel

   Dr@gs gebruikt,Steunbeer!?

 2. henk43

  Hij had Thierry beter aan kunnen vallen die stond al vanaf het begin achter Koolmees en Asscher heeft tenminste samen met de vakbonden nog enig succes behaald.

 3. Beukman

  Interessant. De ene socialist die de andere de oren wast.

 4. Adriaanv

  Wilders heeft gelijk. Bedrijven zullen massaal dure of kwetsbare personen ontslaan.
  Internationale investeringsbedrijven hebben weinig tot geen binding met het personeel.
  Kijken puur naar de cijfers.
  Kan het goedkoper in India, dan staat de gehele afdeling met 1 been buiten de deur.
  Maar de belastingbetaler mag wel het gelach betalen.

 5. kees cup

  Hoewel de “a” in pvda staat voor arbeid, is de pvda al sinds de jaren 70 er niet meer voor hen, het werd eerst de “a”voor afgekeurden, en vervolgens de “a” voor allochtonen en nu is het de “a” voor allah, pvda heeft niets meer met de arbeider te maken.

  Een rechtse arbeider kan beter pvv stemmen.
  En hoewel ikzelf socialisme niet niet zo zie zitten, een linkse arbeider liever op de sp dan op de champagnesocialisten van de pvda.

 6. macsjang

  Arscloch is verworden tot een rat. Pluche trekt harder dan principes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.