Video! Johan Derksen maakt kachel aan met “hypocriete” homofobieroeper Rob Jetten: ‘Was voor de talkshowtafel!’

Voetbalcommentator Johan Derksen heeft weinig goede woorden over voor het filmpje van D66-fractievoorzitter Johan Derksen, waarin hij homofobie aankaartte door groffe beledigingen aan zijn eigen adres (‘kankerhomo’, ‘pisnicht’) hardop voor te lezen. Hypocriet, meent ‘De Snor’. Hij wil alleen maar even z’n “publicitaire momentje” en gaat daarna weer over tot de orde van de dag.

Afgelopen zondag las D66-fractievoorzitter Rob Jetten een serie lasterlijke tweets voor die hem in de loop der jaren zijn toegestuurd. De sociaal-liberaal blijkt aan de lopende band te worden uitgescholden voor “kankerhomo”, “pisnicht” en “achterlijke flikker”. Bij Veronica Inside was Johan Derksen niet erg te spreken over de actie van Jetten. Het gaat het Kamerlid alleen maar het veroveren van een plekje aan een talkshowtafel, denkt Derksen:

“Maar als we nou eens beginnen, en met die politici voorop, door niet de publiciteit op deze wijze te zoeken, maar door het te constateren en er wat aan te doen. Want het zijn incidenten, en ze pakken allemaal hun graantje publicitair mee en spreken er schande van en ‘Er moet wat aan gebeuren!’ Ze gaan over tot de orde van de dag.”

Ook presentator Wilfred Genee weet hem niet op andere gedachten te brengen. Derksen legt uit dat hij zich voornamelijk ergert aan de in zijn ogen milde taakstraffen die racisten, homofoben en antisemieten krijgen. Met een paar dagen koffie zetten in een bejaardentehuis roei je die onverdraagzaamheid niet uit, aldus Derksen. Politici, onder wie Rob Jetten, hebben de macht om dat volgens de VI-commentator zachte beleid om te zetten in hardere straffen. En zo lang ze dat niet doen, vindt de voormalige hoofdredacteur van Voetbal International ze eigenlijk vooral hypocriet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

71 reacties

 1. Alfred Bentinck

  Derksen heeft een niet zo fijne geschiedenis als het om het diskwalificeren van homo’s aankomt. Misschien niet zo’n goed idee om uitgerekend deze vlerk hier als getuige á charge op te voeren.

  1. ikweetwatikwil

   Johan Derksen zegt alleen maar wat we allemaal al weten . Goed zo Johan. Robbie is een klein kind. Hoe is die ooit in de kamer gekomen. Misschien omdat hij een homo is?

   1. Brenda Welsh

    Het enige wat Johan Derksen zei, waar ik het mee eens ben, ging over Thierry. Een clown! Verder moet hij zich bezig houden met country en folk muziek. Dat is zijn passie.

    1. Bullshit16

     Brend
     Vuile schuitbek heb dat filmpje 2 keer bekeken maar die naam baudet heb ik niet gehoord vuile leugenaar

     1. Brenda Welsh

      Welnee @Shitty16, dat was een paar weken terug. Ik heb ook niet gezegd dat wat hij zei over Baudet gisteren was. Ik heb het alleen goed in mijn oren geknoopt. Zorrie voor het misverstandenis

     2. Volume

      Isolde Brenda Bentinck?

     3. Willem Wever

      Fisifisi666CZ?

    2. Bolland

     @Brenda U heeft ongetwijfeld een foto boven uw bed hangen van de dame die oreerde “”Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf!”

     1. Brenda Welsh

      Welnee @Shitty16, dat was een paar weken terug. Ik heb ook niet gezegd dat wat hij zei over Baudet gisteren was. Ik heb het alleen goed in mijn oren geknoopt. Zorrie voor het misverstandenis

     2. Brenda Welsh

      Welnee @Bolleman, hoe kom je er bij? Ik ben zeer vredelievend, gun iedereen het beste.
      Voor mij is dat een toneelcarriere voor Terrie. Boven mijn bed hangt een schakelaar.

     3. Volume

      Alfred Brenda Bentinck?

    3. Volume

     Alfred Brenda Bentinck?

    4. Bullshit16

     Brenda
     Nu weet je niks he vuile stink rat

     1. Brenda Welsh

      Tut tut, rustig aan, we zijn beschaafde mensen @Bullshit16, erudiet, welopgevoed en zeer, zeer tolerant.

  2. Kretoloog

   Een eigen mening hebben, nee dat moeten we niet willen, hé Alfred? Maar heb je politiek-correcte praatjes, ja dan kun je zo iemand wel opvoeren, vindt de DDS-vlerk met de 10-tallen nicknamen.

   1. Blitzkrieg

    Kretoloog : Die Bunzing is alleen maar een stink tr*l, geen eigen mening… gewoon alleen maar etteren; laat het lekker, sommige mensen vullen op die wijze hun dag.

  3. Pijnstiller

   Het kan nog veel onsmakelijker Chlamidia Juvenalis Bentinck

  4. Bolland

   U heeft niet zo n goede geschiedenis op DDS misschien een id om uw toetsenbord het raam uit te gooien?

 2. Bullshit16

  Heb niks tegen homo’s of lesbiennes maar waarom moeten deze gasten altijd een podium krijgen en opvallen laten ze gewoon doen dan doen ze al gek genoeg

  1. Drostemannetje

   idd, Bij Legomaster deed ook een jonge homostel mee. Geen probleem, maar het werd er weer zo dik bovenop gelegd zowel door het stel als commentatoren. Heel glibberig. Een heterostel zie je dat niet doen. Doe mee, maar doe normaal.

   1. Piet51

    @Drostemannetje
    Met jouw reactie laat je precies zien waar de schoen wringt: “Doe mee, maar doe normaal.” Want de cruciale vraag is: “Wat is normaal?” Is dat “jouw normaal”? Ik ken jou niet, maar ik vermoed dat “jouw normaal” iets anders is dan “mijn normaal”. En wat is precies het “normaal” van dat homostel, want zij zullen ook een “normaal” hebben? We moeten m.i. af van dat grijze begrip “normaal” en zeker van de eis dat de één wel “normaal” moet doen en de ander dat niet per se hoeft. Als we ons gedragen op zo’n manier dat je niemand lastig valt, moet het kunnen, wat mij betreft. Als iemand kotsneigingen krijgt van die hossende massa tijdens Gay-Pride, kijkt hij toch gewoon niet. Dat doet hij bij andere gelegenheden ook niet, zoals kotsend uitgaanspubliek op zaterdagnacht bijvoorbeeld. Dan ga je toch ook niet zeggen, dat dat niet mag? Behalve misschien als het in je portiek gebeurt, want dan word je lastig gevallen. Of als iemand gekleed is op een manier die vandaag echt niet meer kan, laten we zeggen dat het pijn aan je ogen doet. Dat laat je toch ook gewoon gaan, je kijkt niet of alleen heel stiekem 😉 en loopt verder.

    1. Bullshit16

     Piet51
     Ach male pietje je moet het altijd beter weten waarlom moet het er zo dik bovenop liggen dat je homo of lesbisch bent
     Maar blijkbaar vind jij dat normaal net als deze nieuwe normaal vind jij ook normaal zeker

     1. Piet51

      @Bullshit16
      Je bent zeer op dreef vandaag en je hebt me alweer heel goed begrepen. Ik vind homo of lesbisch zijn inderdaad normaal en die andere vormen naast “jouw normaal” trouwens ook.

    2. Kretoloog

     Piet51: een welgemeend advies, probeer eens kort en bondig te formuleren. Die diarree aan woorden van jou gaat ten koste van de (grote) boodschap.

     1. Piet51

      @Kretoloog
      Ik blijf zo genuanceerd schrijven als ik al jaren doe. Anders verval ik in de stijl van sommige sites, bijvoorbeeld DDS, waar discussies worden afgedaan met één welgemikt scheldwoord en is daarmee de kous af. Ik pas daarvoor. Maar ik heb wel een tip voor je: sla mijn reacties voortaan gewoon over; korter gaat niet.

     2. Beukman

      @Kreet
      Om Mozart te parafraseren aangaande Piet zijn reacties (Mozart kreeg op een dag het verwijt dat hij te veel woorden gebruikte): “Het zijn niet te veel woorden, het zijn er precies genoeg.”

     3. Lodewijk Raevensburgh

      @Beukman,

      Kaiser Joseph II maakte Mozart niet het verwijt teveel woorden te gebruiken maar teveel noten in zijn opera Die Entführung aus dem Serail.

     4. Beukman

      @Lodewijk
      Klopt, vandaar dat ik mijn woorden een parafrase noemde.
      Maar inderdaad, ik liet onnodige ruimte voor misverstanden bestaan.

     5. Lodewijk Raevensburgh

      @Beukman,

      Tot mijn spijt moest ik vandaag mijn nickname aanpassen; ik maakte een kennelijk te kritische opmerking over een artikel.
      Tis maar een weet.

     6. Beukman

      Hum. Je zal het er wel naar gemaakt hebben.

     7. weer woord

      Piet zou eens normaal moeten doen.

    3. Dirk Derksen

     Piet,

     -Normaal is datgene wat door de meeste mensen geaccepteerd wordt of dat wat de meeste mensen doen. Het wijkt niet af van de gangbare praktijk, ofwel iets verloopt volgens de regel. Wat precies als normaal wordt gedefinieerd hangt dus af van de omstandigheden en is vaak cultuurgebonden.

     Bron; Ensie

     De laatste regel lijkt mij afdoende. Een uitgezonden programma op de tv bereikt eenieder die de zender kan ontvangen. Maw, de gemiddelde kijker.

     -Op basis van de beschikbare data komt de lhbt-Monitor 2016 uit op een voorzichtige schatting van het percentage lhb’s in Nederland ‘tussen 4% en 7%’, en noemt het rapport ‘eerder gepresenteerde schattingen […] en de veelgehoorde uitspraak “één op de tien” te hoog’.

     Dus niet één op de tien mensen is homo, maar tussen één op 14 en één op de 25? Die conclusie is te snel. Bij het percentage dat de lhbt-Monitor noemt, gaat het niet alleen over homo’s en lesbiënnes maar worden ook biseksuelen meegeteld.

     Tellen we biseksuelen niet mee, dan komen we voor homoseksuelen in de bevolking van Nederland uit bij een percentage van 3,4%, oftewel één op de 29. Uitgesplitst naar mannen en vrouwen is dat respectievelijk 4,4% en 2,4%. In de lhbt-Monitor wordt homoseksueel omschreven als ‘vooral of uitsluitend tot seksegenoten’ aangetrokken.

     Bron; Hart van homo’s.

     Dus, homo’s vallen niet onder de definitie normaal, en het in sommige gevallen bijbehorende relnichten gedrag al helemaal niet.

     1. Piet51

      @Piet Derksen
      Pas op, zoveel tekst heeft @Kretoloog liever niet. En of hij cijferwerk wel goed vindt, betwijfel ik.

     2. Beukman

      Met andere woorden: postzegelverzamelaars en linkshandigen zijn óók niet normaal.
      En nu?

     3. Dirk Derksen

      Beukman,

      En nu niets. Maar linkshandige en postzegel verzamelaars kun je moeilijk tot niet onderscheiden van de ‘normale’ mens. Tevens is hun gedrag ook niet aanstootgevend voor sommige mensen.

     4. Lodewijk Raevensburgh

      “Dus, homo’s vallen niet onder de definitie normaal”

      Je gebruikt hier het begrip statistische normaliteit om tot een morele dan wel psychiatrische abnormaliteit te besluiten.

      Een doorzichtige debattruc.

     5. Dirk Derksen

      Piet en Beukman zijn tenminste verstandig genoeg niet meer te reageren, wanneer ze beseffen dat ze geen fatsoenlijk weerwoord met feitelijke onderbouwing en bronvermelding hebben, en discussie voorbij is. Daarmee onderscheiden ze zich van enkele reaguurders, die om deze reden niet voor rede vatbaar zijn.

     6. Beukman

      @Dirk derkt:
      Maar linkshandige en postzegel verzamelaars kun je moeilijk tot niet onderscheiden van de ‘normale’ mens.

      Dat is maar waar je op let. Je had vroeger hier in Amsterdam een postzegelmarkt. Daar liepen mensen rond met een totaal afwijkend gedrag van dat van anderen. Niet normaal man. Maar so what?

      Tevens is hun gedrag ook niet aanstootgevend voor sommige mensen.

      Ah, daar komt dan eindelijk de aap uit de mouw. De meeste homo’s gedragen zich net als de meeste hetero’s. “Aanstootgevend” is in the eye of the beholder.

     7. Beukman

      @Lodewijk
      Inderdaad. Een semantisch spelletje.

    4. Bullshit16

     Piet51
     Dus deze nieuwe normaal vind jij ook normaal wand dat is mij niet duidelijk

     1. Piet51

      @Bullshit16
      Ik begrijp je weer eens niet; leg s.v.p. uit..

  2. Piet51

   @Bullshit16
   Zie mijn reactie op @Drostemannetje en vervang “normaal” door “gewoon”.

   1. Bullshit16

    Piet51
    Dat is geen antwoord op mijn vraag jij vind deze normaal normaal

    1. Piet51

     @Bullshit16
     Ook dit begrijp ik niet; s.v.p. uitleg.

    2. Lodewijk Raevensburgh

     Mogelijk doelt Bullshit op het, door normale mensen als normaal ervaren verschijnsel dat men een abnormaal verschijnsel als normaal kan ervaren terwijl anderen dit absoluut niet normaal vinden niettegenstaande het feit dat de standaarddeviatie in de normaaldistributie een overtuigende normaliteit suggereert. Dat is toch niet normaal?

    3. Volume

     Lodewijk Roggel Raevensburgh?

     1. Reinoud van Gelre

      Lugar zit weer in de nachtdienst…
      …hij verveelt zich dood.
      Wat een bestaan hè?😉

 3. Tguard

  Alfred wederom de plank misgeslagen. Als u zich iets in de persoon Derksen had verdiept dan had u geweten dat deze man zeer liberaal is ten opzichte van elk andersdenkend mens. Hij heeft een scherpzinnige kijk en neemt geen blad voor de mond maar accepteerde daarin tegen ook kritiek. Wat zou het leven prettig zijn als er meer mensen met zijn eerlijkheid de wereld tegemoet treden in plaats vanachter hun telefoontje zonder enige daadwerkelijke kennis kritisch te zijn op alles wat er geschreven of gezegd wordt.

  1. Alfred Bentinck

   ht*ps://www.oneworld.nl/lezen/seks-gender/lhbti/veronica-moet-homofobe-johan-derksen-tot-de-orde-roepen/

   1. Kretoloog

    http*://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/johan-derksen-ik-ben-van-alles-maar-niet-homofoob/

 4. Alfred Bentinck

  “hypocriete homofobieroeper”

  Ik zat me af te vragen of Tim bij het opschrijven deze tekst ook zelf niet tikkeltje nattigheid voelde.

  1. Pijnstiller

   Het kan nog veel natter Chlamidia Juvenalis Bentinck. Daar is voor u niet meer dan een gevulde kinderhand voor nodig

  2. Volume

   Alfred Bentinck?

 5. Tom Bombadil

  Hahaha die jetten moet zen bakkes houden. Wilders krijgt elk uur bedreigingen naar zen hoofd geslingerd, daar horen we niks over

  1. Piet51

   Tom Bombadill
   Rob Jetten bracht het nieuws en de citaten zelf naar buiten. Dat deed niemand anders voor hem. Geert Wilders zou dat ook net zo gemakkelijk kunnen doen. Waarom doet hij dat eigenlijk niet, want ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe die bedreigingen aan zijn adres er uit zien. Nu hoor je soms twijfel of die dreiging er nog wel echt is enm of al die bewaking wel nodig is.

   1. Kretoloog

    Piet51: tot nu toe heb ik je mild behandeld. Dat is vanaf heden voorbij.

    Je bent een LUL met je zogenaamde genuanceerde bijdragen. Jij weet namelijk donders goed dat Wilders regelmatig een bloemlezing publiceert van de haatmails en bedreigingen die hij dagelijks ontvangt. Maar Pietje veinst het niet te weten. Wat een achterbaks ventje ben jij!

    O ja, voor de goede verstaander: LUL staat voor een Linkse Uitgesproken Lafaard.

    1. Piet51

     @Kretoloog
     Excuus, als ik Wilders tekort heb gedaan. Ik lees zo weinig mogelijk van of over Wilders en als hij op TV is ga ik even plassen, ook als ik niet moet.
     Maar toch, zou je zo vriendelijk willen zijn, mij te sturen of te verwijzen naar een paar van die bloemlezingen van dagelijkse haatmails en bedreigingen? Alvast dank.

     Overigens dank, dat je mij tot nu mild behandeld hebt. Het was mij niet opgevallen, sorry. Wat je vanaf vandaag doet, zie ik met belangstelling tegemoet.

   2. Original NL

    Q.. Nu hoor je soms twijfel of die dreiging er nog wel echt is enm of al die bewaking wel nodig is……..
    Vervelend voor piet zo’n tia….dan heb je maar 1 hersencel (en nog links ook) sterft die nog af ook…
    Welkom tot de club der hersenlozen, alfred b stelt u wel voor bij de andere patienten zoals daar zijn..fantasietje, patatbakker,beukman..en nog wat multi nick users..
    Ps..wees niet bang voor alfred, hij denkt nog wel eens dat hij lao tsè is…maar als je met je hand door je haar strijkt duik hij al weg.

 6. Maurits Dekker

  Bentinck heeft een niet zo fijne geschiedenis als het om het diskwalificeren van verstandige mensen aankomt. Misschien niet zo’n goed idee om uitgerekend deze vlerk hier als getuige á charge zijn braaksel te laten deponeren.

 7. Maurits Dekker

  WAARSCHUWING
  Op dit forum kunt u een gestoorde tr*l tegenkomen.
  De tr*l gebruikt meestal de naam ALFRED BENTINCK.
  Ook kan hij een van zijn 59 andere namen gebruiken.
  Komt u hem tegen dan is het beter niet op hem te reageren.
  Hij kan niet tegen argumenten van verstandige mensen.
  Dus voeder hem niet en laat hem links liggen.
  Waarschuw ook uw mede-forumleden.

  1. LifeBuddy

   alfred kBentipsie heeft sLinkse Breinrot opgelopen.

 8. Drostemannetje

  Jetten zegt niets over de islam waar toch de meeste homohaat naar boven komt. Zwakkeling.

  1. Alfred Bentinck

   Helaas is dat laatste niet waar, je hoeft maar je oren te luisteren te leggen op dit blog en je ziet hoe onze autochtone cultuur is doordrenkt van homofobie.

   1. Volume

    Alfred Fortiori Bentinck?

   2. Lodewijk Raevensburgh

    Juist.

 9. RvdBe

  Derksen heeft gelijk, lopen janken om een puntje te scoren en vervolgens te ontkennen, weg te kijken en er niets aan doen, walgelijk laf ventje.

 10. ReneR

  Waarheid als een koe van die J. derksen

 11. rujoleki

  Derksen spreekt de waarheid. Dat is moeilijk voor de wegkijkers en huichelaars in Nederland. Nederland zit vol met huichelaars en wegkijkers. Ook hier kom je er veel tegen. Bedenk dat men in de oorlog dit verraderlijke tuig kaalschoor en opknoopte.

  1. Willem Wever

   Nog zo’n semi-fascistische ruziezoeker!!
   Een tucht-internaat is nog te veel eer voor jouw soort gasten.

 12. LifeBuddy

  De huichelaars van de Walkin Dead show hebben hun kans gemist. Nu hadden ze het eerlijke verhaal van kWiebes met zijn millieuramp in Estland voorop moeten verkondigen. De veiligheid en gezondheid van onze kinderen komt hierdoor erg in het geding.

 13. Vrijedenkert

  Inderdaad, jammeren en klagen helpt niet… Opsporen en bestraffen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.