Video! Maurice de Hond kegelt 1,5 metersamenleving omver: ‘Grote risico’s voor onze veiligheid en economie!’

Maurice de Hond is het al een tijd niet eens met de anderhalvemetersamenleving en vindt dat de overheid dit streven moet laten varen. In een nieuwe tekenfilm die de peiler uitbracht legt hij uit waarom die 1,5 meter afstand volgens hem geen besmettingen voorkomt.

In een nieuwe getekende video legt opiniepeiler Maurice de Hond vandaag uit waarom hij denkt dat het geen goed plan is als het kabinet-Rutte het voornemen doorzet om Nederland om te turnen tot anderhalvemetersamenleving. Het virus houdt zich niet aan de arbitraire regels die de overheid maakt, zo redeneert een video van De Honds coronaplatform ‘SmartExit.nu’.

In het filmpje zien we een getekend poppetje met doktersjas, die uitlegt hoe de meeste coronabesmettingen verlopen: via zogeheten aerosols, microdruppeltjes die het virus bevatten en in slecht geïsoleerde ruimtes alle vrijheid hebben om alle aanwezigen te besmetten. Het filmpje gebruikt het voorbeeld van een koor in de Amerikaanse stad Seattle, waar alle muzikanten op ruime afstand van elkaar zaten, maar driekwart van de muzikanten tóch het coronavirus kreeg.

De aerosols verspreiden zich via de lucht, blijven meer dan twintig minuten hangen en houden zich totaal niet aan de norm van anderhalve meter, die door sommigen als veilig wordt gezien. Schijnveiligheid, zo oordeelt de video van De Hond. Beter kan je de boel gewoon goed ventileren, of anders in de buitenlucht laten plaatsvinden. Daar maken aerosols geen schijn van kans.

Aan de uitleg over de wijze waarop het coronavirus mensen besmet wordt ook een pleidooi vastgeplakt om horeca-gelegenheden weer te heropenen. Mits zij goed geventileerd zijn, of als je naar buiten kunt. De huidige aanpak? De video is er duidelijk over: dat is spelen met vuur. Het bevat veel “grote risico’s,” voor “onze veiligheid en onze economie.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Bockbeer

  Teken petitie van huisarts Rob Elens om behandeling hydroxychloroquine toe te staan.

  1. annagien

   De malariamedicijnen chloroquine en hydroxychloroquine kunnen ernstige hartritmestoornissen veroorzaken bij coronapatiënten (COVID-19), in sommige gevallen met dodelijke afloop.

   1. Bullshit16

    Anagien
    Heb je die arts gezien nee
    Dan raad ik je aan ga eerst kijken je ziet hem op blue tiger studio en op café weltschmers kom dan maar weer

    1. Marija

     Ik zachte maar hij kon mij niet overtuigen.

     1. Marija

      Ik zag het (correctie)

     2. Bullshit16

      Marja
      Wie kan Julie linkse ratten nog wel overtuigen jullie zijn hopeloos verloren jullie kunnen zelf niet meer nadenken er moet voor jullie worden gedacht jullie roepen om een ship jullie roepen naar rutte van o sluit mij op ik ben zo bang kortom jullie zijn gehersenspoeld door npo jammer maar helaas succes verder met je simpel leven

     3. Mickel Bloemkust

      “BOELLSHIT
      Marja
      Wie kan Julie linkse ratten nog wel overtuigen jullie zijn hopeloos verloren jullie kunnen zelf niet meer nadenken er moet voor jullie worden gedacht jullie roepen om een ship jullie roepen naar rutte van o sluit mij op ik ben zo bang kortom jullie zijn gehersenspoeld door npo jammer maar helaas succes verder met je simpel leven”

      Zeg Ratteshit, jij kunt beter eens naar je eigen strontkop kijken man man man je hebt de inhoud van de zak van een eendagsvlieg,een klein kind is er niets bij
      Je ken nog niet een een hond een poot leren geven achterljke muskusrat.

    2. Marija

     @bulshit,
     Je beledigd mij om mij een linkse rat te noemen, als jij mijn bijdragen hier leest zou je moeten weten dat het niet waar is.
     Je begrijpt niet wat ik schrijf, valt mij erg tegen van je.

     1. Marija

      Bovendien lees ik allerlei sites ook Jensen en commonsense.
      Wat meer genuanceerd denken kunt u wel gebruiken.
      Krijg ik nu weer een scheldpartij of maak je excuus?

     2. Bullshit16

      Marja
      Je zegt het zelf heb gekeken maar ben niet overtuigt
      Wat moet ik daar niet aan begrijpen dan die arts was toch duidelijk genoeg hij mocht die mddel van rivm niet meer voor schrijven en hij moest dat filmpje verwijderen dan kan je toch al nagaan dat er iets niet klopt

   2. AnnetKlaver

    Zelfde bron.

  2. Maks

   Alfred Fallus Bentinck?

 2. Bullshit16

  Dat filmpje komt mij bekend voor had jensen.nl ook niet zo’n soort filmpje
  De hond heeft soms nog wel een goed idee
  Hoe lang denkt Rutte en koozoten deze leugen nog vol te houden hoe lang zal de jeugt dit nog pikken ik neem aan dat de jongens ook wel weer achter de meiden aan wil zitten ik denk niet dat dat gaat lukken op een ander halve meter afstand
  Ik zeg kap er mee klootzak van rutte en luister gvd naar de echte experts die nu doodgezwegen worden en vergeet die rivm die gesponsord worden door bill gats
  Rivm ze liegen dat ze barsten
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

  1. Jack Flash

   Mag Maurice nou nog wel op de NPO?

   1. Bullshit16

    Jack
    Alleen als hij dit verteld en laat hij de peilingen maar vergeten wand die gelooft geen hond meer

  2. Beukman

   Lollig filmpje van die Jensen trouwens, waarin hij beweert dat Netanyahu bij miljoenen kinderen microchips wil implanteren.

   youtube.com/watch?v=PM9u8ExGNbM

   1. Bullshit16

    Beukman
    Dat heeft jensen niet gezegt dat heeft hij zelf gezegt wel bij de feiten blijven beukman en de boel niet omdraaien zoals wout gedaan heeft dat jensen hoekstra heeft uitgenodigd terwijl het anders om was
    Nu kom je weer op fake news
    Dus beukman bij de waarheid blijven

    1. Beukman

     Nou vooruit @Shit omdat jij het bent. Robert heeft het inderdaad niet letterlijk gezegd en ik kan niet bewijzen dat hij het zo bedoeld heeft. Ik neem het terug.
     Verder wel een leuk filmpje.

   2. Appelstroop

    Dit zei Netanyahu
    youtube.com/watch?v=yzmzLKo33tc

    1. Beukman

     Dank. Jensen “vergeet” te melden dat het voorstel van Netanyahu meteen al werd afgeschoten.

     1. Blitzkrieg

      Beukman : Het was een voorstel desalniettemin!

     2. weer woord

      Beuk knulletje vergat zelf ook maar even voor het gemak dat zijn bewering incompleet was….

   3. Jack Flash

    Nietwaar,heeft Jensen niet gezegd.

   4. Marija

    Zojuist Zembla gezien, kan het iedereen aanbevelen dit programma te gaan bekijken. Hierin wordt duidelijk gemaakt hoe het Koninklijk huis (Alexander en maxima) miljoenen ontvangen, onterecht, om ongestoord te kunnen jagen in kroondomeinen. Zij houden zich niet aan de regels die er zijn tot openstelling voor het publiek.
    Dan ook nog het gesjoemel met kunstschatten door het Koninklijk? Huis.
    De toespraken die je op tv magbeluisteren hoef ik nooit meer te zien.

    1. Bullshit16

     Marja
     Groot gelijk altijd al gezegt schaf die rovers bende maar af ze doen geen flikker maar wel dik verdienen en dan ook nog zeggen Nederlanders bestaan niet schuitvolk

 3. AnnetKlaver

  De malariamedicijnen chloroquine en hydroxychloroquine kunnen ernstige hartritmestoornissen veroorzaken bij coronapatiënten (COVID-19), in sommige gevallen met dodelijke afloop.

  1. Bullshit16

   Annetje
   Doet ook een duid en het zakje die nergens naar kijkt

  2. Jack Flash

   Klaver @Het wordt als reden aangevoerd om Hydroxychloroquine te verbieden, maar de praktijk wijst uit dat patiënten er wel mee gebaat zijn en genezen.

 4. RvdBe

  Maurice de Hond, begenadigd en gediplomeerd viroloog….
  Eigenlijk weet geen “hond” hoe te handelen zodat het nog een beetje leefbaar blijft, ben ook gevoelsmatig wel voor snellere versoepeling.

  1. JochemX

   Ja virologen, het is wel een heel eenzijdig gezelschap. Wat kleine deeltjes in een ruimte doen is echt niet hun specialiteit. Binnen is gevaarlijk, en buiten is het veilig en 1,5 m is onzin.

 5. Bullshit16

  Er zijn 3 reden waarom die landverrader rutte ons aan die ander halve wil houden
  1 hij wil ons allemaal aan de vaccin om bill gats te spekken
  2 hij weet zeker dat er geen demonstraties meer komen
  3 Er komen geen groote evenementen meer bespaart een hoop gedoe en bespaard een hoop politie kosten
  Stem deze kwal weg zo gauw het kan
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

 6. Beukman

  Een land met zeventien miljoen hobbyvirologen. Zucht. Je zal Van Dissel maar zijn. Als tien mensen door elkaar praten, kun je er niet één verstaan.

  1. Bullshit16

   Beukman
   Die van dissel hoef ik ook niet verstaan wand die blerd toch maar onzin en leugens alles en opdracht van bill gats

   1. Alfred Bentinck

    Niet alleen het taalgebruik van Bullshit doet grote onnozelheid vermoeden.

    1. fisufisu

     Aldus achmed alfred jodokus en kindervriend

   2. Mickel Bloemkust

    Deze “Gats” heeft het buskruit tenminste wél uitgevonden. Dat kenne we van jou niet zeggen.

    1. Bullshit16

     Michael
     Vertel welk buskruid

    2. weer woord

     Kan bloembol eens een keer wat meer toevoegen dan zijn constante gejank?
     Allememaggies wat ben jij een zeikerd zeg!!

  2. Bolland

   Van Dissel zie en hoor je bijna niet meer klaarblijkelijk wordt zwartelijstartsen.com door sommige mensen wel serieus genomen

 7. RPML

  De Hond heeft vanmorgen in Weltschmerz de meest kwalijke zaak eindelijk ook aangestipt: de rol van de media in de corona-crisis. En de media gaat vrolijk door met angst zaaien en uitzonderingen presenteren als ‘gevaarlijk’.

  In Nederland zijn 54 GEZONDE mensen onder de 70 overleden aan corona, maar 17 miljoen GEZONDE Nederlanders worden nu de afgrond ingeduwd en het volk staat erbij en kijkt ernaar… een anderhalve meter samenleving is complete bullshit, de mens is een sociaal dier en dat werkt niet. Als de angst zo diep in de breinen terecht komt, durft niemand nog iemand dichterbij dan 1.5 meter te benaderen, iedere vrijgezel is gedoemd vrijgezel te blijven voor de rest van zijn leven of anders wordt hij door de Stasi-Polizei opgepakt.

  Het wachten op een vaccin is onzin, er bestaan geen vaccins tegen virussen zoals de influenza of HIV, hoogstens remmende vaccins. Een vaccin tegen corona is bullshit. Of krijgen we straks een verplicht inenting met God weet wat voor rotzooi omdat je werkgever je anders niet meer in dienst wil hebben?

  1. Bullshit16

   Rpml
   Let op nu de hond het zegt word het gelooft maar dit zegt jensen al van af het begin en hij word wegezet als complotdenker
   Nou geef mij jensen maar de hond liegt mij te veel over zijn peilingen het is vvd voor het vvd na man hij gelooft zich zelf
   Maar op dit onderwerp heeft hij gelijk misschien komt hij nog op npo om dit te vertellen maar ik denk het niet ik denk na dat hij dit heeft gezegt zich zelf en de voet heeft geschoten en niet meer bij npo mag zitten maar we zullen zien
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1. RPML

    De Hond heeft er 3 weken over gedaan om bij Op1 te mogen aanschuiven en toen werd hij tegenover 3 artsen/virologen gezet die bij iedere uitspraak weer riepen ‘ja maar er is ook een enkel geval bekend waarbij dat niet het geval was…’

    Ik heb hier al zeker 3 weken geleden ook het geval met het ‘corona-schip’ aangekaart en het onderzoek van de Duitse Prof. Streeck. Het zijn gewoon feiten waar je niet omheen kunt. Maar de media drukt dat weg, ze staan bij Lesbos al 6 weken te wachten op een uitbraak die niet komt, in India weet iedereen nog de volle bussen en treinen toen de lockdown werd afgeroepen, maar nog altijd geen uitbraak… in Duitsland is al een lijst met zo’n 15 wetenschappers/virologen die structureel geen podium meer krijgen omdat ze niet roepen wat de MSM roept.

    1. Rammstein

     Dat is correct RPML. “De Duitse forensisch arts Klaus Püschel heeft in de afgelopen weken in Hamburg meer dan 140 coronadoden onderzocht. Op de Duitse tv zei hij dat de hysterie rond het coronavirus overtrokken is. Alle mensen die zijn gestorven, hadden onderliggende aandoeningen en zouden sowieso snel overleden zijn, met of zonder het virus, aldus Püschel, toevoegende dat er geen ‘killervirus’ is.”

     h*tps://youtu.be/fSPeuyOawMQ

     1. Jack Flash

      RPML@ +++klopt

    2. Bullshit16

     Rpml
     De waarheid zal zegevieren ik gun jensen toch alle eer toe mogge hij verder gaan de waarheid te verkondigen en de staatszenders nog meer dwars zitten

  2. Alfred Bentinck

   Ik zie dat RPML steeds verder radicaliseert in zijn standpunten.
   Daarmee plaatst hij zich steeds vaker buiten elke redelijke discussie.

   Jammer.

   1. Rammstein

    Ik zie dat Alfred Bentinck zijn kop steeds verder in het zand steekt, bang als hij is dat alles wat hij de afgelopen 8 weken heeft geroepen op drijfzand was gebaseerd of ronduit gelogen. Hoe dan ook, met zijn domme MSM-napraterij heeft hij zich geheel buiten elke redelijke discussie geplaatst.

    Gelukkig.

   2. Maks

    Alfred Fallus Bentinck?

 8. fisufisu

  We moeten in opstand komen tegen deze achterlijke manier van denken en zogenaamd nieuwe samenleving…
  Ipv het maar blijven herhalen moeten die gasten in Den-Haag eens normaal gaan praten, niks geen 1.5meter afstand, gewoon weer normaal doen…

  1. RPML

   Gaat vanzelf gebeuren; 1 juni gaat alles open, ook als Rutte alsnog weer op de rem gaat staan. Mensen blijven elkaar niet meer ontwijken, uiteindelijk zullen de kwetsbaren zichzelf gaan isoleren

   1. Alfred Bentinck

    Ik denk dat het op 1 jun ook mogelijk zal worden dat lockdownmaatregelen verder zullen worden versoepeld.
    De Horeca en sportscholen worden ook creatiever in die 1,5 meter-maatregelen en de sterftecijfers lopen deze weken ook wel fors terug.

    Ik denk dat Rutte de eerste zal zijn om maatregelen te versoepelen als dat mogelijk is.

    1. Rammstein

     Wat RPML zegt is dat Rutte hoog of laag kan springen – op 1 juni gaat alles open, klaar. Rutte is niet in staat dat tegen te houden.

     1. Alfred Bentinck

      Ik denk niet dat op 1 juni alles open kan en open gaat. De gedachte dat het volk zich niet aan de dan nog geldende maatregelen zal houden lijkt me een fantasie. We zijn een keurig gezagsgetrouw volkje.

     2. fisufisu

      achmed alfred moet niet denken dat kan onze kindervriend niet

     3. RPML

      Inderdaad, en een restaurant met maximaal 30 personen (incl personeel) is onrendabel, ze zullen het een maandje voor de vorm doen en iedere dag een tafeltje erbij schuiven. De Gestapo’s onder de politie zullen bonnetjes willen schrijven maar zullen uiteindelijk door de meerderheid van hun collega’s gecorrigeerd worden.

     4. Alfred Bentinck

      “ze zullen het een maandje voor de vorm doen en iedere dag een tafeltje erbij schuiven.”

      Zo zal het gaan en gaandeweg zal, als er geen tweede golf besmettingen komt, er ook steeds meer mogelijk worden.

     5. Maks

      Alfred Fallus Bentinck?

    2. fisufisu

     “Ik denk dat”

     Aldus onze kindervriend achmed alfred…jodokus

     1. Maks

      Geen seconde aandacht aan besteden, hij komt hier nooit meer aan de bak.

 9. Steven Opti

  Erg vreemd. DDS was en is duidelijk pro lockdown inclusief alle bijbehorende bullshit regeltjes. Vraag schrijver Wout ook even naar zijn mening over dit artikel.

  1. weer woord

   In het begin misschien nog wel, maar aanvullende informatie kan een mening veranderen toch?

   1. Mickel Bloemkust

    Brei er maar weer een eigen puntje aan jankerd.

 10. Heras

  Waarom ons bananenkabinet deze theorie niet wil toepassen is volgens mij tweeledig.

  Ze vinden het prachtig om mensen te manipuleren en gaan door met hun nieuwe normaalonzin
  Ze willen niet toegeven dat ze fout zaten, waardoor ze eigenhandig de economie om zeep hebben geholpen.

  Maar mannetjes van links: de rekening komt nog.

 11. Bolland

  In 5 minuten meer verstandige argumenten gehoord dan de afgelopen 2 mnd op tv, in de krant en op allerlei websites.

  Maurice is overigens wel gestraft en niet meer welkom bij NPO

 12. Ploppert

  Wie heeft al eens op straat gelopen vroeger?
  Wie heeft al eens gemerkt bij het passeren van iemand dat deze een heerlijk parfum op had? Zo heerlijk dat je die 5 meter verderop NOG rook?
  1,5 meter samenleving?
  Het werkt niet.
  Een overheid die bepaalt WAAR we ons mogen begeven?
  En Wie we mogen knuffelen?
  Zullen er nog relaties ontstaan in deze tijd?
  Wat een inbreuk op privacy en levensruimte door een paar Malloten in DenHaag, maar WEL de verzorgingshuizen verbieden te testen en te onthouden van beschermingsmiddelen. Pfff.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.