Video! Thierry Baudet: Het wordt tijd dat Rutte en Ollongren verantwoording gaan afleggen!

Tijdens een Kamerdebat over het regeringsbeleid in 2019 heeft Thierry Baudet (FVD) hard uitgehaald naar de wijze waarop met name premier Rutte en vice-premier Ollongren hebben gehandeld afgelopen jaar. In zijn bijdrage velt Baudet een “snoeihard oordeel,” aldus zijn partij.

2019 lijkt alweer een eeuwigheid geleden: het zal vanaf nu voor altijd in ons geheugen gegrift staan als het jaar vóór de coronacrisis, toen de wereld nog normaal leek. Maar toch, we zijn nog geen vijf maanden verwijderd van het jaar waarin het “oude normaal” nog gewoon heel normaal leek. En dat wat er destijds gebeurde, werkt ook door in het door corona getroffen 2020.

Tijdens het Verantwoordingsdebat over 2019, dat gisteren gehouden werd in de Tweede Kamer, blikte FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet dan ook nog eens uitgebreid terug op de daden van het kabinet in dat jaar. Het oordeel daarover is niet bepaald positief. Zijn partij vat de toespraak als volgt samen:

“Vandaag moest het kabinet verantwoording afleggen over 2019. En dat was geen goed jaar voor Nederland. Het kabinet vestigt immigratierecord na immigratierecord, geeft meer geld uit aan klimaathysterie dan OOIT en blijft maar macht naar Brussel overhevelen. Bekijk het snoeiharde oordeel van Thierry Baudet!”

Aan het einde van de speech blikt Baudet ook nog reikhalzend uit naar de Tweede Kamerverkiezingen die voor maart 2021 op de planning staat, en is optimistisch over de kansen van zijn partij: “En dat volgend jaar dus niet alleen in Jeruzalem, maar ook in Den Haag de vernieuwing – de herbouwing – aan de horizon gloort. Dankuwel, mevrouw de voorzitter!”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. lotje

  Goed gedaan minister president Baudet. Pak die linkse mislukkingen maar aan.

  1. Braboworstenbroodje

   Zoals altijd heeft Baudet gewoon gelijk.

 2. Appelstroop

  Duidelijk, krachtig en eerlijk. Hulde.
  Geen rare fratsen meer, dan heb je mijn stem.

  1. Vit

   Mijn idee.

  2. Brenda Welsh

   Dan heb je het toch door, rare fratsen. Met al, is het verspilling van spreektijd.

   1. Vit

    Heb jij nooit een kans gekregen fouten recht te zetten?

    Soms zijn wij net mensen.

    1. Brenda Welsh

     Natuurlijk moet dat kunnen. Maar hij spreekt tot de kamer en niet het studentencorps. Daar vergist hij zich nog te vaak in. Het oog van de camera windt hem op, let maar op.

   2. Blitzkrieg

    Brenda Welsh : Bij jou is alles een verspilling van de spreektijd, helaas maar we hebben al het mogelijke al geprobeerd.

    1. Antihedo

     Hoort allen. Prof. dr. ir. Blitzkrieg spreekt!

 3. Lodewijk Raevensburgh

  Parmantige vlerk.

  1. Basko

   Lodewijk Smetvlek Raevensburgh?

  2. LifeBuddy

   Hier hebben we Lodewijk Weer, de Professor van de Weetnikskunde.

  3. combat le pelicule

   lodewijkje doet een raevensburgertje, wat een domme gans is lodewijkje toch, echt wat een domme jongen…

 4. Kretoloog

  Nou, reden te meer voor Ollongren om dan de verkiezingen van maart 3021 maar uit te stellen. De haatheks deinst immers nergens voor terug.

  1. Kretoloog

   Maar 2021

   1. Kretoloog

    Maart 2021

    (gaat lekker zo).

  2. Heinz

   Ik houd van heksen, teleheks, noem maar op. Ollongren is mijn heldin, de Lara Croft anno 2020

   1. evil knievel

    Bonnie st Claire zul je bedoelen!🤣

 5. Bolland

  Goed verhaal, de trieste realiteit na 3 maal Rutte en z n vazallen, Ollongren tja is aanfluiting

 6. Meriadoc Brandebok

  Ik vind de pocherige manier waarop Thierry bestuurders en kamerleden behandelt en vooral communiceert eerlijk gezegd weerzinwekkend. Vooral de referentie naar “Jeruzalem” is afstotelijk. Er is niets stevigs aan dit betoog. Het is gebakken lucht. Meer niet. Ondertussen probeert hij zijn eigen leugens weg te poetsen.

  1. Bullshit16

   Meri
   Ik snap niet waar je het over hebt welke leugens moet hij weg poetsen
   Dit is 100 procent waarheid wat hij zegt dat zijn geen leugens jij bent misschien een kont kruiper van Rutte nou ik kan je zeggen dat is pas een leugenaar dus kom maar waarom is baudet een leugenaar

   1. Piet51

    @Bullshit16
    Het is niet zo, dat Baudet keihard liegt. Hij doet dat maar een beetje, maar hij goochelt wel zo met cijfers als hem het beste uitkomt. Enkele voorbeelden:

    * Baudet: Netto immigratie ongeveer 110.000, waarvan het grootste deel (dat is dus meer dan 55.000) door niet westerse immigratie. Dat eerste getal klopt, maar dat laatste kan niet kloppen. Want de helft van die totale immigratie was volgens het CBS afkomstig uit Europa. In de andere helft zitten dus ook veel mensen uit westerse culturen, zoals Amerika, Canada, Australië, Japan, Zuid-Afrika en veel andere landen. Maar Baudet suggereert hier wel mee, dat dit grootste deel (in werkelijkheid iets meer dan de helft, dus feitelijk wel juist) vooral asielimmigranten zijn, maar dat is een leugen. Er waren in 2019 volgens het CBS netto ongeveer 16.000 asielimmigranten.

    * Baudet beweert, dat die “horde” immigranten met niet-westerse achtergrond verantwoordelijk is voor bedreiging van allerlei minderheden, zoals vrouwen (??? sinds wanneer zijn vrouwen een minderheid?), homo’s en joden. Hij bedoelt natuurlijk asielimmigranten, maar daar gelden andere cijfers voor. En voor bedreiging van minderheden zijn cijfers beschikbaar, die hier ook niet bij passen.

    * Hij maakt ook niet het onderscheid tussen in Nederland geboren en getogen Marokkanen (een erkende probleemgroep) en die netto migratie-instroom. Dat zijn twee verschillende dingen met voor het grootste deel verschillende mensen. Zich misdfragende Marokkanen zijn in het algemeen geen asielzoekers uit 2019.

    * Baudet maakt van de klimaatmaatregelen een karikatuur door het effect op 0,0007 graden minder temperatuurstijging te stellen en daar € 1.000.000.000.000 tegenover te zetten. Met die 0,00007 graden neemt Nederland haar verantwoordelijkheid voor haar deel. Als elk land dat doet is het probleem opgelost. Tenminste dat is het idee en dáár kun je het mee oneens zijn, maar daar hoor je Baudet niet over. Je kunt discussiëren over de hoogte van het bedrag; er zijn ook heel andere berekeningen. En die duizend miljard euro worden gesuggereerd als de ermee gepaard gaande kosten. Maar dat is gewoon fout, want het zijn in geen geval kosten, maar investeringen en maar voor een klein deel van de overheid, de rest van bedrijven, waar de baten volledig worden vergeten. En dat alles maakt nogal wat uit.

    Conclusie: de bijdrage van Baudet was bagger of veel geblaat, maar geen wol.

    1. Bullshit16

     Piet51
     Nu haal jij de kastanjes uit het vuur van die idioot meri die zo maar wat roept
     Je kan over cijfers lang gaan discussiëren maar feit blijft dat we onder het wanbeleid van Rutte overspoeld worden door die gelukszoekers en baudet heeft het niet over gelukzoekers die er al zijn hij heeft er over wat nu binnenkomt heeft hij ongelijk nee

     Verder die miljo onzin ja dat gaat ons ook miljarden kosten en dat het maar 0.0000007 graden opleverd volgens mij ben jij een paar nullen vergeten nogmaals over cijfers kan je discussiëren maar zeg niet dat baudet liegt wand dan kan je net zo goed die heele politieke bende naar huis sturen wand die gasten liegen elke dag vervolgens jij zegt het zelf al die andere landen doen niet mee waarom moeten wij de braafste jongetje van de klas zijn terwijl het ons niks brengt en als er iets is wat wel goed is voor het miljo dan willen die landverraders partijen het niet die stauwen het liefst ons land vol met zonnepanelen met die horizon vervuilende windmolens .bossen die worden gekapt meede mogelijk gemaakt door groen links etc etc dus Piet hou alsjeblieft op dat baudet liegt de grootste leugenaars zijn vvd gl cda dictators 66 etc etc
     Stem fvd of PVV uit de eu

     1. Piet51

      @Bullshit16
      Ik haal voor niemand kastanjes uit het vuur. Ik reageer gewoon op een post, zoals dat op een forum als dit de bedoeling is.
      Ik zie aan je reactie, dat je de clou niet hebt begrepen.
      We worden niet overspoeld door asielzoekers. Vorig jaar werden er 16.000 toegelaten, dat is 16.000 van de 270.000 binnenkomende immigranten of netto 110.000 migranten. Die andere 254.000 (of 94.000 netto) waren immigranten uit alle windstreken en culturen en om andere redenen dan asiel, dus studie, werk, etc.

      Van die milieumaatregelen maak je een karikatuur. Het gaat niet om 0,0000007 graden, maar om 100x meer, namelijk 0,00007, volgens Baudet dan. Luister zelf maar in het filmpje. Maar dat beperkte aantal graden is niet waarom het gaat. Het gaat om het samen werken aan een wereldwijde problematiek. Als iedereen zijn deel neemt, kan het opgelost worden. Nederland is inmiddels begonnen.

      Ik schreef niet dat de andere landen niet meedoen. et is niet gemakkelijk, maar in heel veel landen worden heel dure klimaatmaatregelen getroffen, zelfs in China en India. Ik schreef wel, dat als alle landen net zo’n bijdrage als Nederland leveren, de klimaatproblematiek veel dichter bij een oplossing is gekomen.

      Ik schreef het al veel vaker, de klimaatrace is echt gelopen en ook Baudet weet dat. Hij kan nog veel lawaai maken, maar veel veranderen zal het niet meer. Zelfs nu de CO2 belasting wellicht uitgesteld wordt, zal de doelstelling voor 2030 gewoon blijven bestaan en dat zal later een nog grotere klimaatinspanning betekenen voor de resterende jaren.

      Overigens veeg jij de klimaat- en milieuproblematiek te gemakkelijk op één hoop. Het zijn twee verschillende uitdagingen waar de mensheid nu voor staat. Ze beïnvloeden elkaar, maar zijn verschillend van aard.

     2. Brenda Welsh

      @Piet51…Helemaal mee eens, en wij zullen ons er niet aan onttrekken.
      Baudet dient andere wetenschappers te raadplegen.

     3. Antihedo

      @Piet51. Helemaal mee eens. Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

    2. Blitzkrieg

     Quote : “Als elk land dat doet is het probleem opgelost.”
     1.) Er is geen probleem
     2.) Het wordt niet in hoofdzaak veroorzaakt door de mens
     3.) Andere landen nemen hun verantwoordelijkheid niet
     4.) Biomassa en windmolens stoten netto alleen maar meer CO2 uit dan ze besparen.

     Dus is het allemaal weggegooid geld alleen bedoelt om het nepotisme in stand te houden.

     1. Piet51

      @Blitzkrieg
      Lekker gemakkelijk. Je noemt vier stellingen die door veel wetenschappelijk onderzoek onderuit zijn gehaald. Ik ga niet voor je zoeken, maar veel moeite om die onderzoeken te vinden zal het je niet kosten.
      Vooral de afgelopen periode zijn al die argumenten (behalve punt 3) weer van stal gehaald in de discussies rond de documentaire van Michael Moore.

      En punt 3 wordt weerlegd door gewoon om je heen te kijken. Niet 100% van de lanen, maar wel veel en zelfs China en India doen, helaas nog wel als grootste vervuilers, mee.

     2. Blitzkrieg

      Piet51 :
      Quote : “Je noemt vier stellingen die door veel wetenschappelijk onderzoek onderuit zijn gehaald.”
      We gaan pas weer praten op het moment dat YouTube niet alles censureert een de msn ook andere meningen toelaat det de regering (en) onwelgevallig zijn.

    3. Bullshit16

     Ach malle pietje 51
     Lul maar lekker verder jij weet net zo goed als ik dat baudet gelijk heeft maar let op mijn woorden als dit zo doorgaat met de bossen kappen dat heel Amerika vogezet word met biomassacentrales dan zijn binnen 10 jaar de bomen opgebrand en gaan de mensen van zelf wel dood zonder bomen geen zuurstof
     Dus wat nou miljo problematiek ons landverraders kabinet zijn de grootste miljo vervuilers en de hard werkende burgers krijgen de rekening

     1. Piet51

      @Bullshit16
      Je bent vermakelijk, alsof je zelf gelooft wat je schrijft. Op mijn cijfers, die ik gewoon kopieer bij het CBS, ga je niet in. Dat mag, maar dan moet je natuurlijk wel andere bronnen hebben. En die zijn er niet, behalve Baudet dan, maar die heeft ook geen bronnen, andere dan het CBS.

    4. Bullshit16

     Piet51
     Ik heb bronnen zat maar daar wil jíj niet naar kijken jij kijkt alleen maar naar die staatsomroep nou dat is lekker betrouwbaar

  2. Peetjoh

   Wat een haatbaard vind is niet belangrijk.

  3. Bullshit16

   Meri
   Nu weet je niks meer he klootzak alleen maar dom lullen

  4. evil knievel

   Wat jij vindt,interesseert hier geen iemand ene moer,sLinkse zuiger!😁

  5. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “Ik vind de pocherige manier waarop Thierry bestuurders en kamerleden behandelt en vooral communiceert eerlijk gezegd weerzinwekkend. Vooral de referentie naar “Jeruzalem” is afstotelijk. Er is niets stevigs aan dit betoog. Het is gebakken lucht. Meer niet. Ondertussen probeert hij zijn eigen leugens weg te poetsen.”
   Zeg eens Brandebok, kost deze onzin je elke keer weer opnieuw tijd of komt het op den duur vanzelf?

  6. LifeBuddy

   Voodoo rassist!

 7. Brenda Welsh

  Baudet, de artiest, staat er alleen maar voor zichzelf. Zijn arrogante houding en toonzetting is geringschattend naar de kamer toe. Zo’n harlekijn als MP ?

  1. Basko

   Lodewijk Brenda Smetvlek Raevensburgh?

  2. Bullshit16

   Brenda
   Het zijn allemaal artiesten waarom mag baudet geen artiest zijn
   Baudet is een leugenaar
   Baudet is een leugenaar
   Noem eens wat meri weet ook niks misschien dat jij wat weet

  3. evil knievel

   Liever n harlekijn,dan n leugen8ige 🤡!

 8. combat le pelicule

  Ja beter kan het niet verwoord worden…

 9. Robert Leiden

  Verantwoording afleggen:

  Dat is iets wat Baudet en Wilders altijd van anderen eisen maar zelf altijd ontwijken.

  1. Piet51

   @Robert Leiden
   Baudet en Wilders hoeven nooit verantwoording af te leggen, omdat ze nergens verantwoordelijk voor zijn. Ze hebben namelijk niets te vertellen. Verantwoordelijkheid ontwijken is niet nodig, want het wordt ze nooit gevraagd. Wilders heeft zelfs geen leden om zich voor te verantwoorden. Baudet wel, maar hoe dat daar gaat, weet ik eigenlijk niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.