Wilders: ‘Coalitie rollebollend over straat over Griekse asielkinderen terwijl we afstevenen op diepe recessie!’

PVV-voorman Geert Wilders vindt dat het kabinet momenteel veel te veel bezig is met intern bekvechten, en veel te weinig met het voorkomen van de “diepe recessie” waar Nederland op afkoerst. “Kabinet stelt de verkeerde prioriteiten,” meent hij. “Ik zeg: Nederland eerst!”

De sfeer binnen de regeringscoalitie met vier partijen is wel eens beter geweest dan deze week. De oliemannetjes en -vrouwtjes moeten achter de schermen een hoop zalven om te zorgen dat het polygame politieke huwelijk van VVD, CDA, ChristenUnie en D66 niet met een luide knal uit elkaar barst. De coronacrisis en migratie zijn de grote boosdoeners van de onmin.

PVV-leider Wilders ziet het allemaal aan, en somt de kwesties op waarover partijgenoten van Mark Rutte, Rob Jetten en Gert Jan Segers elkaar over aan het beschimpen zijn. Voor de oppositieleider is het echter duidelijk wat er moet gebeuren:

“Coalitie rollebollend over straat over Griekse asielkinderen (niet doen), 1 miljard meer hulp voor Afrika (niet doen) en een herstelfonds voor Italie (niet doen).”

Dit is totaal niet het moment voor een politieke crisis, vindt de geblondeerde beleidsmaker. Hij ziet liever dat het kabinet met een “Nederland eerst”-doctrine de aankomende economische crisis weet af te wenden: “Terwijl Nederland afstevent op een diepe recessie. Kabinet stelt verkeerde prioriteiten. Ik zeg: Nederland eerst!

De woorden van Wilders zullen vermoedelijk weinig uithalen. Vanochtend nog brak het nieuws dat lokale CDA’ers stampij aan het maken zijn in hun eigen partij inzake de kwestie rondom de Griekse minderjarige asielzoekers.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Dirk Derksen

  De coalitie houdt zich liever bezig met internationale problematiek. Het deugen doet Nederland de das om.

 2. AnnetKlaver

  Hadden we nu maar Geert als leider, alle problemen waren in een mum van tijd opgelost.
  Maar goed, volgend jaar laat Geert zien hoe het moet.

  1. evil knievel

   N zo is dat muis!👍🏼😘

 3. Duckday

  De huidige politiek en dit kabinet is te veel met zich zelf bezig .Ze hebben lak aan de bevolking maar voor zich zelf zorgen ze goed .
  Stem PVV of FvD daarna direct uit de EU en EURO Het monsterproject dat belust is op hoogmoed waanzin en MACHT moeten we zeer snel verlaten.

  1. AnnetKlaver

   -direct uit de EU en EURO-

   Even een mailtje en klaar is Kees.

   1. werikke

    het zou inderdaad niet moeilijk zijn om uit deze geldverslindende EU te gaan maar net als bij GB zal EU alles doen om tegen te werken omdat ze dan een grote netto betaler zouden kwijtraken .

   2. JochemX

    Annet, hartelijk dank voor je altijd constructieve suggesties. Dit keer heb je volkomen gelijk. Uit de EU!

   3. Blitzkrieg

    AnnetKlaver :
    Quote : ” -direct uit de EU en EURO- Even een mailtje en klaar is Kees.”
    Misschien geen emailtje maar een officiële brief is genoeg, zet die uittreding maar alvast in werking.

   4. evil knievel

    Net zo snel n stiekem als we dr in getrapt zijn,dus!?

 4. Rosasolis

  Trouw heeft vandaag uitgebreid aandacht aan deze politieke crisis besteed. Enkele maanden heeft Griekenland, die kampen vol met IS vluchtelingen zo goed (of slecht)
  verzorgd, gevraagd aan enkele EU landen als zij 500 of minder weeskinderen willen overnemen; het gaat om 2500 kinderen. Deze kinderen leven onder erbarmelijke condities in kampen, en zijn dagelijks slachtoffers van alle mogelijke vormen van aanvallen en lijden. Een aantal landen hebben al kleine groepen kinderen opgenomen.
  Maar de VVD ziet meer aan een grote financiele bijdrage aan Griekenland te geven, in plaats van enkele kinderen in Nederland op te nemen. Pas toen staats-secretaris Broekers-Knol, (migratie, VVD) bekend heeft gemaakt dat Nederland wil Griekenland alleen met een voogdijsysteem wil helpen, kwam er beweging in de CDA in Noord-Holland, onder leiding van wethouder Klaas Valkering (Bergen), in actie gekomen. Door het hele land, inclusief Noord-Brabant. Ook voorzitter Ploum, H. de Jonge, en vele andere bekende CDA’ers zien niets in de plan van de VVD. K. Valkering zei:
  “omdat het om 500 weeskinderen zijn, daarom”. En ook “ik denk niet dat wij binnen de CDA ons mond moeten houden. Anders zijn wij net die kikkers in heet water die niet door hebben dat zijn langzaam gekookt worden”. Verder is er de waarschuwing binnen CDA over het ‘verrechtsing’ van het partij door het samenwerking met de extreem-rechts FvD of PVV partijen.

  1. Blitzkrieg

   Rosasolis :
   Quote : “Verder is er de waarschuwing binnen CDA over het ‘verrechtsing’ van het partij door het samenwerking met de extreem-rechts FvD of PVV partijen.”
   Verrechtsing? Veel linkser als het CDA kan het bijna niet!

   1. Rosasolis

    Blitzkrieg. CDA is een midden-partij: niet rechts en ook niet links.

  2. Maurits Dekker

   Die 500 weeskinderen blijken na aankomst plotseling nog 10 familieleden te hebben welke in het kader van de ‘gezinshereniging’ allemaal binnen een paar maanden ook naar Nederland komen.
   Plotseling heb je dan geen 500 maar 5000 ‘asielzoekers om te verzorgen.

 5. Lefty

  Als Wilders nu eens het goede voorbeeld geeft en stopt met bekvechten, dan zijn we al van een hoop gezeik af.

 6. Drostemannetje

  Waarom worden deze kinderen niet opgenomen in de Golfstaten? Over deze rijke moslimlanden hoor je niets. Steeds maar weer nieuwe vluchtelingen opnemen helpt niet en het ontwricht onze samenleving ook waar al zoveel mensen werkeloos zijn of jaren wachten op een woning. Daarnaast zijn er vaak te grote cultuurverschillen. Alleen hele jonge weeskinderen adopteren door Nederlandse ouders die bv een kinderwens hebben maar geen kinderen kunnen krijgen, zou ik voor zijn.

 7. Jos Kok

  Je noemt Wilders ‘beleidsmaker’. De werkelijkheid is dat hij nog nooit beleid heeft hoeven maken. Hij mag altijd vrijblijvend vanaf de zijlijn ontregelend dingen roepen. Ook gedogen, waartoe hij niet in staat bleek, is geen beleid maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.