Wilders na homohaat richting Jetten (D66): ‘Walgelijk! Maar je zwijgt al jaren over doodsbedreigingen islamcritici!’

PVV-voorman Geert Wilders heeft gereageerd op de lawine aan homohaat die D66-voorman Rob Jetten over zich uitgestort krijgt. De oppositieleider vindt het zonder meer “walgelijk”, maar vraagt van Jetten wél dat hij ook de hand in eigen boezem steekt.

Rob Jetten, leider van D66 en sleutelfiguur in de regeringscoalitie-Rutte III, heeft dit weekend eens een boekje opengedaan over de wijze waarop ook in 2020 homohaat nog altijd welig tiert in Nederland. Het raakte een snaar bij PVV-collega Geert Wilders, die zijn mede-fractievoorzitter “veel sterkte” toewenste bij het kunnen negeren van de hatelijke berichten die Jetten kreeg – ze varieerden van ‘pisnicht’ tot ‘kankerhomo’. Schokkend en onterend, en zelfs grootste Jettens politieke opponent vond het zeer stuitende en schokkende teksten. Wilders:

“Verwerpelijke berichten hoor, Rob Jetten, en zonder uitzondering walgelijk. Sterkte.”

Maar de PVV’er geeft zijn sympathie niet gratis weg aan de D66-voorman. Hij vraagt de erfopvolger van Alexander Pechtold wél om ook wat te reflecteren op het handelen van de eigen partij. Want ook Geert Wilders krijgt aan de lopende band scheldpartijen en doodsbedreigingen in de bus, en daar zijn Jetten en zijn partij al “vijftien jaar” muisstil over, aldus Wilders:

“Maar hier hoor ik je nooit over.
Moslims die al 15 jaar lang mij en zoveel andere islamcritici met de dood bedreigen. Door partijen als die van jou ons land binnengehaald. En jij zwijgt al jaren.”

Noch Jetten, noch D66, hebben iets gedaan met de oproep van Geert Wilders.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Ploppert

  De waarheid, die iedereen kent, maar door demoncraten 666 wordt ontkend, valt natuurlijk niet onderuit te halen. Dat gaan ze binnenkort wel proberen via slinkse omwegen.

 2. truletwiesje

  Wilders slaat de spijker op zijn kop

  1. RvdBe

   Jetten, de melkmuil te laf om zich kritisch uit te laten over allochtone homohaters loopt nu te janken omdat ze pestie doen.
   Hij is niet alle een homo maar bovenal een mietje wat dan weer niets met seksuele voorkeur te maken heeft maar gewoon zoals hij is.

 3. Genoeg van linkse dictatuur

  Wilders heeft weer gelijk, Jetten is een misselijk mannetje, echt achterbaks. Nou Jetten wie zaait zal oogsten, je vraagd erom.

  1. Politiek Profeet

   Jetten is een smerige wezel, een lafaard en moslimknuffelaar, stemt meteen voor de sharia straks…

   1. Mickel Bloemkust

    Op welke school heb jij ooit je maatschappijleer gehad??

   2. LifeBuddy

    Jetten is besmet van die andere lafaard en moslimknuffelaar pechtold.
    Het enige wat pechtold kon, was sLinks liegen tegen het Volk.

 4. Alfred Bentinck

  Homoseksualiteit gaat over je geaardheid, moslimhaat is een ideologische overtuiging.

  Jette kan zijn geaardheid niet veranderen maar Wilders kan er wel voor kiezen niet op een provocerende manier moslimhaat uit te braken.

  De vergelijking slaat dus nergens op.

  1. Jack Flash

   Goed schot in de roos Geert.
   Stemt PVV/FVD

  2. Marija

   Als jij 14 jaar of nog langer je vrijheid moet inleveren, in alle opzichten, zou je ook spugen van dat volk maar ook van de wegkijkende idioten.

  3. Vit

   En dan te bedenken dat wetenschap zijn bakermat in Arabische landen had, dat hield op toen geleerden met de islam op de proppen kwamen, toen werd beweerd dat ene Mohammed een onderonsje had gehad met een engel onder invloed van geestverruimende middelen weliswaar, deze man werd een voorbeeld voor moslims en hebben zijn gebruiken overgenomen inclusief kleuter n*uken.

   1. Alfred Bentinck

    “dat wetenschap zijn bakermat in Arabische landen had, dat hield op toen geleerden met de islam op de proppen kwamen”

    Die wetenschap had al een grote vlucht genomen in de islamitsiche cultuur, Vit.

    Ken je historische feiten.

    1. Vit

     Dat bedoel ik ook.

     1. Vit

      Ps, er kwam nog wat achteraan, oké die komma was teveel.

     2. Alfred Bentinck

      Dan is het goed.

      Godsdiensten zijn niet bevorderlijk voor de wetenschap. Daarin verschilt de islam niet met het christendom, zoal Galileo Galilei aan den lijve ervoer.

     3. Vit

      Overigens heb ik het niet van mijzelf, in de docu ‘Kosmos’ die helaas niet meer op Netflix te zien was werd het precies uitgelegd.

    2. Adriaanv

     Alfred volgens de Quran gaat de zon onder in een modderpool door de veronderstelling dat de aarde plat was. Erg hoogstaand

  4. truletwiesje

   Beide zijn een leugen, homos*ksualiteit is zonde en er is geen moslimhaat wel kritiek op de satanische ideologie islam

   1. Mickel Bloemkust

    Een boosaardig en rancuneus hard is een grotere zonde. Wat dat betreft hebben Jehovah’s Getuigen een blinde vlek op hun moreel kompas. Een joekel zelfs.

  5. M. Brandenburg

   U bedoelt dat Wilders zich kan laten overheersen door islamitische haatbaarden en zich kan onderwerpen aannhet kalifaat? Je hoeft enkel maar je gehele zelf op te offeren om door hen geaccepteerd te worden. Was het niet Jetten die zelf het gelijk van Werd onderstreepte door naar een haatbaarden land af te reizen maar wel twee vriendinnen meenam om het te downloaden alsof hij en zijn partner zo hetero als de pest waren, om de moordlims niet boos te maken??

   De enige haatdragende en provocerende ideologie is de islam perfect onderstreept door Herten zelf die zelf verkocht om niet te provoceren, iedereen met een beetje ruggegraat (zie Wilders) past daarvoor. En in plaats van het keihard aannde pakken en de intolerante islam eennhalve toe te roepen zie walgelijke linksmenschen inpakken op gen die zich niet willen onderwerpen aan die haat, moord, slavernij en geweld verheerlijkende islam.

  6. Adriaanv

   Alfred Jouw Jodenhaat is ook een ideologische overtuiging.
   Knap huichelachtig

  7. Angelus pacis

   Wat u provoceren noemt is in werkelijkheid gefundeerde kritiek op een ideologie. Moslims kunnen over het algemeen maar op een manier omgaan met kritiek. GW moet dit elke dag ervaren. Het is niet dat GW moet veranderen……..Moslims moeten eens handen in eigen boezem steken en leren met kritiek om te gaan. Het kan toch niet zijn dat zij een monopolie op de ‘ waarheid’ hebben.

  8. RobertB

   En Moslims kunnen er voor kiezen deze ideologie van zich af te schudden. Staat wel de doodstraf op in sommige landen

  9. FransGW

   Maar homo haat en antisemitisme is juist de ideologie van de Islam. Lees eens een paar haatversen. Toen Mohammed rond 623 van Mekka naar Medina vluchtte en zijn pogingen om de grote Joodse gemeenschap aldaar te bekeren zag mislukken, werden de verzen herschreven in haatversen. Het geeft de moslim het recht alle andersdenkenden te doden.

   Kijk even wat de islam heeft gepresteerd. De fantastische Arabische cultuur vernietigd in analfabetisme.

   Ik heb heel veel respect voor mensen als mevrouw Arib en vele anderen. Maar helaas wordt de spoeling dun, door het oprukkende salafisme en wahabisme, gebaseerd op deze haatversen. Kijk even om je heen. Zelfs het gecensureerde nieuws laat het zien. Kijk alleen naar de namen in liquidatie processen.

 5. ikweetwatikwil

  test

 6. Volume

  De verhoudingen zijn allang duidelijk, niet voor niets wordt Wilders 24/7 bewaakt door minimaal 6 gewapende bewakers.

 7. Marija

  Lafaards, Jetten moet maar eens ervaren wat Wilders al jaren meemaakt, maar dan zwijgen al die linkse zielepoten.

  1. Jack Flash

   Marija@ Jetten houdt dat niet vol, en is er te laf voor.

   1. Brenda Welsh

    Rob Jetten geeft geen enkele aanleiding, is correct en beschaafd. Hij heeft alleen een andere geaardheid. En dat wordt niet toegestaan.
    Hij geeft niet af op de hetero gemeenschap. Wilders laat geen moment voorbij gaan om los te barsten. Dus Wilders heeft geen recht tot spreken.

   2. Politiek Profeet

    Deze relnicht jetten is een gevaar voor de nederlandse samenleving, een landverrader en uitvreter pur sang.
    europa en moslims….zie hier de waanzin van jetten, teveel zaad binnengeslikt van slechte kwaliteit , dan kan je als kasplantje niet groeien…

   3. Jack Flash

    Met links doorgedraaide motieven proberen om iemand het zwijgen op te leggen.
    In een democratische samenleving iemand het recht van spreken ontnemen.
    Wauw!

   4. Bolland

    Brenda wat een totale onzin, ongelooflijk

    Wilders komt uit voor zijn mening, en dan verdien je het om jarenlang zwaar bedreigd te worden en moet hij een amper menswaardig bestaan leiden met bewakers 24/7

    Volgens mij hebben we vrijheid van meningsuiting in Nederland

    Maar goed helaas geldt dit ook voor u en je , wat me wel opvalt bij linkse deugers als u is het totale gebrek aan menselijk gevoel voor iemand die anders denkt

    U zou me overigens weer een groot plezier doen met weer zo n woordgrapje over m n naam of m n geringe intelligentie heb zelden zo gelachen Bolleman hoe verzint u het briljant

 8. Kretoloog

  Het meest walgelijke is nog wel dat het deugvolk uit de grachtengordel direct om Jetten heen ging staan toen hij gisteren de bedreigingen aan zijn adres wereldkundig maakte.

  Datzelfde deugvolk zwijgt echter al jaren over de (nog veel ernstigere) bedreigingen die Wilders dagelijks over zich heen krijgt. Grote kans dat ze het in hun hart nog prachtig vinden ook.

  1. Politiek Profeet

   welk hart? dat links stuk beton?
   Wilders is de enigste die al die jaren …en nog steeds op blijft komen voor de echte(!) nederlander…, niemand anders in politiek den haag…ook sjerry niet.

 9. Original NL

  Sommigen hebben nu eenmaal een bloedhekel aan de politiek waar jetten voor staat….dan krijg je dat…met homofobie heeft dat weinig te maken, men haat alleen deze homo.

 10. Waarom 1

  Hup Wilders

 11. kees cup

  Haha hij die wind zaait zal storm oogsten.

  Zeer veel, en vooral de ergste homohaters, komen uit het arabisch islamitische gedeelte van de samenleving, Jettens doelgroep voor zijn gedroomde multiculti deug Nederland. En Wilders profileert hij als een racist.
  Eigen schuld dikke bult.
  Hij zoekt het maar uit en dealt er maar mee, hij moet nu niet het zielige jongetje spelen …
  Wat een mietje zeg.

 12. Peetjoh

  Het heeft niks met homohaat te maken. Het is persoonlijk tegen rob jetten. Als hij toevalig geen homo was maar bril dragend noemde mensen hem een brillejood. Dit is gewoon een menselijk ding, iemand pakken op z’n zwakste punt. Dat doe je als je een hekel hebt aan iemand om zijn gedrag of ideeën. Maar hm uitschelden voor homo heeft zin je ziet het. Hij jankt erover en doet ofdat deze mensen het tegen elke homo doen. Nee rob tegen jou want jij ben een klote homo die mensen wil uitroeien en hun land wil verpesten.

 13. feitelijk

  ach de selectieve politieke verontwaardiging is onmeetbaar

 14. Barry

  Het ironische in dit hele verhaal dat de kans groot is dat ze beide van dezelfde twitteraars tweets ontvangen, homofoben zijn oververtegenwoordigd in bepaalde culturen. In Nederland was het al lang geaccepteerd, alleen de import werkt het weer naar een taboe. Wie kan het nou schelen dat iemand gelukkiger is met hetzelfde geslacht. Nog sterker zelfs, om de overbevolking tegen te gaan komt het nog te weinig voor.

  1. Bolland

   @Barry Origineel gevonden dat van die overbevolking

  2. Alfred Bentinck

   Misschien moet Barry even de homofobe bagger in deze draad lezen.

 15. ReneR

  Rob Jetten is een slappe sukkel. Wat zijn geaardheid ook is…

 16. Heras

  Geen medelijden met Jetten. Hij heeft nooit iets gedaan aan haatmails van anderen. Komt nooit met een wet tegen geweld.
  Nu we het toch over schelden hebben: waar was hij toen vrouwen “kech” hoorden. Of als joden uitgescholden werden,. Of de bevolking die altijd uitgescholden werden voor “witte” of een discriminerend volk.
  Ik hoop zo dat d66 gedecimeerd wordt tot 0.

 17. Lefty

  Tja, je kunt wel blijven terugbleren tegen Rutte.

 18. Michael M

  Weinig zielen dat aan de waarheid durft te komen. Toen er vragen werden gesteld naar Jetten en Halsema omtrent het vraagstuk geweld tegen homo’s, werd het juiste antwoord direct weggemoffeld door Halsema en Jetten en greep men direct naar een ander simpel antwoord: homogeweld vindt plaats onder elke bevolkingsgroep. Maar dat was de vraag ook niet. We hadden liever gehoord welke bevolkingsgroep in hoogste rang staat met wat betreft geweld tegen homo’s dan is dat duidelijk het overgrote deel bij moslims. Dat wordt weer niet duidelijk gemaakt. Ten eerste kan Robocop Jetten, buikspreekpop van Alexander Pechtold beter vertrekken bij ( D) 66 en mevrouw Halsema spoedig haar functie neerleggen. Laten we nu mensen aannemen welke de werkelijke problematiek echt aan durft te pakken in plaats van alles onder stoelen en banken te schuiven, want dat laatste daar is Jetten en Halsema supergoed in. Bangerikken.

 19. Michael M

  P.S. wat ik schreef is oud nieuws over acceptaties homo’s onder moslims. Dat is zo vaak op het nieuws en in de media geweest en men doet elke keer dat het opnieuw begint. Nee, het is al jaren een moeilijk punt, homoseksualiteit onder moslims.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.