Wilders somber over versoepeling coronabeleid: ‘Ruttes lockdown is oerdom, zal ons langdurig onze vrijheid kosten!’

Oppositieleider Wilders heeft vol de aanval ingezet op premier Rutte. We zullen nog lang in die “oerdomme” lockdown van hem blijven hangen, denkt de PVV-aanvoerder. Onze vrijheid gaat jarenlang op de helling, denkt het Kamerlid.

PVV-leider Geert Wilders is al een hele tijd kritisch over het coronabeleid van het kabinet. Hij blijft hameren op het bericht dat er voor zorgwerknemers onvoldoende beschermingsmateriaal beschikbaar zou zijn. Ze moeten daarom eigenlijk aftreden, aldus de parlementariër. Daar komt nu ook kritiek bij over het relatief lage aantal maatregelen dat Nederland neemt in de coronacrisis. Voor Wilders is het daarom duidelijk: premier Rutte heeft gefaald. Hij stelt op sociale media:

“Rutte faalt aan alle kanten. Zonder massaal testen en breed contactonderzoek wordt het virus nooit ingedamd maar feitelijk toch gekozen voor de jaren durende groepsimmuniteit. De lockdown van Rutte is niet intelligent maar oerdom en zal ons langdurig onze vrijheid kosten.”

De PVV-voorman ziet zich gesterkt door een reportage van Nieuwsuur gisteravond, waarin werd vastgesteld dat buurlanden flink vaker gaan testen en op nationale schaal met het virus besmette inwoners gaan isoleren en in de gaten houden. In Nederland worden zulke operaties niet op zo’n grote voet uitgevoerd, waar het NPO-programma openlijk twijfels over uit: “Hebben we wel een goede strategie?”

Het antwoord van Geert Wilders op die vraag is in ieder geval glashelder: nee dus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Alfred Bentinck

  “De lockdown van Rutte is niet intelligent maar oerdom ”

  Aldus de viroloog professorandus Wilders.

  🙂

  1. lotje

   Gelukkig ben jij een stuk slimmer.

   1. Antihedo

    Onderschat Geertje niet. Hij heeft toch maar mooi de havo gedaan.

  2. Bertus bumperding

   Aldus de p*dofiele wikipedia geleerde

   1. Antihedo

    Bertus Brilsmurf, niet te veel kapsones!

  3. Bas1974

   Alfred Bentinck jiu uitspraken zijn slim, bij jou is er nog nooit een verstandig woord uit je klep gekomen

 2. bas van der bijl

  Wilders weet het beter Heeft er voor doorgeleerd nationaal slachtoffer nummer één.Wat een arrogantie

  1. lotje

   Wat zijn jullie vreselijk dom. Zeker links.

  2. Vraagtekentje

   Bas botte bijl, het is minder arrogant dat je als je de waarheid spreekt in dit land permanent beveiligd moet worden dat je anders vermoord wordt?

 3. Vraagtekentje

  De overgang naar dictatuur ligt perfect op schema!

  1. Annie Klavan

   Ja nog even en mensen worden massaal op transport gezet naar Noord-korea!!

   1. Bertus bumperding

    Ja dat is precies wat je altijd al gepredikt hebt .
    De p*dofiele NSBer ziet het helemaal zitten dat we het vierde
    rijk worden .

   2. Vraagtekentje

    Hopelijk ben jij de eerste.

 4. Canta

  Opvallend. De media zijn allemaal links en dus niet te vertrouwen TOT ze iets beweren waar Wilders het mee eens is. Dan zijn ze kennelijk wel ineens te vertrouwen.
  En waarom hoor ik niemand over het feit dat onze economie de minste schade heeft geleden. Oh, ik begrijp het, dat zou een positief woord over deze regering zijn en dat kan men hier niet over de lippen krijgen.

  1. Waarom 1

   Omdat onze lockdown nog lang niet af is. Omdat wij nauwelijks maatregelen nemen, onze zorgmedewerkers niet beschermen, wij dmv mondkapjes de kans om andere besmettingen niet kunnen omdat er geen mondkapjes zijn en het volgens de geleerden schijn veiligheid is. Nee afstand houden helpt. Windje mee en 1x kuchen komt 8 meter ver. Of bacteriën in je elleboog stoppen en dan eruit laten waaien of elleboogje geven als groet. Onze grenzen gaan niet dicht dus Belgen en Duitsers komen hier hun bacteriën uitwaaien. Nee ik heb dus geen positief woord voor deze regering. Deze ellende door te laat en zwak ingrijpen, kapot bezuinigde zorg en slecht sociaal stelsel ( ik weet er alles van zit er middenin door verkeerde zorg) etc. Rutte moet heel snel weg en vooral boetten samen met de eigenwijze RIVM.

   1. Canta

    Waarom 1
    Het is duidelijk dat wat Rutte ook doet ( en ik ben geen Rutte fan), het is nooit goed. Doet hij het ene dan had hij het andere moeten doen. Het is zo makkelijk om langs de kant kritiek te leveren.
    En waarom is Wilders het nu ineens eens met die “verachtelijke linkse media”?

    1. Waarom 1

     Canta. Rutte heeft domweg alleen geluisterd naar RIVM ondanks dat het zelfs voor een kind duidelijk was dat ze hartstikke fout zaten. Toch ging hij door met naar hun te luisteren. Heel de wereld gaat rechtsaf en Rutte weet het beter en gaat linksaf. Hij nam dus een hele grote gok en we behoren helaas bij de slechtere landen wat Corona cijfers betreft. Wat politiek betreft heb ik na Pim Fortuyn geen goede vervanger gevonden. Misschien een combinatie van PVV en FVD met nog iets??? Maar hun vroegen wel al eerste om maatregelen terwijl de rest ze uitlachen. Maar politici zijn allemaal leugenaars

     1. Canta

      Waarom 1
      Ging de hele wereld rechtsaf en hij linksaf? Er zijn over de wereld allerlei verschillende maatregelen genomen en het is beslist niet zo dat Rutte inging tegen wat de rest van de wereld deed.
      Zelfs voor een kind was het duidelijk. Is dat zo? Niemand weet precies hoe het zit.
      Stel jij komt in een compleet onbekende situatie terecht en ook voor jouw omgeving is het volkomen nieuw. Wat denk je, weet jij gelijk wat je moet doen, hoe je moet handelen. Zou jij geen fouten maken?

     2. Waarom 1

      Canta. Volledige lockdown. Grenzen dicht. Mondkapjes. NL ging als laatste maatregelen nemen. Links of rechtsaf. Virus komt niet naar Europa. Virus is niet besmettelijk. Kinderen worden niet ziek. 1,2,3, x fout.Ook ik maak fouten maar ik leer wel ervan. En als zoiets onbekends op mij afkwam met zoveel doden in landen om ons heen dan nam ik meer dan maximale actie. En niet zo twijfelachtig. Its a dirty job but somebody got to do it. En hij is mp en wordt hiervoor betaalt. Hij had in al die jaren nu misschien iets goed kunnen doen

  2. Vraagtekentje

   Canta, dacht je dat met het uiteindelijk opheffen van de lockdown, het einde in zicht is??? Dan begint de ECHTE ellende pas echt..

   1. weer woord

    Canta is niet zo slim, dat is er eentje die een mes in de auto legt om de bocht te kunnen afsnijden….

    1. Canta

     weer woord
     Buiten dat je geen enkel argument aandraagt heb je kennelijk ook geen enkele fantasie want die opmerking komt echt uit de mottenballen.

   2. Canta

    Vraagtekentje
    Dat weet jij niet en dat weet ik niet want we hebben hier te maken met een ons vreemd fenomeen. De toekomst zal het uitwijzen.
    Wat we wel om ons heen zien is dat steeds meer landen de lockdown aan het afzwakken zijn.

    1. Vraagtekentje

     Ik bedoel de economische ellende en de oneindige belastingverhoging om “onze” schuld af te betalen aan de wereldbanken. Die corona is alleen een test om te kijken hoe de schaapjes te manipuleren zijn, en dat gaat goed, zitten nog massaal thuis te beven en te wachten tot “onze” MP zegt dat je weer iets mag. En nog even de grondwet aanpassen, dat we nog verder in het gareel moeten lopen, dus de dictatuur loopt op schema.

     1. Canta

      Vraagtekentje
      Dat heet de “complottheorie”. Alsof dit allemaal is opgezet om een dictatuur te vestigen. Daar valt niet tegenop te redeneren want elk argument zal gezien worden als een deel van dat complot.

  3. Blitzkrieg

   Canta : Ben het niet eens met Wilders, zo snel mogelijk helemaal opengooien die zooi. We zullen met corona moeten leren leven, net zoals we dat met de groep doen; niks jarenlang… niks 1.5 meter samenleving en weg met al die virologen.

   1. Blitzkrieg

    groep = griep

 5. kees cup

  Is dit de zelfde Geert die zo’n zes weken geleden samen met ene Thierry, “der totalen lockdown” stond te bepleiten, om vervolgens ouders op te jutten om hun kinderen thuis te laten.
  DIE Geert toch ?
  En nu 180° gedraaid?

  1. Antihedo

   Ja, diezelfden die er op stonden dat de scholen dicht gingen. Vergeet niet dat Nederland het economisch nog het beste doet tijdens de coronacrisis. Ik zal niet snel op Rutte stemmen maar hij weet nu tussen alle kwaden de minst slechte te vinden. De oppositie probeert te profiteren van het feit dat er aan elke keuze nadelen kleven maar komt ook niet serieus over.

 6. Paardenmiddel

  Soms denk ik weleens: is rutte niet aan het dementeren. Wat is dat toch voor iemand. Ik val van de ene verbazing in de andere.
  Al die stompzinnige maatregelen die rutte en co al jaren nemen. Ondoordacht, impulsief. Het slopen van alles gaat maar door.

 7. Canta

  Waarom 1
  Nederland nam helemaal niet als laatste maatregelen. GB en USA v waren later.
  Er zijn wel degelijk kinderen ziek geworden en zelfs overleden. Je kan pas weten of je , bij een onbekend fenomeen als corona, de juiste beslissingen hebt genomen als het allemaal achter de rug is. Pas dan kan je er ook van leren. Hoe heeft hij in al die jaren kunnen leren wat je doet bij zoiets als corona.
  Het geheel is echt wel iets gecompliceerde dan dat jij nu voorstelt.

  1. Waarom 1

   Goedemorgen Canta. RIVM zei dat kinderen niet besmet konden worden. Helaas was ook dit weer fout. NL was niet de laatste maar wel bijna de laatste. En gokken op groepsimmuniteit terwijl niemand weet of het kan. Zeker nu bekend is dat mensen weer ziek kunnen worden. Ik weet niet waar ik het gelezen heb. En ik bedoelde dat Rutte nu misschien iets goeds had kunnen doen met de juiste acties. De afgelopen jaren heeft hij de NL ders alles afgepakt en aan EU en vluchtelingen gegeven. Kijk nu ook eens naar Oostenrijk. Besmettingen en dodental. Daar is correct en doeltreffend gehandeld. Ik ken Oostenrijk goed omdat ik er enkele jaren heb mogen wonen en werken en de zorg is daar echt drastisch beter.

   1. Canta

    Waarom 1
    De foute inschattingen van de RIVM kan je niet Rutte aanrekenen. Omdat hij zelf geen viroloog is gaat hij af op wat zij zeggen. En wat is dan wijsheid. In Zweden laat men alles aan de mensen zelf over.
    Er is een overzicht van het aantal doden ( tot vandaag bijgewerkt) van het aantal doden per 100.000 inwoners.
    Nederland 28/ Zweden 28/ België 73/ Frankrijk 38/ Spanje 55/ Italië 121/ GB 44.
    Als ik dan daarnaar kijk dan heeft Nederland het toch niet het slechtst gedaan.

    1. Canta

     Nederland moest 29 zijn.

     1. Waarom 1

      Canta. Maar als je kijkt naar het aantal doden per besmettingen. Zou dan onze zorg toch niet zo goed zijn???. Maar als jouw dokter 3x of vaker een foute conclusie stelt over jouw gezondheid en jij loopt daardoor lichamelijke schade op. Blijf jij hem dan vertrouwen. Want hij is arts????. Nu gokt hij op massa immuniteit. Dit is gokken met ons leven. Mijn voorstel is iedereen tot 40 jaar (minst vatbare groep)ongeveer weer vrij te laten in het normale leven evt met mondkapje als ze dat willen. 2 weken later tot 50 jaar. Misschien een betere manier als de intelligente lockdown??? die we nu hebben. Ik heb het idee dat we anders nooit meer eruit komen

 8. Yami

  Dit is kritiek hebben om kritiek te hebben. Kritiek hebben dat hij te weinig doet, kritiek hebben dat hij te ver gaat. Onder het mom van het belang van het Nederlandse volk.

  Wees aub eerlijk met uzelf en ons allemaal. Gaat niet om ons, enkel om uzelf te profileren om zo toch nog een zetel te bemachtigen, en vervolgens de kosten voor uw beveiliging op de belastingbetaler te verhalen.

  Ik sympathiseer met uw situatie, maar doe niet zo schijnheilig.

 9. Rosasolis

  Vandaag waren er een aantal interessant en positieve radio nieuws berichten over de geleidelijk weer “open gaan” van Nederland. Er werd net bekend dat de hele Eerste Kamer nu terug komt, en zullen zo gauw mogelijk in de Ridderzaal vergaderen.
  Ben benieuwd naar de pers conferentie van vanavond, waarbij meer over de verlichting van corona maatregelen worden bekend gemaakt.
  Wilders blijft al jarenlang hameren, zonder een intelligente oplossing door te geven…
  Massaal testen? De bekendste testen duren 4 dagen voordat de uitslag bekend is.
  Het is een moment opname, dat gedurende de 4 dagen wachttijd anders kan worden.
  Vandaag werd bekend gemaakt dat er een lading corona testen “uit een Aziatisch land”
  naar Nederland kwam. Waarbij de medische firma beweerd dat de testen binnen
  10 minuten bekend zouden zijn! Omdat deze testen zeer onbetrouwbaar zijn, werd het hele partij testen gelukkig vernield. Met Wilders is het altijd hetzelfde verhaal voor ons regering: hoe je het doet, je doet het nooit goed.

 10. Canta

  Waarom 1
  Als je naar die resultaten kijkt, heeft hij dan wel fouten gemaakt? België was toentertijd
  boos op ons omdat wij niet zoals zij strenge maatregelen hadden genomen. Als je dan nu ziet dat bij hen het aantal sterfgevallen 2 1/2 keer hoger ligt dan bij ons dan zet ik daar vraagtekens bij. Ook als ik naar Zweden kijk die alles veel soepeler hebben aangepakt en met 1 dode minder per 100.00 inwoners, wat is dan verstandig.
  Volgens mij heeft Rutte die massa-immuniteit allang laten vallen.
  Of jouw idee de juiste stap is? Misschien wel misschien niet. Ook dat zullen we pas achteraf weten.
  En wat onze zorg betreft ( voor corona) ik ken erg veel Engelsen en verschillende hebben hier in het ziekenhuis gelegen. Allemaal waren ze verbaasd hoe goed bij ons de zorg is. Vol lof waren ze.

  1. Canta

   Waarom 1
   Ik wil nog even zeggen dat, of we het nu eens worden met elkaar of niet, tenminste eindelijk eens een normale discussie is zonder gevloek en getier.

   1. Waarom 1

    Canta. Wel eng. Ik dacht hetzelfde. Blijkbaar kunnen ook mensen op deze site normaal zonder schelden en tieren met elkaar discussiëren. Denk dat deze pagina met onze discussie de geschiedenis ingaat. Ik wens je veel gezondheid en snel weer t normale leven.

    1. Canta

     Dank je en hetzelfde!

   2. Waarom 1

    Hoi Canta. We zullen het niet eens worden denk ik maar dat is ieders goed recht. Ben blij dat wij op deze site op normaal en respect volle manier gediscussieerd hebben. Voorbeeld voor anderen denk ik. Ik wens je veel gezondheid en het oude normaal toe

    1. Canta

     AMEN!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.